אימונים לחיטוב

פליאו או בשם האחר שלה דיאטת ה"אדם הקדמון" היא תזונה שמבוססת על חלבון מן החי, שומן ומעט מאוד פחממות.
התזונה הזו הביאה בשורה חדשה כי היא טוענת שדל פחממה הרבה יותר בריא מדל שומן (הטענה שלהם היא שתזונה דלת שומן גרמה להרבה מהתחלואה של העולם המערבי) ובזמן האחרון התחילו קצת מחקרים לחזק את המגמה הזו. העקרון תאכלי כמה שאת רוצה בשר (בקר, עוף, דגים), שומן (אגוזים, אבוקדו, חמאה, שמנת) רק אל תגעי בדגנים וביחוד בדגנים מעובדים - לחם, בצקים, קורנפלקס. למעשה הפחממות המותרות הן בעיקר פירות, בטטה, דלעת.
העקרון הזה של אכול כפי יכולתך עזר להרבה אנשים סביבי לרזות כי (אלא אם כן אתה מכור לפחממה) זו דיאטה שבה אתה לא מרגיש רעב בכלל.

ההתרשמות האישית שלי היא שאם את רוצה להפחית את כמות הפחממות שאת אוכלת זו שיטה יעילה. מצד שני אם המטרה שלך היא בנייה של מסת שריר תשמרי על הפחממות שלך (עם ג'אנק אבל במידה).

את יכולה לקרוא בלוג של כותב בשם מר קדמוני ללמוד יותר.

אני חייב לתקן כמה רעיונות בסיסיים שאת מפספסת או נוטה, שלא לשים לב אליהן:
  1. דיאטת פליאו אינה דיאטת דלת-פחמימות, בהגדרה. ניתן לאכול, כפי שציינת, כמה שרוצים - מהמקורות הטבעיים והנתונים.
  2. הטענה אינה נכונה גם כן. זה לא ש"דל-שומן", לעומת "דל-פחמימה", שגרם לתחלואה העולם המערבי, אלא ההרכב התעשייתי והמעובד של המזון היא שגרמה לכך. בעקבות זאת, על ההמלצה (הגיונית לכאורה) להמעיט בשומן, מה שמוביל בהכרח לעליה דרסטית בצריכת הפחמימות. כאשר עובדה זו מצטרפת להמלצות הגורפות לצרוך דגנים וכו' ו'לא משנה המקור שלהם, התחלואה אף עלתה.
  3. הפחמימות המותרות הן רבות. ביניהן: שורשים (גזר, בטטה, פטרוזיליה, סלרי, טפיוקה וכו'), פירות (לא להרבות, שכן יש להם תכולת סוכר גבוהה מאוד), ירקות, קטניות (מסוימות, לאחר השנייה והנבטה) וקמחים מסויימים (טפיוקה, שקדים, קוקוס וכו'), משפחת הדלועים גם כן, אך אין לי מושג לאן לסווג אותם (מהמשפחה: דלעות, אבטיחים, מלפפונים, קישואים, פקוסים), עלים (חסה, כרוב, ברוקולי ובעצם כל הירקות)
  4. בעקרון של "אכול כפי יכלתך" הוא נכון. הסיבה היא שכאשר עוברים לתזונה הטבעית הזו, מערכות בקרת הרעב והתיאבון מסתדרות ואוכלים מתי שמרגישים צורך. התבססות על המון שומן (טבעי!) וחלבון משאירות אותנו שבעים לשעות ארוכות.

• פותח/ת השרשור
אחרי בדיקה קטנה במחשבונים הגעתי לתוצאות כאלו :
מספר הקלוריות שאני שורפת ביום ללא פעילות גופנית היא 1432 קלוריות..
בממוצע אני אוכלת 80 גרם חלבון שמהווים בתפריט 320 קלוריות
22 גרם שומן שמהווה 198 קלוריות
ולא הבנתי ממש איך לחשב את מספר הפחמימות שעליי לאכול..
אם אני מחשבת את הקלוריות של החלבון ושל השומן הגעתי ל518 קלוריות
אני מחסירה אותם מ1432 ומגיעה ל914 קלוריות של פחמימה
שבחילוק ל4 יוצא לי 228 גרם פחמימה..
זה הגיוני ?

אחרי בדיקה קטנה במחשבונים הגעתי לתוצאות כאלו :
מספר הקלוריות שאני שורפת ביום ללא פעילות גופנית היא 1432 קלוריות..
בממוצע אני אוכלת 80 גרם חלבון שמהווים בתפריט 320 קלוריות
22 גרם שומן שמהווה 198 קלוריות
ולא הבנתי ממש איך לחשב את מספר הפחמימות שעליי לאכול..
אם אני מחשבת את הקלוריות של החלבון ושל השומן הגעתי ל518 קלוריות
אני מחסירה אותם מ1432 ומגיעה ל914 קלוריות של פחמימה
שבחילוק ל4 יוצא לי 228 גרם פחמימה..
זה הגיוני ?
הגיוני? כן.
מומלץ? לא!

השתדלי לאכול הרבה פחות פחמימות ולהעלות את השומן והחלבון בהתאם.

• פותח/ת השרשור
אז להעלות חלבון נגיד לכמה גרם?
את כמות הפחמימות להשאיר ככה?

אז להעלות חלבון נגיד לכמה גרם?
את כמות הפחמימות להשאיר ככה?
חלבון וגם שומן.

נסי להגיע לכ-120ג' פחמימות. את היתרה, תחלקי בין חלבון, בכמות של כפיר וחצי עד פעמיים משקל גוף, בכרמים והשאר ביומנים בריאים (מהחי - שומן מבשר, חמאה, שמנת והצומח - קוקוס, אבוקדו, זית, אגוזים, שמכילים גם המון פחמימות! וכו')

החלבון צריך להיות פי שתיים ממשקל הגוף אז סביב 80-90 גר. 400-450 קלוריות
השומן x1 ממשקל גוף אז סביב 50 גר.400 -450 קלוריות.
והיתרה פחממה.
פשוט תכניסי למחשבון ותבדקי כמה קלוריות זה מסתכם.

• פותח/ת השרשור
אם אני אגדיל את כמות הקלוריות ליום לאן האוכל הזה יגיע? כאילו יש לי מותניים די רחבות.. אני לא מצליחה לשלוח פה תמונה :/

לאן האוכל הזה יגיע?
בשילוב עם תכנית אימונים השאיפה שהקלוריות ישמשו לבניית מסת שריר. כמובן שזה בא עם הגדלה מסויימת גם מסת שומן ולכן חשוב שהגדלת כמות הקלוריות תעשה בהקפדה עם מינימום סביר של ג'אנק.
אח"כ תוכלי לחטב - כלומר להוריד אחוז שומן - כאשר מסת השריר שלך גבוהה יותר, המראה שיתקבל יהיה מוצק וחטוב יותר.

• פותח/ת השרשור
האמת שאני לא כמעט ולא נוגעת בגאנק..

@מרטין, תגידי את האמת. יש לך מערכת התראות נפרדת לנשים שכותבות הודעות בפורום? 🥷

• פותח/ת השרשור
אני באמת לא מבינה..לפי חישוב עליי לאכול 225 גרם פחמימה ביום..אתם לא ממליצים על כך..אז כמה כן לאכול?
נגיד אם ב7 בבוקר אכלץי יוגורט ב9 שיבולת שועל (30 גרם) במשך היום חזה עוף סלטים פירות פריכיות ירקות קוטג שייק חלבון..זה יותר מדי פחמימה?
אם אפשר בבקשה תכתבו לי תפריטים לדוגמא לא למשקל של 60 קילו למשקל של 45 קילו עד 1500 קלוריות ליום..להחשיב בפנים גם שייק חלבונים שאני שותה 2 ביום.
ולפני אימון מה מומלץ לאכול חוץ מפרי או פירות יבשים?

את האמת שלא הבנתי כלום
אני באמת לא מבינה..לפי חישוב עליי לאכול 225 גרם פחמימה ביום..אתם לא ממליצים על כך..אז כמה כן לאכול?
נגיד אם ב7 בבוקר אכלץי יוגורט ב9 שיבולת שועל (30 גרם) במשך היום חזה עוף סלטים פירות פריכיות ירקות קוטג שייק חלבון..זה יותר מדי פחמימה?
אם אפשר בבקשה תכתבו לי תפריטים לדוגמא לא למשקל של 60 קילו למשקל של 45 קילו עד 1500 קלוריות ליום..להחשיב בפנים גם שייק חלבונים שאני שותה 2 ביום.
ולפני אימון מה מומלץ לאכול חוץ מפרי או פירות יבשים?

כן, 225ג' פחמימות ליום זה המון.

אני לא אכתוב לך תפריט, את זה תרכיבי לבד. אכתוב את הערכים העיקריים, למשל, עבור משקל של 45 ק"ג, כפי שביקשת:
חלבון 70 עד 90 ג'
פחמימות עד 100ג'
שומן כ-80ג'

זאת לפי 1500 קק"ל ליום

אם אפשר בבקשה תכתבו לי תפריטים
תפריט את חייבת לכתוב לעצמך לפי ההעדפות וההרגלים שלך.
אני לא מסכימה עם @Doron Milner לגבי כמות השומן ואין שום בעיה שכמות הפחממות תהיה גבוהה יותר ממאה גר, כפי שהצעתי לך.
פשוט תכניסי למחשבון קלוריות את כל מה שאת אוכלת ביום - שזה לא הרבה בכל מקרה - ותוסיפי יותר שומן ופחממות כדי להגיע ל1500 קלוריות ההתחלתיות.
אני באמת לא מבינה..לפי חישוב עליי לאכול 225 גרם פחמימה ביום..אתם לא ממליצים על כך
אין לי שום בעיה עם זה כשאת אוכלת בהתאם לערכים הסופיים. פחממה זה מרכיב חשוב בתזונה ובייחוד לנשים.

@מרטין אגב אם בנושא תפריטים עסקינן

בתפריט החיטוב בפורטל יש תפריט של 1200 קל' לנשים, קצת נוגד את האינטרס של הפורום שמטיף לא להרעבה אבל מפרסם כזה תפריט.

אולי כדאי לבדוק את הנושא, לטיפולך.

• פותח/ת השרשור
בדקתי במחשבון קלוריות את כל מה שאכלתי היום ואלה התוצאות:
לא מוחשב שם שייק חלבון שאני שותה פעמיים ביום
מכיל 30 גרם חלבון ו130 קלוריות
לפעמים אני מוסיפה כף טחינה גולמית לסלט ירקות בערב ..
רק איך אפשר להוסיף דברים בריאים ?
וגם רציתי לדעת מה עוד כדי לאכול לפני אימון שהוא לא פרי או תמר (פירות יבשים )
סליחה עכשיו קלטתי שהעלתי אותה תמונה פעמיים

קבצים מצורפים

• 1.jpg
    1.jpg
    KB 48.6 · צפיות: 163
  • 2.jpg
    2.jpg
    KB 48.6 · צפיות: 144
  • 3.jpg
    3.jpg
    KB 36.1 · צפיות: 150
Back