הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגלים לשיפור גמישות

Itamar704

משתמש מתחיל
34
2
נק' מוניטין:
2
34
2
שלום רציתי לדעת איזה תרגילים שאני יכול לעשות בבית לשיפור גמישות בשביל שאני יכול להוריד יותר את התחת בדאדליפט ובסקוואט. אם אפשר גם קישורים להזברים אני ישמח

השרירים שיכולים להוות בעיה בדדליפט וסקאווט מבחינת גמישות הם הגלטאוס והסוליאוס
מתיחה לגלוטאוס: ישיבת דוגמנית, אתה יושב על התחת רגל אחת מעל הרגל השניה ומחבק אותה עד שתרגיש מתיחה בתחת
מתיחה לסולאוס: אתה נשען על קיר ולוקח את הרגל לאחור ומנסה לגעת עם העקב ברצפה.

השרירים שיכולים להוות בעיה בדדליפט וסקאווט מבחינת גמישות הם הגלטאוס והסוליאוס
מתיחה לגלוטאוס: ישיבת דוגמנית, אתה יושב על התחת רגל אחת מעל הרגל השניה ומחבק אותה עד שתרגיש מתיחה בתחת
מתיחה לסולאוס: אתה נשען על קיר ולוקח את הרגל לאחור ומנסה לגעת עם העקב ברצפה.
שכחת המסטרינג

הברך נמצאת בכפיפה בסקאווט ודדליפט לכן אינה יכולה להוות בעיה

זה ממש לא נכון לפי הספר של הדדליפט
שם רוב הזמן הוא מדבר על גמישות ההמסטרינג
בספר הוא ממליץ על "גוד מורנינג" עם משקל קל, יש שם התייחסות ל RDL אבל את זה הוא פחות אהב

• פותח/ת השרשור
האמת שבלי קשר הייתי רוצה למתוח גם המסטרינד גם אם הוא קשור או לא....
אם אפשר תרגילים גם להמסטרינג אני ישמח

זה ממש לא נכון לפי הספר של הדדליפט
שם רוב הזמן הוא מדבר על גמישות ההמסטרינג
בספר הוא ממליץ על "גוד מורנינג" עם משקל קל, יש שם התייחסות ל RDL אבל את זה הוא פחות אהב
כדי שהמסטרינג יגיע למתיחה צריכה להיות פשיטה בירך וכפיפה בירך, לכן יש הבדל גדול בין סוגי הדדליפט, בדדליפט קלאסי הברך בכפיפה לכן ההמסטרינג לא נמתח בגוד מורנינג דדליפט הברך בפשיטה והירך בכפיפה לכן ההמסרינג מגיע למתיחה מקסימלית.

בכל מקרה אם תרצה מתיחה להמסטרינג אז יש ישיבה על התחת רגליים ישרות וכפות הרגליים בפוינט (זאת אומרת מצביעות קדימה לא למעלה) ולנסות להגיע כמה שיותר קדימה אם הידיים.

לא מסכים איתך, ההאמסטרינג והגמישות שלו חשובים מאוד לדדליפט

האמסטרינג ארוך מאפשר לך ליישר יותר את הגב ולכופף אותו בצורה ישרה עד לסט אפ נכון בדדליפט

אני מתמודד עם בעייה כזו כרגע בדדליפט, ותרגילי מתיחות וגמישות להאמסטרינג מאוד מאוד עוזרים לי

האמסטרינג ארוך מאפשר לך ליישר יותר את הגב ולכופף אותו בצורה ישרה עד לסט אפ נכון בדדליפט

אני מתמודד עם בעייה כזו כרגע בדדליפט, ותרגילי מתיחות וגמישות להאמסטרינג מאוד מאוד עוזרים לי
עצם זה שהברך הכפיפה ההמסרינג במצב מכווץ, אבל בגלל שההמסטרינג הוא שריר דו מפרקי כשיש כפיפה בירך עדיין אפשר להרגיש מתיחה כמו שאתה אומר אבל זה אומר שהגמישות שלך באמת במצב גרוע, לא דבר נפוץ במיוחד ויוצא לי לאמן לא מעט אנשים מידי יום בחדר כושר

כדי שהמסטרינג יגיע למתיחה צריכה להיות פשיטה בירך וכפיפה בירך, לכן יש הבדל גדול בין סוגי הדדליפט, בדדליפט קלאסי הברך בכפיפה לכן ההמסטרינג לא נמתח בגוד מורנינג דדליפט הברך בפשיטה והירך בכפיפה לכן ההמסרינג מגיע למתיחה מקסימלית.

בכל מקרה אם תרצה מתיחה להמסטרינג אז יש ישיבה על התחת רגליים ישרות וכפות הרגליים בפוינט (זאת אומרת מצביעות קדימה לא למעלה) ולנסות להגיע כמה שיותר קדימה אם הידיים.

גוד מורנינג זה סוג של סקוואט, והוא נועד לצורך שיפור גמישות ההמסטרינג
בשביל שתיהיה הוצאת אגן טובה בדדליפט הקלאסי גמישות של ההמסטרינג מאוד מאוד חשובה

עצם זה שהברך הכפיפה ההמסרינג במצב מכווץ, אבל בגלל שההמסטרינג הוא שריר דו מפרקי כשיש כפיפה בירך עדיין אפשר להרגיש מתיחה כמו שאתה אומר אבל זה אומר שהגמישות שלך באמת במצב גרוע, לא דבר נפוץ במיוחד ויוצא לי לאמן לא מעט אנשים מידי יום בחדר כושר
ואואואו אתה כל כך טועה , טוב כנראה למדת בווינגייט ואתה יודע מושגים ולדבר אבל זה לא נכון !
בסקוואט צריך גמישות טובה באמסטרינג על מנת שלא תהיה גלישת אגן בתחתית הסקוואט בעצם ככל שאתה יותר גמיש באמסטרינג ובירך אתה יכול לרדת יותר עמוק בסקוואט ,
לגבי הדדליפט צריך גמישות טובה באמסטרינג על מנת שתהיה יציבה נכונה בדדליפט ולא יהיה יותר מידי knee extension עקב חוסר גמישות ,
בנוסף בלוו באר סקוואט הסקוואט עם רגליים די רחבות ככה שצריך גם גמישות במפרק הירך על מנת לרדת עמוק מספיק ושהברכיים לא יגלשו פנימה ,

מה לגבי quad pasoas ? הם חייבים להיות גמישים על מנת שתהיה יציבה נכונה של ה pelvic
לרוב האוכלוסיה יש anterior pelvic tilt עקב ישיבה מרובה ,
בקיצור אתה מדבר בשפה גבוה ויפה אבל שום דבר ממה שאתה אומר לא נכון .

שלום רציתי לדעת איזה תרגילים שאני יכול לעשות בבית לשיפור גמישות בשביל שאני יכול להוריד יותר את התחת בדאדליפט ובסקוואט. אם אפשר גם קישורים להזברים אני ישמח

תעשה את זה
גוד מורנינג זה סוג של סקוואט, והוא נועד לצורך שיפור גמישות ההמסטרינג
בשביל שתיהיה הוצאת אגן טובה בדדליפט הקלאסי גמישות של ההמסטרינג מאוד מאוד חשובה
צודק ! 😃

עוד יותר מסכים !!

נערך לאחרונה:
ואואואו אתה כל כך טועה , טוב כנראה למדת בווינגייט ואתה יודע מושגים ולדבר אבל זה לא נכון !
בסקוואט צריך גמישות טובה באמסטרינג על מנת שלא תהיה גלישת אגן בתחתית הסקוואט בעצם ככל שאתה יותר גמיש באמסטרינג ובירך אתה יכול לרדת יותר עמוק בסקוואט ,
לגבי הדדליפט צריך גמישות טובה באמסטרינג על מנת שתהיה יציבה נכונה בדדליפט ולא יהיה יותר מידי knee extension עקב חוסר גמישות

אני בספק אם תרגילי גמישות שוים משהוא.יש אורך גנטי של שריר ביחס לעצם שהוא מורכב עליה ואלה הגורמים שיקבעו כמה זקוף אפשר להיות בזמן דדליפט או סקוואט אבל מתיחה כנראה משפרת את הגמישות בלבד ולא משנה את אורך השריר ביחס לעצם כך שהיא לא תעשה יותר מדי

זה נכון שאם היינו בעידן האבן ולא היינו יושבים כל היום אולי מתיחות לא היו עוזרות הרבה ,
אבל היום בעולם המודרני המתיחות מחזירות למפרקים את הטווח התנועה הטמון בהן
ברגע שעובדים המון על גמישות המפרקים מתחילים להשתחרר ולקבל יותר טווחי תנועה ,
וכך גם שרירים שהתכווצו אחרי ישיבה מרובה ויציבה לא נכונה .!
האמת שרוב הגמישות שלך וטווח תנועה של המפרקים וכו קורה במוח ,
אין שום קשר לאורך גנטי של שריר ביחס לעצם ו..............
המוח שלך מחליט כמה הירך שלך צריכה לזוז ימינה או שמאל אל מנת למנוע פציעות,
כאשר אתה יושב המון המוח מורה על הירך לזוז מעט ולמשל מקצרת את ה pasoas
כאשר אתה מבצע המון סקוואטים אז להפך השרירי משתחררים והטווחי תנועה חוזרים למפרק
אבל הסיבה היא בראש וכאשר עובדים המון על מובילטי בעצם משנים את התפיסה של המוח שלך לגבי הטווחי תנועה שהגוף ראוי וצריך .

הברך נמצאת בכפיפה בסקאווט ודדליפט לכן אינה יכולה להוות בעיה

זה לא נכון.

מה שאני מאמין שלא לימדו אותך בוינגייט זה שכפיפה בירך לא מאריכה את ההמסטרינג כמו פשיטה בברך. ולמה?
אתה יוצא מנקודת הנחה שהאורך של ההמסטרינג נשאר קבוע לאורך הסקוואט או הדדליפט הקלאסי (לכאורה מתקצר בברך ומתארך בירך), אבל לא כך הדבר (לפחות לא לדעתי).
יצא לך לראות את המבנה של האגן ואת ההמסטרינג? האגן משמש כמעיין גלגלת סביב מפרק הירך וכאשר מבצעים כפיפה בירך ההמסטרינג נמתח הרבה יותר מאשר בתנועה של פשיטה בברך. המתיחה של ההמסטרינג באגן נעשית סביב עצמות האישיום, אשר בכפיפת ירך גורמות למתיחה די משמעותית של ההמסטרינג. על "גלגלת נאוטילוס" שמעת? אז ככה בערך מתפקדות עצמות האישיום. כלומר שגם אם יש כפיפה בברך, היא אינה מקצרת את ההמסטרינג כמו שכפיפה בירך מאריכה אותו ולכן בעיית הגמישות.

ולדעתך אין פשיטת ירך בסקואט ודדליפט?

כל מה שכתבו פה זה טוב ויפה ונחמד לצחוק על וינגייט, אבל שכל אחד פה ינסה לחבק את הברך שהיא מכופפת ויגיד לי שהוא מרגיש מתיחה בהמסטרינג ואם הוא כן אז הוא בבעיה רצינית

כל מה שכתבו פה זה טוב ויפה ונחמד לצחוק על וינגייט, אבל שכל אחד פה ינסה לחבק את הברך שהיא מכופפת ויגיד לי שהוא מרגיש מתיחה בהמסטרינג ואם הוא כן אז הוא בבעיה רצינית
ואתה משווה את התנועה הזאת לסקוואט? או לדדליפט?

יש אפילו תרגיל כזה שהוא אמור למתוח את האמסטרינג לידיעתך בכל מקרה ,
עכשיו תבצע תרגיל שאני יגיד לך
תעמוד ישר הכי זקוף שאתה יכול לכל אורך התנועה , עכשיו תכופף את הברך ותנסה להרים אותה לחזה (בלי להיעזר בשום אופן בידיים או לעקם את הגב בשום דרך ) אפילו צריך שהגב תהיה טיפה ב back extension
עכשיו השאלה שלי היא :
1.הצלחת בכלל להגיע ל 90 מעלות ?
רוב האוכלוסייה לא מצליחה
אתה יודע למה ?
וזה בדיוק מה שקורה לך בסקוואט אתה יורד למעטה ועקב חוסר גמישות במפרק הירך הגב מתעגל

ומה לגבי התרגיל הזה שקלי עושה בתחילת הסרטון ?

הברך לא בכפיפה ?
ועל מה התרגיל הזה עובד ?

נערך לאחרונה:
יש אפילו תרגיל כזה שהוא אמור למתוח את האמסטרינג לידיעתך בכל מקרה ,
עכשיו תבצע תרגיל שאני יגיד לך
תעמוד ישר הכי זקוף שאתה יכול לכל אורך התנועה , עכשיו תכופף את הברך ותנסה להרים אותה לחזה (בלי להיעזר בשום אופן בידיים או לעקם את הגב בשום דרך ) אפילו צריך שהגב תהיה טיפה ב back extension
עכשיו השאלה שלי היא :
1.הצלחת בכלל להגיע ל 90 מעלות ?
רוב האוכלוסייה לא מצליחה
אתה יודע למה ?
וזה בדיוק מה שקורה לך בסקוואט אתה יורד למעטה ועקב חוסר גמישות במפרק הירך הגב מתעגל

ומה לגבי התרגיל הזה שקלי עושה בתחילת הסרטון ?

הברך לא בכפיפה ?
ועל מה התרגיל הזה עובד ?

ניסיתי והצלחתי.. ואני מאמין שאם לא הייתי מצליח ככל הנראה הגלוטאוס היה באי ספיקה. עכשיו שלפי דעתי אני מאוד מקוצר בהמסטרינג ואני מבצע סקאווט ודדליפט בלי שום בעיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית