הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ כפיפות בטן

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
מחפש מידע בנוגע לעבודה על שרירי הבטן.
סוג תרגיל 'מומלץ', זמני מנוחה בין סטים, תכיפות אימון השריר.
אם יש למישהו קישור למידע מסודר בנושא אשמח לשמוע

* לחילופין, אם יש סימוכין טובים המראים שלא קיים שוני כלשהו בין עבודה על בטן לבין כל שריר גדול אחר - גם כן אשמח לדעת

• פותח/ת השרשור
ובלי קראנצ'ים 'פשוטים' ? : ))

אני מחפש הפעם מחקר (באם נערך כזה) שניסה לבדוק ולהשוות בין סוגי התרגילים ו/או שאר השאלות שהעליתי.
תודה

למה אתה צריך מחקר? תעשה ותראה. מי שיכול ללחוץ את משקל הגוף שלו מעל הראש יש לו בטן חזק. מי שיש לו סקוואט/פרונט סקוואט חזק יש לו בטן חזקה. על אחת כמה וכמה לגבי overhead squat.

מה התפקיד של הבטן לדעתך?

• פותח/ת השרשור
למה אתה צריך מחקר? תעשה ותראה. מי שיכול ללחוץ את משקל הגוף שלו מעל הראש יש לו בטן חזק. מי שיש לו סקוואט/פרונט סקוואט חזק יש לו בטן חזקה. על אחת כמה וכמה לגבי overhead squat.

מה התפקיד של הבטן לדעתך?

1. כי להבדיל מחלקי גוף אחרים עליהם יש וקראתי ים של אינפ', על החלק הספציפי הזה לא ראיתי כמעט כלום.
2. אני לא מתענין ב "בטן חזקה" (לא כרגע בפוסט הזה)
3. מדוע דעתי ביחס לתפקיד הבטן מעניינת אותך?

בלי קשר אנשים עושים כפיפות בטן רגילות או בשיפועים או WHATEVER לא מבינים שמעל ל30 מעלות מהקרקע (בכיפוף) כבר שרירי האגן והגו הרבה יותר דומיננטים.

1. כי להבדיל מחלקי גוף אחרים עליהם יש וקראתי ים של אינפ', על החלק הספציפי הזה לא ראיתי כמעט כלום.
2. אני לא מתענין ב "בטן חזקה" (לא כרגע בפוסט הזה)
3. מדוע דעתי ביחס לתפקיד הבטן מעניינת אותך?

2. אז למה אתה בכלל מחפש תרגילים לבטן?
3. כדי להבין איזו תשובה אתה מחפש.

בפרונט סקוואט אני מבטיח לך שהבטן שלך תתחזק כמו לאדע מה...
עדיין תפוסה לי הבטן מהאימון האחרון והוא היה לפני יומיים חחחחחחחחח

• פותח/ת השרשור
2. אז למה אתה בכלל מחפש תרגילים לבטן?
3. כדי להבין איזו תשובה אתה מחפש.

היפרטרופיה. ושוב, אני חושב שהגדרתי די טוב מה אני מחפש בתגובה השנייה שלי בשרשור הזה.
תודה

• פותח/ת השרשור
ניסיון נוסף -

"אני מחפש הפעם מחקר (באם נערך כזה) שניסה לבדוק ולהשוות בין סוגי התרגילים ו/או שאר השאלות שהעליתי."
תודה

• פותח/ת השרשור
יש לי מחקר שבדק שומן שמגיע משמן זית כנגד שומן שמגיע מגלידה, תופס?

בטח תופס, יש מחקרים רבים לא פחות הזויים מזה שהצעת... תעלה בפורום תזונה בבקשה
ואם תמצא משהו ביחס לעבודה על שרירי בטן תודיע לי 😃

היה פעם מחקר שמראה שסקוואט ותרגילים דומים משפיעים באותה צורה על הבטן כמו כל מיני תרגילי בטן ו CORE למינהם. אני חושב שדהסאן פרסם את המחקר, רק לא בטוח באיזה פורום.
מעבר לכך, הבטן היא כמו כל שריר רגיל, ואין צורך להפציץ אותה בחזרות וסטים (היא אומנם עם מרכיב יותר סיבולתי, אבל עדין 12 חזרות יהיו בסדר גמור).

מעבר לכך, חוץ מהאימון הרגיל שלך, אם ברצונך לחזק את הבטן בצורה ספיצפית, כפיפות בטן רגילות או SIT-UP יעשו את העבודה (אני הייתי הולך על כפיפות בטן רגילות שעולים 30 מעלות, מהסיבה שמשה ציין וגם הפשטות שבתרגיל לרוב האנשים. ריפטו ממליץ על SIT UP, כנראה בגלל התפקיד של הבטן בייצוב כל החלק הטורקלי, מצויין אם מתאפשר). גם גלגול אגן זה תרגיל לא רע בעקרון.

כל תרגילי ה CORE והליצנות בחדרי הכושר, 10 דקות סדנת בטן עם סיבובי אגן לצדדים והרמות רגליים לתקרה, הן כמובן בולשיט שיווקי לעבוד על אנשים שזה יוריד להם שומן מהבטן.
לחזק זה יחזק, השאלה היא בשביל מה כל הליצנות הזו. כפי שציינו פה וכפי שידוע לפי מחקר שלצערי אין לי יכולת למצוא אותו (אלא אם מישהו ירים את הכפפה), אין שום סיבה לעבוד על CORE כאשר עושים את כל תרגילים הקודש, לא משנה באיזה אימון (היפרתרופיה, HST, SS, 5*5, AB וכו')

נערך לאחרונה:
לכל אוהבי המחקרים:

TRUNK MUSCLE ACTIVITY DURING STABILITY BALL AND FREE WEIGHT EXERCISES
JAMES L. NUZZO, GRANT O. MCCAULLEY, PRUE CORMIE, MICHAEL J. CAVILL,
AND JEFFREY M. MCBRIDE
Neuromuscular Laboratory, Department of Health, Leisure & Exercise Science, Appalachian State University, Boone, North Carolina

"ABSTRACT
The purpose of this investigation was to compare trunk muscle activity during stability ball and free weight exercises. Nine resistance-trained men participated in one testing session in which squats (SQ) and deadlifts (DL) were completed with loads of approximately 50, 70, 90, and 100% of one-repetition maximum (1RM). Isometric contractions during 3 stability ball exercises (quadruped (QP), pelvic thrust (PT), ball back extension (BE)) were also completed. During all exercises, average integrated electromyography (IEMG) from the rectus abdominus (RA), external oblique (EO), longissimus (L1) and multifidus (L5) was collected and analyzed. Results demonstrate that when expressed relative to 100% DL 1RM, muscle activity was 19.5 6 14.8% for L1 and 30.2 6 19.3% for L5 during QP, 31.4 6 13.4% for L1 and 37.6 6 12.4% for L5 during PT, and 44.26 22.8%for L1 and 45.5 6 21.6%for L5 during BE. IEMG of L1 during SQ and DL at 90 and 100% 1RM, and relative muscle activity of L5 during SQ and DL at 100% 1RM was significantly greater (P # 0.05) than in the stability ball exercises. Furthermore, relative muscle activity of L1 during DL at 50 and 70% 1RM was significantly greater than in QP and PT. No significant differences were observed in RA and EO during any of the exercises. In conclusion, activity of the trunk muscles during SQs and DLs is greater or equal to that which is produced during the stability ball exercises. It appears that stability ball exercises may not provide a sufficient stimulus for increasing muscular strength or hypertrophy; consequently, the role of stability ball exercises in strength and conditioning programs is questioned. SQs and DLs are recommended for increasing strength and hypertrophy of the back extensors."

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית