הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בלי חגורה

• פותח/ת השרשור Vosegus
  • פורסם בתאריך

Vosegus

משתמש משקיע
3,382
2,115
נק' מוניטין:
5,837
3,382
2,115
שלום,
הגב שלי מתעגל מאוד בסקוואט כבד ובדדליפט..החלטתי שהגיע הזמן לאפס לגמריי את התכנית ולהתחיל לעבוד בלי חגורה.
כרגע אני בדילוד, 172 לחמישיות.
המשקל קל אבל אני פשוט לא מצליח לשמור על הגב.
חשבתי להוריד ל130, ולהתחיל לאט לאט לעלות בלי חגורה.

כנ"ל בדדליפט. לרדת מ192 ל160 ולחזור לעבוד בלי חגורה.

דעות וטיפים יתקבלו בברכה.

נשמע אחלה רעיון ..😃
קודם כל אתה תתן מנוחה לשרירם קצת כשאתה מוריד את משקלי העבודה
ותעבוד על הטכניקה ותמנע מפציעות מיותרות

בהצלחה 😉

גב תחתון או עליון?

תעלה סרטון שרואים בו הכי בבירור את הבעיה

ועוד שאלה, גם ביומיום אתה הולך/יושב כפוף?

• פותח/ת השרשור
גב תחתון או עליון?

תעלה סרטון שרואים בו הכי בבירור את הבעיה

ועוד שאלה, גם ביומיום אתה הולך/יושב כפוף?
גב עליון קשה לי לשמור מכווץ בליש ום קשר...גב תחתון אני מאבד בחזרות האחרון של הסט האחרון.

סרטון RM1, ככה אני נראה במשקלים כבדים, טיפונת פחות קיצוני

ביומיום אני הולך ישר, כשאני יושב אני לא כזה מתייחס לזה

לרדת למשקל הכי גדול שאתה יכול לעבוד איתו בטכניקה טובה.

ולעבור ל LB כמובן!

• פותח/ת השרשור
לרדת למשקל הכי גדול שאתה יכול לעבוד איתו בטכניקה טובה.

ולעבור ל LB כמובן!
מת ללמוד את זה האמת..לא מצליח לבד, כרגע אני עמוס מדי בכדי לסוע וללמוד את זה, מקווה שייצא לי בחגים.
חוץ מזה, למה?אני ממש אוהב לעבוד HB.

הבנתי אותך, אני אבדוק עם משקל יותר גבוה איך אני מתפקד. אכוון ל140-150, אם יהיה יותר-מה טוב. הדגש מבחינתי הוא טכניקה מושלמת, בשביל זה אני עושה את זה.

בכללי, אתה מסכים עם הרעיון הזה?להפסיק לעבוד עם ציוד ולשלב תרגילי עזר לCORE?

מת ללמוד את זה האמת..לא מצליח לבד, כרגע אני עמוס מדי בכדי לסוע וללמוד את זה, מקווה שייצא לי בחגים.
חוץ מזה, למה?אני ממש אוהב לעבוד HB.

ב-HB תמיד תהיה לך נטיה לאבד את הזווית ולעגל את הגב העליון כי זה חלק מהמגבלות של התרגיל. שים לב שאצל הרבה מאוד אנשים שעושים HB התנועה הופכת להיות כזו במשקלי מקסימום.

בכללי, אתה מסכים עם הרעיון הזה?להפסיק לעבוד עם ציוד ולשלב תרגילי עזר לCORE?

לתקופה מסויימת אולי. לא רואה טעם לעבוד רק בלי חגורה, אלא אם כן המטרה שלך היא להרים גם משקלים מקסימליים בלי חגורה.

לא מאמין יותר מדי בתרגילי עזר.

• פותח/ת השרשור
ב-HB תמיד תהיה לך נטיה לאבד את הזווית ולעגל את הגב העליון כי זה חלק מהמגבלות של התרגיל. שים לב שאצל הרבה מאוד אנשים שעושים HB התנועה הופכת להיות כזו במשקלי מקסימום.

לתקופה מסויימת אולי. לא רואה טעם לעבוד רק בלי חגורה, אלא אם כן המטרה שלך היא להרים גם משקלים מקסימליים בלי חגורה.

לא מאמין יותר מדי בתרגילי עזר.
לא ידעתי שזה המגבלות של התרגיל, תודה שהארת את עיני.
אני בכל זאת חושב שאעבוד מעט זמן במשקלים נמוכים יותר ללא ציוד, אני מרגיש שאני מאבד שליטה על העיגולים של הגב ומעדיף שהם לא יתרחשו, בעיקר לא בדדליפט.

אומנם המטרה הסופית שלי היא להרים משקלים מקסימליים עם חגורה, שרירים חזקים יותר יאפשרו לי למצות את האפקט של החגורה טוב יותר.

תרגילי עזר=כפיפות בטן וגוד מורנינג

לא ידעתי שזה המגבלות של התרגיל, תודה שהארת את עיני.
מגבלות במובן שהגב העליון עובד יותר קשה כדי להחזיק את המוט במקום. תחשוב על פרונט סקוואט רק פחות קיצוני.

תרגילי עזר=כפיפות בטן וגוד מורנינג

כן, הבנתי. מעדיף לעשות יותר סקוואט. 🙄

• פותח/ת השרשור
מגבלות במובן שהגב העליון עובד יותר קשה כדי להחזיק את המוט במקום. תחשוב על פרונט סקוואט רק פחות קיצוני.

כן, הבנתי. מעדיף לעשות יותר סקוואט. 🙄
כמובן שיותר סקוואט זה העזר הטוב ביותר, לדאבוני לא תמיד אני יכול לשריין לעצמי יותר מ3 סשנים של סקוואט בשבוע, אם כן אז אני מוסיף פוז סקוואט במקום סקוואט רגיל..נפלאות העבודה במשמרות :(

סליחה שאני משנה נושא, יש לך אולי איזשהו תרגיל/טיפ שיכול לעזור לי לשלוט טוב יותר בעיגול של הגב העליון?בסקוואט הכוונה.
מנסה לאחוז את המוט הכי צר שאני יכול, זה די עוזר. משהו מעבר שאני יכול לעשות?

כמובן שיותר סקוואט זה העזר הטוב ביותר, לדאבוני לא תמיד אני יכול לשריין לעצמי יותר מ3 סשנים של סקוואט בשבוע, אם כן אז אני מוסיף פוז סקוואט במקום סקוואט רגיל..נפלאות העבודה במשמרות 😭

סליחה שאני משנה נושא, יש לך אולי איזשהו תרגיל/טיפ שיכול לעזור לי לשלוט טוב יותר בעיגול של הגב העליון?בסקוואט הכוונה.
מנסה לאחוז את המוט הכי צר שאני יכול, זה די עוזר. משהו מעבר שאני יכול לעשות?

לצערי אין. זה כמו דדליפט, צריך כל הזמן להלחם לשמור על הפוזיציה שאתה רוצה.

• פותח/ת השרשור
הבנתי, תודה.
אלמד על הנושא עוד ואנסה ליישם כבר מחר.

אשמח לעוד תגובות חברים 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית