ייעוץ כפיפות מרפקים בעמידה (יד קדמית)

David999

משתמש מתחיל
258
25
נק' מוניטין:
103
258
25
ככה

או ככה:

בכל אחד מהתרגילים הוא מחזיק את היד הפוך.. האם זה בגלל המוט? או שפשוט עושים איך שנוח?

אני לא מאמין שפספסתי דיון שלם על כפיפות מרפקים, שחצי ממנו גם נמחק. :(
@Tom @coldfire איך יכולתם לא לשלוח לי איזה קישורון בפרטי, בישביל הצחוקים?

יש ברדק בעמוד הראשון, התגובה של @Tom נכנסה לשם בטעות ומצטטת תגובות מאוחרות יותר, לכן זה נראה שחלק נמחקו.

@Vibryll

אני אסכם עבורך בנקודות:
  • כפיפת מרפקים יכולה לשמש מדד לכח. ישנם ליפטרים עם טוטאל מאוד גבוה אך כפיפה חלשה (יחסית)
  • הרבה ליפטרים מזלזלים בתרגיל. מחקר תצפיתי לא אקדמי שנערך הראה שאלה בד"כ ליפטרים עם ידיים קטנות.
  • @coldfire כופף חלש ולכן (בסבירות מסויימת) טוען ש-"זה לא מעניין".

בדרך כלל כשאני חלש במשהו וזה מעניין אותי, אני פשוט עובד על זה, אז לא, הטיעון שלך לא משהו.

פשיטת ברך דורשת כוח בארבע ראשי. נעשה תחרות פשיטת ברך במכונה?

כן, רק שסקוואט ודדליפט גם דורשים כוח מהארבע ראשי. מבין הפאוורליפטס אין באמת משהו שמתמקד בבייספס (להגיד שהבייספס עובד בבנץ' זה די התעסקות בקקה), וגם ההתייחסות ללטיסימוס היא בעייתית.

לפי הבנתי ,תרגיל שהוא מייצג מדד לכוח ,זה תרגיל מורכב ,שבמהלך ביצוע שלו עובדות מספר קבוצות שריר.
בתחרויות ליפטינג לא ראיתי תרגיל מבודד על קבוצץ שריר מסויימת .
אולי אני טועה...

לפי הבנתי ,תרגיל שהוא מייצג מדד לכוח ,זה תרגיל מורכב ,שבמהלך ביצוע שלו עובדות מספר קבוצות שריר.
בתחרויות ליפטינג לא ראיתי תרגיל מבודד על קבוצץ שריר מסויימת .
אולי אני טועה...

יש גם מקצים של כפיפות מרפקים בעמידה כשנשענים על קיר, כדי להימנע מזיופים בעזרת פשיטת ירך.

כן, רק שסקוואט ודדליפט גם דורשים כוח מהארבע ראשי. מבין הפאוורליפטס אין באמת משהו שמתמקד בבייספס (להגיד שהבייספס עובד בבנץ' זה די התעסקות בקקה), וגם ההתייחסות ללטיסימוס היא בעייתית.

מי אמר שהפאוורליפטס זה מדד לכוח בכל השרירים בגוף?

מי אמר שהפאוורליפטס זה מדד לכוח בכל השרירים בגוף?

בדיוק. זו הייתה הנקודה מלכתחילה. מי שמתאמן לספורט מסוים צריך להתמקד במה שהוא מבצע באותו ספורט. מי שמתאמן בשביל להיות הכי חזק שהוא יכול להיות צריך לכסות את כל השרירים בגוף (לאו דווקא בצורה מבודדת, אבל כן צריך לאמן אותם).

בדיוק. זו הייתה הנקודה מלכתחילה. מי שמתאמן לספורט מסוים צריך להתמקד במה שהוא מבצע באותו ספורט. מי שמתאמן בשביל להיות הכי חזק שהוא יכול להיות צריך לכסות את כל השרירים בגוף (לאו דווקא בצורה מבודדת, אבל כן צריך לאמן אותם).
כל מי שעושה מתח או חתירה מאמן את הבייספס, אין דרך להתחמק מזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית