הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הרחקת כתפיים

David999

משתמש מתחיל
258
25
נק' מוניטין:
103
258
25
מה המשקל שאתם מרימים בהרחקת כתפיים?
פשוט ראיתי את הסרטון הזה:

והוא טוען ש 5 ק"ג זה נחשב כבד...

אני מרים 4.75 ק"ג בכל צד באותה טכניקה שהוא מראה ואני האמת די תקוע במשקל הזה כבר תקופה.
יש איזשהו חסם של משקל לתרגיל הזה?

לא ממש קריטי, גם אם אתה עושה כפיפות בטן עם גב יחסית ישר (כי קשה לך להוציא אוויר בזמן העליה ואתה אוטומטית רגיל להחזיק את האוויר בפנים), עדיין הבטן עובדת פשוט בצורה סטטית יותר...
השורה התחתונה שבכלליות בתרגילי כוח צריך להחזיק אוויר בפנים חוץ מתרגילי בטן שיש כפיפה מכוונת בעמוד השדרה וצריך לשחרר את האוויר..
מה השלב הבא? נדבר על ביצוע נכון של פשיטות ברכיים?

סבבה, תודה.

אני דווקא הבנתי שכפיפות בטן גם הם חשובות, אמנם לא כמו התרגילי בסיס, אבל גם שם חשוב להתעסק ולעבוד נכון.
משום מה אני מאוד מתקשה עם התרגיל מבחינת העבודה עצמה של הבטן.

סבבה, תודה.

אני דווקא הבנתי שכפיפות בטן גם הם חשובות, אמנם לא כמו התרגילי בסיס, אבל גם שם חשוב להתעסק ולעבוד נכון.
משום מה אני מאוד מתקשה עם התרגיל מבחינת העבודה עצמה של הבטן.

מה חשוב בהן? אם תרגילי הבסיס לא מספיקים לך אני יכול לחשוב על כמה דרכים הרבה יותר מוצלחות לעבוד על שרירי הבטן.

מה חשוב בהן? אם תרגילי הבסיס לא מספיקים לך אני יכול לחשוב על כמה דרכים הרבה יותר מוצלחות לעבוד על שרירי הבטן.

אני אשמח מאוד לשמוע על 2-3 תרגילים טובים להוסיף נפח לעבודה על שרירי הבטן.
מרגיש לי שהבטן לא מספיק מקבלת מתרגילי הבסיס.

תודה

אני אשמח מאוד לשמוע על 2-3 תרגילים טובים להוסיף נפח לעבודה על שרירי הבטן.
מרגיש לי שהבטן לא מספיק מקבלת מתרגילי הבסיס.

תודה

toes to bar, והאהוב עליי - L-pull ups.

אני דווקא מבין את הפואנטה שלו..
זהו סרטון למתחילים שמתלמד הרחקת כתפיים וראיתי לא מעט "מתחילים" לוקחים את ה10 ופשוט מעיפים את המשקל "דרך הידיים" במקום להרים דרך המרפק וככה מאבדים את הבידוד של הכתף האמצעית..
כמובן מי שיכול יותר לבריאות..
לא עדיף שמתחילים יתרכזו בלעשות פרס ולא יגעו בתרגיל הזה לפחות עד שהם לא יהיו מתחילים?

הראשון, אני גם כן עושה כאשר את הרגליים אני פשוט מיישר ולא נוגע איתם במתח כמו בסירטון.
העניין הוא שאני מרגיש שהידיים הם אלו שעובדות לפני הבטן. את הבטן אני בקושי מרגיש עובדת.

התרגיל השני, ממה שראיתי בגוגל זה פשוט אותו תרגיל רק שנשארים עם רגליים מורמות ותוך כדי עושים מתח.

בתרגיל השני העבודה היא בעיקר איזומטרית ולכן אני מעדיף אותו. אבל באמת שאני לא מבין למה חסרה לאנשים עבודת בטן בנפרד.

בתרגיל השני העבודה היא בעיקר איזומטרית ולכן אני מעדיף אותו. אבל באמת שאני לא מבין למה חסרה לאנשים עבודת בטן בנפרד.

האמת שאף פעם לא הוספתי בטן בנפרד, עד שהגיע רן @moo ובתכנית חיטוב הוסיף לי אותה. אני לא יודע מה המדע שעומד מאחורי זה.

תודה רבה!

לא ממש קריטי, גם אם אתה עושה כפיפות בטן עם גב יחסית ישר (כי קשה לך להוציא אוויר בזמן העליה ואתה אוטומטית רגיל להחזיק את האוויר בפנים), עדיין הבטן עובדת פשוט בצורה סטטית יותר...
השורה התחתונה שבכלליות בתרגילי כוח צריך להחזיק אוויר בפנים חוץ מתרגילי בטן שיש כפיפה מכוונת בעמוד השדרה וצריך לשחרר את האוויר..

אתה צריך להחיק אוויר כדי לצאת מהנקודה הקשה בתרגיל אבל אתה תיהיה חייב להוציא אותו לקראת סוף החזרה ואז לקחת אוויר שוב

הבעייה היא שאנשים עם יכולות מוטוריות טיפה יותר גבוהות, עם גב תחתון טיפה פחות רגיש לאובר אקסטנשן, יעבדו מעט, אם בכלל - עם הבטן. העבודה שלה בתרגילים הללו באה בעקיפין - כפיפת האגן מבצעת אובר אקסטנשן, והבטן צריכה לאזן את המצב. בגלל זה אתה יכול לראות הרבה אנשים שכופפי האגן מתעייפים אצלם משמעותית הרבה יותר מהבטן בתרגילים הללו.

לא עדיף שמתחילים יתרכזו בלעשות פרס ולא יגעו בתרגיל הזה לפחות עד שהם לא יהיו מתחילים?

לפי דעתי לא, מי שמתחיל מתחיל שרק הגיע לחד"כ עדיף שיתחיל עם תרגיל פשוט כמו הרחקת כתפיים ואח"כ יעבור לפרס..

לפי דעתי לא, מי שמתחיל מתחיל שרק הגיע לחד"כ עדיף שיתחיל עם תרגיל פשוט כמו הרחקת כתפיים ואח"כ יעבור לפרס..

לא מסכים איתך

מתאמן מתחיל צריך לעבוד עם תרגילים מורכבים כדי להפעיל כמה שיותר שרירים

גם לדעתי. חיזוק מינימלי של הגוף דרוש לפני הגעה לתרגילים מורכבים.

גם לדעתי. חיזוק מינימלי של הגוף דרוש לפני הגעה לתרגילים מורכבים.
חיזוק מינימלי לפני הגעה לתרגילים מורכבים, עם איזה משקל?
מי שרק מתחיל, הוא פשוט יותר חלש, ולכן הוא יבצע את התרגילים עם משקל נמוך יותר. יקח לו אותו זמן ללמוד לבצע נכון את התרגיל בין אם הוא הרגע התחיל ובין אם הוא כבר חודש עם הרחקת כתפיים. החודש הזה הוא בזבוז זמן, כי היה אפשר להתקדם בפרס באותו זמן. פשוט צריך להתחיל ממשקל מתאים, זה הכל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית