הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תפריט תזונה מלא חלבון בלי אימונים- זה טוב.?

henhen10

משתמש מתחיל
83
13
נק' מוניטין:
21
83
13
שוב שלום לכולם,

למי שלא מכיר אותי קוראים לי חן. בת 20 עוד מעט. שוקלת כ63-64 ק"ג. גובה 168 ס"מ.
כרגע הגעתי לתפקיד חדש לאחר קורס קצינים. אני כבר בשבוע ה3 לתפקיד.

לאחר שיקולים רבים ושבועות מלאים באוכל לא בריא ללא אימונים והתחלת תפקיד חדש התחלתי להבין איך הלו"ז שלי בתפקיד הולך.
לכן בניתי תפריט תזונה חדש עם קצת אימונים
(דגש על קצת!)

כמו כן, אני הולכת לקנות אבקת חלבון למטרת הוספת גרמי חלבון ביום כיוון שאני אף פעם לא מגיעה לכמות הנדרשת.

7:30 מסדר
8:00 אימון קצר של כ7-10 דק. יש אפליקציה כזו של 7 דק אימון
(מקווה שזה יהיה מספיק טוב - לא באמת יש לי ברירה אחרת) ולאחריו מקלחת
8:45 חזרה למשרד
9:00 שייק/גביע קוטג'/גביע גבינה/טונה + חבילת פריכיות
(4 פריכיות)/ 2 פרוסות לחם
12:00 מנה בשרית בחדר אוכל + ירקות
15:00 נודלס / קוסקוס / 4 פריכיות / 2 פרוסות לחם
(אני מביאה מהבית נודלס וקוסקוס ואכין עם מים רותחים בבסיס)
18:00 שייק/גביע קוטג'/גביע גבינה
21:00 חטיף אנרגיה/כוס גרנולה/ כוס פייבר 1/ כוס ברנפלקס

אני מסיימת לעבוד כל יום בערך ב1:00-2:00 בלילה וקמה ב7:10.
בימים בהם אסיים לעבוד ב12:00 אצא לריצה קצרה/אעשה אימון כח טוב.

יש לציין כי מדובר בימים ראשון עד רביעי בלבד!

בימים חמישי עד שבת יש לי יותר זמן ואוכל להשקיע שעה באימון. חמישי ושבת ריצה ארוכת טווח ושישי אימון כוח של כ-שעה.

מבחינת ערכים עליי לאכול :
100 גרם - חלבונים
100 גרם - פחמימות
50 גרם - שומן
סה"כ 1250 קלוריות

זה מה שיוצא לפי התפריט שבניתי:
http://prntscr.com/4hzh8t

נראה שאני עדיין צריכה להכניס עוד חלבונים. אשמח אם תביעו את דעתכם על התפריט החדש.

ומה דעתכם על לקנות אבקת חלבון על מנת להשלים חלבון - זה בריא לנשים? זה טוב גם אם אני לא מתאמנת באופן קבוע?

אשמח אם שתיכן תתייחסו לנושא: @Pink Steel @מרטין

בכללי זה נראה לא רעה בכלל.
אני בעד אימון קצר בבוקר. גם עם הוא לא ״שורף״ יותר מיד, הוא משאיר אותך פעילה וערנית! מוסיף אנרגיות ומצב רוח לכול היום.

לגבי החלבון, אני מאוד בעד. מתספת גם. כי גם לי לא מסתדר לדחוף כמות חלבון שאני צריכה מהאוכל בלבד. ואין בו שום דבר לא בריא לנשים או גברים. רק תחשבי טוב טוב לפני שאת קונה כי את נתקעת איתו להרבה זמן... רצוי שיהיה טעם טוב ושלא ימאס לך ממנו.

מבחינת ערכים, לפי משאני זוכרת, זה צריך להיות 1-2 ג׳ חלבון לקילו. 1 ג׳ שומן לקילו והשאר פחממה.
כך שחסר לך שומן. את יכולה להוסיף אגוזים. זה ממש בקטנה מבחינת אוכל ומאוד קל. משהו כמו 7 שקדים ו 7 אגוזי מלך. גם מלא ויטמינים.

כול הכבוד!

• פותח/ת השרשור
תודה - זה ממש מעודד שסוף סוף משהו מצליח לי בנושא 😃

ובנוגע לאבקת חלבון - יש המלצה למשהו יעיל? חברה מסויימת, טעם מסוים?

יש לך פה איפשהו דיון נעוץ עם חוות דעת על חלבון. אבל קחי בחשבון שזה עניין של טעם...
וחכי ל @מרטין היא תענה לך יותר טוב ממני.

רק לי צורם בעין 1250 קלוריות? זה ממש הרעבה.
לפי דעתי תעלי לאיזור ה-1800 ותני לזמן לעשות את שלו, גם אם תרדי 2 קילו בחודש זה קצב יפה ולא תצטרכי
להרעיב את עצמך

אני בטוחה שבגלל הסביבה שהיא נמצאת בה היצא לה להוסיף שטויות... כך שבסופו של דבר זה יגיעה למה שהיא צריכה. ויחסית למשהיא אכלה לפני זה.... זה נראה לא רעה בכלל!
ליתר ביטחון תרשמי לנו את ה bmr שלך.

אני בטוחה שבגלל הסביבה שהיא נמצאת בה היצא לה להוסיף שטויות... כך שבסופו של דבר זה יגיעה למה שהיא צריכה. ויחסית למשהיא אכלה לפני זה.... זה נראה לא רעה בכלל!
ליתר ביטחון תרשמי לנו את ה bmr שלך.
לא מסכים איתך. עדיף לעשות תפריט מסודר של 1800 בערך, ואז במידה והיא תראה שהיא לא יורדת במשקל
להתחיל להפחית בקלוריות. אם היא אוכלת היום לדוגמא 2200, והיא תרד ל-1200 מהיום למחר תהיי בטוחה שהגוף שלה יכנס לסטרס.

כל הכבוד על ההשקעה, האם את מנסה לרדת במשקל?

לגבי התפריט חסר לך שם קלוריות ובכמות שרשמת נשמע שלא חישבת את הקלוריות שאת שורפת באימונים ולכן כמות הקלוריות שלך נמוכה יחסית.

אין בעיה עם אבקת חלבון

בגלל זה אמרתי לחכות למרטין... אבל בלי לעליב את @henhen10 הסיכוי שהיא תצמד ל 1200 הוא לא באמת מציאותי. וזה בסדר. כולנו התקשנו להצמד לתפריט בהתחלה. זה דורש זמן! אותי יותר מעניין כרגע שהיא משקיע זמן ומחשבה בתכנון מראש. וזה הרבה!!! לתפריט המושלים היא תגיע עם הזמן. תסתכל על התמונה הכללית. אל החלוקה של הארוחות, על האימונים

• פותח/ת השרשור
האמץ שזה באמת יהיה לא פשוט לאכול כמוץ כזו שך אוכל. נראה לכם שכדאי להוסיף? אם כן אז מה וכמה?

תחשבי מחדש את ה rmr וה bmr ותרשמי לנו. כך יהיה יותר קל להגיד לך.

הי חן
שמחה שהגעת לשגרה שמאפשרת לך יותר תכנון.
אכן 1200 קלוריות לא לוקחות בחשבון אימונים אבל מאחר ואת לא ממש יכולה להתחייב באמצע השבוע לאימון מסודר, קחי בחשבון רק את אימוני סוף השבוע.
שני דברים הפריעו לי בתפריט שהרכבת
אני ממש לא אוהבת את המנות החמות של הקוסקוס/ נודלס האלה. עדיף לקחת עוד פריכיות עם חלבון.
שנית כוס גרנולה ממש לא שוות ערך לכוס ברנפלקס או פייבר 1.
תבדקי שוב את הערכים של התפריט.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אבל כל הזמן לאכול פריכיות? מה יכול להיות תחליף לזה? איסה פחמימוץ אחרות?

ואני אעלה את הכמות קלוריות ל1500 אבל שוב עם מה? לאכול פריכיות כל היום זה סיוט... עכשיו סוף סוף אתחיל את התפריט - קניתי חלבון בטעם בננה:)
הבעיה היא שדיברתי עם מישהו והוא אמר חי שלא כדאי לשתות את כל המנה בפעם אחת אם אני לא מתאמנת... אחרת זה ילך לכליות.
זה נכון? ואם כן אז איך לחלק את זה?

אבל כל הזמן לאכול פריכיות? מה יכול להיות תחליף לזה? איסה פחמימוץ אחרות?

ואני אעלה את הכמות קלוריות ל1500 אבל שוב עם מה? לאכול פריכיות כל היום זה סיוט... עכשיו סוף סוף אתחיל את התפריט - קניתי חלבון בטעם בננה:)
הבעיה היא שדיברתי עם מישהו והוא אמר חי שלא כדאי לשתות את כל המנה בפעם אחת אם אני לא מתאמנת... אחרת זה ילך לכליות.
זה נכון? ואם כן אז איך לחלק את זה?

WTF??!!?

ממש ממש לא נכון תשתי ותהני

ואני אעלה את הכמות קלוריות ל1500 אבל שוב עם מה? לאכול פריכיות כל היום זה סיוט...
יכול להיות ש1500 יהיה גבוה מידי אבל לא נורא' תוכלי להפחית בהדרגה לפי קצב הירידה במשקל.
2 פריכיות=1 פרוסת לחם=כוס עדשים=1 בטטה=2 כוסות בורגול= וזה ממשיך ממשיך...
פשוט תפתחי מחשבון קלוריות ותשווי כמויות וערכים
That's the way...A ha, A ha....
😃

יכול להיות ש1500 יהיה גבוה מידי אבל לא נורא' תוכלי להפחית בהדרגה לפי קצב הירידה במשקל.
2 פריכיות=1 פרוסת לחם=כוס עדשים=1 בטטה=2 כוסות בורגול= וזה ממשיך ממשיך...
פשוט תפתחי מחשבון קלוריות ותשווי כמויות וערכים
That's the way...A ha, A ha....
😃

לא מסכים, @מרטין ,
2 פריכות לא שוות ל.... וכן הלאה.
האוכל שלנו הוא הרבה מעבר למספר הקלוריות שנכנסות לגוף. למשל, הרבה יותר עדיף לגוף בטטה מאשר 2 פריכיות.

צריך להסתכל על התמונה הכוללת וכל העיסוק הזה של ספירת קלוריות ממש לא מדויק.

איך קבעת שאת צריכה 100 גרם חלבונים?

ברמת העיקרון צריכה של עודף חלבונים זה ממש לא בריא..כי אכן זה עלול לדפוק את הכליות. לגבי אבקת חלבון, אם לא מדובר ב-3 פעמים ביום שאת צורכת את זה, נראה לי תקין. אם את חוששת עדיף גםלהתייעץ עם תזונאי ספורט שמבין בתחום.

ברמת העיקרון צריכה של עודף חלבונים זה ממש לא בריא..כי אכן זה עלול לדפוק את הכליות. לגבי אבקת חלבון, אם לא מדובר ב-3 פעמים ביום שאת צורכת את זה, נראה לי תקין. אם את חוששת עדיף גםלהתייעץ עם תזונאי ספורט שמבין בתחום.

שמת לב שהדבר על שירשור מתחילת ספטמבר? 🙄

בכל אופן, לא צריך להתייחס אל אבקת חלבון כעל משהו לא בריא.

בסה"כ מדובר בחלבון שמופק, לרוב, מחלב, בשיטות מכאניות ולא בתהליכים כימיים למיניהם.

ואין שום מניע לצרוך כמה שרק צריך.

לגבי מה נחשב כמות גדולה מדי? המספר הינו אינדיבידואלי. מה שעלול לפגוע במישהו אחד, יכלול להיות ברמה שאינה מספקת למישהו אחר

Back
למעלה תחתית