עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
שכחת המסטרינגהשרירים שיכולים להוות בעיה בדדליפט וסקאווט מבחינת גמישות הם הגלטאוס והסוליאוס
מתיחה לגלוטאוס: ישיבת דוגמנית, אתה יושב על התחת רגל אחת מעל הרגל השניה ומחבק אותה עד שתרגיש מתיחה בתחת
מתיחה לסולאוס: אתה נשען על קיר ולוקח את הרגל לאחור ומנסה לגעת עם העקב ברצפה.
הברך נמצאת בכפיפה בסקאווט ודדליפט לכן אינה יכולה להוות בעיהשכחת המסטרינג
הברך נמצאת בכפיפה בסקאווט ודדליפט לכן אינה יכולה להוות בעיה
כדי שהמסטרינג יגיע למתיחה צריכה להיות פשיטה בירך וכפיפה בירך, לכן יש הבדל גדול בין סוגי הדדליפט, בדדליפט קלאסי הברך בכפיפה לכן ההמסטרינג לא נמתח בגוד מורנינג דדליפט הברך בפשיטה והירך בכפיפה לכן ההמסרינג מגיע למתיחה מקסימלית.זה ממש לא נכון לפי הספר של הדדליפט
שם רוב הזמן הוא מדבר על גמישות ההמסטרינג
בספר הוא ממליץ על "גוד מורנינג" עם משקל קל, יש שם התייחסות ל RDL אבל את זה הוא פחות אהב
עצם זה שהברך הכפיפה ההמסרינג במצב מכווץ, אבל בגלל שההמסטרינג הוא שריר דו מפרקי כשיש כפיפה בירך עדיין אפשר להרגיש מתיחה כמו שאתה אומר אבל זה אומר שהגמישות שלך באמת במצב גרוע, לא דבר נפוץ במיוחד ויוצא לי לאמן לא מעט אנשים מידי יום בחדר כושרלא מסכים איתך, ההאמסטרינג והגמישות שלו חשובים מאוד לדדליפט
האמסטרינג ארוך מאפשר לך ליישר יותר את הגב ולכופף אותו בצורה ישרה עד לסט אפ נכון בדדליפט
אני מתמודד עם בעייה כזו כרגע בדדליפט, ותרגילי מתיחות וגמישות להאמסטרינג מאוד מאוד עוזרים לי
כדי שהמסטרינג יגיע למתיחה צריכה להיות פשיטה בירך וכפיפה בירך, לכן יש הבדל גדול בין סוגי הדדליפט, בדדליפט קלאסי הברך בכפיפה לכן ההמסטרינג לא נמתח בגוד מורנינג דדליפט הברך בפשיטה והירך בכפיפה לכן ההמסרינג מגיע למתיחה מקסימלית.
בכל מקרה אם תרצה מתיחה להמסטרינג אז יש ישיבה על התחת רגליים ישרות וכפות הרגליים בפוינט (זאת אומרת מצביעות קדימה לא למעלה) ולנסות להגיע כמה שיותר קדימה אם הידיים.
ואואואו אתה כל כך טועה , טוב כנראה למדת בווינגייט ואתה יודע מושגים ולדבר אבל זה לא נכון !עצם זה שהברך הכפיפה ההמסרינג במצב מכווץ, אבל בגלל שההמסטרינג הוא שריר דו מפרקי כשיש כפיפה בירך עדיין אפשר להרגיש מתיחה כמו שאתה אומר אבל זה אומר שהגמישות שלך באמת במצב גרוע, לא דבר נפוץ במיוחד ויוצא לי לאמן לא מעט אנשים מידי יום בחדר כושר
שלום רציתי לדעת איזה תרגילים שאני יכול לעשות בבית לשיפור גמישות בשביל שאני יכול להוריד יותר את התחת בדאדליפט ובסקוואט. אם אפשר גם קישורים להזברים אני ישמח
צודק ! 😃גוד מורנינג זה סוג של סקוואט, והוא נועד לצורך שיפור גמישות ההמסטרינג
בשביל שתיהיה הוצאת אגן טובה בדדליפט הקלאסי גמישות של ההמסטרינג מאוד מאוד חשובה
עוד יותר מסכים !!לא מסכים איתך, ההאמסטרינג והגמישות שלו חשובים מאוד לדדליפט
האמסטרינג ארוך מאפשר לך ליישר יותר את הגב ולכופף אותו בצורה ישרה עד לסט אפ נכון בדדליפט
אני מתמודד עם בעייה כזו כרגע בדדליפט, ותרגילי מתיחות וגמישות להאמסטרינג מאוד מאוד עוזרים לי
ואואואו אתה כל כך טועה , טוב כנראה למדת בווינגייט ואתה יודע מושגים ולדבר אבל זה לא נכון !
בסקוואט צריך גמישות טובה באמסטרינג על מנת שלא תהיה גלישת אגן בתחתית הסקוואט בעצם ככל שאתה יותר גמיש באמסטרינג ובירך אתה יכול לרדת יותר עמוק בסקוואט ,
לגבי הדדליפט צריך גמישות טובה באמסטרינג על מנת שתהיה יציבה נכונה בדדליפט ולא יהיה יותר מידי knee extension עקב חוסר גמישות
אני בספק אם תרגילי גמישות שוים משהוא.יש אורך גנטי של שריר ביחס לעצם שהוא מורכב עליה ואלה הגורמים שיקבעו כמה זקוף אפשר להיות בזמן דדליפט או סקוואט אבל מתיחה כנראה משפרת את הגמישות בלבד ולא משנה את אורך השריר ביחס לעצם כך שהיא לא תעשה יותר מדי
הברך נמצאת בכפיפה בסקאווט ודדליפט לכן אינה יכולה להוות בעיה
כדי שהמסטרינג יגיע למתיחה צריכה להיות פשיטה בירך וכפיפה בירך, לכן יש הבדל גדול בין סוגי הדדליפט, בדדליפט קלאסי הברך בכפיפה לכן ההמסטרינג לא נמתח בגוד מורנינג דדליפט הברך בפשיטה והירך בכפיפה לכן ההמסרינג מגיע למתיחה מקסימלית.
ולדעתך אין פשיטת ירך בסקואט ודדליפט?כדי שהמסטרינג יגיע למתיחה צריכה להיות פשיטה בירך וכפיפה בירך, לכן יש הבדל גדול בין סוגי הדדליפט, בדדליפט קלאסי הברך בכפיפה לכן ההמסטרינג לא נמתח בגוד מורנינג דדליפט הברך בפשיטה והירך בכפיפה לכן ההמסרינג מגיע למתיחה מקסימלית.
בכל מקרה אם תרצה מתיחה להמסטרינג אז יש ישיבה על התחת רגליים ישרות וכפות הרגליים בפוינט (זאת אומרת מצביעות קדימה לא למעלה) ולנסות להגיע כמה שיותר קדימה אם הידיים.
בסקוואט פשיטת ירך ????? מה פיתאום השתגעת ??? (בצחוק)ולדעתך אין פשיטת ירך בסקואט ודדליפט?
ואתה משווה את התנועה הזאת לסקוואט? או לדדליפט?כל מה שכתבו פה זה טוב ויפה ונחמד לצחוק על וינגייט, אבל שכל אחד פה ינסה לחבק את הברך שהיא מכופפת ויגיד לי שהוא מרגיש מתיחה בהמסטרינג ואם הוא כן אז הוא בבעיה רצינית
כל מה שכתבו פה זה טוב ויפה ונחמד לצחוק על וינגייט, אבל שכל אחד פה ינסה לחבק את הברך שהיא מכופפת ויגיד לי שהוא מרגיש מתיחה בהמסטרינג ואם הוא כן אז הוא בבעיה רצינית
יש אפילו תרגיל כזה שהוא אמור למתוח את האמסטרינג לידיעתך בכל מקרה ,כל מה שכתבו פה זה טוב ויפה ונחמד לצחוק על וינגייט, אבל שכל אחד פה ינסה לחבק את הברך שהיא מכופפת ויגיד לי שהוא מרגיש מתיחה בהמסטרינג ואם הוא כן אז הוא בבעיה רצינית
יש אפילו תרגיל כזה שהוא אמור למתוח את האמסטרינג לידיעתך בכל מקרה ,
עכשיו תבצע תרגיל שאני יגיד לך
תעמוד ישר הכי זקוף שאתה יכול לכל אורך התנועה , עכשיו תכופף את הברך ותנסה להרים אותה לחזה (בלי להיעזר בשום אופן בידיים או לעקם את הגב בשום דרך ) אפילו צריך שהגב תהיה טיפה ב back extension
עכשיו השאלה שלי היא :
1.הצלחת בכלל להגיע ל 90 מעלות ?
רוב האוכלוסייה לא מצליחה
אתה יודע למה ?
וזה בדיוק מה שקורה לך בסקוואט אתה יורד למעטה ועקב חוסר גמישות במפרק הירך הגב מתעגל
ומה לגבי התרגיל הזה שקלי עושה בתחילת הסרטון ?
הברך לא בכפיפה ?
ועל מה התרגיל הזה עובד ?