הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בלט דיסק כללי קל משיק לשק l4 - l5

Checkcheck

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
טוב, אז בעצם הכותרת אומרת הכל , עשיתי צילום סיטי והתוצאות הן-

בלט דיסק כללי קל משיק לשק בין חוליות l4 - l5.

אני מנסה להתייעץ ולאגור מידע מכל מקום שאוכל, ברור לי שהתשובות הן לא תשובות של רופא מומחה.
כל בנאדם שיש לו ידע/ניסיון עם המקרה אשמח לשמוע.

סיפור רקע -
אני לוחם, זה שנה וחצי.
משרת בגדס״ר.

התחילו לי כאבים בגב ולכן עשיתי בדיקות.
השאלות שלי הן כאלה-

בעוד מספר ימים אני הולך לאורטופד עם התוצאות, הרופא של היחידה אמר לי שבלט דיסק שמשולב עם כאבים יגרור כנראה להורדת פרופיל.
מה זה אומר? לאיזה פרופיל? מה יעשו איתי?
מה אני אמור להגיד לאורטופד??
אני מת מפחד שהמצב יחמיר אם אשאר בקרבי...
אני רוצה עוד לעשות טריאתלון ולהמשיך להתאמן בחד״כ... ספורט זה החיים שלי אני לא יכול להפסיק.

יש לי כאבים בישיבה ארוכה, כל נסיעה לבסיס (בסיס רחוק מהבית) יש לי כאבים במשך כל הנסיעה, וכשאני קם יש לי כאבים בהליכה (כשאני מרים את רגל שמאל), ולוקח איזה 2 דקות עד שזה בעצם מפסיק.
מעבר לזה היה לי מספר פעמים שפתאום הרגשתי כאב חריף ולמשך כמה ימים ...

בקיצור, מה לעשות?!

התגובה הכי טובה שקיבלתי בפורום 😃
אני עדיין מאוד רגיש ובגלל זה מפחד מסקוואט דדליפט כבדים.
אני מאוד מקווה שזה יעבור, כרגע אני כמה חודשים עם רגישות (היו איזה 2 התפרצויות) אם אתה אומר שזה אמור לעבור לגמרי אז אני אחכה לזה לפני שאני אתחיל (חשבתי שזה המצב הכי טוב שיכול להיות לי, לא דמיינתי שהרגישות תעבור)
תבין, בהתפרצות האחרונה היו לי שבועיים שבהםלא יכלתי אפילו לחרבן, שכיבה בלבד ומשככי כאבים (נגזרות מורפיום למיניהן).
השלב הזה, האקוטי, נמשך 3 חודשים ואני מגדיר יציאה ממנו כשכבר הייתי מסוגל ללכת 500m רצופים ללא מעבר לישיבת 6 (כמו תינוק) שתשחרר את הכאב שבהקרנה לרגל. שם אתה לא רוצה להיות ושם אין אפשרות לעשות הרבה למעט תרגילים שקיבלתי במרפאה ייעודית באסף הרופא.
בסופו של דבר כשההרגשה שהכל מאחוריך ואין רגישות, אין דבר יותר טוב מחיזוק הליבה והזוקפים בפרט ואין אף תרגיל שמשתווה לסקוואט בטכניקה נכונה.

אהלן,

קודם כל - ברוך הבא למועדון!

אני גם שירתתי באחת מיחידות הח"יר בתור מקלען , וכמוך במהלך ולקראת סוף המסלול התחלתי לסבול מכאבי גב.

לקח לי הרבה מאוד זמן להשיג בדיקות ולבסוף ביצעתי MRI באופן פרטי,אצלנו היחס הרפואי היה מאוד נוקשה והיה צריך להתחנן ליחס.
אצלי אובחנו בלטים L4-L5 , S1.

[טוב, אז בעצם הכותרת אומרת הכל , עשיתי צילום סיטי והתוצאות הן-

אני מנסה להתייעץ ולאגור מידע מכל מקום שאוכל, ברור לי שהתשובות הן לא תשובות של רופא מומחה.

סיפור רקע -
אני לוחם, זה שנה וחצי.
משרת בגדס״ר.

השאלות שלי הן כאלה-

בעוד מספר ימים אני הולך לאורטופד עם התוצאות, הרופא של היחידה אמר לי שבלט דיסק שמשולב עם כאבים יגרור כנראה להורדת פרופיל.
מה זה אומר?
ממליץ לך לקרוא באינטרנט על מה זה בלט דיסק - בעקרון זאת תופעה די נפוצה , ואם תבדוק את כלל האוכלוסיה,אצל אחוז גדול ממנה תגלה בלטי דיסק - לרוב לא מלווים בתלונות. בגדול בין חוליות עמוד השדרה שלך יש 'דיסקים' שעשויים מחומר גמיש וכתוצאה מלחץ צידי או ישיר ה'דיסק' בולט מעט ממקומו הטבעי. לבליטה יש רמות שונות - למשל יכולה להיות בליטה חמורה שתלחץ על העצבים ואז יופיעו הקרנות ברגלים וכו'.

לאיזה פרופיל?
הורדה בפרופיל תעשה לרוב רק אם תתעקש להוריד פרופיל - כלומר אם תראה שאתה רוצה להמשיך בתפקיד שלך בתור לוחם , סביר להניח שלא תהיה לך ירידה בפרופיל. אם תתלונן על כאבים וחוסר יכולת לבצע את התפקיד - תוכל לקבוע וועדה רפואית להורדת הפרופיל - לדעתי מדובר על 72.

מה יעשו איתי?
שוב , תלוי במידת המוטיבציה ורמת הכאבים שלך. אני למשל עברתי לתקופה למפקדה ובתקופה הזאת ביצעתי פיזיוטרפיה מאוד אינטנסיבית כדי לחזור ולסיים את השירות כמו שצריך. אם אתה מרגיש שתוכל לסחוב עד לסוף השירות עם כאבי הגב שלך - אדרבא , אם לא - תראה כיצד אתה יכול לפתור את הבעיה.

תספר לו על התפקיד שלך בצבא שכולל נשיאת משקלים גדולים לקילומטרז' ארוך ואיך זה משפיע עליך מבחינת תפקוד וכו'.
אתה יכול לבקש ממנו הפניה לפיזיוטרפיה ולהידרוטרפיה הפניה למדרסים(במידה ואין לך מומלץ ויכול להקל עליך) , אתה יכול לבקש ממנו התחשבות במשקל שעליך לסחוב באימון (לדוגמא עד 30% משקל גוף במקום עד 80%) וכו.

אני רוצה עוד לעשות טריאתלון ולהמשיך להתאמן בחד״כ... ספורט זה החיים שלי אני לא יכול להפסיק.

יש לי כאבים בישיבה ארוכה, כל נסיעה לבסיס (בסיס רחוק מהבית) יש לי כאבים במשך כל הנסיעה, וכשאני קם יש לי כאבים בהליכה (כשאני מרים את רגל שמאל), ולוקח איזה 2 דקות עד שזה בעצם מפסיק.

בכללי- אם אתה נמצא בתקופה של תעסוקה מבצעית ולא אימון - לראות איך יכולים לבוא לקראתך בנושא של טיפול במצב שלך - לתת לך לצאת לכמה שיותר הפניות של פיזיוטרפיה , לתת לך זמן לבצע פיזיוטריפיה בעצמך (מאוד חשוב).

אם אתה נמצא באימון- לראות אילו הקלות אתה יכול לקבל (הפחתת משקל , סרגל וכו')

בכללי כמה שיותר פיזיוטרפיה וחיזוק השרירים הרלוונטים לפציעה.

אני יכול להגיד לך שאני משחורר די הרבה זמן - הכאבים פחתו אך אני עדיין חווה התפרצויות ובכללי 'מרגיש' את הפציעה.

בקיצור, מה לעשות?

טוב, אז בעצם הכותרת אומרת הכל , עשיתי צילום סיטי והתוצאות הן-

סיפור רקע -
אני לוחם, זה שנה וחצי.
משרת בגדס״ר.

השאלות שלי הן כאלה-

מה זה אומר? לאיזה פרופיל? מה יעשו איתי?

בקיצור, מה לעשות?!

היי ,
אני לא בקיא במערכת בצבאית , אבל אתן את דעתי כפיזיותרפיסט.
קודם כל , אני יכול להרגיע ולהבטיח לך שאין שום דבר "דפוק" בגב שלך , ומאוד סביר להניח שתוכל לחזור לאימונים ולעשות טריאתלון או פעילות גופנית אחרת. השאלה העיקרית היא בעצם כמה זמן יקח לך.
שנית , יתכן ובלט דיסק ע"פ הרפואה הצבאית אכן מוריד פרופיל ( אני יכול להתייעץ עם פיזיותרפיסט שעובד בצבא אם תרצה) , אבל אתה יכול לומר לאורטופד שאתה יודע שלהרבה אנשים כיום יש פריצה/בלט דיסק והדבר לא גורם לסימפטומים כלל , כך שלא ניתן בהכרח לקשר בלט דיסק לכאבים שלך , ויתכן שהבלט היה קיים עוד לפני הופעת הכאב. בכל מקרה , במידה ואתה כן רוצה להישאר בקרבי , אתה יכול להתעקש ולטעון בפני הוועדה הרפואית כי אתה מעוניין להישאר עם פרופיל קרבי.

לפי התיאורים שלך , אתה נמצא כרגע בשלב ה"רגיש" של הכאבים. כלומר , גם תנועות יום יומית פשוטות מעוררות את הכאב. לכן , בוודאי שסקוואט ( או כל תרגול עצים אחר לצורך העניין ) יכול לעורר את הכאב.
ההמלצה הכי טובה בשבילך כרגע היא להוריד עומס אימונים ככל הניתן , ולפנות לטיפולי פיזיותרפיה במסגרת אליה אתה שייך. יש לכם פיזיותרפיסט ביחידה?

• פותח/ת השרשור
היי ,
אני לא בקיא במערכת בצבאית , אבל אתן את דעתי כפיזיותרפיסט.
קודם כל , אני יכול להרגיע ולהבטיח לך שאין שום דבר "דפוק" בגב שלך , ומאוד סביר להניח שתוכל לחזור לאימונים ולעשות טריאתלון או פעילות גופנית אחרת. השאלה העיקרית היא בעצם כמה זמן יקח לך.
שנית , יתכן ובלט דיסק ע"פ הרפואה הצבאית אכן מוריד פרופיל ( אני יכול להתייעץ עם פיזיותרפיסט שעובד בצבא אם תרצה) , אבל אתה יכול לומר לאורטופד שאתה יודע שלהרבה אנשים כיום יש פריצה/בלט דיסק והדבר לא גורם לסימפטומים כלל , כך שלא ניתן בהכרח לקשר בלט דיסק לכאבים שלך , ויתכן שהבלט היה קיים עוד לפני הופעת הכאב. בכל מקרה , במידה ואתה כן רוצה להישאר בקרבי , אתה יכול להתעקש ולטעון בפני הוועדה הרפואית כי אתה מעוניין להישאר עם פרופיל קרבי.

לפי התיאורים שלך , אתה נמצא כרגע בשלב ה"רגיש" של הכאבים. כלומר , גם תנועות יום יומית פשוטות מעוררות את הכאב. לכן , בוודאי שסקוואט ( או כל תרגול עצים אחר לצורך העניין ) יכול לעורר את הכאב.
ההמלצה הכי טובה בשבילך כרגע היא להוריד עומס אימונים ככל הניתן , ולפנות לטיפולי פיזיותרפיה במסגרת אליה אתה שייך. יש לכם פיזיותרפיסט ביחידה?

אוקיי, תודה רבה על התגובה.
אני אכן מעוניין להשאר לוחם, הבעיה היא כזאת -
שלב רגיש?, אני עם כאבים כבר חצי שנה (כשבחצי שנה הזאת כמעט ולא סחבתי משקלים כלל!).
והכאבים לא משתפרים.
יש פיזיוטרפיסט ביחידה הבעיה שהוא פנוי פעם בשבוע (שגם זה לא תמיד), וכשאצלו אני בסהכ שוכב, הוא תוקע לי שני מחטים בגב אני מחכה 15 דקות ויוצא.... אני לא מרגיש שזה מספיק...

חבר אמר לי שהוא קיבל תקופת החלמה של 3 חודשים כשבה הוא עשה אזרחית 3 פעמים בשבוע פיזיוטרפיה, זה נשמע לי כמו פתרון טוב אבל אני פשוט בספק שהוא משהו שיתנו לי.

הפחד שלי הוא נורא פשוט, אני לא רוצה להחמיר את המצב, שמעתי על מספיק אנשים שהלכו בגישה של זה בסהכ בלט דיסק וזה החמיר והיום הם במצב הרבה יותר גרוע!
מי יכול להבטיח לי שזה לא יחמיר? כי אני לא מוכן לקחת את הסיכון הזה.

אהלן,

קודם כל - ברוך הבא למועדון!

אני גם שירתתי באחת מיחידות הח"יר בתור מקלען , וכמוך במהלך ולקראת סוף המסלול התחלתי לסבול מכאבי גב.

לקח לי הרבה מאוד זמן להשיג בדיקות ולבסוף ביצעתי MRI באופן פרטי,אצלנו היחס הרפואי היה מאוד נוקשה והיה צריך להתחנן ליחס.
אצלי אובחנו בלטים L4-L5 , S1.

[טוב, אז בעצם הכותרת אומרת הכל , עשיתי צילום סיטי והתוצאות הן-

סיפור רקע -
אני לוחם, זה שנה וחצי.
משרת בגדס״ר.

השאלות שלי הן כאלה-

מה זה אומר?
ממליץ לך לקרוא באינטרנט על מה זה בלט דיסק - בעקרון זאת תופעה די נפוצה , ואם תבדוק את כלל האוכלוסיה,אצל אחוז גדול ממנה תגלה בלטי דיסק - לרוב לא מלווים בתלונות. בגדול בין חוליות עמוד השדרה שלך יש 'דיסקים' שעשויים מחומר גמיש וכתוצאה מלחץ צידי או ישיר ה'דיסק' בולט מעט ממקומו הטבעי. לבליטה יש רמות שונות - למשל יכולה להיות בליטה חמורה שתלחץ על העצבים ואז יופיעו הקרנות ברגלים וכו'.

לאיזה פרופיל?
הורדה בפרופיל תעשה לרוב רק אם תתעקש להוריד פרופיל - כלומר אם תראה שאתה רוצה להמשיך בתפקיד שלך בתור לוחם , סביר להניח שלא תהיה לך ירידה בפרופיל. אם תתלונן על כאבים וחוסר יכולת לבצע את התפקיד - תוכל לקבוע וועדה רפואית להורדת הפרופיל - לדעתי מדובר על 72.

מה יעשו איתי?
שוב , תלוי במידת המוטיבציה ורמת הכאבים שלך. אני למשל עברתי לתקופה למפקדה ובתקופה הזאת ביצעתי פיזיוטרפיה מאוד אינטנסיבית כדי לחזור ולסיים את השירות כמו שצריך. אם אתה מרגיש שתוכל לסחוב עד לסוף השירות עם כאבי הגב שלך - אדרבא , אם לא - תראה כיצד אתה יכול לפתור את הבעיה.

תספר לו על התפקיד שלך בצבא שכולל נשיאת משקלים גדולים לקילומטרז' ארוך ואיך זה משפיע עליך מבחינת תפקוד וכו'.
אתה יכול לבקש ממנו הפניה לפיזיוטרפיה ולהידרוטרפיה הפניה למדרסים(במידה ואין לך מומלץ ויכול להקל עליך) , אתה יכול לבקש ממנו התחשבות במשקל שעליך לסחוב באימון (לדוגמא עד 30% משקל גוף במקום עד 80%) וכו.

בכללי- אם אתה נמצא בתקופה של תעסוקה מבצעית ולא אימון - לראות איך יכולים לבוא לקראתך בנושא של טיפול במצב שלך - לתת לך לצאת לכמה שיותר הפניות של פיזיוטרפיה , לתת לך זמן לבצע פיזיוטריפיה בעצמך (מאוד חשוב).

אם אתה נמצא באימון- לראות אילו הקלות אתה יכול לקבל (הפחתת משקל , סרגל וכו')

בכללי כמה שיותר פיזיוטרפיה וחיזוק השרירים הרלוונטים לפציעה.

אני יכול להגיד לך שאני משחורר די הרבה זמן - הכאבים פחתו אך אני עדיין חווה התפרצויות ובכללי 'מרגיש' את הפציעה.

בקיצור, מה לעשות?
:

תודה רבה על התגובה!

פרופיל 72?, עשיתי מסלול של שנה וחודשיים ואני לוחם ביחידה שלי.
אני בספק שיעבירו אותי לשיריון או משהו אבל הפרופיל לא מתאים ללוחם ביחידה, אני כאילו אעבור לבית ספר או משהו?

אני אחזור ואגיד שהבעיה היא שאני לא אוכל לקבל טיפול כמו שצריך במקרים שתיארת.

כשהבעיה העיקרית היא שאני מפחד מהחמרת המצב.

אני באמת מחכה שמישהו יגיד לי -
אל תדאג, גם אם תמשיך לתפקד כלוחם המצב שלך לא יחמיר.
ואז הכל טוב ויפה, אני אוכל להסתדר.

הבעיה היא שע״פ הרופא המצב אכן יכול להחמיר!, אני יכול לעשות תנועה לא טובה ושהבלט יהפוך לפריצה ודברים שפשוט נשמעים לי בלתי הפיכים.

רוב האוכלוסיה סובלת מבלט דיסק כזה או אחר בין אם הם יודעים ובין אם הם לא.
צריך לדעת לנווט עם הבעיה ולראות מה טוב ומה לא טוב לך לעשות.

לא צריך לברוח מהחדר כושר בגלל זה , צריך פשוט להתחשב בבעיה ולא לעשות משהוא שכואב.
טכניקה נכונה זה המפתח פה , ככה אתה מראש מוריד סיכון להחמרה של המצב או כאבים או יצירת בעיה במקום אחר.

• פותח/ת השרשור
רוב האוכלוסיה סובלת מבלט דיסק כזה או אחר בין אם הם יודעים ובין אם הם לא.
צריך לדעת לנווט עם הבעיה ולראות מה טוב ומה לא טוב לך לעשות.

לא צריך לברוח מהחדר כושר בגלל זה , צריך פשוט להתחשב בבעיה ולא לעשות משהוא שכואב.
טכניקה נכונה זה המפתח פה , ככה אתה מראש מוריד סיכון להחמרה של המצב או כאבים או יצירת בעיה במקום אחר.
זה ברור לי, ואני לא מתכנן לברוח מהחדר כושר .
יש פה אנשים שסבלו מבעיה כזו או אחרת וחזרו לעשות סקוואטים?
אם כן באיזו צורה?
להתחיל ממוט ריק ולהתקדם לאט לאט ?

הבעיה בצבא, היא שאין טכניקה נכונה לסחיבת תיק ששוקל יותר מ 50% ממשקל הגוף שלך למשך שבוע שלם עם קצת שעות שינה ותזונה לקויה...

אם כן באיזו צורה?

הבעיה בצבא, היא שאין טכניקה נכונה לסחיבת תיק ששוקל יותר מ 50% ממשקל הגוף שלך למשך שבוע שלם עם קצת שעות שינה ותזונה לקויה...
רק שתדע שלרוני קולמן בשיאו היה 5 או 4 (פריצות דיסק) וזה לא ממש "היפרע" לו להתקדם..😃

אם כן באיזו צורה?

אני יגיד לך משהוא , האם כול האצבעות ביד שוות? כמובן שלא.. אי אפשר להגדיר "בלט דיסק" בתור בעיה שיש לה פתרון דומה בין איש לרעהו כמו למשל שפעת או חור בשן.

בלט זה בליטה , הבליטה יכולה להיות באחת מחוליות השלד , בזווית שונה בבליטה פנימית\חיצונית , בבלט ארוך\קצר... וכו'....

אז לשאול אחרים אם להתחיל להרים ככה או ככה ומה להרים ואיך זה לא יהיה נכון לגביך.
התשובה הכי טובה שאתה יכול לקבל זה תנסה על עצמך ותראה מה הגבולות שלך.... לצערי זה הפתרון הכי יעיל כול שאר התשובות זה ספקולציות.

אוקיי, תודה רבה על התגובה.
אני אכן מעוניין להשאר לוחם, הבעיה היא כזאת -
שלב רגיש?, אני עם כאבים כבר חצי שנה (כשבחצי שנה הזאת כמעט ולא סחבתי משקלים כלל!).
והכאבים לא משתפרים.
יש פיזיוטרפיסט ביחידה הבעיה שהוא פנוי פעם בשבוע (שגם זה לא תמיד), וכשאצלו אני בסהכ שוכב, הוא תוקע לי שני מחטים בגב אני מחכה 15 דקות ויוצא.... אני לא מרגיש שזה מספיק...

חבר אמר לי שהוא קיבל תקופת החלמה של 3 חודשים כשבה הוא עשה אזרחית 3 פעמים בשבוע פיזיוטרפיה, זה נשמע לי כמו פתרון טוב אבל אני פשוט בספק שהוא משהו שיתנו לי.

הפחד שלי הוא נורא פשוט, אני לא רוצה להחמיר את המצב, שמעתי על מספיק אנשים שהלכו בגישה של זה בסהכ בלט דיסק וזה החמיר והיום הם במצב הרבה יותר גרוע!
מי יכול להבטיח לי שזה לא יחמיר? כי אני לא מוכן לקחת את הסיכון הזה.

.

שלב רגיש יכול להימשך גם מעבר לשנה. אצלי הכאב חלף לגמרי רק לאחר 3 שנים. כל עוד שגרת האימונים/פעילות שלך יוצרת גירוי מתמיד לאזור , תקופת הרגישות יכולה להימשך פרק זמן ארוך יותר.

נשמע שהטיפול הפיזיותרפי שאתה מקבל לא מיטבי (בלשון המעטה). שוב , אני לא בקיא במערכת הצבאית , אבל כדאי שתנסה לקבל טיפול בנוסף לטיפול שאתה מקבל כרגע. מצד שני , עודף טיפולים יכול להתפרש אצל מפקדים בצבא ( בכל זאת , זה הרי צבא ) כניסיון לנוח קצת / להימנע ממטלות כאלו ואחרות או סתם להיתפס כחייל מפונק/בכיין. שים לב שאתה לא יוצר רושם שכזה , ואתה משדר שאתה מעוניין להישאר קרבי.

"להחמיר את המצב" - יכול להיות שיקרה מצב שבו הכאב יחמיר בתקופות מסויימות , אך ככל הנראה זה לא קשור לנזק פיזי בעמוד השדרה. זה יהיה קשור יותר לעומס הפיזי והפסיכולוגי שתחווה ביום יום. אל תחשוב שבפעילות גופנית סבירה ( גם אם היא מעט מאומצת ) אתה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך לעמוד השדרה. זה לא שיש שם דיסק שרק מחכה "לקפוץ" החוצה או משהו כזה. זה לא עובד ככה. עמוד השדרה הוא מבנה הרבה-הרבה יותר יציב ממה שאנשים חושבים אולי.

• פותח/ת השרשור
הייתי בהפניה, האורטופד רשם לא לסחוב מעל 10%, לא ריצות מסעות וקפיצות.
המלצה להורדת פרופיל ל72...
נשארתי לא לפה ולא לפה.
לא לוחם ביחידה אבל כן פרופיל לוחם.
אין לי מושג מה עכשיו.

כנראה תפקיד תומך ביחידה, התקן לוחם ישאר לך ברוב המקרים (אלא אם כן המג"ד יחליט שרק לוחם אמיתי מקבל תקן).
תפקיד תומך (קשר, חימוש, לוגיסטיקה וכו')

אם תלחץ מספיק תוכל לבקש בוועדה לא להוריד פרופיל ולחזור ליחידה כסרגליסט

לי יש בלט דיסק L5-S1 מגיל 24, לפי הערכת הרופאים זה כנראה קרה בתקופת השירות הסדיר הקרבי שלי והרגשתי הקרנות לרגל רק כמה שנים לאחר מכן
לגבי שירות המילואים- הורידו לי פרופיל ואני משוחרר ממילואים
לגבי אימונים- בהמלצת פרופסור לאורתופדיה חיזקתי את הבטן והגב תחתון (וכמובן שחיה זה מעולה) תקופה והיום אני מתאמן רגיל ועושה סקוואט ודדליפט 100-120 קילו ואני לא מרגיש כאב טפו טפו חמסה חמסה
אני ממליץ מניסיון שלי כמישהו שעבר זאת שתתן מנוחה לגב לתקופה של כשנה עד שתלמד לחיות עם הבלט ועד שהגוף שלך יתרגל לזה ואז לאט לאט תעבוד על שרירי הגב תחתון/זוקפים וגם על הבטן. בגלל שיש לך בלט אז יש לך פחות תמיכה בגב מעמוד השדרה ולכן צריך לחזק את השרירים באזור כדי שהם יספקו תמיכה נוספת.
כמובן שתתייעץ עם האורטופד לפני פעילות גופנית.

נ.ב
לגבי צהל... הרבה אנשים שהוסב להם נזקים בשירות הצבאי פשוט השתחררו ולא דיברו על זה וכולם מצטערים על זה. לצערך הבלט דיסק ילווה אותך כל החיים וקיים מצב שיקשה עליך בהמשך.
הצבא לא מדבר על זה ובטח שלא מעלה את זה אבל אני כן אומר לך את זה
בתור חייל אתה מבוטח ולכן תתבע את צהל
הצבא גרם לך נזק ומגיע לך פיצויים ואני ממליץ לך לדרוש אותם. הלכת לקרבי גדס"ר - גדוד סיור בדואי (עשיתי קורס מכים עם כמה מהם אחלה חבר'ה) תרמת את שלך והוסב לך נזק ולכן מגיע לך לקבל פיצויים אז אל תוותר בנושא!!
לגבי הפרופיל הבנתי שיש לך עכשיו 72, אני הייתי ממליץ ועדה רפואית נוספת לאחר שביקרת רופאים וקיבלת המלצות. שוב הצבא מנסה למזער נזקים אבל אם תלך לקופאים אורטופדים בחוץ (לא אלה של הצבא) אתה תראה שיתנו לך המלצות לניתוחים ולא כמו רופאים צבאיים שמנסים לעגל פינות ואומרים לך "זה כלום זה שום דבר"
תגיד להם שאסור לך לשאת משקל על הגוף וזה גורם לך לכאבים וגם לא לעמוד ולשבת יותר מידי זמן אלא רק שכיבה.
תבקש את צילומי אבחון ה C.T וכל החומר מהתיק הרפואי הצבאי ותצלם אותו.

נערך לאחרונה:
לי יש בלט דיסק L5-S1 מגיל 24, לפי הערכת הרופאים זה כנראה קרה בתקופת השירות הסדיר הקרבי שלי והרגשתי הקרנות לרגל רק כמה שנים לאחר מכן
לגבי שירות המילואים- הורידו לי פרופיל ואני משוחרר ממילואים
לגבי אימונים- בהמלצת פרופסור לאורתופדיה חיזקתי את הבטן והגב תחתון (וכמובן שחיה זה מעולה) תקופה והיום אני מתאמן רגיל ועושה סקוואט ודדליפט 100-120 קילו ואני לא מרגיש כאב טפו טפו חמסה חמסה
אני ממליץ מניסיון שלי כמישהו שעבר זאת שתתן מנוחה לגב לתקופה של כשנה עד שתלמד לחיות עם הבלט ועד שהגוף שלך יתרגל לזה ואז לאט לאט תעבוד על שרירי הגב תחתון/זוקפים וגם על הבטן. בגלל שיש לך בלט אז יש לך פחות תמיכה בגב מעמוד השדרה ולכן צריך לחזק את השרירים באזור כדי שהם יספקו תמיכה נוספת.
כמובן שתתייעץ עם האורטופד לפני פעילות גופנית.

נ.ב
לגבי צהל... הרבה אנשים שהוסב להם נזקים בשירות הצבאי פשוט השתחררו ולא דיברו על זה וכולם מצטערים על זה. לצערך הבלט דיסק ילווה אותך כל החיים וקיים מצב שיקשה עליך בהמשך.
הצבא לא מדבר על זה ובטח שלא מעלה את זה אבל אני כן אומר לך את זה
בתור חייל אתה מבוטח ולכן תתבע את צהל
הצבא גרם לך נזק ומגיע לך פיצויים ואני ממליץ לך לדרוש אותם. הלכת לקרבי גדס"ר - גדוד סיור בדואי (עשיתי קורס מכים עם כמה מהם אחלה חבר'ה) תרמת את שלך והוסב לך נזק ולכן מגיע לך לקבל פיצויים אז אל תוותר בנושא!!
לגבי הפרופיל הבנתי שיש לך עכשיו 72, אני הייתי ממליץ ועדה רפואית נוספת לאחר שביקרת רופאים וקיבלת המלצות. שוב הצבא מנסה למזער נזקים אבל אם תלך לקופאים אורטופדים בחוץ (לא אלה של הצבא) אתה תראה שיתנו לך המלצות לניתוחים ולא כמו רופאים צבאיים שמנסים לעגל פינות ואומרים לך "זה כלום זה שום דבר"
תגיד להם שאסור לך לשאת משקל על הגוף וזה גורם לך לכאבים וגם לא לעמוד ולשבת יותר מידי זמן אלא רק שכיבה.
תבקש את צילומי אבחון ה C.T וכל החומר מהתיק הרפואי הצבאי ותצלם אותו.

אחי גדס"ר יש בכל גדוד חי"ר כמעט. לא בהכרח בדואי.
בכל אופן, אתה טיפה מגזים בתגובה שלך לדעתי. לא שאני מזלזל חלילה בבעייה אבל בלט דיסק זה מאד שכיח ולא צריך להשבית את עצמך לשנה בגלל זה.

לגבי פרוצדורה של פטור ממילואים, יציאה מהצבא וכו'.. זה כבר לשיקול שלו אני לא בעד הדברים האלה אבל לא צריך לעשות מעכבר פיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית