הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אחר פלטפוס קשה ותרגילים שונים

• פותח/ת השרשור tuki
  • פורסם בתאריך

tuki

משתמש מתחיל
174
28
נק' מוניטין:
39
174
28
שלום, יש לי בעיה\שאלה לגבי פלטפוס וסקוואט\דדליפט-

מי שראה נושא אחר שפתחתי יודע שהתחלתי להתאמן לא מזמן אבל לא משנה כרגע.. אני רוצה לדעת איך פלטפוס יכול להשפיע עליי בעת ביצוע סקוואט\דדלפיט ואם בכלל יש קשר בין המצב ברגל לתרגילים?

יש לי פלטפוס קשה אבל הרופא אומר שכף הרגל גמישה. אני משתמש בנעלים של אדידס שטוחות (סוליה בול כמו אולסטר בערך).
מה לעשות במצב כזה? אני מרגיש את הרגל קורסת מאוד (מדרסים לא נראה לי יעזרו כי הם נדחסים ומאבדים יעילות אחרי כמה זמן).

לבעלי פלטפוס מומלץ מאוד לקנות נעל הרמת משקולות(במיוחד בסקוואט).
בדדליפט אתה תוכל להסתדר גם עם נעל רגילה, למרות שאני ממליץ למתאמנים שלי עם פלטפוס להשתמש בנעל גם לדדליפט בגלל התמיכה לקשת שמספקת הרצועת צד(אדם מן השורה שמטרתו להתחזק ולא להרים כמה שיותר, כמו בתחרות, יכול להסתפק בנעל שכזו בכיף)

מדרסים תשאיר להליכה/ריצה, אין להם קשר באימון משקולות

בנוסף יש נושאים פתוחים כבר של לא מעט בעלי פלטפוס, יש פה גם מנהל(obzion) עם סקוואט 300 ודדליפט 300(קילו) עם פלטפוס קשה, הכל אפשרי עם ציוד נכון.

• פותח/ת השרשור
לבעלי פלטפוס מומלץ מאוד לקנות נעל הרמת משקולות(במיוחד בסקוואט).
בדדליפט אתה תוכל להסתדר גם עם נעל רגילה, למרות שאני ממליץ למתאמנים שלי עם פלטפוס להשתמש בנעל גם לדדליפט בגלל התמיכה לקשת שמספקת הרצועת צד(אדם מן השורה שמטרתו להתחזק ולא להרים כמה שיותר, כמו בתחרות, יכול להסתפק בנעל שכזו בכיף)

מדרסים תשאיר להליכה/ריצה, אין להם קשר באימון משקולות

בנוסף יש נושאים פתוחים כבר של לא מעט בעלי פלטפוס, יש פה גם מנהל(obzion) עם סקוואט 300 ודדליפט 300(קילו) עם פלטפוס קשה, הכל אפשרי עם ציוד נכון.
אז ממה שאני מבין נעל להרמת משקולות (הכוונה לנעל עם הגבהה בעקב כמו של אדיפוואר?) עדיפות לבעלי פלטפוס מאשר נעל שטוחה בסקוואט (אני רק רוצה להתחזק כי אני בסך הכל מתחיל).
אם אני אצטרך נעל הרמת משקולות זה יקח זמן כי צריך כסף.. בינתיים אני פשוט אתאמן עם הנעליים השטוחות.. ממה שהבנתי מכל מיני נושאים שנפתחו זה שמי שעם פלטפוס בסקוואט צריך לדחוף ממש חזק את הברכיים החוצה (באמת הן קורסות חזק אבל אני דוחף אז זה לא ממש קורה).

אז ממה שאני מבין נעל להרמת משקולות (הכוונה לנעל עם הגבהה בעקב כמו של אדיפוואר?) עדיפות לבעלי פלטפוס מאשר נעל שטוחה בסקוואט (אני רק רוצה להתחזק כי אני בסך הכל מתחיל).
אם אני אצטרך נעל הרמת משקולות זה יקח זמן כי צריך כסף.. בינתיים אני פשוט אתאמן עם הנעליים השטוחות.. ממה שהבנתי מכל מיני נושאים שנפתחו זה שמי שעם פלטפוס בסקוואט צריך לדחוף ממש חזק את הברכיים החוצה (באמת הן קורסות חזק אבל אני דוחף אז זה לא ממש קורה).

אפשר לקנות נעל ב450 ש"ח של אדידס, לא חייב אדיפאוור ב1000 ש"ח.
זה הציוד הכי חשוב בשבילך באימון, תחסוך כמה חודשים ותקנה

@SmokingSnake יש דגם ספציפי שאתה ממליץ עליו? איך הסאבו שיש בסאל ספורט?

@tuki אני גם עם פלטפוס קשה עם וולגוס וחוויתי קריסות רציניות בברכים בסקוואט, הפתרון במקרה שלי היה להעזר בגומיה שקשרתי קצת מתחת לברך (בין שתי הרגליים) מה שעזר לי לחזק את הגלוטאוס ועכשיו זה כבר הרבה יותר טוב. ככה שזה יכול לעזור לך בינתיים עד שתקנה את הנעליים

• פותח/ת השרשור

@tuki אני גם עם פלטפוס קשה עם וולגוס וחוויתי קריסות רציניות בברכים בסקוואט, הפתרון במקרה שלי היה להעזר בגומיה שקשרתי קצת מתחת לברך (בין שתי הרגליים) מה שעזר לי לחזק את הגלוטאוס ועכשיו זה כבר הרבה יותר טוב. ככה שזה יכול לעזור לך בינתיים עד שתקנה את הנעליים
לא קורסות לי הברכיים בסקוורט, התכוונתי שהכף רגל קורסת וזה ממש מרגיש מוזר בסקוואט קצת ואני לא יודע אם זה משפיע על התרגיל לרעה

עכשיו אני מבין למה אני כל כך מתקשה בתרגילים האלה..
גם אני עם פלטפוס.

אקנה נעליים מתאימות 😃

לא קורסות לי הברכיים בסקוורט, התכוונתי שהכף רגל קורסת וזה ממש מרגיש מוזר בסקוואט קצת ואני לא יודע אם זה משפיע על התרגיל לרעה

אתה כנראה לא מרגיש אבל יש קריסה כלשהי, אי אפשר שכף הרגל תקרוס בלי הברך אלא אם כן כף הרגל שלך עשויה מצמר גפן

• פותח/ת השרשור
אתה כנראה לא מרגיש אבל יש קריסה כלשהי, אי אפשר שכף הרגל תקרוס בלי הברך אלא אם כן כף הרגל שלך עשויה מצמר גפן
אה אוקי . ממ.. חשבתי פשוט שברכיים קורסות זה שהן נכנסות פנימה בעלייה\ירידה וזה לא קורה לי או שאני לא שם לב (אני דוחף נורא חזק את הברכיים החוצה.) אם אני טועה תוכל להסביר לי בקצרה אם תרצה

סאבו ראיתי כבר עם סוליה שהתפרקה, מעבר לזה לא מכיר את החברה.
יש את הbaf הזולות שהם נעל די טובה במחיר הגיוני(350 נראה לי למכירה בארץ)
אישית אני קניתי לחברה שלי את הAdidas power lift 2.0 מאיביי בערך ב420 שקל כולל משלוח, מרוצים מאוד מומלץ

אה אוקי . ממ.. חשבתי פשוט שברכיים קורסות זה שהן נכנסות פנימה בעלייה\ירידה וזה לא קורה לי או שאני לא שם לב (אני דוחף נורא חזק את הברכיים החוצה.) אם אני טועה תוכל להסביר לי בקצרה אם תרצה

אם הברך וכף הרגל לא בקו אחד לאורך התנועה זו קריסה.
אם כף הרגל קורסת הברך לא תהיה בקו כף הרגל ויהי מה(זה לא משהו שמרגישים אלא רואים בזמן התנועה כשמסתכלים מקדימה).

סאבו ראיתי כבר עם סוליה שהתפרקה, מעבר לזה לא מכיר את החברה.
יש את הbaf הזולות שהם נעל די טובה במחיר הגיוני(350 נראה לי למכירה בארץ)
אישית אני קניתי לחברה שלי את הAdidas power lift 2.0 מאיביי בערך ב420 שקל כולל משלוח, מרוצים מאוד מומלץ
הרבה ממליצים לי עליה, והשאלה היא אם אני כבר משקיע למה לא לקנות את האדיפאוור?

הרבה ממליצים לי עליה, והשאלה היא אם אני כבר משקיע למה לא לקנות את האדיפאוור?
כי אולי אתה לא צריך נעל ב900 שקל. לא צריך ללכת לפי מה הכי טוב, אלא לפעמים לפי צורך.

• פותח/ת השרשור
אם הברך וקו הרגל לא בקו אחד לאורך התנועה זו קריסה.
אם כף הרגל קורסת הברך לא תהיה בקו כף הרגל ויהי מה(זה לא משהו שמרגישים אלא רואים בזמן התנועה כשמסתכלים מקדימה).
אז בעצם לכל מי שיש פלטפוס יש גם קריסה בברכיים אני מבין גם אם זה לא נראה. אז מה בעצם אפשר לעשות במקרה כזה? להפסיק לעשות סקוואט? (אני לא רציני כן? אבל באמת מה לעשות?)

רק נעליים זה הפתרון(חוץ מטכניקה נכונה שאני עדיין עובד עליה)?

עוד משהו - אין לי כאבים או משהו אבל סתם עניין אותי לדעת איך המצב הזה משפיע על התרגילים.

אז בעצם לכל מי שיש פלטפוס יש גם קריסה בברכיים אני מבין גם אם זה לא נראה. אז מה בעצם אפשר לעשות במקרה כזה? להפסיק לעשות סקוואט? (אני לא רציני כן? אבל באמת מה לעשות?)

רק נעליים זה הפתרון(חוץ מטכניקה נכונה שאני עדיין עובד עליה)?

עוד משהו - אין לי כאבים או משהו אבל סתם עניין אותי לדעת איך המצב הזה משפיע על התרגילים.

יש דרגות לפלטפוס, למי שיש פלטפוס קשה כמו שהסברת(כף רגל שטוחה לגמרי) כבר עדיף לעבוד עם נעל ספורט עם מדרסים מאשר עם אולסטאר או "להשקיע"(400 שקל לעומת כמה שנים של אימונים, זו הסיבה למרכאות) בנעל.

כשהברך לא מאוזנת מעל כף הרגל יש כוחות עודפים על הרצועות הצידיות וכן על המיניסקוס, לא תמות מזה אבל זה לא אידיאלי

עריכה: בקשר לחלק ש"זה לא נראה"- כל מדריך שיודע מה הוא עושה יזהה את הקריסה ישר

יש דרגות לפלטפוס, למי שיש פלטפוס קשה כמו שהסברת(כף רגל שטוחה לגמרי) כבר עדיף לעבוד עם נעל ספורט עם מדרסים מאשר עם אולסטאר או "להשקיע"(400 שקל לעומת כמה שנים של אימונים, זו הסיבה למרכאות) בנעל.

כשהברך לא מאוזנת מעל כף הרגל יש כוחות עודפים על הרצועות הצידיות וכן על המיניסקוס, לא תמות מזה אבל זה לא אידיאלי
זה המצב שלי, יש לי פלפוס קשה עם וולגוס.

מדרסים לא יתרסקו עם הזמן בגלל הלחץ של הסקוואט?

וכן כנראה שאזמין את הפאוורליפט 2.0 בקרוב

כי אולי אתה לא צריך נעל ב900 שקל. לא צריך ללכת לפי מה הכי טוב, אלא לפעמים לפי צורך.
מה ההבדל מבחינת צרכים ביניהן?

• פותח/ת השרשור

אז אני כבר נורא מבולבל (סליחה ככה שאני משגע אותך) ..
אתה אומר לי שבעלי פלטפוס צריכים לעבוד עם נעלי ספורט ומדרסים ?! או שפשוט הקצנת את העניין ואני לא מבין כבר מה אני צריך לעשות.

סבבה נעל שטוחה אני מבין שלא תהיה טובה (מה שעכשיו יש לי זו נעל שטוחה לגמרי).

זה המצב שלי, יש לי פלפוס קשה עם וולגוס.

מדרסים לא יתרסקו עם הזמן בגלל הלחץ של הסקוואט?

וכן כנראה שאזמין את הפאוורליפט 2.0 בקרוב

מה ההבדל מבחינת צרכים ביניהן?
שנעל ב1000 שקל כנראה מתאימה לאדם שמתחרה וחייב את הטופ של הטופ וכל הטכנולוגיות שיש בנעל יקרה אך אין בזולה יותר ואדם שמתאמן לא חייב.

אז אני כבר נורא מבולבל (סליחה ככה שאני משגע אותך) ..
אתה אומר לי שבעלי פלטפוס צריכים לעבוד עם נעלי ספורט ומדרסים ?! או שפשוט הקצנת את העניין ואני לא מבין כבר מה אני צריך לעשות.

סבבה נעל שטוחה אני מבין שלא תהיה טובה (מה שעכשיו יש לי זו נעל שטוחה לגמרי).

אמרתי שעדיף כבר להשתמש בנעל ספורט עם מדרס מאשר סתם בנעל שטוחה.
האופטימלי ביותר יהיה לקנות נעל מתאימה להרמת משקולות שתתמוך לך ברגל ובקשת של הרגל כמו שצריך.

• פותח/ת השרשור
שנעל ב1000 שקל כנראה מתאימה לאדם שמתחרה וחייב את הטופ של הטופ וכל הטכנולוגיות שיש בנעל יקרה אך אין בזולה יותר ואדם שמתאמן לא חייב.

אמרתי שעדיף כבר להשתמש בנעל ספורט עם מדרס מאשר סתם בנעל שטוחה.
האופטימלי ביותר יהיה לקנות נעל מתאימה להרמת משקולות שתתמוך לך ברגל ובקשת של הרגל כמו שצריך.
הדגם הכי זול של אדידס של ההרמת משקולות הן בסדר (powerlift 2.0)?
כשיהיה את הכסף אני אסדר משהו. עד אז, יש לי את מה שיש כרגע אין לי מה לעשות. אני ממשיך לעשות סקוואטים כרגיל

בכל מקרה מאוד עזרת לי אז תודה רבה 😃

הדגם הכי זול של אדידס של ההרמת משקולות הן בסדר (powerlift 2.0)?
כשיהיה את הכסף אני אסדר משהו. עד אז, יש לי את מה שיש כרגע אין לי מה לעשות. אני ממשיך לעשות סקוואטים כרגיל

בכל מקרה מאוד עזרת לי אז תודה רבה 😃

כן בסדר גמור, יש גם נעל של חברת BAF שמוכרים בארץ ב350 ונעליים במחירים דומים בSAL SPORT

• פותח/ת השרשור
כן בסדר גמור, יש גם נעל של חברת BAF שמוכרים בארץ ב350 ונעליים במחירים דומים בSAL SPORT
בסלספורט ראיתי יש להם כל מיני SABO איפה בדיוק יש את החברה הזו BAF?

משהו נוסף שעלה לי - למה נעליים עם הגבהה בעקב (נעלי משקולות) עדיפות למישהו עם פלטפוס?

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית