תפריט אוכל

זה אחד הגורמים. למה לעלות את הסיכוי? למה שלא להיצמד כמה שיותר לטבעי ולא מעובד?
כי אני לא רואה בעיה במעובד. כמו שנכתב כאן:
מינרל הוא מינרל הוא מינרל. ויטמינים הם מולקולות. פחמימות, שומנים וחלבונים כנ"ל

גם אם תשימי לב לא אמרנו לא לאכול בכלל ירקות או דברים "בריאים" אלא אם בן אדם חושב שהוא לא צורך מספיק וימינים אז אפשר לתסף בכדורים. אני אישית עכשיו במסה כמעט ולא מסוגל לגעת בירקות אז מתסף במולטי ויטמין. זה הרבה יותר טוב מאשר לא לתסף כי זה לא "טבעי"

אותי הבצקים והאורז מנפח יותר מפירות. אבל זה נוראה אישי באמת.

לגבי הבעיה שלך עם 'כמיה', זה נובע מחוסר ידע... מינרל הוא מינרל הוא מינרל. ויטמינים הם מולקולות. פחמימות, שומנים וחלבונים כנ"ל
לא ממש הבנתי מה אתה מנסה להגיד לי בזה..

לא ממש הבנתי מה אתה מנסה להגיד לי בזה..
מזל"ט על הכוכב ארד 😃

ושאין הבדל בין מינרל שמגיע מברוקולי לבין מינרל שמגיע מכדור מולטי ויטמין (ההבדל הוא בספיגה ובשאר הדברים ההיקפיים - סיבים קלוריות וכו')

זה כמו שאין הבדל בין החלבון של אבקת חלבון לבין החלבון של חזה עוף לבין החלבון שיש בחיטה. חלבון זה חלבון.

ני אישית עכשיו במסה כמעט ולא מסוגל לגעת בירקות אז מתסף במולטי ויטמין.

חומרים משמרים כול שאר מעובדים לדעתי האישית זה רעל! והם הגורם מספר אחד לרוב המחלות שלנו.
אבל איש באמונתו יחיה... אתה לא מאמין בזה, זכותך.

חומרים משמרים כול שאר מעובדים לדעתי האישית זה רעל! והם הגורם מספר אחד לרוב המחלות שלנו.
אבל איש באמונתו יחיה... אתה לא מאמין בזה, זכותך.
אני מאמין שהמחקרים שנעשו והוכיחו שאין בעיה עם חומרים משמרים כאלה ואחרים הם אמינים.

וגם אם לא ויש להם השפעה אז לדעתי כל הקרינה שאנחנו סופגים ביום יום - wi-fi, 3g, מיקרוגל, רדיו, ועוד אין ספור תדרים שונים שמפציצים לנו את הגוף היא בעלת השפעה גדולה יותר.

מזל"ט על הכוכב ארד 😃

ושאין הבדל בין מינרל שמגיע מברוקולי לבין מינרל שמגיע מכדור מולטי ויטמין (ההבדל הוא בספיגה ובשאר הדברים ההיקפיים - סיבים קלוריות וכו')

זה כמו שאין הבדל בין החלבון של אבקת חלבון לבין החלבון של חזה עוף לבין החלבון שיש בחיטה. חלבון זה חלבון.

קודם כול תודה!
וכאן אנחנו לא נסכים לעולם! אני מאמינה שיש הבדל ענק!!! דברים שבאים מהטבע לדברים שבאים מהקופסה.
אני משתדלת להמנע מכול הכדורים האפשריים. עם היה לי את האומץ, הייתי מוותר גם על כימוטרפיה.... אבל אין לי...
אבל אני כן דואגת שהתפריט שלי יהיה מלא ברכיבים שהם אנטיביוטיקה טבעית, חליטות שונות למניעת גזים נגיד במקום כדורים וכוי.

אבל שום פעם, זה כבר גישה לחיים. אפשר לדון בזה עד מחר.

אבל שום פעם, זה כבר גישה לחיים. אפשר לדון בזה עד מחר.
אני מסכים.

דרך אגב אני לא שולל את מה שאת אומרת, גם אם את טועה בצורה מוחלטת אבל מרגישה שזה עושה לך טוב לאכול ככה לדעתי לפסיכולוגיה יש השפעה עצומה במקרים כאלה. (הספר הביולוגיה של האמונה..מומלץ)

ומה לגבי אומגה 3? זה גם מגיע בכדור, אבל להגיע לכמות הנכונה, ה-"בריאה" ביום כמעט בלתי אפשרי מתזונה וזה חומצת שומן שחשובה מאוד את גם נגד?

יש לך הוכחות שתומכות בטענה הזו?

עובדה שהיום יש לנו הרבה יותר מחלות מאשר לדורות הקודמים....

גם אם לא ויש להם השפעה אז לדעתי כל הקרינה שאנחנו סופגים ביום יום - wi-fi, 3g, מיקרוגל, רדיו, ועוד אין ספור תדרים שונים שמפציצים לנו את הגוף היא בעלת השפעה גדולה יותר.
נכון, אבל אי אפשר לשלות על הכול. אז מצמצמים כמה שאפשר והגיוני לתקופה שלנו ולאורך חיים.
למשל אני יוותר על המיקרוגל אבל לא על האייפון. אני אוכל שוקולד אבל לא ביסלי ודוריטוס.

יש לך הוכחות שתומכות בטענה הזו?

יש לא מעט מאמרים/כתיבה שתומכים בטענה הזו ובאופן כללי לא כל דבר ניתן או חובה 'להוכיח'.
מדובר פה בהגיון מסוים שניתן להתווכח עליו ולהסכים איתו או לא על אף העובדה שבסופו של דבר הכל מתפרק לכימיה, לאטומים של אותו החומר.

הברי הזה שכתבת פה בסוף טעים לאללה.

קשה להגיד דבר כזה חד משמעית.
היום יש יותר מודעות, אפשר לאבחן ממה אדם X חולה. חיים עד גיל מאוחר יותר מה שפותח דלת למחלות "חדשות"
בנוסף לזה פעם אנשים היו חולים פתאום ומתים בלי שאף אחד ידע למה וזהו. היום אפשר להגיד שזה קרה ממחלה כזאת או אחרת.
בנוסף לזה עצם זה שיש אינטרנט וקישור בין כל העולם אפשר לקבל מושג על כמות האנשים החולים במחלות מסויימות. פעם היית יודעת כמה אנשים בכפר שלך חולים וזהו.

יש לא מעט מאמרים/כתיבה שתומכים בטענה הזו ובאופן כללי לא כל דבר ניתן או חובה 'להוכיח'.
מדובר פה בהגיון מסוים שניתן להתווכח עליו ולהסכים איתו או לא על אף העובדה שבסופו של דבר הכל מתפרק לכימיה, לאטומים של אותו החומר.
אני מסכים, למרות המחקרים אני עדיין משתדל לא לבסס תזונה על משהו מעובד. וגם אם יש משהו מעובד בתפריט אז הוא חלק יחסי קטן
אגוזים, גרעיני דלעת, זרעי צ'יה, גוג'י ברי....
מסכים שזה טעים הגוג'י ברי...אבל עכשיו הוא יקר בטירוף אז הפסקתי לקנות.
בכל מקרה הספיגה של אומגה 3 ממקור צמחי היא קטנה מאוד

הוא וצ'יה נחשבים לסופר פוד! ויש בהם המוווון חלבון! אני רק לא סגורה עם זה חלבון מהצומח או שאפשר להחשיב אותו כחלבון שלם בחישוב התפריט

זה ציטוט של @Moshe מהייעוץ אישי כשדיברתי איתו פעם על הזרעי צ'יה וגוג'י ברי:
אני לא ממליץ עליהם בעיקר כי הספיגה מזרעים או כל מקור צמחי בהקשר של אומגה 3 מכיל ספיגה מאוד נמוכה מסך האומגה 3 שקיימות בו. בקצרה, בכל מקור צמחי של אומגה 3 יש לרוב אומגה 3 מסוג ALA שהגוף לא צריך/זקוק. השאר זה האומגה 3 שהגוף כן זקוק וצריך לו שנקרא DHA ו- EPA. השניים האחרונים שהזכרתי, להם מייחסים בד״כ את כל הסגולות של האומגה 3 ולא ל ALA. אי לכך, אני ממליץ לעבור לאכול דגים או לשתות קפסולות של אומגה 3 במידה ואתה רוצה לקבל אומגה 3 בכמות מספקת. זה תקף גם על זרעי פשתן וכל נגזרות האומגה 3 מזרעים/צמחים. אני יודע שזה מרגיז לגלות את זה עכשיו, אבל המשווקים של המזון האורגני והזרעים הללו עושים פשוט הונאה בהקשר של פירסום הערכים של האומגה 3 במוצרים הללו (שזה נכון), אך לא מזכירים את הספיגה בסוף האדם (כי זה פשוט לא נספג). זה כמו שאגיד לך שאני הולך לאכול ברוקולי כדי לקבל את כל הסידן שאני צריך ביממה במקום לשתות חלב כי בבברוקולי יש פי כמה יותר סידן מחלב, אך שוב, הספיגה ממש לא טובה.

הוא וצ'יה נחשבים לסופר פוד! ויש בהם המוווון חלבון! אני רק לא סגורה עם זה חלבון מהצומח או שאפשר להחשיב אותו כחלבון שלם בחישוב התפריט
סופר פודס נכון, מכילים המון ויטמינים ומינרלים. לגבי החלבון כמו שאמרנו מקודם, חלבון הוא חלבון. זה שהוא צמחי אומר שהוא לא מלא אז לא להתבסס עליו אבל מחשבים הכול

אתה אוכל כול יום קצת, אבל עם זה באופן קבוע זה מצטבר בסופו של דבר.

ישנן הרבה סיבות לכך שהיום יש "יותר מחלות" ולהגיד שחומרים משמרים הם גורם מספר אחת לרוב המחלות שלנו היא לא נכונה.

אם תאכלי כל יום קצת חלבון בסופו של דבר זה יצטבר?
צודק לגבי הדגים. לגבי הונאה... וחברות התרופות לא מרמים אותנו? אך אתה יודע שבמולטיויטמין יש יותר ויטמינים מאשר באוכל?
אני מאמינה שזאת קונספרציה של חברת התרופות... אותו סיפור כמו עם הקנביס ועם תעשיית החלב ובשר שמגלגלת מליארדים!

אבל זה כבר ויכוח אחר, שאת האמת אין לי כוח לנהל... סליחו לי.

צודק לגבי הדגים. לגבי הונאה... וחברות התרופות לא מרמים אותנו? אך אתה יודע שבמולטיויטמין יש יותר ויטמינים מאשר באוכל?
אני מאמינה שזאת קונספרציה של חברת התרופות... אותו סיפור כמו עם הקנביס ועם תעשיית החלב ובשר שמגלגלת מליארדים!

אבל זה כבר ויכוח אחר, שאת האמת אין לי כוח לנהל... סליחו לי.
הכול זה קונספירציה אחת גדולה, והכמיטריילס בכלל הורגים אותנו! חח איך עוד לא פתחתי על זה אשכול אני לא יודע.
בכל מקרה אני חושב שהגענו למבוי סתום אין לאן להמשיך ומיותר 😃

Back
למעלה תחתית