הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כשל רציני בדדליפט - לינארית medcow

DudiTheKing

משתמש מתחיל
198
87
נק' מוניטין:
516
198
87
אני בשבוע 6 בתוכנית (לינארית של ביל סטארר) וכבר קיבלתי כאפה בדמות כשל רציני בדדליפט
זה כבר שבוע שלישי שאני לא מצליח לסיים את הסט האחרון, במקום 1x5 יצא לי בשבוע הראשון לכשל 1x4, בשבוע השני 1x3, ובשבוע השלישי גם 1x3 בכל שלושת השבועות של הכשל עבדתי על אותו משקל
אני עובד פעם בשבוע על הדדליפט, ויוצא לי 4x5 בפרמידה עולה (עובד לפי הטבלה)
חשוב לציין שלפני הלינארית בss הצלחתי להרים את המשקל הזה ולסיים 3x5 עם אותו משקל
יש למישהו פתרון למצב הזה?מיואש
משבוע לשבוע המוט מתחיל להרגיש לי כמו מיליון טון במקום שיהיה לי יותר קל
נ.ב ריסטים לא עושים לי כל כך טוב

לא יודע עד כמה זה מומלץ אבל כשאני הייתי עושה את הלינארית הייתי עושה את הסט החמישי לפני הרביעי, כלומר קופץ מהשלישי לחמישי וככה אני בא יותר רענן והסט הרביעי נהיה מן Back Off כזה.

• פותח/ת השרשור
אני כרגע במסה
מתאמן מתחיל
משקלי העבודה שלי
סקוואט: 132.5x5
דדליפט: 150x5 (פה הכשל)
בנץ׳ פרס: 122.5x5
פרס: 72.5x5
פנדליי רואו: 90x5

משקל: 104 ק״ג
גובה:192

העקב אכילס שלי זה הגובה
בורכתי בגובה אבל המנופים שלי די חרא
אתם יכולים לראות שהבנץ׳ שלי די קרוב לסקוואט וזה לא הגיוני
וגם הפרס שלי דיי גבוה

מה אתם ממליצים לי
להמשיך אימוני כוח או עם כל הצער שבדבר לעבור לאימוני נפח שאני שונא

אני כרגע במסה
מתאמן מתחיל
משקלי העבודה שלי
סקוואט: 132.5x5
דדליפט: 150x5 (פה הכשל)
בנץ׳ פרס: 122.5x5
פרס: 72.5x5
פנדליי רואו: 90x5

משקל: 104 ק״ג
גובה:192

העקב אכילס שלי זה הגובה
בורכתי בגובה אבל המנופים שלי די חרא
אתם יכולים לראות שהבנץ׳ שלי די קרוב לסקוואט וזה לא הגיוני
וגם הפרס שלי דיי גבוה

מה אתם ממליצים לי
להמשיך אימוני כוח או עם כל הצער שבדבר לעבור לאימוני נפח שאני שונא

בנצ' חזק מאוד
הסקוואט קצת פחות , עשיתי SS לפני שעברת ללינארית ? אם כן עם איזה משקלים סיימת

אני מניח שהמטרה שלך היא פאוורליפטינג , בגלל שפתחת את הנושא בפורום הזה
במקומך הייתי הולך על טקסס , אבל אם אתה רוצה להשאר בלינארית , פשוט תנסה לאכול כמו שצריך , יש סיכוי שזה נובע ממחסור באוכל , בדקת לאחרונה את התזונה שלך ? על איזה פלוס קלורי אתה ? מה מצב חלבון והשומן ?
כל פעם שיש לך כשלים תנסה לברר למה הם נובעים ותשפר את זה להבא

• פותח/ת השרשור
סיימתי ss
125x3 ק״ג סקוואט
150x3 דדליפט
117.5x3 בנץ׳
67.5x3 פרס

יכול להיות שהבעיה היא בתזונה
יותר נראה לי שהבעיה היא בגובה
וכן המטרה שלי היא פאוורליפטינג זה ספורט מבחינתי ולא תחרות יופי למי יש יותר גדול

סיימתי ss
125x3 ק״ג סקוואט
150x3 דדליפט
117.5x3 בנץ׳
67.5x3 פרס

יכול להיות שהבעיה היא בתזונה
יותר נראה לי שהבעיה היא בגובה
וכן המטרה שלי היא פאוורליפטינג זה ספורט מבחינתי ולא תחרות יופי למי יש יותר גדול

מה הבעיה בגובה ? אתה חושב שבשביל להיות פאוורליפטר צריך להיות מתחת ל170 ס"מ? אל תאשים את הגובה , תירוצים זה למוצצים
בכל אופן משהו פה מוזר לי , אתה אומר שאתה תלת ספרתי במשקל , והסקוואט שלך 125 ל3 , למה חתכת מSS אם ככה ? יש לך עוד הרבה יותר לסחוב בSS במשקל כזה

• פותח/ת השרשור
הגובה לפי דעתך לא מהווה בעיה?
הפסקתי ss כי חשבתי שמיציתי אותה אחרי חודשיים וחצי- שלוש
הגעתי להרבה כשלים בכל התרגילים

• פותח/ת השרשור
לא יודע עד כמה זה מומלץ אבל כשאני הייתי עושה את הלינארית הייתי עושה את הסט החמישי לפני הרביעי, כלומר קופץ מהשלישי לחמישי וככה אני בא יותר רענן והסט הרביעי נהיה מן Back Off כזה.
זה רעיון טוב
הבעיה היא שהקפיצה תהיה גדולה מדי נגיד מ-115 ישר ל-150 קילו
זה אפשרי לעשות קפיצת משקל כזאת? מבחינת חימום אני מתכוון

הגובה לפי דעתך לא מהווה בעיה?
הפסקתי ss כי חשבתי שמיציתי אותה אחרי חודשיים וחצי- שלוש
הגעתי להרבה כשלים בכל התרגילים

הגובה אולי יקשה עליך מבחינת טווח תנועה ארוך יותר , אבל זה לא רלוונטי , זה לא אומר שאתה לא יכול להתאמן בתוכנית כוח
אני אישית סחבתי בSS מעל 4 חודשים , איך הגעת למסקנה שמיצית אותה ? כמה ריסטים עשית לסקוואט ? אכלת/ישנת כמו שצריך במהלך הSS ?

• פותח/ת השרשור
הגובה אולי יקשה עליך מבחינת טווח תנועה ארוך יותר , אבל זה לא רלוונטי , זה לא אומר שאתה לא יכול להתאמן בתוכנית כוח
אני אישית סחבתי בSS מעל 4 חודשים , איך הגעת למסקנה שמיצית אותה ? כמה ריסטים עשית לסקוואט ? אכלת/ישנת כמו שצריך במהלך הSS ?
2 ריסטים לסקוואט ולדדליפט
אבל אתה צודק אולי הייתי צריך למשוך אותה עוד
שאני מסתכל על זה ככה אולי אתה צודק והבעיה היא בתזונה (בשינה לא נראה לי יש בעיה אני ישן מעל 8 שעות כל יום)
אני לא סופר קלוריות ולא מתכוון להתעסק עם זה, לפחות לא במסה
אני מקפיד על 5 ארוחות ביום + 2-3 סקופים של חלבון כל יום

יש כאן בחור יותר גבוה ממך שמושך הרבה יותר ממך, לכל אחד יש יתרון / חסרון בתרגילים מסויימים וככה אתה אין מה להתבכיין על זה.

תעלה סרטון אולי הבעיה היא בטכניקה, ואולי שווה לעשות ריסט.

בלי תזונה טובה ככה או ככה זה לא יעבוד.

• פותח/ת השרשור
לא מתבכיין אחי, סתם מעניין אותי אם לאנשים גבוהים (או המבנה גוף שלי בכל מקרה) המנופים ושרירי הטורסו חלשים יותר מאדם בגובה ממוצע
לא מצאתי הוכחות לזה עדיין
וריסט לא רלוונטי כי אני בתחילת השבירת שיאים הגעתי לכשל (לאחר ריסט של שלושה שבועות)

לא מתבכיין אחי, סתם מעניין אותי אם לאנשים גבוהים (או המבנה גוף שלי בכל מקרה) המנופים ושרירי הטורסו חלשים יותר מאדם בגובה ממוצע
בוודאי שכן. יש לך מנופים ארוכים ויותר מרחק הרמה בכל תנועה, בטח שזה משפיע.
אז מה אם יש מישהו יותר גבוה שמושך יותר ממנו? זה מדגם מייצג?

לא מצאתי הוכחות לזה עדיין
וריסט לא רלוונטי כי אני בתחילת השבירת שיאים הגעתי לכשל (לאחר ריסט של שלושה שבועות)

גם אני 1.96, אין סיבה לתרץ את חוסר היכולת שלך להתקדם בדדליפט/סקוואט בגובה או באנתרופומטריה שלך, יכול להיות שזה יהיה פחות אופטימלי מאשר בנאדם בגובה 1.60 עם ירך קצרה אבל יש לך יתרונות אחרים שבאים עם הגובה.

כרגע אני מייחס את הכשלים שלך לבעיות טכניקה וצריכה קלורית, הייתי ממליץ להעלות סרטון לביקורת - אנחנו לא נושכים 😃

זה לא ענין של תירוצים, זה ענין של קושי אובייקטיבי. אם אפשר להתגבר עליו? בוודאי. אם יש יתרונות אחרים? בוודאי.

זה לא ענין של תירוצים, זה ענין של קושי אובייקטיבי. אם אפשר להתגבר עליו? בוודאי. אם יש יתרונות אחרים? בוודאי.

השרשור לא מדבר על קושי אובייקטיבי עבור אנתרופומטריה/גובה לא אידיאליים, הבחור טוען שהגובה שלו גורם לכך שהלינארית לא עובדת עבורו ושזו הסיבה שהוא נכשל.

אין ספק שהוא יצטרך להתאמץ יותר בסקוואט לעומת בחור בגובה 1.60 עם ירך קצרה (ואני אפילו לא אתחיל לדבר על ראטיו), אבל הוא צריך לשאוף להתחזק ביחס לעצמו ולא ביחס לאידיאל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית