הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בלט דיסק כללי קל משיק לשק l4 - l5

Checkcheck

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
טוב, אז בעצם הכותרת אומרת הכל , עשיתי צילום סיטי והתוצאות הן-

בלט דיסק כללי קל משיק לשק בין חוליות l4 - l5.

אני מנסה להתייעץ ולאגור מידע מכל מקום שאוכל, ברור לי שהתשובות הן לא תשובות של רופא מומחה.
כל בנאדם שיש לו ידע/ניסיון עם המקרה אשמח לשמוע.

סיפור רקע -
אני לוחם, זה שנה וחצי.
משרת בגדס״ר.

התחילו לי כאבים בגב ולכן עשיתי בדיקות.
השאלות שלי הן כאלה-

בעוד מספר ימים אני הולך לאורטופד עם התוצאות, הרופא של היחידה אמר לי שבלט דיסק שמשולב עם כאבים יגרור כנראה להורדת פרופיל.
מה זה אומר? לאיזה פרופיל? מה יעשו איתי?
מה אני אמור להגיד לאורטופד??
אני מת מפחד שהמצב יחמיר אם אשאר בקרבי...
אני רוצה עוד לעשות טריאתלון ולהמשיך להתאמן בחד״כ... ספורט זה החיים שלי אני לא יכול להפסיק.

יש לי כאבים בישיבה ארוכה, כל נסיעה לבסיס (בסיס רחוק מהבית) יש לי כאבים במשך כל הנסיעה, וכשאני קם יש לי כאבים בהליכה (כשאני מרים את רגל שמאל), ולוקח איזה 2 דקות עד שזה בעצם מפסיק.
מעבר לזה היה לי מספר פעמים שפתאום הרגשתי כאב חריף ולמשך כמה ימים ...

בקיצור, מה לעשות?!

אני לא יודע לומר לך מה הנוהל/מקובל בצבא בנוגע להורדת פרופיל עקב בלט דיסק.
אני כן יכול להגיד שבלט דיסק יש לחלק אדיר באוכלוסיה (כולל הרבה שפשוט לא יודעים שיש להם..)
ושבאופן כללי מדובר בהפרעה שעוברת עם הזמן או עם טיפולים מתאימים.

המיקום עצמו (l4-l5) מאוד שכיח וכזה שאכן מסוגל לגרום להקרנת כאב לאורך הרגל וביחוד בישיבה ארוכה.
אז מה עושים?
בגדול - לא נלחצים ומבינים שייקח קצת זמן, ויעבור.
ובינתיים, להראות את הבדיקה לאורטופד ולבקש הפניה לפיזיו' או לכירופרקט.
תרגיש טוב.

יש לי בדיוק את אותו הדבר (אבחנה של אורתופד, לא C.T)
בעיקרון אני כבר משוחרר שנתיים וחצי ועדיין לוחם במילואים.
בחד"כ אני נמנע מלעבוד על פלג גוף תחתון עם תרגילים מורכבים.
אין כ"כ מה לעשות עם זה חוץ מלהמנע ממש שכואב לך, לא להעמיס, ולא לשבת רצוף יותר מידי.

יש לי בדיוק את אותו הדבר (אבחנה של אורתופד, לא C.T)
בעיקרון אני כבר משוחרר שנתיים וחצי ועדיין לוחם במילואים.
בחד"כ אני נמנע מלעבוד על פלג גוף תחתון עם תרגילים מורכבים.
אין כ"כ מה לעשות עם זה חוץ מלהמנע ממש שכואב לך, לא להעמיס, ולא לשבת רצוף יותר מידי.
לפי מה שהבנת זה עובר ?

לא. אבל אפשר לשמור על זה שלא יפרצו לך הכאבים (בריחה של הסחוס/ג׳לי מהחוליות).
פשוט לשמור על תנועה טובה ולא להעמיס יותר מידי.
יש לי כמה שאלות עלייך..
זה קרה לך בבת אחת ? או לאט לאט ?
תתאר מה היה הכאב ועם היה עקרנות ,כאבים חזקים?
הייתה מרים משקל כבד בטכניקה לקויה?

יש לי כמה שאלות עלייך..
זה קרה לך בבת אחת ? או לאט לאט ?
תתאר מה היה הכאב ועם היה עקרנות ,כאבים חזקים?
הייתה מרים משקל כבד בטכניקה לקויה?
עבדתי לא טוב לתקופה, לא תמיד כאב לי אבל כשכאב זה כאב לי ליום גג יומיים בגב תחתון ועבר. כשנפצעתי זה קרה במכה אחת, דקירה בצד החיצוני של האגן שהשביתה אותי כמעט לחודש, שבועיים לא יכלתי לשים גרביים ונעליים. בסוף זה עבר לי אבל סישיבה ממושכת ובתחתית של הסקוואט זה תמיד חזר (לפעמים חזר הכאב האקוטי לשבוע שבועיים).
הרגשה של אי נעימות ושרירי גב תפוסים בקטע מפחיד 24/7

אהה ונפצעתי עם 110 קילו
בלט דיסק בגב תחתון. בתחתית של הסקוואט.
עדיין מרגיש לפעמים קצת זרמים וכאבים בקטנה בסקוואט חופשע בלי משקל כשאני יורד מתחת ל 90 מעלות

אז תסדר את הסקוואט שלך. יש המון אנשים שעושים סקוואט ודדליפט עם יותר מבלט דיסק אחד. כאבים בקטנה גם לא נשמע כמו תאור נוראי.

אז תסדר את הסקוואט שלך. יש המון אנשים שעושים סקוואט ודדליפט עם יותר מבלט דיסק אחד. כאבים בקטנה גם לא נשמע כמו תאור נוראי.
עם 60 קילו אני ממש סובל (הגעתי ל 140 בשיא)
מאז שהפסקתי עם ה 60 אני מרגיש הרבה יותר טוב מבחינת הכאבים

• פותח/ת השרשור
אני הבנתי שסקוואט קל עם טכניקה נכונה יכול להיחשב אפילו כתרגיל שיקום.
דעתכם??
בנוסף שאלה לגבי פרס -
התרגיל העיקרי שלי הוא לחיצת כתפיים בישיבה, התרגיל הזה מעמיס על הגב התחתון לא? עדין בעמידה?

ובכל מקרה אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים שאולי גם מכירים אל התהליך במערכת הצבאית.
חבר שעבר תהליך דומה אמר לי שבמידה ואבקש תקופת החלמה בבית של חודש/יים כשבמהלכם אעשה פיזו קבוע.
זה יכול גם מאוד לשפר את המצב וגם משהו שהצבא יאפשר.

טל - העובדה שהגב שלי תפוס כללל הזמן קשורה בבלט דיסק?!

עם 60 קילו אני ממש סובל (הגעתי ל 140 בשיא)
מאז שהפסקתי עם ה 60 אני מרגיש הרבה יותר טוב מבחינת הכאבים

איך זה מסתדר עם זה שאמרת שיש כאבים בקטנה? ואף אחד לא אמר שצריך לחזור עם 60. תשים כמה שאפשר ותתקדם משם.

אני הבנתי שסקוואט קל עם טכניקה נכונה יכול להיחשב אפילו כתרגיל שיקום.
דעתכם??
בנוסף שאלה לגבי פרס -
התרגיל העיקרי שלי הוא לחיצת כתפיים בישיבה, התרגיל הזה מעמיס על הגב התחתון לא? עדין בעמידה?

ובכל מקרה אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים שאולי גם מכירים אל התהליך במערכת הצבאית.
חבר שעבר תהליך דומה אמר לי שבמידה ואבקש תקופת החלמה בבית של חודש/יים כשבמהלכם אעשה פיזו קבוע.
זה יכול גם מאוד לשפר את המצב וגם משהו שהצבא יאפשר.

טל - העובדה שהגב שלי תפוס כללל הזמן קשורה בבלט דיסק?!

זה בחוליות. אתה יכול רק לחזק את השרירים מסביב אבל העמוד שדרה ישאר אותו הדבר.
לקח לי שנתיים בערך להבין שהמקור לכאבים שלי הוא באגן, רק כמה ביקורים אצל כירופרקט הוא הצליח להעביר לי את הכאבי גב (שרירים) והכאב חזר למקור שהוא האגן.
הכאבי גב שלי היו שרירים שנתפסו כתוצאה מהקרנה לגב.
כרגע הכאבים במקור באגן, וכשאני יושב הרבה או עושה תנועה כואבת (סקוואטים למשל) הכאבים באגן, והגב והכף רגל מקבלים זרמים ונתפסים בקטנה.

איך זה מסתדר עם זה שאמרת שיש כאבים בקטנה? ואף אחד לא אמר שצריך לחזור עם 60. תשים כמה שאפשר ותתקדם משם.

כאבים בקטנה כשאני עושה סקוואט חופשי בלי משקל בכלל.
עם 60 כאב לי הרבה יותר.
ניסיתי מוט ריק וזה גם כאב.

טוב גם לי יש בלט דיסק, לא ברור אם בעקבות תאונת דרכים או משקלים מהצבא. מה שגם שאצלי זה בגב ובצוואר.
ביררתי עם כמה וכמה רופאים ובתכלס אף אחד לא אמר שזה בעייתי להמשיך להרים משקלים או לעבוד או להמנע מפעילות שוטפת כלוחם.
אם זה כואב לך כמובן תברר יותר לעומק אבל אני מאמין שהמקור לכל הבעיות האלה היא עצם החוסר פעילות של בני אדם מעבר ל3-4 שעות שבועיות. הגוף מבפנים חלש ומתפרק, אפילו אם מבחוץ זה נראה טוב.

בכל אופן, לדעתי תברר יותר לעומק עם אורטופד. תשלב פיזיותרפיה כי רע לא ייצא מזה אבל אל תפסיק בפעילות הגופנית כי לשבת על כסא או לשכב כל היום בסופו של דבר יחמיר את זה

כאבים בקטנה כשאני עושה סקוואט חופשי בלי משקל בכלל.
עם 60 כאב לי הרבה יותר.
ניסיתי מוט ריק וזה גם כאב.

בחירה שלך בסופו של דבר, אבל לא הייתי נותן לזה לנהל לי את החיים. יש כמות אדירה של אנשים עם פריצות דיקס ובלט דיסק שמתאמנים/חזרו להתאמן ולעשות סקוואט ודדליפט. בסופו של דבר רובם אומרים שזה שיפר להם את המצב.

עבדתי לא טוב לתקופה, לא תמיד כאב לי אבל כשכאב זה כאב לי ליום גג יומיים בגב תחתון ועבר. כשנפצעתי זה קרה במכה אחת, דקירה בצד החיצוני של האגן שהשביתה אותי כמעט לחודש, שבועיים לא יכלתי לשים גרביים ונעליים. בסוף זה עבר לי אבל סישיבה ממושכת ובתחתית של הסקוואט זה תמיד חזר (לפעמים חזר הכאב האקוטי לשבוע שבועיים).
הרגשה של אי נעימות ושרירי גב תפוסים בקטע מפחיד 24/7

אהה ונפצעתי עם 110 קילו

בלט דיסק בגב תחתון. בתחתית של הסקוואט.
עדיין מרגיש לפעמים קצת זרמים וכאבים בקטנה בסקוואט חופשע בלי משקל כשאני יורד מתחת ל 90 מעלות

אני עברתי פריצת דיסק L4-L5 שחזרה מספר פעמים, האחרונה לפני כשלוש שנים. כשהכאב נמצא בשלב האקוטי, קשה עד בלתי אפשרי להתאמן.
השלב הזה נמשך לרוב עד שלושה חודשים.לאחר מכן, ישנה תקופה בה אין כאב המפריע לחיי השיגרה אבל ישנה רגישות לפריצה חוזרת. השלב הזה יכול להימשך מספר חודשים עד שנה.
פריצת הדיסק תישאר לנצח (או כל עוד קיים נוזל) אבל לאחר כשנה הרגישות נעלמה וחזרתי לאט לאט לאימונים.
עד היום אני מגביל את הסקוואט ורק לאחרונה חזרתי לעשות דדליפט כבד, אבל באמת שלאחר שנתיים בהם דחסתי הרבה מאוד אימונים כבדים, ההרגשה היא שלא רק שהפריצה החוזרת לא באופק, אלא שחיזוק הזוקפים, הבטן וחגורת הגב מורידים מאוד את ההסתברות לכך.
אם הבחור חש שהאזור רגיש, אין ברירה וצריך לקחת את זה לאט. הרבה עבודה נגד הגוף מתאימה (מתח, מקבילים, שכיבות שמיכה, בטן) ותרגילים מאוד מבודדים שמנתקים את האיזור הרגיש מהאימון. התרגיל המורכב היחיד שלא מורגש כמעט ולא מפעיל "לחץ" על האיזור הוא הבנץ' (גם עבורי, עד שצברתי ביטחון, התמכרתי אליו).כל עוד הוא לא נוטש את שלב הרגישות יהיה קשה מאוד להכניס פרס/דדליפט/סקוואט שההשפעה שלהם על האיזור עצומה.

אני עברתי פריצת דיסק L4-L5 שחזרה מספר פעמים, האחרונה לפני כשלוש שנים. כשהכאב נמצא בשלב האקוטי, קשה עד בלתי אפשרי להתאמן.
השלב הזה נמשך לרוב עד שלושה חודשים.לאחר מכן, ישנה תקופה בה אין כאב המפריע לחיי השיגרה אבל ישנה רגישות לפריצה חוזרת. השלב הזה יכול להימשך מספר חודשים עד שנה.
פריצת הדיסק תישאר לנצח (או כל עוד קיים נוזל) אבל לאחר כשנה הרגישות נעלמה וחזרתי לאט לאט לאימונים.
עד היום אני מגביל את הסקוואט ורק לאחרונה חזרתי לעשות דדליפט כבד, אבל באמת שלאחר שנתיים בהם דחסתי הרבה מאוד אימונים כבדים, ההרגשה היא שלא רק שהפריצה החוזרת לא באופק, אלא שחיזוק הזוקפים, הבטן וחגורת הגב מורידים מאוד את ההסתברות לכך.
אם הבחור חש שהאזור רגיש, אין ברירה וצריך לקחת את זה לאט. הרבה עבודה נגד הגוף מתאימה (מתח, מקבילים, שכיבות שמיכה, בטן) ותרגילים מאוד מבודדים שמנתקים את האיזור הרגיש מהאימון. התרגיל המורכב היחיד שלא מורגש כמעט ולא מפעיל "לחץ" על האיזור הוא הבנץ' (גם עבורי, עד שצברתי ביטחון, התמכרתי אליו).כל עוד הוא לא נוטש את שלב הרגישות יהיה קשה מאוד להכניס פרס/דדליפט/סקוואט שההשפעה שלהם על האיזור עצומה.
התגובה הכי טובה שקיבלתי בפורום 😃
אני עדיין מאוד רגיש ובגלל זה מפחד מסקוואט דדליפט כבדים.
אני מאוד מקווה שזה יעבור, כרגע אני כמה חודשים עם רגישות (היו איזה 2 התפרצויות) אם אתה אומר שזה אמור לעבור לגמרי אז אני אחכה לזה לפני שאני אתחיל (חשבתי שזה המצב הכי טוב שיכול להיות לי, לא דמיינתי שהרגישות תעבור)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית