ייעוץ חשש מאימון יתר

אושרחניה

משתמש מתחיל
128
0
נק' מוניטין:
0
128
0
אני מתאמן abc ויוצא שאני עודה גב יד קידמת וחזה יד אחורית פעמיים בשבוע אז השאלה זה לא יותר מדי על היד קדמית ואחורית כי זה שריר קטן
אם כן מה אפשר לעשות (אני לא עושה רגליים באותו יום כי גם ככה כואבת לי הברך ואני לא רוצה לעמוס עליה)

ואני לא טועה לגבי ABC, זה שאתה מסוגל להתאמן כך, לא אומר שילד בן 15 מסוגל

אם כבר, אז בן 15 מסוגל להתאמן יותר. לוקח לגוף כמה זמן עד שהוא מגלה שלא אימנו אותו 'נכון' (מבחינת טכניקה/עומס)
ודווקא בגילאים מאוחרים יותר אתה נפצע יותר מהר יחסית.

אם כבר, אז בן 15 מסוגל להתאמן יותר. לוקח לגוף כמה זמן עד שהוא מגלה שלא אימנו אותו 'נכון' (מבחינת טכניקה/עומס)
ודווקא בגילאים מאוחרים יותר אתה נפצע יותר מהר יחסית.

כמה שזה נכון..
הייתי קורע את עצמי בי"א וי"ב בחדר כושר..
היום אחרי אימון אחד הייתי חוזר עם דלקות בכתפיים ושבוע לא יכול מתאמן.

כמה שזה נכון..
הייתי קורע את עצמי בי"א וי"ב בחדר כושר..
היום אחרי אימון אחד הייתי חוזר עם דלקות בכתפיים ושבוע לא יכול מתאמן.
טוב... גם אם אתם לא מסכימים איתי לגבי בני 15, לפחות אחד מכם מסכים לגבי דלקות בכתפיים.

אולי. את מה?

לא יודע, לא תיארת את המיקום המדויק ומתי בדיוק זה קורה.

אתה באמת אומר שמתאמן טבעי (ובטח שילד בן 15) לא נמצא בסכנת פציעה גבוהה יותר (או אפילו הרבה יותר) עם אימון דבילי כמו ABCABC? שזה לא מיותר לגמרי ומסוכן להוסיף 3 תרגילים של בייספס/טרייספס בסיום כל אימון, אחרי שהם כבר נקרעו עם לחיצות ומשיכות?

זה מיותר לגמרי ודבילי, אבל זה לא מסוכן.

זה לא מסוכן לילד בן 15 שמתאמן עם משקוליות של ילדות קטנות, כמו שאני הייתי בזמנו, וכמו שהרוב היו. קח את השוורים שיש פה, שבגיל 13 שופפים משקל תלת ספרתי, ותן להם להתאמן מפוצל 6 פעמים בשבוע, בנפח הרגיל של פיצולים (7-9 תרגילים לאימון, 3-4 סטים לתרגיל), נראה כמה זמן הכתפיים שלהם והמרפקים שלהם יישארו בריאים.

הנפח. יש גבול כמה פעמים הגידים והרצועות המסכנים בכתף ובמרפק יכולים לעשות את אותה התנועה כנגד התנגדות, קטנה ככל שתהיה. שחיקה, דלקות, כאב, אני לא רואה איך זה נמנע.

אלכס, לא רק אתה התנסית באותיות מגוחכות. גם אני הגעתי כבר לאות הרביעית בזמנו. המאמן הדגול בחדר כושר כבר ייעץ לי לעבור ל-ABCDE. שנינו לא מדברים על היעילות האפסית, זה ברור. אני כן מדבר על התשה, על כאבים, על טניס אלבו שהציק לי שנים.

אין בעייה זה תלו כהמות הסטיםפ השבועית שאתה עושה

תעשה לשרירים קטנים אם זה פעמיים בשבוע ב abc

6 סטים באימון
הנפח. יש גבול כמה פעמים הגידים והרצועות המסכנים בכתף ובמרפק יכולים לעשות את אותה התנועה כנגד התנגדות, קטנה ככל שתהיה. שחיקה, דלקות, כאב, אני לא רואה איך זה נמנע.

אלכס, לא רק אתה התנסית באותיות מגוחכות. גם אני הגעתי כבר לאות הרביעית בזמנו. המאמן הדגול בחדר כושר כבר ייעץ לי לעבור ל-ABCDE. שנינו לא מדברים על היעילות האפסית, זה ברור. אני כן מדבר על התשה, על כאבים, על טניס אלבו שהציק לי שנים.

אני אישית לא מסכים שזה לא יעיל אם זה מתאמן מתקדם

אני עבדתי ככה והורדתי אימונים כי לא רצתיתי לגדול יותר

מה ההבדל בין זה לבין לעשות סקוואט 3 פעמים בשבוע? גם גידים ורצועות עוברים אדפטציה.

אין בעייה זה תלו כהמות הסטיםפ השבועית שאתה עושה

תעשה לשרירים קטנים אם זה פעמיים בשבוע ב abc

6 סטים באימון
כמו בכל דבר, זה לא גבול ברור של שחור ולבן. תוריד את כמות הסטים, תרד הסכנה לפציעה.

מה ההבדל בין זה לבין לעשות סקוואט 3 פעמים בשבוע? גם גידים ורצועות עוברים אדפטציה.
😁 אתה מתווכח לשם ויכוח? אין הבדל בין סקוואט 3 פעמים בשבוע לבין 20 סטים של גב-בייספס פעמיים בשבוע?
יאללה, בשביל לגוון, בוא נחליף עמדות. אני רוצה להיות קצת בעד פיצולים.

כמו בכל דבר, זה לא גבול ברור של שחור ולבן. תוריד את כמות הסטים, תרד הסכנה לפציעה.

😁 אתה מתווכח לשם ויכוח? אין הבדל בין סקוואט 3 פעמים בשבוע לבין 20 סטים של גב-בייספס פעמיים בשבוע?
יאללה, בשביל לגוון, בוא נחליף עמדות. אני רוצה להיות קצת בעד פיצולים.

להזכירך סקוואט זה קצת יותר כבד משטויות של גב ובייספס. לא מבין למה אתה חושב שהכמות זה מה שקובע.

להזכירך סקוואט זה קצת יותר כבד משטויות של גב ובייספס. לא מבין למה אתה חושב שהכמות זה מה שקובע.
בסקוואט העומס מתחלק על 70 אחוז מהגוף, כולל קבוצות שרירים הרבה יותר חזקות מהבייספס.

בסקוואט העומס מתחלק על 70 אחוז מהגוף, כולל קבוצות שרירים הרבה יותר חזקות מהבייספס.

אני לא מבין, אנחנו מדברים על שרירים, גידים או רצועות? אתה באמת חושב שסקוואט ובנץ׳ מפעילים פחות עומס מכמה תרגילים מבודדים? אתה מודע לכך שרוב האנשים במכון מתאמנים ככה והם בסדר?

אני לא מסכים איתך בכלל. קודם כל, אם עושים את כל התרגילים עם מספיק מנוחה בין הסטים, משקל שתוכל לגמור איתו את הסט, טכניקה טובה, תזונה מתאימה, שינה מספקת ותקופות הפסקה של כמה ימים, הכל אמור להיות בסדר.
דבר שני, השחיקה של הגידים והרצועות זה דבר בלתי נמנע. גם בתוכניות כוח אתה שוחק את הגידים והרצועות וגם בזמן ריצה. אין מה לעשות, עם השנים הגוף נשחק.
דבר שלישי, התירוץ של ״ילדים הם רכים, רגישים ומסכנים והם צריכים להזהר״ הוא לא נכון לפי דעתי. בגיל ההתבגרות אנחנו בשיא שלנו מבחינת התאוששות ובניית מסת שריר. האימונים אם כבר מחזקים את הגידים והעצמות ולא הורסים אותן..

אני לא מבין, אנחנו מדברים על שרירים, גידים או רצועות? אתה באמת חושב שסקוואט ובנץ׳ מפעילים פחות עומס מכמה תרגילים מבודדים? אתה מודע לכך שרוב האנשים במכון מתאמנים ככה והם בסדר?
זה רלוונטי להכל, בוודאי שגם לגידים ורצועות. ברור שהעומס של המורכבים הרבה יותר גדול, אבל הוא מתחלק הרבה יותר "נכון".
אני לא מסכים איתך בכלל. קודם כל, אם עושים את כל התרגילים עם מספיק מנוחה בין הסטים, משקל שתוכל לגמור איתו את הסט, טכניקה טובה, תזונה מתאימה, שינה מספקת ותקופות הפסקה של כמה ימים, הכל אמור להיות בסדר.
דבר שני, השחיקה של הגידים והרצועות זה דבר בלתי נמנע. גם בתוכניות כוח אתה שוחק את הגידים והרצועות וגם בזמן ריצה. אין מה לעשות, עם השנים הגוף נשחק.
דבר שלישי, התירוץ של ״ילדים הם רכים, רגישים ומסכנים והם צריכים להזהר״ הוא לא נכון לפי דעתי. בגיל ההתבגרות אנחנו בשיא שלנו מבחינת התאוששות ובניית מסת שריר. האימונים אם כבר מחזקים את הגידים והעצמות ולא הורסים אותן..
1. "הכל אמור להיות בסדר" זה לא טיעון. גם בסקוואט של טון וחצי הכל אמור להיות בסדר.
2. הגוף נשחק גם מנשימה. השאלה היא המינון.
3. אימונים נכונים מחזקים הכל. אימונים דפוקים יכולים לדפוק הכל.

זה רלוונטי להכל, בוודאי שגם לגידים ורצועות. ברור שהעומס של המורכבים הרבה יותר גדול, אבל הוא מתחלק הרבה יותר "נכון".

1. "הכל אמור להיות בסדר" זה לא טיעון. גם בסקוואט של טון וחצי הכל אמור להיות בסדר.

זה כבר סתם דיבורים באוויר. אתה מגדיר אימונים שנראים לך יותר הגיוניים כנכונים, וכאלה שלא כדפוקים. שוב, יש הרבה יותר אנשים שמתאמנים בצורה שאתה חושב שהיא המסוכנת יותר, והם בסדר.

זה כבר סתם דיבורים באוויר. אתה מגדיר אימונים שנראים לך יותר הגיוניים כנכונים, וכאלה שלא כדפוקים. שוב, יש הרבה יותר אנשים שמתאמנים בצורה שאתה חושב שהיא המסוכנת יותר, והם בסדר.
לא הזכרתי הגיוניים (או יעילים, לצורך הענין) בכל השרשור. ולגבי האנשים שמתאמנים כך, אני רואה מספיק שנפצעים כך. לא בדקתי סטטיסטיקות לראות מי יותר.

1- אמרתי שהכל אמור להיות בסדר בתנאי ש- א׳ ב׳ ג׳ קיימים, זה לא נכון הטיעון הזה? זה מאוד נכון.
לעומת זאת, לזרוק סתם משפט כמו שבסקוואט של טון וחצי הכל אמור להיות בסדר זה לא נכון. זה יהיה נכון אם תגיד ש ״הכל אמור להיות בסדר בתנאי שמי שעושה את הסקוואט הוא א׳ ב׳ ג׳״.
2- עצם זה שאתה מתאמן כבר ״העלת את המינון״, אם תתאמן במתודה הזו או במתודה הזו, זה לא ישנה כלום..
3- ולמה אימונים של ABC הם ״אימונים דפוקים״?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית