ייעוץ סקואט

• פותח/ת השרשור sisso
  • פורסם בתאריך

sisso

משתמש מתחיל
31
0
נק' מוניטין:
0
31
0
תראו אני מתאמן בבית ואני לא רוצה לעשות סקואט כי אני מפחד שאני לא יעשה אותו נכון
אני יודע שסקואט זה תרגיל טוב אבל אני מעדיף שלא לעשות אז מה אתם אומרים?...

גם אם תעשה עם תכניקה גרועה,אתה לא תיפצע אם לא תעמיס משקל. בגלל זה מתאמנים על הטכניקה קודם עם מישקל קל ואחרי זה מעמיסים.

תראה סירטונים עם ההדרכה של ריפטו,ואחרי זה תתאמן על הטכניקה ותעלה סירטונים לאתר כדי לקבל ביקורת.

• פותח/ת השרשור
מולטי טרינר
2 מוטות קטנות
4 פלטות של 1.25
2 פלטות של 2.5
ומכשיר לבטן שבשיפוע של 70 מעלות נראה לי

זה נשמע קצת אבל זה התחלה הרי לא?

• פותח/ת השרשור
מה הבעיה להתקדם עם זה המולטי עושה עבודה טוב

ושאני שם 5 קילו על המוט לי בתור התחלה זה קשה ואני מרגיש גירוי
החיסרון היחידי שאין לי ספת משקולות

• פותח/ת השרשור
אני גם רוצה ללכת למכון כושר אבל אני לא יכול אני כבר בקראטה ויש לי מורה פרטית לאנגלית
אז אני לא כולכך יכול מבינים אז אני מעדיף בנתים להתאמן בבית

אני מניחה שמדובר בנער צעיר [לפי המורה לאנגלית והקארטה (כל אחד בנפרד סבבה, השילוב מסגיר)], השיטה של "אם אני אקבל X במקצוע Y תרשמו אותי לחד"כ" לרוב עובדת.
אבל במידה וכבר עישבת את כל הגינה פעמיים ושום דבר לא עזר- אם אתה כבר מתאמן בבית, כדאי לך לזנוח את ה"מולטי טריינר" המקולל, ולנסות לפנות למשהו יותר בסגנון של crossfit (ואני אומרת את זה לא רק בגלל שאני מנהלת את פורום crossfit). האימונים יותר מגוונים, אפשר להתאים ולשנות לפי היכולת, לא דורש הרבה ציוד (אם כי יהיו אימונים עם משקלים שלא תוכל לבצע), ויש לנו גם אשכול אלתורים עם אלטרנטיבות מעשיות לציוד שאין שיכול לעזור לך.
אבל העצה הכי מעשית- תמכור את ה"טריינר" ובכסף הזה תקנה ציוד או תעשה מנוי לחד"כ.

• פותח/ת השרשור
קראתי קצת על הקרוספיסט אבל לא נראה לי זה עוד בשבילי אני רק מתחיל אתם יכולים לעסביר לי מה הבעיה במולטי שאני התאמנתי בו עד עכשיו הרגשתי אחלה תוצאות

יש לך 14 קילו במוטות+צלחות, וזה משקל די קטן בשביל סקוואט רגיל. מה שכן, תוכל לעשות תרגילים שמשתמשים ברגל אחת בלבד. יש בYOUTUBE סרטונים שמדגימים ONE LEG SQUAT, ואז ה 14 ק"ג נהיים אפקטיביים יותר, מה גם שלבקש עוד קצת פלטות לחג זה פשוט יותר 😃
רק זהירות, ולאט; אלה תרגילים טכניים למדי, ודורשים שיווי משקל, אבל לדעתי תהיה להם תמורה מצויינת להשקעה בלימוד שלהם.

כמו שכבר נאמר במיליון דיונים בפורום, בתור מתחיל כל דבר יביא לשיפור, גם עבודה עם קופסאות שימורים. הבעיה עם ה"מולטי טריינר" שהוא בעיקר ביזבוז כסף, הוא מאוד מוגבל ומשעמם. הוא לא נועד לאנשים שבאמת רוצים להתאמן, רק לאנשים שרוצים להשקיט את המצפון, או שיש להם מקום פנוי בבית ואין להם מה שים שם. לרוב האנשים גם אין מספיק משמעת להתאמן בבית, ומהר מאוד הוא נזנח.

כמו שכבר נאמר במיליון דיונים בפורום, בתור מתחיל כל דבר יביא לשיפור, גם עבודה עם קופסאות שימורים. הבעיה עם ה"מולטי טריינר" שהוא בעיקר ביזבוז כסף, הוא מאוד מוגבל ומשעמם. הוא לא נועד לאנשים שבאמת רוצים להתאמן, רק לאנשים שרוצים להשקיט את המצפון, או שיש להם מקום פנוי בבית ואין להם מה שים שם. לרוב האנשים גם אין מספיק משמעת להתאמן בבית, ומהר מאוד הוא נזנח.

יפ, זה הדבר הכי מדויק לאורך זמן

לחלקם יפריע לראות כל חודש את התשלום לחד"כ יורד, וזה ישכנע להזיז את התחת לשם.
העובדה שמרבית האנשים מפסיקים לבוא רק מוכיחה את הכישלון בתוכניות ובאופי העבודה של חדרי הכושר התעשייתים והמדרכים. גם אני עם התוכנית שקיבלתי בחד"כ לא כל כך שמחתי ללכת להתאמן. עם תוכנית מאתגרת ומעניינת אני הולכת להתאמן גם חמש פעמים בשבוע.

תראו אני מתאמן בבית ואני לא רוצה לעשות סקואט כי אני מפחד שאני לא יעשה אותו נכון
אני יודע שסקואט זה תרגיל טוב אבל אני מעדיף שלא לעשות אז מה אתם אומרים?...
מה בעצם אתה רוצה להפיק מהאימון, יותר נכון מהי המטרה?
כמו שכבר כתבו פה, הסקוואט נראה מאיים אבל הוא לא כזה. אם אתה מתאמן בקארטה, יצא לך כבר להיות בתנוחה הזו ואני מנחש שלא הרגשת בעיות לאחר מכן.
לגבי המולטי טריינר, אם זה מה יש אז זה מה יש כרגע. אתה יכול לעבוד איתו, אולי תוכל לתת לינק לתמונה של הדגם שלך כדי שאולי יהיה אפשר לחשוב על אילתור. אישית אני לא סובל את הדבר הזה ובאמת אין לו ערך, אבל בוא נראה מה ניתן להפיק עם מה שאתה בא. בנוסף בשביל ההתחלה, יש לך מכון כושר כבר וזה הגוף שלך יש הרבה תרגילים שאתה יכול לבצע.
לגבי קרוספיט, אין כל כך מה לפחד. החומר והסרטונים שמופצים מבוצעים ע"י אתלטיים שעושים את זה כבר לאורך זמן רב ובעלי רמה גבוהה. כולם בסופו של דבר התחילו כמוך ואת האימון ניתן להתאים לכל רמה.
אז כמו שאמרתי בוא תסביר מה המטרה העיקרית שלך ואז אולי החברה פה יוכלו לתת לך יותר טיפים והכוונה.

• פותח/ת השרשור
מה בעצם אתה רוצה להפיק מהאימון, יותר נכון מהי המטרה?
כמו שכבר כתבו פה, הסקוואט נראה מאיים אבל הוא לא כזה. אם אתה מתאמן בקארטה, יצא לך כבר להיות בתנוחה הזו ואני מנחש שלא הרגשת בעיות לאחר מכן.
לגבי המולטי טריינר, אם זה מה יש אז זה מה יש כרגע. אתה יכול לעבוד איתו, אולי תוכל לתת לינק לתמונה של הדגם שלך כדי שאולי יהיה אפשר לחשוב על אילתור. אישית אני לא סובל את הדבר הזה ובאמת אין לו ערך, אבל בוא נראה מה ניתן להפיק עם מה שאתה בא. בנוסף בשביל ההתחלה, יש לך מכון כושר כבר וזה הגוף שלך יש הרבה תרגילים שאתה יכול לבצע.
לגבי קרוספיט, אין כל כך מה לפחד. החומר והסרטונים שמופצים מבוצעים ע"י אתלטיים שעושים את זה כבר לאורך זמן רב ובעלי רמה גבוהה. כולם בסופו של דבר התחילו כמוך ואת האימון ניתן להתאים לכל רמה.
אז כמו שאמרתי בוא תסביר מה המטרה העיקרית שלך ואז אולי החברה פה יוכלו לתת לך יותר טיפים והכוונה.

מה שאני רוצה להפיק מהאימון עצמו זה לעלות במסת שריר
אבל לא הרבה כי אני עדין צריך את המהירות שלי
אני עכשיו שוקל 56 אני רוצה לעלות משהו עד כמו 63 ככה לא משהו רציני
והמשקלים שיש לי אני יודע שזה קצת לסקואט אבל כמו שאמרתי אני לא עושה סקואט
זה נגיד ליד קידמית/אחורית וכתפים
ואני עדין לא מבין למה אתה אומרים שזה בלתי פשרי
אני מקיר כאלה שיש להם פחות ציוד ועושים תוצאות טובות יותר
ובמקרה שזה יהיה לי קל אני יוסיף פלטות

אם אלו המטרות שלך אז עדיף כבר לעבוד בתרגילים עם עבודה חופשית כמו מתח ומקבילים,ובכללי המולטיטריינר הזה הוא ביזבוז של כסף.

יותר ציוד לא אומר גם שתעלה יותר בשריר, אם היית קונה כלוב,מוט וכמה פלטות זה היה הרבה יותר מועיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית