הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה חלמוני ביצה אפשר לאכול?

mojomj

משתמש מתחיל
247
2
נק' מוניטין:
2
247
2
אם אני אוכל 4 ביצים ביום בארוחה. צריך לאכול את כל הביצים ביחד עם הצהוב כדי להגיע לערכים הרצויים של החלבון? כי הבנתי שהצהוב לא כזה בריא ולפעמים אני מפריד בין הלבן לצהוב

אז איגוד הקרדיולוגים בישראל משקר?
http://www.israel-heart.org.il/הלב-שלי/בריאותך/item/2606-מהו-כולסטרול

ציטוט מתוך העמוד שלהם:
• לאנשים שיש יותר מדי כולסטרול "רע" או פחות מדי כולסטרול "טוב" – יש סיכון גדול למחלת לב.

התחלתי לקרוא אבל הם נכנסו שם ליותר מידי דברים טכניים שלא מעניינים את האדם הממוצע. למאמרים כאלה לרוב יש 2 סיבות: הכותב מייעד את המאמר לאנשים עם הבנה עמוקה בתחום או שהכותב מנסה לבלבל את הקורא ולהשמע חכם.

בכל מקרה, אם איגוד הקרדיולוגים בישראל, שמונה את כל הקרדיולוגים בארץ החליט להמליץ המלצה מסוימת אני רוצה להאמין שיש בה מן האמת.. ואילו היה קול התנגדות אפילו חלש כנראה שזה היה מגיע לתקשורת. התקשורת אוהבת לחגוג על דברים כאלה. סה"כ זה גם לא משהו ברומו של עולם ונראה לי שכולם מנסים להגיד את אותו הדבר פשוט עם רמות דיוק שונות.
החליט על בסיס של מה? על דעת עצמו? לי יותר נראה על דעת חברת התרופות שמעוניינות למכור עוד תרופות נגד כולסטרול. אם הקרדיולוגים טוענים ששומן רווי גורם לעלייה ברמות הכולסטרול שגורם למחלות לב, אז יש להם מחקרים שהם התבססו עליהם.
אני רוצה מחקר אחד שקובע: כולסטרול ושומן רווי גורם חד משמעי לבעיות לב, שבץ וסתימת עורקים. לא "סיכון" ולא "עלול".

חוץ מזה שקיים המון קרדיולוגים שמנפצים את המיתוסים על הכולסטרול והשומן הרווי.

"שמונה את כל הקרדיולוגים בארץ החליט להמליץ המלצה מסוימת אני רוצה להאמין שיש בה מן האמת" - משפט מצחיק. אם מחר יהיה ועידה של 8 גדולי המתמטיקאים וכולם מחליטים שאחד ועוד אחד שווה שלוש בהחלטה דמוקרטית. אז תאמין להם או שתבקש טענות להסברים שלהם?

מה זה אכילת יתר?
3 גרם ביום זה הרבה?
או שאןלי 4 * משקל גוף זה הרבה?
ואם אני לא צורך פחמימות בכלל, אז כמה זה הרבה?

כמו שאמרתי, המאמר מיועד לידע כללי.
אתה יותר ממוזמן לפנות לאיגוד הקרדיולוגים בישראל ולבקש מהם הבהרות.
החליט על בסיס של מה? על דעת עצמו? לי יותר נראה על דעת חברת התרופות שמעוניינות למכור עוד תרופות נגד כולסטרול. אם הקרדיולוגים טוענים ששומן רווי גורם לעלייה ברמות הכולסטרול שגורם למחלות לב, אז יש להם מחקרים שהם התבססו עליהם.
אני רוצה מחקר אחד שקובע: כולסטרול ושומן רווי גורם חד משמעי לבעיות לב, שבץ וסתימת עורקים. לא "סיכון" ולא "עלול".

חוץ מזה שקיים המון קרדיולוגים שמנפצים את המיתוסים על הכולסטרול והשומן הרווי.

"שמונה את כל הקרדיולוגים בארץ החליט להמליץ המלצה מסוימת אני רוצה להאמין שיש בה מן האמת" - משפט מצחיק. אם מחר יהיה ועידה של 8 גדולי המתמטיקאים וכולם מחליטים שאחד ועוד אחד שווה שלוש בהחלטה דמוקרטית. אז תאמין להם או שתבקש טענות להסברים שלהם?

איזה תרופות? המליצו לך על תרופה?
אמרו לך לעשות ספורט, לשים לב למה אתה אוכל ולא לצרוך הרבה אוכל רווי בשומן.
אלה דברים שכולנו יודעים עליהם.

נראה לי אתה צריך לשים לב קצת לעברית, המילה "שמונה" בהקשר של המשפט אינה המספר 8 אלא מהשורש מניה, לספור. ארגון שחברים בו כל הקרדיולוגים בישראל = ארגון שמונה את כל הקרדיולוגים בישראל.

אם תציג לי למשל חוות דעת אחרת מקבילה מארגון קרדיולוגים אחר, זו תהייה סיבה לבירור מעמיק.
אני לא מצאתי אף מסגרת מוכרת של קרדיולוגים שטוענת אחרת.

ואגב, במתמטיקה יש הרבה השערות... קרא למשל על השערת רימן. המחקר המדעי יודע להבדיל בין השערה לבין הוכחה.

אני לא צריך הבהרות. אני מנסה שתראה את האבסורד במה שהם כותבים.
זה כמו שאני אגיד לך, שמע כדאי להמנע ממים כי מצריכת יתר של מים אתה תמות.

זה משפט שהוא נכון, אם תשתה 20 ליטל ביום אתה בהחלט תמות.
השאלה היא מה הכמות שהם מדברים עליה. ומה קורה אם בן אדם מתאמן, ומה קורה אם צריכת הפחמימות שלו מוגבלת, על זה אף אחד לא מדבר

איזה תרופות? המליצו לך על תרופה?
אמרו לך לעשות ספורט, לשים לב למה אתה אוכל ולא לצרוך הרבה אוכל רווי בשומן.
אלה דברים שכולנו יודעים עליהם.

נראה לי אתה צריך לשים לב קצת לעברית, המילה "שמונה" בהקשר של המשפט אינה המספר 8 אלא מהשורש מניה, לספור. ארגון שחברים בו כל הקרדיולוגים בישראל = ארגון שמונה את כל הקרדיולוגים בישראל.

אם תציג לי למשל חוות דעת אחרת מקבילה מארגון קרדיולוגים אחר, זו תהייה סיבה לבירור מעמיק.
אני לא מצאתי אף מסגרת מוכרת של קרדיולוגים שטוענת אחרת.

ואגב, במתמטיקה יש הרבה השערות... קרא למשל על השערת רימן. המחקר המדעי יודע להבדיל בין השערה לבין הוכחה.
תתייחס לתוכן, לי לא המליצו לקחת כולסטרול, כי הוא לא גבוה "מהנורמה" אבל לאנשים שהיה להם מעל 200 ניסו לדחוף להם תרופות ממשפחת הסטטינים.

אני כותב מהר מאוד, אני לא באמת עובר ובודק אחרי.

אז איגוד הקרדיולוגים בישראל משקר?
http://www.israel-heart.org.il/הלב-שלי/בריאותך/item/2606-מהו-כולסטרול

ציטוט מתוך העמוד שלהם:
• לאנשים שיש יותר מדי כולסטרול "רע" או פחות מדי כולסטרול "טוב" – יש סיכון גדול למחלת לב.
אתה מדבר פה על יחס בין הhdl ל-ldl , זה לא אומר שצריכה של כולסטרול מעלה את היחס הזה

אני לא צריך הבהרות. אני מנסה שתראה את האבסורד במה שהם כותבים.
זה כמו שאני אגיד לך, שמע כדאי להמנע ממים כי מצריכת יתר של מים אתה תמות.

זה משפט שהוא נכון, אם תשתה 20 ליטל ביום אתה בהחלט תמות.
השאלה היא מה הכמות שהם מדברים עליה. ומה קורה אם בן אדם מתאמן, ומה קורה אם צריכת הפחמימות שלו מוגבלת, על זה אף אחד לא מדבר

כשהצטרפתי לדיון הייתה טענה שלא נמצא שום מחקר הקושר בין צריכה מוגברת של כולסטרול למחלות עורקים. זו הטענה אותה רציתי להפריך... והפרכתי אותה. הטענה לא דיברה על כמות מסוימת של כולסטרול - ככה שלא היה טעם גם לרדת לרזולוציה הזאת.

כשהצטרפתי לדיון הייתה טענה שלא נמצא שום מחקר הקושר בין צריכה מוגברת של כולסטרול למחלות עורקים. זו הטענה אותה רציתי להפריך... והפרכתי אותה. הטענה לא דיברה על כמות מסוימת של כולסטרול - ככה שלא היה טעם גם לרדת לרזולוציה הזאת.

לא הפרכת כלום.

אתה מדבר פה על יחס בין הhdl ל-ldl , זה לא אומר שצריכה של כולסטרול מעלה את היחס הזה

זה גם לא אומר ההפך.. אבל בלי קשר לזה, כל מה שרציתי זה להפריך את הטענה של ARIK "אין מחקר אחד שהצליח להוכיח קשר בין כולסטרול גבוה לבעיות לב, שבץ, סתימת עורקים/ורידים וכדומה! ונעשו מאות אם לא אלפים."
תקרא את כל המאמר מאיגוד הקריולוגים, את הטענה הזאת של אריק הוא מפריך. טענות אחרות עם רזולוציה אחרת הוא לא מפריך.

איפה הפכרת משהו? אתה מדבר שטויות

אני אשאל שוב, האם אתה טוען שאיגוד הקרדיולוגים משקר \ לא מציג את האמת \ טועה?
נסח את הטענה שלך, אני אפילו אעשה בשבילך את העבודה ואשלח להם את המכתב בשמך.

לא מעניין אותי מה איגוד הקרדיולוגים אומר. איפה הנתונים?

איפה הפכרת משהו? אתה מדבר שטויות
ההפרכה היא בטקסט שנמצא באתר איגוד הקרדיולוגים. ולאחר שהפרכתי את הטענה אתה ניסיתם לשנות אותה ולדבר על מה זה בעצם צריכה מוגברת (למשל בדוגמא עם המים), שזה לשנות את הטענה המקורית שלך.
לא מעניין אותי מה איגוד הקרדיולוגים אומר. איפה הנתונים?
כמו שאמרתי, אתה מוזמן לנסח את הטענות שלך ולפנות אליהם או אם תרצה לנסח בצורה ברורה ואני אפנה אליהם.
אתה הרי טוען פה שההמלצה שלהם אינה נכונה - זו טענה מאוד חמורה.

אני קצת ארחיב על מה שנאמר, לא הרחבת כלום כי דף אינטרנט שרושם שזה לא טוב זה לא מחקר ולא מאמר.

לגבי השקרים וכו' זה פשוט נטול הוכחות.
ברגע שתביא מחקר ולא טענה אז נתייחס לזה ברצינות ונשקול את הדעות שלנו מחדש.
כרגע אין מחקר כזה אלא רק טענה בדף אינטרנט. על טענות כאלה אני לא סומך

תתייחס לתוכן, לי לא המליצו לקחת כולסטרול, כי הוא לא גבוה "מהנורמה" אבל לאנשים שהיה להם מעל 200 ניסו לדחוף להם תרופות ממשפחת הסטטינים.

אני כותב מהר מאוד, אני לא באמת עובר ובודק אחרי.
איך זה קשור לטענה המקורית שלך?
אני מעולם לא טענתי שרופאים לא דוחפים תרופות כשלא צריך.
אבל לא דיברנו בכלל על תרופות פה.
אני קצת ארחיב על מה שנאמר, לא הרחבת כלום כי דף אינטרנט שרושם שזה לא טוב זה לא מחקר ולא מאמר.

לגבי השקרים וכו' זה פשוט נטול הוכחות.
ברגע שתביא מחקר ולא טענה אז נתייחס לזה ברצינות ונשקול את הדעות שלנו מחדש.
כרגע אין מחקר כזה אלא רק טענה בדף אינטרנט. על טענות כאלה אני לא סומך

אז אתה טוען שהם המציאו את הדברים?
כמו שאמרתי הדף מידע באתר שלהם מיועד לציבור הרחב, סוג הציבור שלא נכנס לפרטים הקטנים. אם תרצה סוג הציבור שאומר אמן על מה שהרופאים אומרים.

אתה רוצה מידע יותר מפורט? תפנה אליהם ותדרוש את המקורות.

תאמין לי - אם תצליח לחשוף תרמית שקר של איגוד הקרדיולוגים אתה תהייה אדם מאוד מפורסם.

ההפרכה היא בטקסט שנמצא באתר איגוד הקרדיולוגים. ולאחר שהפרכתי את הטענה אתה ניסיתם לשנות אותה ולדבר על מה זה בעצם צריכה מוגברת (למשל בדוגמא עם המים), שזה לשנות את הטענה המקורית שלך.
כמו שאמרתי, אתה מוזמן לנסח את הטענות שלך ולפנות אליהם או אם תרצה לנסח בצורה ברורה ואני אפנה אליהם.

איפה ראית אותי כאן טוען משהו? אתה זה שטוען כאן להפרכה של טענות. כדי להפריך משהו צריך להביא נתונים, לא ציטוטים של אנשים בעלי סמכות כלשהי.

ההמלצה שלהם נכונה.
ההמלצה אומרת, אל תגזים, גם אני אומר לך אל תגזים. השאלה זה כמה זה להגזים?

האם לאכול 8 ביצים ביום מטוגנות בחמאה זה מוגזם? יכול ליהיות.
אבל אם כמות הפחמימה שלי נמוכה?
ואם אני מתאמן המון?
זה עדיין הגזמה?

את זה הם לא אומרים ולא מדברים על זה בכלל. בגלל זה הם מעולם לא טענו שאסור לאכול כולסטרול, אלא אמרו אסור להגזים.

איפה ראית אותי כאן טוען משהו? אתה זה שטוען כאן להפרכה של טענות. כדי להפריך משהו צריך להביא נתונים, לא ציטוטים של אנשים בעלי סמכות כלשהי.

ושוב. הטענה של אריק הייתה שאין מחקר שקושר בין צריכה מוגברת של כולסטרול למחלת עורקים.
הטענה של איגוד הקרדיולוגים הפוכה לגמרי.

רק אחד מהם יכול להיות צודק.

ושוב. הטענה של אריק הייתה שאין מחקר שקושר בין צריכה מוגברת של כולסטרול למחלת עורקים.
הטענה של איגוד הקרדיולוגים הפוכה לגמרי.

רק אחד מהם יכול להיות צודק.

מצוין. אם אתה רוצה להפריך את הטענה שלו, אתה צריך להביא מחקר, לא בן אדם שטוען שזה לא נכון.

איך זה קשור לטענה המקורית שלך?
אני מעולם לא טענתי שרופאים לא דוחפים תרופות כשלא צריך.
אבל לא דיברנו בכלל על תרופות פה.

אז אתה טוען שהם המציאו את הדברים?
כמו שאמרתי הדף מידע באתר שלהם מיועד לציבור הרחב, סוג הציבור שלא נכנס לפרטים הקטנים. אם תרצה סוג הציבור שאומר אמן על מה שהרופאים אומרים.

אתה רוצה מידע יותר מפורט? תפנה אליהם ותדרוש את המקורות.

תאמין לי - אם תצליח לחשוף תרמית שקר של איגוד הקרדיולוגים אתה תהייה אדם מאוד מפורסם.
http://mobile.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-4969d3b73b9e141006.htm

משרד הבריאות השוודי ממליץ על צריכה גדולה של שומן.

כשנשאלה ה״מומחית״ בישראל למה שם וכאן זה בדיוק הפוך ההמלצות לצריכה בשומן , היא נתנה תשובה שכאן המזג אוויר שונה.

תשובה מקצועית ביותר..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית