הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שנה וחצי של חוסר-התקדמות ועכשיו אולי אני מבין למה

motherfuckerscreamer

משתמש מתחיל
21
2
נק' מוניטין:
2
21
2
נתחיל מזה ששנה שלמה אני נפלתי באמונה שהערך של 2 סקופים = 32 גרם חלבון. (שזה בעצם 32 גרם חלבון=לסקופ אחד.)
אני מרגיש כל כך אידיוט, אני לא מאמין שאני אשכרה שנה התעלמתי מהכיתוב שעל הקופסא.
אז אתם שואלים את עצמכם איך בנאדם נופל באשלייה הזאת? אני זוכר שדיברתי עם משהו על זה והוא אמר לי שערך של 2 סקופים = 32 גרם חלבון ומסיבה שאני פאקינג לא יודע, זה נתפס לי בראש ומאז זה ככה.

היום בחדר כושר, סיימתי את האימון כהרגלי והלכתי למקסר את השייק, פעם ראשונה שאני משתמש במיקסר הזה. אז מילאתי מים לתערובת, ואז המדריך עושה לי כזה "זה הרבה מים, אתה לא תרגיש את הטעם של החלבון". אמרתי לו "זה בסדר, אני תמיד שם 2 סקופים וזה טעים לי". הוא עושה לי "2 סקופים? השתגעת? זה לא אפקטיבי."

ישר קישרתי את זה לחוסר התקדמות שלי ועל הכאבים בכליות שאני מרגיש אך מתעלם. הוצאתי את הפלאפון והתחלתי לחפש מידע על אבקות חלבון (דבר שהייתי צריך לעשות בהתחלה ולא אחרי שנה וחצי).

ככה שבמשך שנה וחצי, הייתי דופק אחרי אימון 64 גרם חלבון בפעם אחת בלי לדעת את הסכנות של זה על הכבד, ובלי להבין שזה בעצם לא באמת תורם לי כי החלבון לא נספג כמו שצריך בגוף וחצי ממה שאמור להיספג נהיה שומן. איכות הספיגה הירודה, ההשפעה על הכבד וכל הנושא הזה עכשיו משחק לי במוח, חוץ מזה שאני באמת לא רואה תוצאות של ממש אחרי שנה וחצי. זה היה פאקינג מוזר עד ועכשיו הכל מתקשר.

אני יודע שרוב התגובות הולכות להיות בסגנון של "זה לא באמת רלוונטי כל עוד אתה מגיע לערכים התזונתיים שאתה מציב לעצמך". אז זהו, שזה שונה, כי אני העמסתי פעם אחת אחרי אימון כמות שלא בטוח שהייתה אפקטיבית לו. ובהתחשב בזה שאני עד עכשיו לא ידעתי כמה באמת אני צורך אחרי אימון, אף פעם לא היה לי באמת "צריכה" מדוייקת.

מצטער להגיד לך אבל המסקנה שלך ללמה אתה לא מתקדם ממש ממש לא נכונה
אני אוכל מעל 60 גרם חלבון בארוחה אחת, ואני מתקדם טוב מאוד
אתה לא מתקדם כי כנראה אתה עושה תוכנית גרועה או שלא אכול באופן כללי בצורה נכונה.
לפחות אחת מהנ"ל במקרה שלך

תעשה תוכנית מסודרת ותתחיל לאכול מסודר

כדי שלא תמשיך לדפוק את עצמך. יש 2 פקטורים שאתה צריך להתחשב בהם:
1. האם משקלי העבודה עולים
2. אם עלית במשקל גוף
אם זה לא מתקיים אתה עושה משהו לא נכון וזה לא קשור לחלבון

אתה יכול לשתות אחרי אימון גם 4 סקופים, זה לא קשור. פגיעה בכליות תיהיה רק אם כמות החלבון שלך גבוהה באופן כללי (מעל 400-500 גרם ביום).
אין שום קשר בן שתיית 2 סקופים אחרי אימון לאגירת שומן/פגיעה בכליות/פגיעה בכבד. זה פשוט לא קשור.
אם אתה לא מתקדם כנראה שאתה באמת עושה משהו לא בסדר אבל אתה יכול להיות בטוח שזה לא העניין.

שטויות במיץ לא היה לך עומס על הכליות תאמין לי הם יודעות להתמודד עם עומסים יותר גדולים משתי סקופים מסכנים של חלבון, ואם אתה לא מתקדם כמו שכבר כתבו לך או שאתה לא אוכל נכון או שהאימונים שלך לא טובים

כן, גם לי קרה אותו דבר עם הפלטות במכון...
כל הפלטות במכון הם בליברות, אז כשראיתי את הפלטות החדשות של ה20, שמתי 2 כאלה (ועוד חמש) כי אני רגיל לפלטה של 45. רק עכשיו אני מגלה שמדובר ב20 קילו.

למותר לציין, לגמרי דפק לי את ההתקדמות, את הברכיים, חוליות מA עד Z ובכללי את החיים.

טרול או לא אני אענה בכל מקרה כי משעמם לי.
אני כבר מספר חודשים אוכל יותר מ100 גרם חלבון בארוחה בגלל מחסור בזמן לארוחות ועדיין גדלתי בצורה מצויינת.
גוף האדם מסוגל לספוג הרבה הרבה יותר מ30 גרם חלבון ואין מספר מדויק בגלל שכל אחד מאיתנו שונה מהאחר.
תשים לב שאתה מעלה משקלי עבודה ושאתה עולה במשקל גוף,אחרת אתה באמת לא תתקדם בכלל.
ובהזדמנות שאתה כבר שואל פה,תעלה לפה את התכנית אימון שלך.

הוא עושה לי "2 סקופים? השתגעת? זה לא אפקטיבי."
איזה משפט מתאים למדריך ממוצע במכון להגיד
ישר קישרתי את זה לחוסר התקדמות שלי ועל הכאבים בכליות שאני מרגיש אך מתעלם.
אפילו אם זה היה נכון, ו 2 סקופים היו פחות אפקטיביים מלקחת אותם אחד-אחד, עדיין זה ממש לא הסיבה לחוסר התקדמות. בלי קשר לזה הייתי מציע לך לבדוק את הכליות אם אתה מרגיש כאבים (אני מנחש שזה לא קשור לכמות הסקופים שאתה אוכל, פשוט כדאי להיבדק בכללי אם כואב לך)
ככה שבמשך שנה וחצי, הייתי דופק אחרי אימון 64 גרם חלבון בפעם אחת בלי לדעת את הסכנות של זה על הכבד, ובלי להבין שזה בעצם לא באמת תורם לי כי החלבון לא נספג כמו שצריך בגוף וחצי ממה שאמור להיספג נהיה שומן. איכות הספיגה הירודה, ההשפעה על הכבד וכל הנושא הזה עכשיו משחק לי במוח, חוץ מזה שאני באמת לא רואה תוצאות של ממש אחרי שנה וחצי. זה היה פאקינג מוזר עד ועכשיו הכל מתקשר.
תגיד, אכלת פעם סטייק טוב? אם כן אז רק שתדע שיש שם בערך אותה כמות של חלבון כמו 2 סקופים, אם לא יותר. אני בטוח שלא חשבת שזה מזיק לכבד, אז למה אבקת חלבון כן?

בהנחה שההודעה שלך רצינית ואתה לא טרול, כדי שתראה עד כמה זה משפיע לשתות שני סקופים לאומת אחד ואחר כך אחד, תעשה ככה: תשאיר את כל מה שאתה עושה מבחינת אימונים ותזונה בדיוק אותו דבר, רק אחרי אימון תיקח סקופ אחד, ואת השני אם אתה לוקח אז בהפרש של כמה זמן (שייספג טוב וזה), ותספר עוד כמה זמן איך השינוי הזה השפיע על התוצאות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית