הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון מידע תקוע במשקלי עבודה אבל גדל ועולה במשקל גוף

nightkiller

משתמש מתחיל
76
9
נק' מוניטין:
17
76
9
אני כבר כמה חודשים שתקוע על אותם משקלי העבודה
הקטע הוא שאני כן גדל ואני עולה במשקל הגוף
אבל זה מוזר שאני לא מצליח לעלות משקלים

אני לא מבין מה הבעיה?
אתה גדל במסת שריר? אם כן אתה מצליח בתוכנית אם לא תשנה תזונה.
אני חושב שיש פה יותר מידי פאנטים של ss.
fbw, abהם תוכניות מעולות כל עוד לא משחקים איתם יותר מידי.

אני לא מבין מה הבעיה?

אין כאן פנאטים של SS (או באופן כללי תוכניות כוח), רוב האנשים פשוט יתקדמו הרבה יותר טוב אם הם יתרכזו בהעלאת משקלי העבודה בתרגילי הבסיס ולא בנפח מוגזם בעצימות בינונית ומטה.
בהמשך אפשר לעבור לפיצולים או להתחיל להרביץ נפח (או לשלב בין תקופות נפח לתקופות עצימות).

אין כאן פנאטים של SS (או באופן כללי תוכניות כוח), רוב האנשים פשוט יתקדמו הרבה יותר טוב אם הם יתרכזו בהעלאת משקלי העבודה בתרגילי הבסיס ולא בנפח מוגזם בעצימות בינונית ומטה.
בהמשך אפשר לעבור לפיצולים או להתחיל להרביץ נפח (או לשלב בין תקופות נפח לתקופות עצימות).
דווקא לי מרגיש שכן כל אחד שמפרסם תוכנית אימונים שהיא לא תוכנית כחח קופצים עליו שהתוכנית לא טובה אתה לא תצליח איתה רק ss מעזור לך לגדול וכו'.
אני אולי לא עשיתי תוכניות כוח למינהם אבל ממש אוהב להתאמן בfbw או ab.
וחושב שאלה תוכניות טובות ואפשר להצליח איתם לאורך זמן רב

אני לא מבין מה הבעיה?
מה הבעיה בזה שהוא רוצה גם להתחזק?

אם אתה בבנץ 40 קילו וסקוואט 50 אז מין הסתם שאין טעם שתעשה פיצולים כמו abc/d אבל אני יכול להעיד על עצמי שאני בלי תוכנית כוח עברתי את המשקלים האלה בהרבה מי בלי תוכנית כוח ( בשביל להימנע מי חוב לא אגיד כמה ) . רק להזכיר לכם שגם בתקופת הfbw בשנות ה70 80 היה את דוריין יטס שהיה היחידי שעשה 4 אימונים שריר אחד בשבוע .
והגיעה 250 lbs חטוב על במה שאותה תקופה היה ואו גדול

לפי מה שיצא לי לראות ולהבין, השאלה החשובה היא האם המתאמן מתחזק. לשאלה הזו יש מדד מאוד מדויק ופשוט - האם המתאמן יכול להרים משקלות כבדות יותר. כוח גופני כללי, אי אפשר לאמוד לפי תרגיל מבודד, מכיוון שהוא בודק רק שריר מסויים. כוח גופני יכול להיבדק לפי תרגילי FullBody (סקוואט, דחיקת חזה, דחיקת כתפיים ודדליפט). לכן הדבר הכי חשוב בתוכנית אימונים הוא להרים משקלים כבדים יותר בתרגילים האלו. אם אתה לא עולה במספרים בתרגילים האלו, או בשום תרגיל אחר, והמשקל שלך עולה - אתה כנראה משמין. שריר וכוח באים והולכים ביחד. משקל גוף הוא תוצר לוואי.
הסיבה שאנשים אוהבים את הSS זה שהוא עובד. יש תוכניות מוצלחות אחרות, אבל המשותף הוא שהן מכוונות מטרה. מה המטרה של המתאמן כשהוא מבצע 30 תרגילים ולא עולה באף אחד מהם במשקל?

בין אם המטרה היא להיראות טוב או להיות חזק, בשני המקרים הדרך לשם היא לעלות במספרי המשקולות המורמים. במילים אחרות, זה נראה טוב כי זה חזק ובריא - גם אם חזק ובריא לא המטרה (אכפט לך רק ממראה), זו עדיין הדרך.
לכן המטרה של המתאמן צריכה להיות לעלות במשקל שריר בלבד ולהוריד את השומן שמסתיר אותו.
כשאנחנו מעלים את מסת השריר שלנו, אנחנו חזקים יותר. כשאנחנו מרזים מהשומן, אנחנו חושפים את מסת השריר שלנו (למשל ריבועים).
המצב היחיד שבו הגיוני לא לעלות במשקל הוא כשעושים CUT, כלומר אוכלים פחות ממה שהגוף צורך והגוף עסוק בלמצוא אנרגיה בתוך הגוף כדי שתוכל להמשיך להתקיים. אימונים במצב כזה מאותתים לגוף לא למהר להמיר את החלבון בשרירים לאנרגיה וכך הגוף יחסית מפרק פחות שריר.
כאמור, במקרה המדובר המצב שונה שכן המשקל עולה.

בקיצור, ההמלצה שלי, תמצא תוכנית למתחילים שאתה מעדיף ותעשה בדיוק אותה - בלי שום שינוי. זה מה שעבד לי הכי טוב. אני אוסיף ואומר שיש סיבה שהתוכניות האלו מוערכות באינטרנט - בגלל שיש אינסוף סיפורים כמו שלך של אנשים שהתאמנו הרבה שעות ונשארו במקום. בסופו של דבר ההחלטה שלך אם להמשיך בדרך שלך, ולך תדע אולי אני טועה, או ללכת לפי מה שעבד להמון אנשים אחרים. בכל מקרה בהצלחה.

דווקא לי מרגיש שכן כל אחד שמפרסם תוכנית אימונים שהיא לא תוכנית כחח קופצים עליו שהתוכנית לא טובה אתה לא תצליח איתה רק ss מעזור לך לגדול וכו'.
אני אולי לא עשיתי תוכניות כוח למינהם אבל ממש אוהב להתאמן בfbw או ab.
וחושב שאלה תוכניות טובות ואפשר להצליח איתם לאורך זמן רב
אני באופן אישי רושם שהתוכנית זבל אם היא זבל , תוכנית אימונים זה דבר שצריך לחשוב עליו ולא סתם לרשום תרגילים.
צריך לחשוב , כל כמה זמן אתה תתקדם במשקלי עבודה , איזה תרגילים להכניס ולמה , אתה לא יכול סתם להכניס בתוכנית 3-4 תרגילים שנראים לך "מגניב" כי אתה פשוט תתקע מהר מאוד

• פותח/ת השרשור
אני באופן אישי רושם שהתוכנית זבל אם היא זבל , תוכנית אימונים זה דבר שצריך לחשוב עליו ולא סתם לרשום תרגילים.
צריך לחשוב , כל כמה זמן אתה תתקדם במשקלי עבודה , איזה תרגילים להכניס ולמה , אתה לא יכול סתם להכניס בתוכנית 3-4 תרגילים שנראים לך "מגניב" כי אתה פשוט תתקע מהר מאוד
ולדעתך איזה תכנית כדאי לי לעבוד איתה כרגע ? ss ?
אגב המשקלים היחידים שנמוכים אצלי זה בחזה ואני עכשיו עשיתי ריסט על מנת לנסות לעלות שוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית