הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחיצות

D_Muyal

משתמש מתחיל
18
2
נק' מוניטין:
2
18
2
פתחתי כבר איזשהו אשכול בנושא, אבל הוא נקבר איפושהו.

אז ככה, באמת לא יודע מה לעשות. מעבר לזה שההתקדמות שלי לא משהו כי אני ישן כמו זונה (4-5 שעות בממוצע), אין לי מושג מה לעשות מבחינת לחיצות ואני סתם מאלתר. לרוב זה אימון בנץ'- אימון עליון/כתפיים בדאמבלים- אימון בנץ' וכןהלאה.. המתכונת הזאת נראית לי די בסדר, אבל מבחינת משקלים, נפח ועצימות אני סתם מאלתר, אז יצא לי שבועיים להיתקע על אותו משקל.
קיצר, אין לי שמץ של מושג מה לעשות. אני רוצה לעבוד מסודר ושתהיה לי מטרה מבחינת משקל על המוט. מאמין שיש לי התקדמות שבועית בינתיים.
ישועה, מישהו? אמנם חשוב לי יותר כוח מהיפרטרופיה, אבל עדיין חשוב שיהיה איזשהו נפח.

בבנץ' אני בערך על 110 ל-5.
פרס לא עשיתי המון זמן, אבל מעריך סביבות ה65? עושה עם דאמבלים של 30 בערך.
עליון 92.5 ל-5

עובד בFBW שמבוססת פחות או יותר על מתכונת של סקוואט- לחיצה-משיכה וקצת תרגילי עזר (נניח 4 סטים באימון, בעיקר פשיטות גו ובטן, עד שהסקוואט שלי יהיה במשקל נורמלי.)

תודה רבה לעוזרים.

• פותח/ת השרשור
באיזו מהתכניות יש יותר נפח?
באיזו עצימות כדאי להוסיף תרגילי עזר? מרגיש חולשה ובעיקר חוסר איזון בין הידיים (הטרייספס השמאלי שלי חלש בהרבה מהימני) מה שמשפיע גם על יציבות ונעילה בבנץ'. נניח 3 סטים של לחיצה צרפתית באימון האחרון של השבוע יהיה סבבה?

תודה.

https://www.kilogram.co.il/259/תוכנית-אימונים-bill-starr-5x5-linear-version/
https://www.kilogram.co.il/265/תוכנית-אימונים-texas-method/

בטקסס יש יותר נפח והיא יותר תובענית. תרגילי עזר, זה תלוי אם אתה עושה את התוכניות בשלמותן, או רק עבור הלחיצות - תעיף מבט על לוגים של אנשים שעשו את טקסס, לראות איך היא בנויה, זה לא כזה מובן מהמאמר.

אישית, הייתי מעדיף לעשות ריסט בלחיצות ואז לעלות באיטיות, תוך דגש על עבודה נכונה ומאוזנת, וכך מנסה לפתור את הבעיה של חוסר האיזון. להוסיף תרגילי עזר תמיד אפשר, אבל צריך להיות מאד קשוב לגוף ולעומס - קל מאד לפצוע את הכתפיים בגלל דברים כאלה. אני עושה את הליניארית (חודש ראשון) ועדיין מתלבט ומשנה את תרגילי העזר שלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית