ייעוץ דיאטה דלת פחמימה

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
השאלות נוגעות לדיאטה דלת פחמימה(פחות מ100 ג' למשל):
1.האם זה בעיתי לאכול 'הרבה' שומן רווי בדיאטה כזו,כלומר מבחינת האופן שהוא מתפרק והשומן העיקש?
2.האם תפריט עם כמות שומן גבוהה(בהנחה שיש גירעון קלורי ודל פחמימה בתנאי דיאטה וכו')יתאים לכל אחד כדי לרדת באחוז שומן או שלאנשים מסוימים עדיף להיות עם יותר פחמימה וכמות שומן נמוכה?

נערך לאחרונה:
1. אין בעיה עם שומן בחיטוב דל פחמימה. להיפך, השומן מאוד נחוץ בדיאטה הזו בשל הפחמימה הנמוכה.
2. זה תלוי בכמה וכמה גורמים ובראש ובראשונה בבן אדם עצמו. מה שיעבוד לך לא בהכרח יעבוד לאחר. הכל אינדיבידואלי.
תמצא מה שעובד לעצמך ודבוק בדרך הזו.

• פותח/ת השרשור
1. אין בעיה עם שומן בחיטוב דל פחמימה. להיפך, השומן מאוד נחוץ בדיאטה הזו בשל הפחמימה הנמוכה.
2. זה תלוי בכמה וכמה גורמים ובראש ובראשונה בבן אדם עצמו. מה שיעבוד לך לא בהכרח יעבוד לאחר. הכל אינדיבידואלי.
תמצא מה שעובד לעצמך ודבוק בדרך הזו.
קראתי בכמה וכמה מקומות שבאחוזי שומן נמוכים-שומן עיקש נהיה כמובן קשה לפירוק ובדיאטה שבה אוכלים הרבה שומן,בעיקר רווי זה מיכשול.
כמו כן,שאלה לגבי חלבונים-ראיתי הרבה המלצות לכמות של פי 2-3 ממשקל הגוף אך מכיוון שחלבון מתפרק בחלקו לגלוקוז יש להגביל אותו לפי 2 בלבד...מה דעתך?

קראתי בכמה וכמה מקומות שבאחוזי שומן נמוכים-שומן עיקש נהיה כמובן קשה לפירוק ובדיאטה שבה אוכלים הרבה שומן,בעיקר רווי זה מיכשול.
כמו כן,שאלה לגבי חלבונים-ראיתי הרבה המלצות לכמות של פי 2-3 ממשקל הגוף אך מכיוון שחלבון מתפרק בחלקו לגלוקוז יש להגביל אותו לפי 2 בלבד...מה דעתך?
אני חושב שאתה מבלבל עם המילה שומן ומקשר אותה להשמנה. זה ממש לא נכון. שומן הוא מקור אנרגיה ראשי כשהפחמימה מאוד נמוכה.
כמויות גדולות של חלבון שלא מנוצלות בסופו של דבר לבניית שריר הופכות לגלוקוז, רק שזה תהליך איטי יותר.
לא סתם פחמימה היא הדרך הנוחה ביותר שהגוף מפיק ממנה אנרגיה. כשאתה בחיטוב דל פחמימה כמויות החלבון והשומן שלך גדלות על מנת לחפות על חוסר הפחמימה, וכמויות גדולות יותר של חלבון(2.5 למשל) מונעות כמה שפחות איבוד מסת שריר(זה כמובן תלוי בעוד גורמים כגון משך האימון, אירובי וגרעון קלורי).

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאתה מבלבל עם המילה שומן ומקשר אותה להשמנה. זה ממש לא נכון. שומן הוא מקור אנרגיה ראשי כשהפחמימה מאוד נמוכה.
כמויות גדולות של חלבון שלא מנוצלות בסופו של דבר לבניית שריר הופכות לגלוקוז, רק שזה תהליך איטי יותר.
לא סתם פחמימה היא הדרך הנוחה ביותר שהגוף מפיק ממנה אנרגיה. כשאתה בחיטוב דל פחמימה כמויות החלבון והשומן שלך גדלות על מנת לחפות על חוסר הפחמימה, וכמויות גדולות יותר של חלבון(2.5 למשל) מונעות כמה שפחות איבוד מסת שריר(זה כמובן תלוי בעוד גורמים כגון משך האימון, אירובי וגרעון קלורי).
הדברים היו ברורים ואתה חיזקת אותם.
לאחרונה אני רואה שהדיאטה דלת הפחמימה שלי (עד 50ג')נעשית איטית,אמנם הקטנתי את הגירעון באופן כליי אך ממשיך לבצע אירובי ולאכול הרבה שומן וחלבון...לכן עלו לי השאלות האלה.
חושב לנסות ולאכול יותר פחמימה ולמתוח את ההעמסות לפעם בשבועיים..אשמח לשמוע דיעות.

הדברים היו ברורים ואתה חיזקת אותם.
לאחרונה אני רואה שהדיאטה דלת הפחמימה שלי (עד 50ג')נעשית איטית,אמנם הקטנתי את הגירעון באופן כליי אך ממשיך לבצע אירובי ולאכול הרבה שומן וחלבון...לכן עלו לי השאלות האלה.
חושב לנסות ולאכול יותר פחמימה ולמתוח את ההעמסות לפעם בשבועיים..אשמח לשמוע דיעות.
ב50 גרם אתה קרוב לקיטוזיס. ב100 זה נחשב לדל פחמימה "סלחני".
ההבדלים בפחמימה משנים את תדירות העמסות. ככל שהפחמימה יותר נמוכה, תדירות העמסות קטנה. ככל שהפחמימה יותר גבוה, תדירות העמסות גדלה.
נעזוב רגע את השיקולים שלך, כמה זמן אתה בדל? כל כמה זמן העמסת? כמה ירדת? מה הערכיים הסופיים בתפריט?

• פותח/ת השרשור
ההבדלים בפחמימה משנים את תדירות העמסות. ככל שהפחמימה יותר נמוכה, תדירות העמסות קטנה. ככל שהפחמימה יותר גבוה, תדירות העמסות גדלה.
נעזוב רגע את השיקולים שלך, כמה זמן אתה בדל? כל כמה זמן העמסת? כמה ירדת? מה הערכיים הסופיים בתפריט?
דל פחמימה כבר חדש כמעט עם העמסות אחת ל10ימים,בסה"כ דיאה 5חודשים עם הפסקות-ירתדי 13ק"ג וכיום בערך 10% אפילו פחות.
שוקל 79ק"ג:חלבון 180ג',פחמימה עד 50,שומן לפחות 120ג'.
סה"כ 2000קל'.
אגב,שומן 'מצחי' כמו זה שמופיע על תגית החמאת בוטנים שלי הוא בעיתי בדיאטה?כד כמה שמבין,הוא לא 'טראנס'.

דל פחמימה כבר חדש כמעט עם העמסות אחת ל10ימים,בסה"כ דיאה 5חודשים עם הפסקות-ירתדי 13ק"ג וכיום בערך 10% אפילו פחות.
אתה בטוח שאתה 10% שומן? מציע לך לעלות תמונה על מנת לקבל אינדיקציה מדויקת יותר.
שוקל 79ק"ג:חלבון 180ג',פחמימה עד 50,שומן לפחות 120ג'.
סה"כ 2000קל'.
כמויות גבוהות יחסית של שומן. מציע לך לקצץ לכיוון 110 ובקלוריות הנותרת לעלות חלבון.

אגב,שומן 'מצחי' כמו זה שמופיע על תגית החמאת בוטנים שלי הוא בעיתי בדיאטה?כד כמה שמבין,הוא לא 'טראנס'.
שומן מצחי? אני מניח שאתה מתכוון לשומן צמחי. באיזה חמאת בוטנים אתה משתמש? כל עוד זו חמאת בוטנים טבעית והיא לא מקור השומן היחיד שלך, אין בעיה.
אגב, בחלק הזה של ההודעה הקודמת שלי הייתה טעות - "ההבדלים בפחמימה משנים את תדירות העמסות. ככל שהפחמימה יותר נמוכה, תדירות העמסות קטנה. ככל שהפחמימה יותר גבוה, תדירות העמסות גדלה."
התכוונתי בדיוק ההפך, ככל שהפחמימה נמוכה יותר תדירות העמסות גדולה יותר, וכל שהפחמימה גבוהה יותר, תדירות העמסה קטנה.
טעות שרק עכשיו שמתי לב אליה, שים לב.

• פותח/ת השרשור
אתה בטוח שאתה 10% שומן? מציע לך לעלות תמונה על מנת לקבל אינדיקציה מדויקת יותר.

כמויות גבוהות יחסית של שומן. מציע לך לקצץ לכיוון 110 ובקלוריות הנותרת לעלות חלבון.

שומן מצחי? אני מניח שאתה מתכוון לשומן צמחי. באיזה חמאת בוטנים אתה משתמש? כל עוד זו חמאת בוטנים טבעית והיא לא מקור השומן היחיד שלך, אין בעיה.
אגב, בחלק הזה של ההודעה הקודמת שלי הייתה טעות - "ההבדלים בפחמימה משנים את תדירות העמסות. ככל שהפחמימה יותר נמוכה, תדירות העמסות קטנה. ככל שהפחמימה יותר גבוה, תדירות העמסות גדלה."
התכוונתי בדיוק ההפך, ככל שהפחמימה נמוכה יותר תדירות העמסות גדולה יותר, וכל שהפחמימה גבוהה יותר, תדירות העמסה קטנה.
טעות שרק עכשיו שמתי לב אליה, שים לב.
שומן צמחי.
הבנתי את הטעות.
מדוע לדעתך להוריד בשומן?
אני כאמור מנסה לחרוג כמה שפחות מההנחיה של פי 2 חלבון ממשקל הגוף .

אני כאמור מנסה לחרוג כמה שפחות מההנחיה של פי 2 חלבון ממשקל הגוף .
למה? חלבון הוא לא פחות חשוב מהשומן.
מדוע לדעתך להוריד בשומן?
שומן הוא אב מזון מאוד נחוץ, במיוחד בדל פחמימה. אצלך יש כמויות גבוהות יחסית ביחס למשקל גוף ולכמות החלבון, ולכן עדיף לעלות קצת חלבון כי הוא בין היתר אחראי למניעת פירוק שריר, במיוחד בדל שיש לו חשיבות גדולה.
אתה מגרד את ה2.2 חלבון לקילו משקל גוף בחירוק שיניים, אל תשכח שלא כל הכמות הזו מן החי.
זו דעתי והעדפות שלי, אתה לא חייב ליישם את העצה הזו כמובן.

• פותח/ת השרשור
למה? חלבון הוא לא פחות חשוב מהשומן.

שומן הוא אב מזון מאוד נחוץ, במיוחד בדל פחמימה. אצלך יש כמויות גבוהות יחסית ביחס למשקל גוף ולכמות החלבון, ולכן עדיף לעלות קצת חלבון כי הוא בין היתר אחראי למניעת פירוק שריר, במיוחד בדל שיש לו חשיבות גדולה.
אתה מגרד את ה2.2 חלבון לקילו משקל גוף בחירוק שיניים, אל תשכח שלא כל הכמות הזו מן החי.
זו דעתי והעדפות שלי, אתה לא חייב ליישם את העצה הזו כמובן.
לרוב כמות החלבון מגיעה לאזור ה180,די מספק עבורי.
אנסה למשוך ולהעמיס אחת ל9-10ימים ולא פעם בשבוע,גם ככה משתגע בהעמסות.אולי להוסיף עוד קצת פחמימות ביום יומיים לפני העמסה כי אני ממש מרגיש את התשוקה לסוכר ופחמימה בימים האלה..
כמו כן שמתי לב שקצת נתקע לאחרונה ואולי אקטין את האירובי ואשאר עם הגירעון.
תודה על התשובות בנאדם.

אתה מתכוון שככל שכמות הפחמימה ביום היא קטנה יותר כך תדירות ההעמסות גבוהה יותר, לא?

• פותח/ת השרשור
מענין למה רוב האנשים פועלים בפורום לפי דל פחמימה ונוהגים להקטין פחמימה..לעומת תפריט עם יותר פחמימות ודרכו לרדת לאחוזי שומן נמוכים..?

מענין למה רוב האנשים פועלים בפורום לפי דל פחמימה ונוהגים להקטין פחמימה..לעומת תפריט עם יותר פחמימות ודרכו לרדת לאחוזי שומן נמוכים..?

דל פחמימה זה טוב בסוף החיטוב לתת דגש על השומן העיקש ולאנשים שמתחת ל 15% שומן.

ואני לא מכיר תופעה כזאת שתיסוף בפחמימה ולא בשומן נגיד, עוזר בשריפת שומן עיקש.
😳

• פותח/ת השרשור
דל פחמימה זה טוב בסוף החיטוב לתת דגש על השומן העיקש ולאנשים שמתחת ל 15% שומן.

ואני לא מכיר תופעה כזאת שתיסוף בפחמימה ולא בשומן נגיד, עוזר בשריפת שומן עיקש.
😳
חושב שיש לא מעט אנשים עם כמות פחמימה גבוהה שכן מתחטבים יפה לאחוזים נמוכים...לא בא לי לעשות אינטרוולים(:
אני קורא לאחרונה יותר על הדל פחמימה..מגלה שיש חשיבות לסוג החלבון והשומן בתפריט,יש דברים בגו או פשוט להגיע לערכים הרצויים ולאכול מעט פחמימה ומספיק שומן?

חושב שיש לא מעט אנשים עם כמות פחמימה גבוהה שכן מתחטבים יפה לאחוזים נמוכים...לא בא לי לעשות אינטרוולים:)
אני קורא לאחרונה יותר על הדל פחמימה..מגלה שיש חשיבות לסוג החלבון והשומן בתפריט,יש דברים בגו או פשוט להגיע לערכים הרצויים ולאכול מעט פחמימה ומספיק שומן?

לא חושב שיש לך מה להתעסק בזה..
אתה לא נכנס לתחרות (או שכן?)
פשוט תגיע לערכים שלך (לא לרדת מתחת לגירעון המקסימלי), תאכל 2 גרם חלבון לק"ג, תציב לעצמך רף של 30-50 גרם פחמימה וכל השאר תשלים משומן.

אלא אם אתה מתכוון לעשות את זה לתקופה ארוכה ואז כדאי לקבל חוות דעת יותר מקצועית.
לטעמי זה טוב רק לסוף החיטוב.. לא לחיטוב שלם.
וגם בלי פחמימות מתחילים להיות עצבניים, דכאוניים..וכו' וכו'.
מניסיון.

• פותח/ת השרשור
לא חושב שיש לך מה להתעסק בזה..
אתה לא נכנס לתחרות (או שכן?)
פשוט תגיע לערכים שלך (לא לרדת מתחת לגירעון המקסימלי), תאכל 2 גרם חלבון לק"ג, תציב לעצמך רף של 30-50 גרם פחמימה וכל השאר תשלים משומן.

אלא אם אתה מתכוון לעשות את זה לתקופה ארוכה ואז כדאי לקבל חוות דעת יותר מקצועית.
לטעמי זה טוב רק לסוף החיטוב.. לא לחיטוב שלם.
וגם בלי פחמימות מתחילים להיות עצבניים, דכאוניים..וכו' וכו'.
מניסיון.
כמוני כמוך.
האמת שאני כבר מכוון לסיום החיטוב,סה"כ התוצאות היו סבבה חושב שרק ההעמסות ואולי גירעון מוגזם מדי פעם הפריעו לתוצאות מקסימליות.
מנסה להתחיל מאסה מנקודה יותר..אידיאלית.
הקטנתי גירעון ופחות אירובי לכדי להתאושש יותר טוב ולנסות לחזור למשקלי העבודה שירדו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית