הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתקשה מאוד לעלות במשקל

Assheart

משתמש מתחיל
69
0
נק' מוניטין:
0
69
0
אני בן 16 מטר 75 שוקל 55 שזה עצוב מאוד

אני מקפיד לאכול ארוחות מסודרות ואימון טוב(אני לא מתאמן במכון,בבקשה לא לדבר על זה,זה לא הנושא)

זהו התפריט שלי:

ארוחת בוקר

יוגורט Bio 3%, תנובה - גביע (200 גרם)
לחם חיטה מלאה מסחרי - 4 » פרוסה - סה"כ (120 גרם)
חמאת בוטנים - כף (25 גרם)
דבש - כף (22 גרם)
שקדים - 15 » יחידה - סה"כ (15 גרם)
אגס - יחידה בינונית (186 גרם)
צימוקים - 3 » כף - סה"כ (63 גרם)

ארוחת צהריים

חזה עוף - מנה (125 גרם)
אורז בסמטי מעולה, וויטי פיין פודס לימיטיד - מנה בינונית (98 גרם)
תפוחי אדמה, י.ש.א.ב - 7 » יחידה בינונית - סה"כ (1.23 ק"ג)
ארוחת ביניים שניה
תפוח עץ עם קליפה - יחידה בינונית (185 גרם)

ארוחת ערב

ביצה שלמה מבושלת-מטוגנת - 2 » Medium - סה"כ (88 גרם)
ביצה שלמה מבושלת-מורתחת - גודל ממוצע (58 גרם)
נתחי טונה בהירה במים, פילטונה - קופסת שימורים (120 גרם)
קוטג` 3%, טרה - גביע (250 גרם)
זיתים ירוקים - בינוני, בית השיטה - כוס (160 גרם)
לחם חיטה מלאה מסחרי קלוי - פרוסה (30 גרם)
מלפפון עם קליפה - יחידה בינונית (96 גרם)
עגבניה - יחידה בינונית (172 גרם)

ארוחת לילה

קורנפלקס - פתיתי תירס קלויים, המותג - מנה (30 גרם)

כללי

חלב טרה 3%, טרה - 5 » כוס - סה"כ (1.2 ליטר)

נתונים:4,294 קלוריות , 216 גרם חלבונים , 608 גרם פחמימות , שומנים 119 גרם

חשוב להגיד שהארוחות צהריים שלי משתנות והם לא קבועות כמובן) אני מתכוון לאוכל עצמו ולא לשעות.

אז אני נתקעתי במשקל 55 אני כבר לא יודע מה לא בסדר,אם להוסיף עוד קלוריות..או?

חילוף חומרים שלי מאוד מהיר ככה שאם אני מסיים ארוחה טובה אחרי איזה רבע שעה אני הולך לשירותים אפשר להגיד אפילו פחות

תודה רבה לעונים זה יעזור לי מאוד
smile.gif

על פניו התפריט שלך מספק את כל הערכים כדי לעלות במשקל, השאלה היא כמה אתה פעיל גופנית ביום יום? כלומר כמה קלוריות אתה מוציא. את זה צריך להחסיר מהערך הקלורי בתפריט ולדאוג שתהיה במאזן חיובי.

• פותח/ת השרשור
על פניו התפריט שלך מספק את כל הערכים כדי לעלות במשקל, השאלה היא כמה אתה פעיל גופנית ביום יום? כלומר כמה קלוריות אתה מוציא. את זה צריך להחסיר מהערך הקלורי בתפריט ולדאוג שתהיה במאזן חיובי.

יצא לי 2000

עשיתי 1516*1.2 ועוד 200 על ריצה נגיד שאני כל יומיים.

משהו דפוק פה..חח אני אוכל יותר מ 1500 קילו ושום דבר :(

כדי שתבדק, אני רציני.
עם תפריט כזה אתה צריך לעלות לפחות 2קילו בחודש

למה אין ארוחה של לפני ואחרי אימון ?

• פותח/ת השרשור
כדי שתבדק, אני רציני.
עם תפריט כזה אתה צריך לעלות לפחות 2קילו בחודש

חח הכל טוב תודה לאל..עליתי קילו ורבע באיזה 4 ימים מקווה שזה ימשיך ככה 😃 כמה לדעתך אני יכול לעלות באמת בחודש אם כבר העלת את זה?

למה אין ארוחה של לפני ואחרי אימון ?

אני אוכל לחם מלא עם טונה אחרי אימון,ותפוח אני אוכל לפני למרות שאני לא יודע עד כמה זה יעיל.

חח הכל טוב תודה לאל..עליתי קילו ורבע באיזה 4 ימים מקווה שזה ימשיך ככה 😃 כמה לדעתך אני יכול לעלות באמת בחודש אם כבר העלת את זה?

אני אוכל לחם מלא עם טונה אחרי אימון,ותפוח אני אוכל לפני למרות שאני לא יודע עד כמה זה יעיל.
במקרה שלך תאכל שני תפוחים לפני האימון , ואני אישית ממליץ לך לאכול באחרי אימון קוטג'(בין 3-5 אחוז) עם סלט ירקות ושתי פרוסות לחם התחלת מהתפריט הזה ?

• פותח/ת השרשור
במקרה שלך תאכל שני תפוחים לפני האימון , ואני אישית ממליץ לך לאכול באחרי אימון קוטג'(בין 3-5 אחוז) עם סלט ירקות ושתי פרוסות לחם התחלת מהתפריט הזה ?

להוסיף גם את הטונה?

כן התחלתי עם התפריט הזה לפני שבוע בערך אפילו פחות..תפריט שבניתי לפני שנה משהו כזה..

התחלתי טוב עליתי קילו ביומיים הראשונים ועכשיו אני יחסית תקוע אני על 56 ורבע כזה..ולא זז ממנו כבר איזה יומיים שלוש

תודה רבה על התגובות חיכיתי להם 😃

להשקל כל יום זה לא חכם
תשקל יום בשבוע אחרי שאתה קם בבוקר לפני הארוחה ולתקופה תשקל רק ביום הזה.

זה לא נשמע שאתה מתקשה לעלות משקל.
מציע לך לעשות תפריט מחדש עם פלוס קלורי נמוך יותר כי אתה בפלוס ענק ואתה סתם תשמין אם תמשיך ככה

• פותח/ת השרשור
זה לא נשמע שאתה מתקשה לעלות משקל.
מציע לך לעשות תפריט מחדש עם פלוס קלורי נמוך יותר כי אתה בפלוס ענק ואתה סתם תשמין אם תמשיך ככה

בסדר אבל אני גם מתאמן וגם לא אוכל שטויות ככה שאני מעדיף לעלות במשקל ולהגיע למשקל תקין.

להשקל כל יום זה לא חכם
תשקל יום בשבוע אחרי שאתה קם בבוקר לפני הארוחה ולתקופה תשקל רק ביום הזה.

צודק לגמרי..

תודה רבה על התגובות)

בסדר אבל אני גם מתאמן וגם לא אוכל שטויות ככה שאני מעדיף לעלות במשקל ולהגיע למשקל תקין.

תעשה את זה יותר בהדרגה עם פלוס קלורי נמוך יותר..
אתה תשמין ותעלה במשקל והרוב יהיה שומן, אתה לא מעדיף לעלות במשקל עם מינימום שומן ומקסימום שריר?
בשביל זה אתה צריך לעשות מסה נקייה עם פלוס קלורי נמוך

• פותח/ת השרשור
תעשה את זה יותר בהדרגה עם פלוס קלורי נמוך יותר..
אתה תשמין ותעלה במשקל והרוב יהיה שומן, אתה לא מעדיף לעלות במשקל עם מינימום שומן ומקסימום שריר?
בשביל זה אתה צריך לעשות מסה נקייה עם פלוס קלורי נמוך

אני פוחד לבזבז זמן ושאני לא אעלה במשקל בסוף בכלל.. :/

אני פוחד לבזבז זמן ושאני לא אעלה במשקל בסוף בכלל.. :/
אתה תבזבז זמן בחיטוב אחרי שתעשה את המסה המלוכלכת הזאת..
אתה תעלה בהדרגה אם תאכל נכון ותתאמן נכון

• פותח/ת השרשור
אתה תבזבז זמן בחיטוב אחרי שתעשה את המסה המלוכלכת הזאת..
אתה תעלה בהדרגה אם תאכל נכון ותתאמן נכון

יש לך עצה מה להוריד מהתפריט או לבנות אחד חדש..?

לא יכול לאמר לך מה להגיד בגלל שאולי יש לך העדפות לאוכל שאתה יותר אוהב ופחות אוהב..
תבנה תפריט חדש ובו תכניס:
לחלבון פי 2 ממשקל גוף
לשומן על כל ק"ג גוף גרם שומן
והשאר פחמימות.
תיהיה על מאזן קלורי חיובי של 400- 500 ותנסה להכניס לתפיט כמה שיותר שומנים איכותיים ופחמימות מורכבות

• פותח/ת השרשור
לא יכול לאמר לך מה להגיד בגלל שאולי יש לך העדפות לאוכל שאתה יותר אוהב ופחות אוהב..
תבנה תפריט חדש ובו תכניס:
לחלבון פי 2 ממשקל גוף
לשומן על כל ק"ג גוף גרם שומן
והשאר פחמימות.
תיהיה על מאזן קלורי חיובי של 400- 500 ותנסה להכניס לתפיט כמה שיותר שומנים איכותיים ופחמימות מורכבות

תודה רבה!! אני אנסה לעשות משהו חדש בערב)

דרך אגב קשה מאוד עם החלבון אני בקלות מגיע ל 100.

בכייף! תשתף את התפריט ואז נוכל לתת לך ביקורת ואם יש מה לשפר

לא הבנתי אתה הדבר השני שאמרת?

• פותח/ת השרשור
בכייף! תשתף את התפריט ואז נוכל לתת לך ביקורת ואם יש מה לשפר

לא הבנתי אתה הדבר השני שאמרת?

אני אומר כשאני בונה תפריט אני לא מגיע לארוחת ערב ויש לי כבר יותר מדי חלבון,ואני לא יודע איפה לצמצם.

תקשיב חבר לא יכול להיות שאתה אוכל את כל זה-4000+ קלוריות ולא עולה במשקל.

יכול להיות שמחשבון התזונה בעל סטייה - ומגזים ויכול להיות שמדבור ב 3500+ אבל גם עדיין לא סביר שלא תעלה במשקל וגם אם יש סטייה(ולרוב יש בגלל זה כל מחשבון כמעט מציג ערכים שונים) זה משהו זניח ולא ממש ממש משמעותי- או מצד שני אתה לא אוכל לפי המשקל לצורך העיניין יצא לי לראות שם שכף חמאת בוטנים רשום כ-25 גרם (עכשיו תלוי איזה כף-כף שטוחה זה בערך 15 גרם, כף גדושה עם בטן יכולה להגיע ל25 גרם אז שוב זה סטיות קטנות אבל אולי שם אתה נופל)

יכול להיות שאתה פעיל "מידיי" אולי יש לך חוג מסויים,ענף ספורט אחר שאתה עוסק בו,או עבודה פיזית או כל פעולה אחרת שאתה מבצע על בסיס כמעט יומיומי שגורמת לך לשריפה מוגברת של קלוריות-כי אם זה המצב ולא לקחת בחשבון את הקלוריות שאתה שורף בפעולות האלה כנראה שהפלוס הקלורי שלך קטן מדי ולכן אתה "נתקע" ולא עולה במשקל.

לפי הנתונים שנתתת אני מציע לך להיכנס לפורטל קילוגרם לקרוא את המדריך להעלאה במאסת השריר- לבנות תפריט לפי הנק' המנחות שם- לבדוק RMR,הוצאה קלורית שלך על פעולות פיזיות כאלו ואחרות(כמו שתארתי קודם-ריצה/אופניים/עבודה פיזית וכו').
לאחר מכן לבנות תפריט בהתחלה עם פלוס קלורי של כ-400 קל' .
תעלה את התפריט לאתר כדי לקבל ביקורות ולראות שהכל בסדר- אולי תקבל עצות לשיפור וכו'..
ואז לרוץ עם התפריט במשך שבוע ולראות מה קורה- אם אתה עולה זה מעולה,אם יורד לא טוב (תוסיף עוד כ-300קל'), אם נשאר על אותו משקל גם להוסיף אבל פחות נגיד 150-200 קל' ולראות מה קורה!

קח בחשבון שהכל יחסי ותלוי בשינוי- לצורך העיניין אם עלית בשבוע 1.5 קילו זה נחשב "למלוכלך" תלוי מאוד בך איך אתה רוצה שהמאסה שלך תראה ואיך אתה רוצה להרגיש בתקופה הזו- בגדול במאסה נקיה מדובר בעליה של כ- 2 קילו בחודש.

Back
למעלה תחתית