הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מנוחה בין חזרות בפרס

Nadav Mary

משתמש פעיל
504
468
נק' מוניטין:
1,647
504
468
היי,
תוך כדי סט בפרס, במידה ואני רוצה לעצור למנוחה, איפה עדיף? כשהמוט למעלה מעל הראש או למטה?

תודה מראש!

זה לא עניין של איפה אתה רוצה, זה עניין של איזה פרס אתה מבצע.
אם אתה מבצע את הפרס שמשתמש ברפלקס המתיחה בתחתית (כמו במהדורה השנייה של SS), אז אתה נח למעלה.
אם אתה מבצע את הפרס שמשתמש בתנועת האגן (כמו במהדורה השלישית של SS), אז אתה נח למטה.

זה לא עניין של איפה אתה רוצה, זה עניין של איזה פרס אתה מבצע.
אם אתה מבצע את הפרס שמשתמש ברפלקס המתיחה בתחתית (כמו במהדורה השנייה של SS), אז אתה נח למעלה.
אם אתה מבצע את הפרס שמשתמש בתנועת האגן (כמו במהדורה השלישית של SS), אז אתה נח למטה.
יש לך סרטונים של כל צורה ?

איפה מרימים יותר בדר"כ?
תלוי על כמה חזרות מדובר. 1RM כמובן שבפרס ה"חדש" מרימים יותר. 20RM בפרס הישן.
כלומר, ככל שמספר החזרות עולה - יש יתרון לפרס הישן, שמשתמש ברפלקס המתיחה בתחתית (זה היתרון שלו). ב1RM אין את האפשרות הזו בכל מקרה, ולכן הפרס החדש, שמביא מסלול מוט אנכי ושימוש גדול יותר בשרירי הליבה, יתן לך להרים יותר משקל.

השאלה איפה הגבול שבו מרימים יותר בפרס הישן ביחס לחדש, זו שאלה טובה. זה משתנה בין אנשים. בכל אופן, החיסרון של הפרס הישן הוא שהחזרה הראשונה שונה משאר החזרות. אז אם אתה עושה 20RM זה לא משנה, אבל אם אתה עובד על שלשות למשל, שליש מהחזרות שלך שונות משני השלישים האחרים.
מהניסיון שלי, ב-5 חזרות זה דיי דומה, אולי עם יתרון לפרס הישן. ב-3 חזרות הפרס החדש כבר לוקח.

יש ווריאציה שיותר בריאה לכתף מבין השתיים?
כנראה שהפרס החדש עדיף, אבל רק בגלל שיותר קל לשמור בו על טכניקה מבחינת הכתפיים.
כשמורידים מהר ומשתמשים ברפלקס המתיחה, לפעמים דברים נוטים להתחרבש. זה לא אמור להיות ככה, אבל לפעמים זה קורה.
בנוסף, המנוחה בפרס הישן היא למעלה - כאשר שם יש סיכון גדול יותר לכתפיים למי שלא משתמש מספיק בטרפזים (גם כאן - אם הטכניקה מושלמת אין בזה שום סיכון. אבל לפעמים, במיוחד בחזרות גבוהות, דברים נוטים להתחרבש).

תלוי על כמה חזרות מדובר. RM1 כמובן שבפרס ה"חדש" מרימים יותר. RM20 בפרס הישן.
כלומר, ככל שמספר החזרות עולה - יש יתרון לפרס הישן, שמשתמש ברפלקס המתיחה בתחתית (זה היתרון שלו). בRM1 אין את האפשרות הזו בכל מקרה, ולכן הפרס החדש, שמביא מסלול מוט אנכי ושימוש גדול יותר בשרירי הליבה, יתן לך להרים יותר משקל.

השאלה איפה הגבול שבו מרימים יותר בפרס הישן ביחס לחדש, זו שאלה טובה. זה משתנה בין אנשים. בכל אופן, החיסרון של הפרס הישן הוא שהחזרה הראשונה שונה משאר החזרות. אז אם אתה עושה RM20 זה לא משנה, אבל אם אתה עובד על שלשות למשל, שליש מהחזרות שלך שונות משני השלישים האחרים.
מהניסיון שלי, ב-5 חזרות זה דיי דומה, אולי עם יתרון לפרס הישן. ב-3 חזרות הפרס החדש כבר לוקח.

כנראה שהפרס החדש עדיף, אבל רק בגלל שיותר קל לשמור בו על טכניקה מבחינת הכתפיים.
כשמורידים מהר ומשתמשים ברפלקס המתיחה, לפעמים דברים נוטים להתחרבש. זה לא אמור להיות ככה, אבל לפעמים זה קורה.
בנוסף, במנוחה בפרס הישן היא למעלה - כאשר שם יש סיכון גדול יותר לכתפיים למי שלא משתמש מספיק בטרפזים (גם כאן - אם הטכניקה מושלמת, אין בזה שום סיכון, אבל לפעמים, במיוחד בחזרות גבוהות, דברים נוטים להתחרבש).

תודה רבה על התשובה המנומקת.

אולי באמת כדאי לשקול לימוד של הפרס החדש. לפחות את העקרונות החשובים.
שוב תודה!

בפרס החדש תרים יותר כי הוא יותר "אינקליין" ויש שימוש במותן
בחיים אני לא מלמד מתחיל ואפילו כמה זמן במכון את הגרסא החדשה, היא גורמת לכאבים בגב תחתון לחלשים
אברהם אתה עובד בסדר לפי הגרסא החדשה

בפרס החדש תרים יותר כי הוא יותר "אינקליין" ויש שימוש במותן
בחיים אני לא מלמד מתחיל ואפילו כמה זמן במכון את הגרסא החדשה, היא גורמת לכאבים בגב תחתון לחלשים
אברהם אתה עובד בסדר לפי הגרסא החדשה

אני מאמין שהתכוונת לגביי שאני בגירסה הישנה.

תודה

בסינגלים יש יתרון לפרס החדש. בכל מקרה, גם אם בוחרים לעשות את הפרס "הישן" אני בעד לעשות אותו עם עצירה קטנה או T&G, אבל בשום אופן לא להקפיץ על עצם הסטרנום כמו שריפטו לימד בזמנו (לא מדבר על אנשים עם בעיות כתפיים שזה יכול לגרום להם לתסמונת צביטת כתף). זה מייצר תרגיל שונה לגמרי עם טווח תנועה חלקי.

• פותח/ת השרשור
זה הגיוני לעצור (למעלה או למטה, לא משנה לצורך העניין) תוך כדי הסט כדי לצבור כוח להמשך הסט או שזה רק מבזבז יותר אנרגיה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית