ייעוץ מקבילים רחבים בתור תרגיל ליד אחורית

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
אני רוצה לבודד תרגיל ליד אחורית אבל לא יכול לעשות לחיצה צרה או לחיצה צרפתית בגלל פציעה במפרק כף היד.
יש לי רק מקבילים רחבים בחדר כושר לפי מה שאני יודע, אפשר לעשות אותם בתור תרגיל ליד אחורית, או שזה לא תרגיל מספיק חזק ליד אחורית/יפגע בהתאוששות של החזה/שניהם?

היד אחורית עובדת מספיק קשה בתרגילי החזה והכתפיים, וזה כבר מספיק ונותן גירוי טוב, אם אתה רוצה להוסיף זה כבר החלטה שלך.

באיזה תוכנית אתה עובד ?

זה ה-תרגיל ליד אחורית, וע"י שינוי צורת האחיזה והחזקת הגוף (כמה אתה נוטה קדימה או אחורה), אפשר לשנות כמה אתה נעזר עם שרירים אחרים (חזה/רחב גבי).
תעשה אותו אחרי אימון חזה, או ביום נפרד, רק שים לב שלא תעמיס את השריר הזה כל יום כך שהוא לא יוכל להתאושש.

• פותח/ת השרשור
אני עובד בABC עם 5 סטים ליד קדמית/אחורית, ובגלל הפציעה אני עושה 3 סטים של פולדאון, וחסר לי 2 סטים ליד אחורית.
כן באמת אהבתי מאוד את התרגיל כשניסיתי אותו היום, עשיתי אותו באימון חזה וזכרתי שכשנשענים קדימה זה בעיקר חזה, אבל לא הבנתי בדיוק איך אני יכול להשען האחורה.

נערך לאחרונה:
כשאתה עם הגוף קדימה אתה עובד יותר על החזה, כשאתה פחות נשען קדימה היד אחורית עובדת יותר..

ולמה לעשות ABC ..

• פותח/ת השרשור
כשאני עולה על המקבילים אוטומטית כל הגוף נשען קדימה, אני צריך להחזיק אותו אחורה בכוח או שזה בגלל שזה מקבילים רחבים?

וכרגע יש לי התקדמות יפה מאוד עם ABC, אני במאסה חודש וחצי (שזה קצת יותר מהתקופה שאני מתאמן בחדר כושר) והכפלתי את המשקלים + ב"תרגילי הקודש", ואני גודל יפה, ככה שאני מתכנן להמשיך עם ABC עד החיטוב ובמאסה הבאה להתחיל SS.

כשאני עולה על המקבילים אוטומטית כל הגוף נשען קדימה, אני צריך להחזיק אותו אחורה בכוח או שזה בגלל שזה מקבילים רחבים?

וכרגע יש לי התקדמות יפה מאוד עם ABC, אני במאסה חודש וחצי (שזה קצת יותר מהתקופה שאני מתאמן בחדר כושר) והכפלתי את המשקלים + ב"תרגילי הקודש", ואני גודל יפה, ככה שאני מתכנן להמשיך עם ABC עד החיטוב ובמאסה הבאה להתחיל SS.

ולמה לחכות למאסה הבא ? מה ישתנה עד הפעם הבא ?

אתה משנה את התנוחה בעזרת הזזת הכתפיים והשכמות קדימה ואחורה. מרגע שהסטת את מרכז הכובד, הגוף כבר ימצא את שווי המשקל החדש.

ולדעתי, כל עוד אתה מתקדם עם מה שאתה עושה, אל תשנה. תשמור את SS (או כל דבר אחר) למצב שההתקדמות תיעצר. מספר הדעות בנושא, כמספר המתאמנים..

עבורי, על מקבילים רחבים לא נוח לבצע כפיפות מרפק.
בנוסף, הזווית הזאת מאוד מעמיסה על הכתפיים

נסה לבדוק את התרגיל בו הרגליים על הרצפה ואתה נשען אחורה ומחזיק בידיים ספסל/כסא ומבצע עליו את הכפיפות.

עבורי, על מקבילים רחבים לא נוח לבצע כפיפות מרפק.
בנוסף, הזווית הזאת מאוד מעמיסה על הכתפיים

נסה לבדוק את התרגיל בו הרגליים על הרצפה ואתה נשען אחורה ומחזיק בידיים ספסל/כסא ומבצע עליו את הכפיפות.

פשיטות 🤫

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית