הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הנדסת כימיה

אין ממש מה לעשות עם זה בישראל ככה שאם לא מתכוונים להמשיך לתארים מתקדמים בחו״ל לא מבין למה להשקיע מלכתחילה.

מישהו מכיר מסלול של הנדסת חומרי נפץ?
הבנתי שרק בחו''ל ניתן ללמוד.
האם אפשר ללמוד הנדסת כימיה בארץ,וחלק מהתואר בחו''ל?
תכף אני משתחרר וזה תחום העיסוק שלי,כל המנדסים הם מרוסיה ולא מכירים מסלולים במדינות אחרות.

בשביל ללמוד הנדסת חשמל בטכניון אתה צריך פסיכו' של לפחות 700.

לא בהכרח.
אפשר להירשם לאחת הפקולטות או למסלול לימודים כללי.
מערכת הרישום בטכניון בנויה כך שאתה מרכיב את מערכת השעות.
כלומר, אתה יכול להירשם לקורסים הכלליים של
הנדסת חשמל מבלי להיות רשום לפקולטה.
אם יש לך ציונים טובים אחרי השנה הראשונה, אתה יכול להגיש בקשה לעבור לחשמל.

אם אחרי השנה הראשונה אין לך ציונים טובים, אתה בבעיה 😵

לא בהכרח.

כן, אני יודע, עשיתי מעבר דומה.

למה?

מישהו יכול להסביר למה אין מה לעשות בארץ עם תואר בהנדסה כימית?
פשוט מאחר ואנחנו מדינה קטנה, התעשייה אצלנו אינה מספיק נרחבת. למשל, בישראל אין תעשיית רכב, לא מתכננים מנועי סילון וגם לא טורבינות רוח.
צריך לקחת את זה בחשבון. קיימים תחומים מאוד מרתקים בהנדסה ללא אופק תעסקותי בישראל.

חבר שלי, שנה שנייה בטכניון, אמר לי שזה לא באמת משנה איזה הנדסה אתה לומד כי כל הקטע בתואר זה שמלמדים אותךדרך חשיבה מסויימת. הלמידה האמיתית מתבצעת בחברה שמעסיקה אותך.

מה אתם אומרים על ההצהרה הזאת?

לא בהכרח.

למעשה בשנה הראשונה הקורסים גם תואמים במידה רבה בפקולטות השונות, כך שבעצם לא ממש אכלת אותה. הבעיה היא שברוב הסטודנטים קורסי התשתית (חדו"א, לינארית, מד"ר וכו'...) מכים בעוצמה כשממוצע הציונים מטפס ככל שהתואר מתקדם.

אני מקווה שזה מקובל על פותח האשכול, אבל אשמח לקבל חוות דעת גם על המקצוע מדעי המחשב/הנדסת תוכנה.
תום מה דעתך @Tom

חבר שלי, שנה שנייה בטכניון, אמר לי שזה לא באמת משנה איזה הנדסה אתה לומד כי כל הקטע בתואר זה שמלמדים אותךדרך חשיבה מסויימת. הלמידה האמיתית מתבצעת בחברה שמעסיקה אותך.

אני אומר שזאת אמירה אופיינית לתוצרת של מערכת החינוך המסריחה בישראל שמחנכת אותך לכך שרק בחינת הסיום והעמידה בה בעלת משמעות ולכן הופכת סטודנטים לקבלני בחינות במקום לחוקרים ומביאה לאינפלציה במהנדסים חלשים עם מוח של ציפור.

אני אומר שזאת אמירה אופיינית לתוצרת של מערכת החינוך המסריחה בישראל שמחנכת אותך לכך שרק בחינת הסיום והעמידה בה בעלת משמעות ולכן הופכת סטודנטים לקבלני בחינות במקום לחוקרים ומביאה לאינפלציה במהנדסים חלשים עם מוח של ציפור.
שמע..שנתיים הם רק לומדים את הרקע בלי לגעת בהתמקצעות בכלל.

זאת אמירה מטופשת כי דרישות הקבלה למשרות הן שונות, אף אחד לא ישכור מהנדס תוכנה לתפקיד של מהנדס מכונות ולהיפך.
יש תפקידים בהן יש יותר חפיפה כמו מהנדסי חשמל ואלקטרוניקה, או תוכנה ומערכות מידע

על סמך מה אתה אומר שזה רעוע?
המתמטיקה שהם לומדים היא ממש רצינית, למיטב הבנתי.
היא בסיסית, נלמדת בצמצום רב ומספיקה בדיוק לצרכים של התואר. היא מהווה בסיס סבירשניתן לפתחו לצרכי מחקר אקדמי.
קשה לחלק, אבל עדיין בסיסי ומאוד רעוע מאחר והשליטה ויכולת הפניה לשימוש בהם כחלק מארסנל כלים מאוד מוגבלת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית