הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עבודה על מהירות

• פותח/ת השרשור tomerA
  • פורסם בתאריך

tomerA

משתמש משקיע
2,559
38
נק' מוניטין:
1,538
2,559
38
שאלה בקשר לעבודה על מהירות.
אם אני עובד עם משקל נמוך אני יכול להזיז אותו ומהר ואני גם מנסה להזיז אותו מהר אבל אם אני עובד עם משקל כבד למרות שאני מנסה להזיז אותו מהר או לא זז מהר.
האם הסיב יודע שהמשקל זז מהר או כול מה שמספיק זה לנסות לכווץ כמה שיותר מהר?

אם מדובר פה על מהירות ריצה, אז זה מה שאני עשיתי:
תעבוד רגיל על רגליים, אני עשיתי בין 8-12 חזרות 3 תרגילים שונים, 9 סטים סה"כ. זה בעצם יתן לך את הכוח לרגליים. ואז באימון אחר שאתה לא עובד בו על רגליים פשוט צרוץ על ההליכון בשביל המהירות. הכוח ברגליים יגדל בגלל האימונים ואתה תדחוף רחוק יותר עם הרגל וככה בעצם תרוץ יותר מהר.
עוד דרך ששמעתי עליה אבל לא ניסיתי, היא בעצם לרוץ בעליה, וזה גם עובד על השרירים ברגליים, וככה כשתחזור לרוץ רגיל יהיה לך יותר קל וככה תוכל להגביר מהירות...
בהצלחה, מקווה שעזרתי 😃

אני יודע שלפי שיטת העבודה של ווסט סייד עובדים לפי סייקל של 4 שבועות. זה משהו כזה:
שבוע 1 - 60%
שבוע 2 - 63%
שבוע 3 - 66%
שבוע 4 - 70%

ואז מורידים משקל וממשיכים שוב.

שאלה בקשר לעבודה על מהירות.
אם אני עובד עם משקל נמוך אני יכול להזיז אותו ומהר ואני גם מנסה להזיז אותו מהר אבל אם אני עובד עם משקל כבד למרות שאני מנסה להזיז אותו מהר או לא זז מהר.
האם הסיב יודע שהמשקל זז מהר או כול מה שמספיק זה לנסות לכווץ כמה שיותר מהר?

בתכלס ברור שאתה לא תזיז באותה מהירות את המשקל הכבד כמו הנמוך זה שאתה לומד את המהירות תעזור לך לצאת מהנקודות החלשות שלך עקב המומנט של התנועה וכך תוכל לשים יותר משקל על המוט . אני אתן לך את הדוגמא הראשונה שדייב טייט נותן , האם שאתה קופץ אתה תקפוץ לאט ?
העניין שאני הכי מתרכז בו שאני עובד למקסימום מבחינת מהירות זה שללא קשר למשקל על המוט לנסות לבצע את התנועה הכי מהר שאני יכול , נשמע ברור מאליו אבל הרבה פעמים זה קשה מבחינה פסיכולוגית לעשות את זה אחרי ירידה מבוקרת במשקלים גבוהים .

• פותח/ת השרשור
בתכלס ברור שאתה לא תזיז באותה מהירות את המשקל הכבד כמו הנמוך זה שאתה לומד את המהירות תעזור לך לצאת מהנקודות החלשות שלך עקב המומנט של התנועה וכך תוכל לשים יותר משקל על המוט . אני אתן לך את הדוגמא הראשונה שדייב טייט נותן , האם שאתה קופץ אתה תקפוץ לאט ?
העניין שאני הכי מתרכז בו שאני עובד למקסימום מבחינת מהירות זה שללא קשר למשקל על המוט לנסות לבצע את התנועה הכי מהר שאני יכול , נשמע ברור מאליו אבל הרבה פעמים זה קשה מבחינה פסיכולוגית לעשות את זה אחרי ירידה מבוקרת במשקלים גבוהים .

השאלה שלי האם זה שאני מנסה לעבוד במקסימום מהירות גם ישפר את המהירות שלי במשקלים יותר נמוכים?

כול מה שמספיק זה לנסות לכווץ כמה שיותר מהר?
כן, צ'אד וואטרברי מדבר על זה המון בכתבות שלו ב t-nation וגם זכור לי שקראתי על אותו נושא גם מדייב טייט. זה לא חשוב כמה באמת מהר המשקל זז, כי משקלים כבדים לא יזוזו מהר בכל מקרה (כי הרי אם הם היו זזים מהר אז היית יכול להרים יותר, ואז אם -הם- היו זזים מהר אז היית מרים עוד יותר וככה בלי סוף), מה שחשוב זה שאתה מתכוון להזיז אותו מהר. אבל לא אמורים לעבוד למהירות עם משקלים כבדים בכל מקרה, אמורים לעבוד עם בערך 60%-70% אם אני זוכר נכון והרעיון הוא להפעיל עליהם כח של מעל 100% ככה שמבחינת עצימות של מערכת העצבים, זאת עבודה שמשתווה לעבודה עם משקלים מקסימליים.
עכשיו נזכרתי שגם מארק ריפטו דיבר על זה בפרטיקל פרוגרמניג.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית