הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בן 14 - מאיפה להמשיך?

• פותח/ת השרשור LRM
  • פורסם בתאריך

LRM

משתמש מתחיל
42
2
נק' מוניטין:
11
42
2
טוב אז אני חדש פה בפורום ובן 14 מחר למען האמת. אני מתאמן ארבעה חודשים שלפניהם צברתי ידע מכובד וישר התחלתי לעשות SS למשך כחודש. בשלב מסוים אפילו שהתקדמתי בסדר גמור הרגשתי שהעצימות של התכנית ואיך שהיא בנויה זה לא דבר שממש מתאים לי. משם המשכתי עם AB שמצאתי ושיפרתי קצת וסיימתי בה בערך שלושה חודשים. כרגע אלו המשקלים בשלושת הגדולים -

סקוואט - 82.5 3X5 (יכול להיות שביום טוב יהיה גם 85), דדליפט - לא עושה באופן קבוע מטעמי נוחיות ועושה בעיקר רומני אבל אחרי תקופה ממושכת שלא ביצעתי דדליפט רגיל יש לי 70 1X5, לחיצת חזה 42.5 3X5 (אולי יש גם 45, לא נבדק).

אני רוצה להתחזק, גם לגדול כמובן אבל קודם כל להתחזק. SS לדעתי לא מתאימה לי ותחזק אותי כמו שאני רוצה. אני לא חושב שאצליח להחזיק בה לתקופה ממושכת ובצורה יציבה. חשבתי אולי על 5/3/1, מה אתם חושבים?

לפי המשקלי עבודה שציינת - SS היא התוכנית היחידה שיש לי בראש להמליץ לך עליה
מהניסיון שעברתי עם 531 למדתי שהיא על הפנים למתחילים , למה לך להתקדם 5 קילו בחודש כשאתה יכול להתקדם 5 מאימון לאימון ?
תשקול שוב את הSS
אני משער שהמטרה שלך היא פאוורליפטינג כי פנית לפורום הזה
SS הכי מתאימה לך , תוכנית גאונית , מניסיון אישי שלי , תוציא לעצמך את התוכנית 531 מהראש לזמן הקרוב כי אתה לא בדרך לשם אפילו
אתה יכול לעקוב אחרי הלוג שלי ושל הרבה אחרים ולראות את ההתקדמות בSS , שום תוכנית לא תביא לך בוסט כזה בהתחלה לדעתי

• פותח/ת השרשור
לפי המשקלי עבודה שציינת - SS היא התוכנית היחידה שיש לי בראש להמליץ לך עליה
מהניסיון שעברתי עם 531 למדתי שהיא על הפנים למתחילים , למה לך להתקדם 5 קילו בחודש כשאתה יכול להתקדם 5 מאימון לאימון ?
תשקול שוב את הSS
אני משער שהמטרה שלך היא פאוורליפטינג כי פנית לפורום הזה
SS הכי מתאימה לך , תוכנית גאונית , מניסיון אישי שלי , תוציא לעצמך את התוכנית 531 מהראש לזמן הקרוב כי אתה לא בדרך לשם אפילו
אתה יכול לעקוב אחרי הלוג שלי ושל הרבה אחרים ולראות את ההתקדמות בSS , שום תוכנית לא תביא לך בוסט כזה בהתחלה לדעתי

ראיתי את הלוג שלך אבל עוד כמה לוגים של בני 13-14 שעשו במהלך השנים SS ופתחו על זה לוג בפורום ואני רואה הרבה שכל הזמן נתקעים על אותם המשקלים, חוטפים כאבים בגב, לא מסוגלים לבצע את התרגילים, שוב פעם נכשלים.. וכמה זה ממשיך. זה לא מה שאני מחפש ואני גם יודע שאני באמת לא אצליח להתקדם בין אימון לאימון לתקופה. לפני משקלים חשובה לי טכניקה טובה וכמובן לא להיפצע או להרגיש כאבים בגלל שאני מנסה לעמוד במשקלים שתכנית הכתיבה לי אפילו שאני לא מצליח. אין אפשרות לתכנית עם התקדמות שבועית נאמר? העיקר בשבילי זה להמשיך להתחזק כל הזמן ולאו דווקא חשוב לי כמה זמן זה ייקח.

ראיתי את הלוג שלך אבל עוד כמה לוגים של בני 13-14 שעשו במהלך השנים SS ופתחו על זה לוג בפורום ואני רואה הרבה שכל הזמן נתקעים על אותם המשקלים, חוטפים כאבים בגב, לא מסוגלים לבצע את התרגילים, שוב פעם נכשלים.. וכמה זה ממשיך. זה לא מה שאני מחפש ואני גם יודע שאני באמת לא אצליח להתקדם בין אימון לאימון לתקופה. לפני משקלים חשובה לי טכניקה טובה וכמובן לא להיפצע או להרגיש כאבים בגלל שאני מנסה לעמוד במשקלים שתכנית הכתיבה לי אפילו שאני לא מצליח. אין אפשרות לתכנית עם התקדמות שבועית נאמר? העיקר בשבילי זה להמשיך להתחזק כל הזמן ולאו דווקא חשוב לי כמה זמן זה ייקח.
תנסה אולי את קנדיטו לינאר פרוגרם.../ לינארית 5X5 של ביל סטאר.

אני חושב שאני יודע על מה אתה מדבר
תקשיב גיל 13-14 זה ה-גיל להתחיל להתאמן בו לדעתי , אין לך מה למהר , העקרון של SS מעבר להעלאת משקלים בצורה מטורפת - זה ללמוד טכניקה , תשאף למושלמות , עם טכניקה טובה הסיכוי לפציעות אפסי
אם תעשה הכל לפי הספר לא חושב שתיגרם לך איזו פציעה
אל תסתכל על אחרים , גם המנוסים ביותר נפצעים , זה אומר שהתוכנית שלהם לא טובה ?
לגבי ההתקדמות שלהם - אם אפשר לסכם את ההתקדמות בSS בכמה מילים זה - הרבה אוכל , הרבה שינה , והרבה מנוחה , וכמובן הכי חשוב טכניקה טובה
עזוב אותך מאחרים , תסתכל על עצמך , אל תתחיל להעלות משקל עד שאתה לא עושה טכניקה פרפקט , תעלה לפה סרטוני טכניקה ,במידה ותצטרך שיפור יתקנו אותך , תעשה את זה שוב ושוב עד שתגיע לטכניקה טובה עד מושלמת
כשתגיע לזה - תתחיל להעלות משקלים , לאט לאט אין לך מה למהר
מבטיח לך שאם תעשה מה שאמרתי עכשיו אתה לא תתאכזב
חבל שאתה פוסל את SS ברמה כמו שלך , לא רואה סיבה לא לעשות אותה

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה במה שתחבר

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאני יודע על מה אתה מדבר
תקשיב גיל 13-14 זה ה-גיל להתחיל להתאמן בו לדעתי , אין לך מה למהר , העקרון של SS מעבר להעלאת משקלים בצורה מטורפת - זה ללמוד טכניקה , תשאף למושלמות , עם טכניקה טובה הסיכוי לפציעות אפסי
אם תעשה הכל לפי הספר לא חושב שתיגרם לך איזו פציעה
אל תסתכל על אחרים , גם המנוסים ביותר נפצעים , זה אומר שהתוכנית שלהם לא טובה ?
לגבי ההתקדמות שלהם - אם אפשר לסכם את ההתקדמות בSS בכמה מילים זה - הרבה אוכל , הרבה שינה , והרבה מנוחה , וכמובן הכי חשוב טכניקה טובה
עזוב אותך מאחרים , תסתכל על עצמך , אל תתחיל להעלות משקל עד שאתה לא עושה טכניקה פרפקט , תעלה לפה סרטוני טכניקה ,במידה ותצטרך שיפור יתקנו אותך , תעשה את זה שוב ושוב עד שתגיע לטכניקה טובה עד מושלמת
כשתגיע לזה - תתחיל להעלות משקלים , לאט לאט אין לך מה למהר
מבטיח לך שאם תעשה מה שאמרתי עכשיו אתה לא תתאכזב
חבל שאתה פוסל את SS ברמה כמו שלך , לא רואה סיבה לא לעשות אותה

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה במה שתחבר

הקטע זה שראיתי פה כמה לוגים של ילדים בערך במצב שלי ואני רואה שהם כל הזמן ממשיכים לנסות והסוף לא מצליחים וגם כשהם מצליחים הטכניקה היא כזאת שלפעמים משביתה אותם מסקוואט או דדליפט לכמה אימונים. אני חושב על תכנית שתהיה יותר נוחה לי אבל אני גם אתחזק בה. הזמן לא משנה לי כל כך. הלינארית של ביל סטאר טובה או שיש תכניות נוספות טובות יותר עם התקדמות לינארית?

הקטע זה שראיתי פה כמה לוגים של ילדים בערך במצב שלי ואני רואה שהם כל הזמן ממשיכים לנסות והסוף לא מצליחים וגם כשהם מצליחים הטכניקה היא כזאת שלפעמים משביתה אותם מסקוואט או דדליפט לכמה אימונים. אני חושב על תכנית שתהיה יותר נוחה לי אבל אני גם אתחזק בה. הזמן לא משנה לי כל כך. הלינארית של ביל סטאר טובה או שיש תכניות נוספות טובות יותר עם התקדמות לינארית?
כמו שאמרתי - אל תתיחס לאחרים
אולי הטכניקה שלהם לא טובה ? ובכל זאת הם ממשיכים להתקדם ?
אולי הם לא אוכלים מספיק ?
אולי הם לא נחים מספיק בין סטים ובגלל זה לא מתקדמים ? אולי זה בכלל קשור לשעות שינה
יכול להיות מיליון סיבות , אם תעבוד לפי הספר , אתה תתקדם כמו שצריך

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי - אל תתיחס לאחרים
אולי הטכניקה שלהם לא טובה ? ובכל זאת הם ממשיכים להתקדם ?
אולי הם לא אוכלים מספיק ?
אולי הם לא נחים מספיק בין סטים ובגלל זה לא מתקדמים ? אולי זה בכלל קשור לשעות שינה
יכול להיות מיליון סיבות , אם תעבוד לפי הספר , אתה תתקדם כמו שצריך

התכנית בהתקדמות הרגילה שלך מתאימה גם לבני 14?

אני עשיתי שינויים קטנים בהתקדמות , בשלב מסויים חותכים התקדמות בחצי , אני מתקדם בכל התרגילים 2.5 מאימון לאימון ובדדליפט 5
בכללי אתה צריך להתקדם בבנצ' ובפרס 2.5 מאימון לאימון , בסקוואט 5 ובדדליפט 10 , בתור התחלה
כמובן שאם הטכניקה לא טובה לא מתחילים להעלות משקלים , קודם לומדים את הטכניקה ואחרי זה מתחילים לרוץ עם הSS

• פותח/ת השרשור
אני עשיתי שינויים קטנים בהתקדמות , בשלב מסויים חותכים התקדמות בחצי , אני מתקדם בכל התרגילים 2.5 מאימון לאימון ובדדליפט 5
בכללי אתה צריך להתקדם בבנצ' ובפרס 2.5 מאימון לאימון , בסקוואט 5 ובדדליפט 10 , בתור התחלה
כמובן שאם הטכניקה לא טובה לא מתחילים להעלות משקלים , קודם לומדים את הטכניקה ואחרי זה מתחילים לרוץ עם הSS

מבחינת טכניקה אני מבטיח לך שלפחות למשקלים שציינתי היא תקינה לגמרי ומרגישה לי נוח. להתחיל לקצץ כבר עכשיו או לראות איך האימונים הולכים ואז להחליט?

פאקינג ילד בן 14...לא צריך לעשות SS ולא נעליים. מה שכן למצוא מאמן טוב יהיה מעולה, ללמוד תטכניקה ולשאוף לשלמות. בגיל 16 אם הוא יהיה רציני אין שום בעייה שהוא יגיע לאיזור ה4 פלטות בסקוואט ואפילו יותר.

תכנס לתוכנית רציני , תוריד 15אחוז ממשקלי עבהודה , תתחיל להתקדם כמו שאמרתי עד שתתקע

פאקינג ילד בן 14...לא צריך לעשות SS ולא נעליים. מה שכן למצוא מאמן טוב יהיה מעולה, ללמוד תטכניקה ולשאוף לשלמות. בגיל 16 אם הוא יהיה רציני אין שום בעייה שהוא יגיע לאיזור ה4 פלטות בסקוואט ואפילו יותר.

אני לא מסכים איתך , איפה רשום שSS לא מתאימה לגיל 14 ? אם כן איזה תוכנית כוח הוא יעשה ?

תכנס לתוכנית רציני , תוריד 15אחוז ממשקלי עבהודה , תתחיל להתקדם כמו שאמרתי עד שתתקע

אני לא מסכים איתך , איפה רשום שSS לא מתאימה לגיל 14 ? אם כן איזה תוכנית כוח הוא יעשה ?
אין בעייה שייעשה SS. הבנאדם פשוט לא רוצה, אני נכשלתי והרבה אחרים נכשלו, זה לגיטמי, זה אמור לקרות, אבל אולי עדיף קודם כל שיעשה מה שהוא רוצה ולא ייעשה סתם SS. לאט - > הכי מהר.

זה שאני אידיוט שפצע את עצמו,לא אומר שום דבר על הSS אתה צעיר ואתה יכול להגיע למקומות יפים מאוד ואגב גם בבילדינג אתה יכול להפצע אתה יודע חח אף אחד לא אמר לך לעשות עם טכניקה לא נכונה,ואם אתה ממש חרד לטכניקה שלך אז אתה נשאר עוד אימון על המשקל,אגב באמת שאל תיקח אותי כדוגמא אני יגיד לך משהו שאמרו לי ואני גם מנסה לקחת לצומת ליבי,לא משנה איזה תוכנית אתה עושה תעבוד נכון גם אם תוריד 2.5 קילו מהמוט יש לך זמן להתחזק אל תדאג

אישית אני חושב ש ss היא לא תכנית למתחילים. העצימות שלה גבוהה מדי והסיכוי להיפצע גדול. במיוחד בגילאים צעירים. לאן יש למהר? תכנית ליניארית שפויה יותר תעשה את העבודה. אין הבדל בין התקדמות מאימון לאימון כשנתקעים כל שבוע לבין התקדמות איטית רצופה.

SS תקדם אותך הכי הרבה.
@יהב חוטף כאבי גב כי הוא מסרב ללמוד את הטכניקה והוא בעצמו אומר את זה. בנוסף הוא מתעסק בשטויות במקום בלהתעסק בהתקדמות.
על כל השאר אין לי מושג על מי אתה מדבר.

אישית אני חושב ש ss היא לא תכנית למתחילים. העצימות שלה גבוהה מדי והסיכוי להיפצע גדול. במיוחד בגילאים צעירים. לאן יש למהר? תכנית ליניארית שפויה יותר תעשה את העבודה. אין הבדל בין התקדמות מאימון לאימון כשנתקעים כל שבוע לבין התקדמות איטית רצופה.
הרעיון בSS הוא להתחיל מעצימות אפסית בנפח נמוך ולאט לאט להעלות את העצימות, ביחס ישר לרמות של המתאמן.
כן, אם תאכל טוב, תתאמן טוב ותישן טוב בתכנית הזאת תגיע למשקלים מרשימים. נקודה.

תכנית לינארית תעשה את אותו הדבר בצורה פחות יעילה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית