הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנית שפויה ללחיצה לאחר טקסס

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
אני מאמין שלא אסחוב את טקסס מבחינת לחיצות לעוד הרבה זמן, ומחפש אופציה מתקדמת יותר, אבל בשני תנאים :

1.
שהיא לא תכנית לטווח מאוד ארוך ( כמו אד קואן שבנויה לשלושה חודשים ),
מכיוון שאני רוצה אינדיקציה אם היא עובדת כמה שיותר מוקדם.

2.
שהיא לא תכנית שמסכנת בפציעה ( סמולוב למשל ) ומחייבת תנאים אידיאליים להתאוששות, כמו שינה ואכילה מרובות.

נערך לאחרונה:
תשמע אני יכול להמליץ מהניסיון שלי על דאג הפבורן מתוד, עובדת לי מעולה. אני בצבא עם תנאים זוועתיים ואני מתחזק בלחיצות, שזה אגב גם משהו שלא הצלחתי לעשות בערך אף פעם חחח
דיי אפשרי לראות את ההתקדמות כל הזמן, בגלל שאפשר להגיד שההתקדמות היא "ליניארית" כי כל אימון יש חזרה אחת יותר מקודמו, וכל חודש אתה מעלה את המספר על המוט ב2.5-5 קילו, אז זה עובד לא רע בכלל עבורי.

בנוסף אם יש לך זמן יש עוד תכנית שעשיתי לפני חנוכה, אבל זה אם יש לך זמן לעשות בנץ' 3 ימים בשבוע כאשר באחד הימים זה 3 פעמים באותו יום... זה הוסיף לי איזה 10-15 קילו לבנץ' ב8 שבועות..
http://www.t-nation.com/free_online...raining_performance/8_weeks_to_a_record_bench

תנסה להתאמן כמו בילדר בכל מה שקשור ללחיצות.
-הרבה הרבה הרבה חתירות ובכלל כל דבר שקשור לupper back.
-חיזוק של האמות והאחיזה - אמנם דדליפט, חתירה ומתח מצוינים אבל יש הרבה אספקטים של אחיזה שהם לא מכסים. grippers + expand your hand נחמדים מאוד לזה.
-הרבה הרבה טרפזים בכל מיני צורות. snatch grip high pull, snach grip deadlift, יחזק לך גם את האחיזה וברגע שתצטרך תשים גם רצועות. שshrugs יכולים להיות לא רעים. power shrugs וכו'.

כמובן שכדאי שתבדוק בעצמך איפה אתה מתקשה ותתקוף את זה.
אם אתה מתקשה בנעילה, מה שלליפטר RAW לא כזה סביר, תתן בורדים ופלור פרסים.
אם אתה מתקשה מהחזה, בנץ' עצירה וכל מה שכתוב למעלה.
בכל אופן תנסה לכסות הכל, למרות שאין סיכוי שהכל לגמרי מאוזן אצל בן אדם.

בסופו של דבר בילדרים הם תותחי בנץ', למרות שלרוב יש להם טכניקה מסריחה בכל פרמטר אפשרי, פשוט כי הם גדולים ובעלי היפרטרופיה משמעותית (איתי זיו מת עליהם).
בנץ' שונה לגמרי מסקבט\דדליפט בערך בכל צורה שלא תסתכל..

תנסה להתאמן כמו בילדר בכל מה שקשור ללחיצות.
-הרבה הרבה הרבה חתירות ובכלל כל דבר שקשור לupper back.
-חיזוק של האמות והאחיזה - אמנם דדליפט, חתירה ומתח מצוינים אבל יש הרבה אספקטים של אחיזה שהם לא מכסים. grippers + expand your hand נחמדים מאוד לזה.
-הרבה הרבה טרפזים בכל מיני צורות. snatch grip high pull, snach grip deadlift, יחזק לך גם את האחיזה וברגע שתצטרך תשים גם רצועות. שshrugs יכולים להיות לא רעים. power shrugs וכו'.

כמובן שכדאי שתבדוק בעצמך איפה אתה מתקשה ותתקוף את זה.
אם אתה מתקשה בנעילה, מה שלליפטר RAW לא כזה סביר, תתן בורדים ופלור פרסים.
אם אתה מתקשה מהחזה, בנץ' עצירה וכל מה שכתוב למעלה.
בכל אופן תנסה לכסות הכל, למרות שאין סיכוי שהכל לגמרי מאוזן אצל בן אדם.

בסופו של דבר בילדרים הם תותחי בנץ', למרות שלרוב יש להם טכניקה מסריחה בכל פרמטר אפשרי, פשוט כי הם גדולים ובעלי היפרטרופיה משמעותית (איתי זיו מת עליהם).
בנץ' שונה לגמרי מסקבט\דדליפט בערך בכל צורה שלא תסתכל..
זה יותר מדי כללי הטיפ הזה...הרקון רוצה תוכנית עם התקדמות ולא להגיע ולנסות את מזלו בכל מיני וריאציות.

זה יותר מדי כללי הטיפ הזה...הרקון רוצה תוכנית עם התקדמות ולא להגיע ולנסות את מזלו בכל מיני וריאציות.

יותר מדי כללי זה לתת תשובות לקוניות של ריפטו כמו "תאכל עוד" או להעלות את כמות החלב..
זה לא לנסות את מזלו, זה לעשות דברים שישפרו אותו. לכתוב לו את זה בפורמט של תכנית זה לא ענייני, זה כבר הוא צריך לראות על עצמו עם הנסיון אימונים שהוא צבר ויש לו.

ואם אתה מתכוון ללתת טמפלייטים של התקדמות לאורך 12 שבועות סטייל אד קואן או סמולוב או כאלה, לא נראה לי שהוא היה פותח שאלה בשביל זה, זה רץ פה מספיק כדי שהוא יידע מראש..

חבר..התייחסת לכל תרגיל אפשרי חוץ מלחיצת חזה, זה מאוד כללי לדעתי.

וגם על טמפלייטים כמו סמולוב אפשר להמליץ ולפתח על זה דיון...

לדעתי זה מאוד ספציפי, כי תכנית היא משהו כללי, מה לעשות בה הוא כניסה לפרטים יותר ספציפיים.
שיסווג כתרגילי עזר ודברים לשיפור על טמפלייט כלשהו שהוא יקבל פה או יחליט על דעת עצמו, ויכניס מה שהוא בוחר ממה שכתבתי ומה שאחרים עשויים להמליץ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית