הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה חלמוני ביצה אפשר לאכול?

mojomj

משתמש מתחיל
247
2
נק' מוניטין:
2
247
2
אם אני אוכל 4 ביצים ביום בארוחה. צריך לאכול את כל הביצים ביחד עם הצהוב כדי להגיע לערכים הרצויים של החלבון? כי הבנתי שהצהוב לא כזה בריא ולפעמים אני מפריד בין הלבן לצהוב

לא חייב לאכול אותן שלמות בשביל להגיע לכמות החלבון היומית,אבל מצד שני אין סיבה לזרוק את הצהוב(החלמון).. פשוט תדאג לחשב אותו בערכים .. אגב כל השטויות שמותר לאכול רק 2 ביצים שלמות ביום וכו' זה מיתוסים למקרה שאתה תוהה..

למה לך לזרוק את החלמון? הוא מכיל חצי מכמות החלבון שבביצה, שומן איכותי, הרבה ויטמינים ומינרלים שחיונים לגוף.
ביצים הם מקור מצוין לויטמינים ומינרלים, שומן וחלבון.
איזה סיבה יש לך לזרוק את החלמון? בגלל הכולסטרול? כל עוד אין לך בעיות כולסטרול במשפחה, אתה יכול לאכול את ה4 ביצים בארוחה שלך, ואף יותר.
העניין עם הכולסטרול הוא מיתוס ישן שהוכח כלא נכון ממזמן, רק שרוב האנשים לא מודעים לכך.
לזרוק את החלמון רק יוביל לבזוז כסף ולמה שרשמתי בתחילת ההודעה.
לסיכום, תאכל את ה4 ביצים בארוחה שלך מבלי לדאוג.

• פותח/ת השרשור
אני אוכל בדרך כלל 150 גר' בשר בארוחת הצהריים ובארוחת ערב אני אוכל 4 ביצים. אבל 4 ביצים ביום שלמות, כל יום, זה בריא??

אני אוכל בדרך כלל 150 גר' בשר בארוחת הצהריים ובארוחת ערב אני אוכל 4 ביצים. אבל 4 ביצים ביום שלמות, כל יום, זה בריא??
תקרא את התגובה הקודמת שלי.
לכולסטרול אין השפעה שלילית לגוף שלך כל עוד אין לך בעיות כולסטרול במשפחה.
תאכל את ה150 גרם בשר וה4 ביצים ביום מבלי לדאוג.

אם אני אוכל 4 ביצים ביום בארוחה. צריך לאכול את כל הביצים ביחד עם הצהוב כדי להגיע לערכים הרצויים של החלבון? כי הבנתי שהצהוב לא כזה בריא ולפעמים אני מפריד בין הלבן לצהוב
אין בעיה ואפילו רצוי לאכול את הביצה בשלמותה

לא מבין אנשים שזורקים את החלמון. גם בזבוז של חצי מהחלבון בכלל הביצה, גם בזבוז של ויטמינים ומינרלים וגם בזבוז כלכלי.
אין בעיה עם ארבעה חלמונים ביום.
אתה כן מבין. רוב האנשים לא מתעדכנים כמונו במחקרים ובשינויים. ההיגיון אמר - בחלמון יש כולסטרול? כולסטרול לא בריא? אז אסור לאכול חלמונים. אנחנו קצת חיים בבועה, לא הם. לצערנו.

תקרא את התגובה הקודמת שלי.
לכולסטרול אין השפעה שלילית לגוף שלך כל עוד אין לך בעיות כולסטרול במשפחה.
תאכל את ה150 גרם בשר וה4 ביצים ביום מבלי לדאוג.

הבעיה העיקרית היא שיש אנשים שהם hyper-responders וקשה לדעת אם אתה מביניהם או לא. היסטוריה משפחתית של דיסליפידמיה לא עוזרת במיוחד בעניין הזה כי בימינו אחוז גבוה של אנשים מבוגרים (מהם מתקבלת ההיסטוריה המשפחתית) מקבל סטטינים, חלקם בגלל דיסליפידמיה וחלקם באינדיקציות אחרות, לרוב מי שמקבל את התרופה לא יודע בדיוק למה.
אני מסכים בהחלט שיש יתרונות רבים בחלמון הביצה ושאין סיבה אוטומטית לזרוק אותו. אני רק מציע שלאחר זמן מה של צריכת 4 ביצים ביום, כדאי לעשות בדיקת דם, לראות מה המצב ולהמשיך בהתאם לתוצאות. גם בשביל hyper-responder, כמה שבועות של צריכת כולסטרול גבוהה לא אמורה להשפיע יותר מדי לאורך זמן.

הבעיה העיקרית היא שיש אנשים שהם hyper-responders וקשה לדעת אם אתה מביניהם או לא. היסטוריה משפחתית של דיסליפידמיה לא עוזרת במיוחד בעניין הזה כי בימינו אחוז גבוה של אנשים מבוגרים (מהם מתקבלת ההיסטוריה המשפחתית) מקבל סטטינים, חלקם בגלל דיסליפידמיה וחלקם באינדיקציות אחרות, לרוב מי שמקבל את התרופה לא יודע בדיוק למה.
אני מסכים בהחלט שיש יתרונות רבים בחלמון הביצה ושאין סיבה אוטומטית לזרוק אותו. אני רק מציע שלאחר זמן מה של צריכת 4 ביצים ביום, כדאי לעשות בדיקת דם, לראות מה המצב ולהמשיך בהתאם לתוצאות. גם בשביל hyper-responder, כמה שבועות של צריכת כולסטרול גבוהה לא אמורה להשפיע יותר מדי לאורך זמן.
אף אחד לא אמר לו להפסיק לעשות בדיקות דם, אבל לכולסטרול שבביצה אין כמעט משמעות.
הגוף מייצר בעצמו כולסטרול ויודע להסדיר את הכמות בהתאם לX שנכנס מהתזונה.
אני למשל אוכל 5-6 ביצים ביום ועושה בדיקות דם כל 3-4 חודשים, אני במצב מעולה.

אני במשך שנים אוכל 2-3 ביצים כל יום, אבל באמת שכל יום.
עשיתי בדיקות דם לפני שבועיים, רק הLDL 110 שזה מעט חורג ועדיין תקין, כל השאר יצא תקין.
תאכל ופשוט תעשה בדיקות דם אחת לכמה זמן לראות שהכל תקין.

אף אחד לא אמר לו להפסיק לעשות בדיקות דם, אבל לכולסטרול שבביצה אין כמעט משמעות.
הגוף מייצר בעצמו כולסטרול ויודע להסדיר את הכמות בהתאם לX שנכנס מהתזונה.
אני למשל אוכל 5-6 ביצים ביום ועושה בדיקות דם כל 3-4 חודשים, אני במצב מעולה.

כמו שאמרתי, אני לא מתווכח בנוגע לנקודה הזו. גם לא אמרתי שאמרת לו לא לעשות בדיקות דם. רק המלצתי לו לעשות בדיקה כדי לוודא שהכל בסדר.

אני במשך שנים אוכל 2-3 ביצים כל יום, אבל באמת שכל יום.
עשיתי בדיקות דם לפני שבועיים, רק הLDL 110 שזה מעט חורג ועדיין תקין, כל השאר יצא תקין.
תאכל ופשוט תעשה בדיקות דם אחת לכמה זמן לראות שהכל תקין.
חורג ממה? LDL 110 זה תקין לחלוטין

לא מבין אנשים שזורקים את החלמון. גם בזבוז של חצי מהחלבון בכלל הביצה, גם בזבוז של ויטמינים ומינרלים וגם בזבוז כלכלי.
אין בעיה עם ארבעה חלמונים ביום.

זה לא ממש נכון. טרשת עורקים היא "מחלה טבעית" שמתרחשת אצל כל אחד מאיתנו. ריבוי צריכת כולסטרול בהחלט יכול להאיץ אותה.
צריך גם לזכור שבעיות כולסטרול הן דבר אחד. מנגד, יש לך למשל בעיות קרישה למינהן, כולסטרול יכול בהחלט להידבק גם לקרישי דם ועוד אלף ואחד דברים אחרים. אגב, טכנית - כל אדם יכול להתחיל שרשרת של מחלה גנטית. הרי איך נוצרה המחלה הגנטית הראשונה? נוצרה מוטציה אצל אדם והוא העביר אותה לצאצים שלו. מעשית, גם אצלך יכולה להיות מוטציה שלא הייתה אצל אבותיך ואתה תעביר אותה לצאצאים שלך. המוטציה הזאת יכולה להיות קשורה לנושאי כולסטרול. שכיח? לא. אבל ייתכן.

כל עוד לא חוצים את כמות הצריכה היומית המומלצת לא אמורה להיות שום בעיה.

זה לא ממש נכון. טרשת עורקים היא "מחלה טבעית" שמתרחשת אצל כל אחד מאיתנו. ריבוי צריכת כולסטרול בהחלט יכול להאיץ אותה.
צריך גם לזכור שבעיות כולסטרול הן דבר אחד. מנגד, יש לך למשל בעיות קרישה למינהן, כולסטרול יכול בהחלט להידבק גם לקרישי דם ועוד אלף ואחד דברים אחרים. אגב, טכנית - כל אדם יכול להתחיל שרשרת של מחלה גנטית. הרי איך נוצרה המחלה הגנטית הראשונה? נוצרה מוטציה אצל אדם והוא העביר אותה לצאצים שלו. מעשית, גם אצלך יכולה להיות מוטציה שלא הייתה אצל אבותיך ואתה תעביר אותה לצאצאים שלך. המוטציה הזאת יכולה להיות קשורה לנושאי כולסטרול. שכיח? לא. אבל ייתכן.

מציע לך לקרוא את זה:
https://www.kilogram.co.il/2413/כולסטרול-והשפעותיו/

אין מחקר אחד שהצליח להוכיח קשר בין כולסטרול גבוה לבעיות לב, שבץ, סתימת עורקים/ורידים וכדומה! ונעשו מאות אם לא אלפים.

אין מחקר אחד שהצליח להוכיח קשר בין כולסטרול גבוה לבעיות לב, שבץ, סתימת עורקים/ורידים וכדומה! ונעשו מאות אם לא אלפים.
אז איגוד הקרדיולוגים בישראל משקר?
http://www.israel-heart.org.il/הלב-שלי/בריאותך/item/2606-מהו-כולסטרול

ציטוט מתוך העמוד שלהם:
• לאנשים שיש יותר מדי כולסטרול "רע" או פחות מדי כולסטרול "טוב" – יש סיכון גדול למחלת לב.

התחלתי לקרוא אבל הם נכנסו שם ליותר מידי דברים טכניים שלא מעניינים את האדם הממוצע. למאמרים כאלה לרוב יש 2 סיבות: הכותב מייעד את המאמר לאנשים עם הבנה עמוקה בתחום או שהכותב מנסה לבלבל את הקורא ולהשמע חכם.

בכל מקרה, אם איגוד הקרדיולוגים בישראל, שמונה את כל הקרדיולוגים בארץ החליט להמליץ המלצה מסוימת אני רוצה להאמין שיש בה מן האמת.. ואילו היה קול התנגדות אפילו חלש כנראה שזה היה מגיע לתקשורת. התקשורת אוהבת לחגוג על דברים כאלה. סה"כ זה גם לא משהו ברומו של עולם ונראה לי שכולם מנסים להגיד את אותו הדבר פשוט עם רמות דיוק שונות.

אז איגוד הקרדיולוגים בישראל משקר?
http://www.israel-heart.org.il/הלב-שלי/בריאותך/item/2606-מהו-כולסטרול

ציטוט מתוך העמוד שלהם:
• לאנשים שיש יותר מדי כולסטרול "רע" או פחות מדי כולסטרול "טוב" – יש סיכון גדול למחלת לב.

עצם השימוש במונחים כולסטרול "רע" ו"טוב" כבר מאמר שטחי אבל לפי הציטוט אתה הנחת את המבוקש. אם נניח שהציטוט נכון (והוא רחוק מלהיות כזה), זה לא עונה על השאלה אם צריכה של כולסטרול משפיעה על המדדים הללו.

עצם השימוש במונחים כולסטרול "רע" ו"טוב" כבר מאמר שטחי אבל לפי הציטוט אתה הנחת את המבוקש. אם נניח שהציטוט נכון (והוא רחוק מלהיות כזה), זה לא עונה על השאלה אם צריכה של כולסטרול משפיעה על המדדים הללו.

השימוש במונחים האלה הוא כדי להסביר לציבור ההדיוט. זו שיטה לפשט משהו מורכב למשהו פשוט מבלי להכנס למונחים הטכנים.
האם אתה באמת טוען שאיגוד הקרדיולוגיה מטעה בכוונה בעזרת שימוש במונחים לא נכונים?

אם תקרא עוד כמה שורות בתוך הלינק אתה תראה את הכיתוב:

"
כיצד ניתן לעזור לגופנו לשמור על ערכי כולסטרול בריאים?
1. חשוב להימנע מאכילת יתר של שומנים."

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית