ייעוץ לבודד חזה:חובה או רשות..

ארנולד 2014

משתמש מתחיל
16
1
נק' מוניטין:
1
16
1
שלום לכל חברי הפורום.
שאלה: האם כשאני עובד על חזה "מומלץ" לשלב תרגיל מבודד (כגון: פרפר וכ"ו) או שאפשר את כל התרגילים בלא בידוד??
ואם כן לשלב מה היתרון ??
תודה מראש לעונים.

שלום לכל חברי הפורום.
שאלה: האם כשאני עובד על חזה "מומלץ" לשלב תרגיל מבודד (כגון: פרפר וכ"ו) או שאפשר את כל התרגילים בלא בידוד??
ואם כן לשלב מה היתרון ??
תודה מראש לעונים.
בהחלט לשלב. ברור שמרבית תשומת הלב חייבת להינתן לבנץ', אך שילוב של תרגיל יותר מבודד כמו פלייס, פרפר וכדומה, בהחלט יכול להביא לתוצאה טובה יותר בהיבטים הקשורים בגדילה.

מה האפקט בבידוד ??עצם ההפרדה משריר היד האחורית העובד בבנץ' שהחזה מתאמץ נטו??
לא במיוחד. לשריר לא כ"כ משנה אם הוא עובד נטו או לא.
סיבה אחת מרבות לגיוון בין תרגילים מבודדים למספר חזרות רב לבין תרגיל בסיסי כמו הבנץ' למספר חזרות מועט יכולה להיות הרכב השריר, המורכב בין השאר מסיבים לבנים ומסיבים
אדומים. בעוד הראשונים מגיבים טוב יותר לאימון עצים במשקל גבוה האחרונים יגיבו בצורה עדיפה לאימון רב חזרות שתרגילים מבודדים מבצעים ביעילות רבה יותר לשריר ספציפי (עדיין, מרבית הגדילה תושג בביצוע הבנץ' הכבד למספר חזרות סביר).
ברור שאחוז הסיבים האדומים/לבנים שונה בין מתאמנים וגם בין שרירים. אבל הגיוון הוא טוב ולמעשה עומד במבחן התוצאה בהיבטים של גדילה.

ממש לא. שני התרגילים מתבססים על אותה תנועה (קירוב אופקי בכתף). קיימים שני הבדלים:
1. הטרייספס יוצא מהמשוואה מכיוון שאין פשיטה של המרפק.
2. אתה יכול להרים פחות משקל בגלל שאתה מערב פחות שרירים ומבחינה של מבנה (ביומכניקה) אתה נמצא בחסרון (אי ספיקה אקטיבית)

ממש לא. שני התרגילים מתבססים על אותה תנועה (קירוב אופקי בכתף). קיימים שני הבדלים:
2. אתה יכול להרים פחות משקל בגלל שאתה מערב פחות שרירים ומבחינה של מבנה (ביומכניקה) אתה נמצא בחסרון (אי ספיקה אקטיבית)

דווקא אני לא רואה סיבה שהפקטורליס יהיה באי ספיקה אקטיבית איפהשהו במהלך התנועה
מה שכן מבחינת ביומכניקה אתה צודק, אתה מאריך את המנוף של ההתנגדות

על איזה 2 תרגילים אתה מדבר? מה הקשר לאי-ספיקה?

עשו לך בלאגן כי אתה לא קורא מה רשמו..

תעשה תרגיל עיקרי בנץ' כבד יחסית ותוסיף "תרגילי עזר" (בכוונה בגרשיים) מבודדים כמו פרפר וכדומה

שלום לכל חברי הפורום.
ואם כן לשלב מה היתרון ??
תודה מראש לעונים.
כן, תרגיל עזר כמו פרפר יכול להיות להיות שימושי מאוד

רור שמרבית תשומת הלב חייבת להינתן לבנץ',
האם לחיצה בדמבלים נחשב כמו בנץ ?
הסיבה שאני שואל היא שאני סובל מפציעה כרונית בכתף (תסמונת צביטה) ובגללה אינני יכול ללחוץ הרבה במוט (110 קילו RM 3)
לעומת זו באותה פוזיציה בדמבלים אני לוחץ ללא כאב כלל 40 לכל יד.

כן ולא. אותה תנועה, אפילו יותר סלחנית לכתפיים, אבל קשה להתקדם בה, גם כי אפשר להרים בה פחות וגם כי אי אפשר להתקדם בפחות מ-5 קילו (2.5 לכל יד).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית