הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריך תכנית אימונים

• פותח/ת השרשור qwe
  • פורסם בתאריך

qwe

משתמש מתחיל
17
0
נק' מוניטין:
0
17
0
אני מתאמן מעל שנה במכון כושר עד עכשיו התאמנתי רק לפי תכניות של המאמנים במכון בערך כל 2-3 חודשים החלפתי אבל אין לי כאלה תוצאות טובות לזמן שאני מתאמן וגם אם התכניות של המאמנים במכון לא נירה לי אני אגיע רחוק
אני בינתיים משקל 57 גובה 1.72 בן 16
אני צריך תכנית אימונים טובה לפיתוח הגוף ממישהו שממש מבין ויודע שזאת תכנית טובה
אם אתם רוצים שארשום לכם את התכנית שלי אז תגידו

סליחה אם לא הייתי ברור.
בגדול, הרעיון של SS הוא שהיא תוכנית של התקדמות מהירה ועושים אותה כמה שאפשר עד שלא מצליחים להעלות משקלים יותר.
בד"כ הדבר הזה קורה כשה1RM שלך הוא 2 או 2.5 משקל הגוף בסקוואט ו2.5 או 3 משקל הגוף בדדליפט (מדידה לפי משקלי גוף נקראת גם סטנדרט כוח). - אתה יכול לבדוק את ה1RM שלך באתר.
לכן מישהו שלא עשה את התוכנית ולא יודע אם הוא יכול לעלות בה או לא, ינסה לשפוט לפי סטנדרט הכוח שהוא נמצא בו.
ברור שהכי טוב זה לעשות את התוכנית ולגלות אם אתה יכול לעלות עוד - כי יש גם אנשים שלוקחים אותה הרבה יותר רחוק מזה ויש אנשים שפחות - זה תלוי בגנטיקה ובאורך חיים שלך. אבל מכיווין שיקח זמן לגלות את זה, אם אתה כבר נמצא בסטנדרטים דיי מתקדמים, יכול להיות שעדיף לוותר מראש ולעבור לתוכנית מתקדמת שההתקדמות בה איטית יותר.

מבחינת עדיפות לך - הכי טוב אם תוכל לעשות תוכנית מתחילים כי אז תעלה מהר ברמות. מצד שני אם אתה לא באמת יכול להתקדם מהר אתה סתם תתקע ותגלה שהתוכנית לא עובדת לך.

לכן אמרתי, אם הסטנדרטים שלך הם בגבולות שהצגתי פה, כדאי לך לעבור לתוכנית של מתחילים-מתקדמים, השלב הבא, שהיא למשל הטקסס מת'וד. בתוכנית הזאת עולים במשקל כל שבוע במקום כל אימון. בתוכנית הזאת יש יום ווליום - שבו עושים בד"כ 5*5 בכל תרגיל, ויום עומס, שבו עושים 1*5 בכל תרגיל ומנסים לשבור שיאים. אנשים שרוצים לשים דגש על היפורטרפיה יכולים לעשות ביום הראשון 8*3 במקום, כל עוד הם מגיעים לאיזור החזרות הרצוי כמו שהבנת.

בקיצור:
1.תכניס את הנתונים באתר שאמרתי לפי קילוגרם.
2.אם ב1RM שלך הוא באיזור פעמיים משקל הגוף שלך בסקוואט ומעל שתיים וחצי בדדליפט, עדיף להתחיל מתוכנית מתקדמת כמו למשל הטקסס מת'וד. תמצא אותה בגוגל או באתר הזה.
אחרת, תתחיל SS בהתאם להוראות.

• פותח/ת השרשור
אמרתי כבר שאם הסקוואט יש לי בעיה שכשאני מתכופף למטה לתנועה של הסקווט הגב לא נשאר זקוף ואני לא ידוע מה לעשות כדי שהגב יהיה זקוף אף אחד לא מסביר לי

• פותח/ת השרשור
תעלה סרטון שנוכל להבין אותך
פשוט כשאני מנסה אפילו בלי מוט לרדת למטה לכפוף את הבירכיים כמו שעושים סקוואט אז פשוט הגב שלי לא ישר ואני לא יכול ליישר אותו אבל הוא ממש לגמרי עקום והוא אוטומטית נהיה ככה כשאני יורד
דרך אגב בלי קשר לסקוואט הרי אני רוצה תכנית אימונים חדשה ואני כבר לא יודע מה לעשות אתם הרי לא ממש יודעים מה המצב שלי אולי כדאי לנסות עוד פעם עם המאמן במכון ופשוט תגידו לי מה לאמר לו בקשר לתכנית לאיזה תכנית אני רוצה כי אני גם רוצה מישהו שיוכל להדגים לי איך עושים כל תרגיל אם יש תרגילים חדשים.
רק אם כדאי כי אני בעצמי לא בטוח בגלל שלא היו לי תכנית כל כך טובות עד עכשיו אני לא יכול להגיד שלא התקדמתי אבל גם לא השתפרתי בכזה הרבה

• פותח/ת השרשור
תקשיב הדבר שאני הכי רוצה זה להצליח לעשות סקווט כי באמת הבנתי שזה אחד' התרגילים הכי חשובים וכמעט כל הזמן אני מנסה לראות אולי הפעם אני יצליח פשוט לא מסוגל אני לא מצליח יש מצב שאי אפשר לשנות את זה ואני פשוט לא מסוגל לעשות סקווט? ומה בקשר לתכנית אימונים אני עדיין לא יודע מה לעשות ואני רוצה להחליף כמה שיותר מהר
If you cant squat, you must squat..
זה משפט שלא אני המצאתי, יש דברים שאתה צריך לעשות ואם אתה לא יכול אתה חייב
תלמד.
עוד לא עניתה לי בקשר לשאלה שלי אני צריך לדעת כמה שיותר מהר אני רוצה עד לאימון הבא להחליף תכנית

תמצא מישהו שמבין שיעזור לך אחד על אחד או שתלמד מסרטונים ביטיוב יש בשפע..
אתה מתחיל באימונים? תעשה איזה fbw קלאסי כזה.. עדיף ss אבל אתה אומר שיש לך בעיות עם סקוואט אז..

עריכה:
יש פה בפורום ייעוץ אישי, שמעתי מחבר שהשיטה של lbs בייעוץ עובדת נהדר

• פותח/ת השרשור
תמצא מישהו שמבין שיעזור לך אחד על אחד או שתלמד מסרטונים ביטיוב יש בשפע..
אתה מתחיל באימונים? תעשה איזה fbw קלאסי כזה.. עדיף ss אבל אתה אומר שיש לך בעיות עם סקוואט אז..

עריכה:
יש פה בפורום ייעוץ אישי, שמעתי מחבר שהשיטה של lbs בייעוץ עובדת נהדר
אוקי תודה אשאל שם
ובקשר לסקוואט אומנם יש לי בעיה אבל אני ממש רוצה לעשות את זה אני לא עושה לא בגלל שאני לא רוצה
בדקתי והבנתי שצריך לרכוש את היעוץ האישי עז עזוב יש פה איזה מישהו בפורום שאתה מכיר שהוא ממש מבין ושאתה ידוע שהוא יוכל לעזור לי?

עריכה: שמע קשה לי לעלות במשקל וחשבתי על זה אולי כדאי כן תכנית של מסה כמו ss? דרך אגב היא הכי טובה למסה? וההתלבטות היחידה שלי זה כי היא יותר למתחילים ואני ירגיש כאילו לא התקדמתי הרבה מאז שאני מתאמן וזה הבאסה

נערך לאחרונה:
יש מחקרים שמוכיחים שProgreive overload גורם להיפרטרופיה, כולנו יודעים את זה, אבל חלקנו בוחרים להתעלם.
בוא תסביר לי משהו, אם פעם לחצתי 50 והיום 100 לא גדלתי?
כשאני מדבר על עליה במסה אני משמעותית במסה אם הרמת פעם 50 והיום 100 יכול להיות שגדלת אבל לא משמעותית כמו אם הייתי עובד בטווח של 10 חזרות מהסיבה שהמערכת המרכזית שהתפתחה אצלך היא דווקא המערכת העצבית ולא המערכת השריר-גיד ורוב המחקרים האמינים עומדים מאחורי מה שאני אומר

כשאני מדבר על עליה במסה אני משמעותית במסה אם הרמת פעם 50 והיום 100 יכול להיות שגדלת אבל לא משמעותית כמו אם הייתי עובד בטווח של 10 חזרות מהסיבה שהמערכת המרכזית שהתפתחה אצלך היא דווקא המערכת העצבית ולא המערכת השריר-גיד ורוב המחקרים האמינים עומדים מאחורי מה שאני אומר

מעניין אותי לדעת מה beast יענה על זה, כמו כן פה בפורם אתה לא יכול פשוט לרשום שמחקרים תומכים תביא מחקר שתומך בזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית