הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הרחקת כתפיים

David999

משתמש מתחיל
258
25
נק' מוניטין:
103
258
25
מה המשקל שאתם מרימים בהרחקת כתפיים?
פשוט ראיתי את הסרטון הזה:

והוא טוען ש 5 ק"ג זה נחשב כבד...

אני מרים 4.75 ק"ג בכל צד באותה טכניקה שהוא מראה ואני האמת די תקוע במשקל הזה כבר תקופה.
יש איזשהו חסם של משקל לתרגיל הזה?

אני אישית הגעתי ל 10 ק"ג לטווח של 8 חזרות בערך..
מה הוא טוען בעצם, שמעל 5 ק"ג זה מסוכן? לא בריא?
יכול לגרום לצרבת?

לא חושב שיש מניעה לעבוד במשקלים של יותר מ 5 ק"ג.

עכשיו גם שמתי לב שיש לו ציור של שף למטה בצד ימין כי קוראים לו חיים כהן 😣

באמת ליצן

בכללי כדאי להיזהר מהתרגיל הזה כי טכניקה לא טובה וקצת עודף משקל במשקולות ויש דלקת כתפיים בשנייה, מנסיון מר:confused001:

אני דווקא מבין את הפואנטה שלו..
זהו סרטון למתחילים שמתלמד הרחקת כתפיים וראיתי לא מעט "מתחילים" לוקחים את ה10 ופשוט מעיפים את המשקל "דרך הידיים" במקום להרים דרך המרפק וככה מאבדים את הבידוד של הכתף האמצעית..
כמובן מי שיכול יותר לבריאות..

WTF אני עוד נחשב כשחיף אבל אני עושה 9 קילו 2 סטים של 10 חזרות
אומנם טכניקה לא מושלמת אבל אני מרגיש תכתפיים נשרפות

אני לא עושה את התרגיל הזה, אבל רק מסקרנות, למה זה לא טוב שהוא מוציא אוויר? צריכים להשאיר את האוויר בפנים כמו בסקוואט?
בכל תרגיל צריך להחזיק אוויר. (חוץ מתרגילי בטן מן הסתם)

אתה סגור על זה שבבטן, כשעולים למעלה (בכפיפות בטן) הבטן לא מכווצת?
כל הרעיון בלהחזיק אוויר זה כדי לייצר לחץ תוך בטני שייצב את עמוד השדרה, בכפיפות בטן אתה רוצה לכפוף את עמוד השדרה - לא לשמור עליו ישר

כל הרעיון בלהחזיק אוויר זה כדי לייצר לחץ תוך בטני שייצב את עמוד השדרה, בכפיפות בטן אתה רוצה לכפוף את עמוד השדרה - לא לשמור עליו ישר

הבנתי, אז מתי מוציאים אוויר ומתי מכניסים?

הבנתי, אז מתי מוציאים אוויר ומתי מכניסים?
לא ממש קריטי, גם אם אתה עושה כפיפות בטן עם גב יחסית ישר (כי קשה לך להוציא אוויר בזמן העליה ואתה אוטומטית רגיל להחזיק את האוויר בפנים), עדיין הבטן עובדת פשוט בצורה סטטית יותר...
השורה התחתונה שבכלליות בתרגילי כוח צריך להחזיק אוויר בפנים חוץ מתרגילי בטן שיש כפיפה מכוונת בעמוד השדרה וצריך לשחרר את האוויר..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית