הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע ביקורת על בערך כל תכניות הכח שמסתובבות באינטרנט (מומלץ למי שמעוניין בפאוורליפטינג)

ממה שקראתי על קורטה (בינתיים נכנסתי רק לשם) הוא כותב דברים שאני מסכים איתם לגמרי ושמעתי גם ממקומות אחרים.

צריך להמשיך לקרוא.
כמה שאלות ברשותך

איזה אחוזים בחרת בקורטה וכמה זמן לוקח לך אימון , והאם אתה עושה חימום לדדליפט?

כמה שאלות ברשותך

איזה אחוזים בחרת בקורטה וכמה זמן לוקח לך אימון , והאם אתה עושה חימום לדדליפט?

בגלל שזו התנסות ראשונה עם כזו כמות של נפח השבוע הראשון היה 58% סקוואט, 58% דדליפט ו-62% בנץ', מתחיל עכשיו את השבוע השני ומשנה את האחוזים ל-60% סקוואט, 61.5% דדליפט ו-66% בנץ'.

כרגע לוקח לי בסביבות השעתיים וחצי, אני תמיד מבצע מס' חזרות במשקל נמוך ממשקל העבודה כחימום - החימום בדדליפט הוא 100 ל3-5 חזרות, עושה עוד סט חימום בודד של 1-2 חזרות בסביבות 130-140 ומשם עובר לשמונה סטים.

מכיוון שהמשקל נמוך אני לא מרגיש צורך לעשות יותר משני סטים של חימום.

אתה יכול לקרוא בלוג של @Koller אם אתה מעוניין, אני מספים לו שם בזמן שהוא ב"מסע ישראלי".

בגלל שזו התנסות ראשונה עם כזו כמות של נפח השבוע הראשון היה 58% סקוואט, 58% דדליפט ו-62% בנץ', מתחיל עכשיו את השבוע השני ומשנה את האחוזים ל-60% סקוואט, 61.5% דדליפט ו-66% בנץ'.

כרגע לוקח לי בסביבות השעתיים וחצי, אני תמיד מבצע מס' חזרות במשקל נמוך ממשקל העבודה כחימום - החימום בדדליפט הוא 100 ל3-5 חזרות, עושה עוד סט חימום בודד של 1-2 חזרות בסביבות 130-140 ומשם עובר לשמונה סטים.

מכיוון שהמשקל נמוך אני לא מרגיש צורך לעשות יותר משני סטים של חימום.

אתה יכול לקרוא בלוג של @Koller אם אתה מעוניין, אני מספים לו שם בזמן שהוא ב"מסע ישראלי".
למה אחוזים כאלה נמוכים?

ה-58% ה- 58% זה מהשיא עם הסינגל פליי והרצועות שאמור להתבצע רואו

כאילו אם יש לך 100 קילו סקוואט עם חליפה ורצועות
אתה תעשה 58 קילו רואו ל8 חמישיות

ככה לפחות אני הבנתי (תקן אותי אם אני טועה)

למה אחוזים כאלה נמוכים?

ה-58% ה- 58% זה מהשיא עם הסינגל פליי והרצועות שאמור להתבצע רואו

כאילו אם יש לך 100 קילו סקוואט עם חליפה ורצועות
אתה תעשה 58 קילו רואו ל8 חמישיות

ככה לפחות אני הבנתי (תקן אותי אם אני טועה)

הבנת נכון, אבל בכל זאת העדפתי להתחיל באחוזים יחסית נמוכים (מלבד הבנץ') מכמה סיבות.

הראשונה היא שאני תמיד מתחיל תוכנית חדשה כשאני משאיר משקל על המוט - עדיף לבזבז שבוע/שבועיים מאשר להרוס את התכנון כולו. במקרה הכי הכי גרוע - הייתי עושה שבוע אחד עם 58-58-62, רואה שזה ממש קל לי ומוסיף עוד שבוע לבלוק הנפח.
אין שום הכרח לעלות רק 2% משבוע לשבוע וגם את זה אפשר לשנות (אתה יכול לראות שבשבוע השני אני אעלה ב-4% בבנץ' וב-3.5% בדדליפט).
בהתאם לרמת הקושי והעייפות המצטברת אני אשנה את האחוזים לשבוע השלישי.

בנוסף, מעולם לא התנסתי בכל כך הרבה נפח בשבוע אחד - לעבור בדדליפט מ-15 חזרות בשבוע שרובן חימום ל-120 חזרות בשבוע דורש הסתגלות (כרגע יש לי שלפוחיות ביד ימין שמאוד מפריעות לי לאחוז במוט). למרות המשקל הקל יחסית אני עדיין מרגיש את העייפות מהנפח שמצטברת מאימון לאימון.

עוד סיבה שבחרתי לעבוד ב-58%-62% בשבוע הראשון היא שמנסיון העבר עם תוכניות בעלות נפח גבוה לפלג גוף תחתון קשה לי להתאושש מאימון לאימון, ואני לא יכול להגיע לעבודה כמו סמרטוט כי זה יפריע לי להתרכז (העבודה שלי מאוד מאתגרת ואני חייב להיות חד).

אה, ואני עצלן ומעדיף להתקדם עם מעט עבודה מאשר עם הרבה עבודה 😃

קראתי על ה SS. נראה שכותב המאמר לא כזה מתלהב מהתוכנית

הוא לא מתלהב בגלל שמה שהוא מחפש זה תוכנית מכוונת מטרה לפאורליפטינג, אבל הוא כן אומר שזה תוכנית בסדר למתחיל בשביל לבנות בסיס סבבה כלומר ל 3-6 חודש ראשונים.

בכללי לא ראיתי שם תוכנית למישהו מתחיל שהוא מבסוט אליה

בילדרים צריכים פחות תכנון באימונים?

ממתי בילדרים מתעסקים בתכנון?
הבנת נכון, אבל בכל זאת העדפתי להתחיל באחוזים יחסית נמוכים (מלבד הבנץ') מכמה סיבות.

הראשונה היא שאני תמיד מתחיל תוכנית חדשה כשאני משאיר משקל על המוט - עדיף לבזבז שבוע/שבועיים מאשר להרוס את התכנון כולו. במקרה הכי הכי גרוע - הייתי עושה שבוע אחד עם 58-58-62, רואה שזה ממש קל לי ומוסיף עוד שבוע לבלוק הנפח.
אין שום הכרח לעלות רק 2% משבוע לשבוע וגם את זה אפשר לשנות (אתה יכול לראות שבשבוע השני אני אעלה ב-4% בבנץ' וב-3.5% בדדליפט).
בהתאם לרמת הקושי והעייפות המצטברת אני אשנה את האחוזים לשבוע השלישי.

בנוסף, מעולם לא התנסתי בכל כך הרבה נפח בשבוע אחד - לעבור בדדליפט מ-15 חזרות בשבוע שרובן חימום ל-120 חזרות בשבוע דורש הסתגלות (כרגע יש לי שלפוחיות ביד ימין שמאוד מפריעות לי לאחוז במוט). למרות המשקל הקל יחסית אני עדיין מרגיש את העייפות מהנפח שמצטברת מאימון לאימון.

עוד סיבה שבחרתי לעבוד ב-58%-62% בשבוע הראשון היא שמנסיון העבר עם תוכניות בעלות נפח גבוה לפלג גוף תחתון קשה לי להתאושש מאימון לאימון, ואני לא יכול להגיע לעבודה כמו סמרטוט כי זה יפריע לי להתרכז (העבודה שלי מאוד מאתגרת ואני חייב להיות חד).

אה, ואני עצלן ומעדיף להתקדם עם מעט עבודה מאשר עם הרבה עבודה 😃

מקווה שזה יעבוד בשבילך. אני חושב שאם לא מעלים את האחוזים התוכנית הזאת גרועה מאוד. בקושי אפשר לקרוא לה תוכנית כוח.

• פותח/ת השרשור
ממתי בילדרים מתעסקים בתכנון?
דווקא יש יותר מחקר על היפרטרופיה ויש בהחלט מקום לתכנון באימונים, בעיקר ככל שאתה מתקדם ונשאר טבעי.

פשוט מטבע הדברים התכנון של ליפטרים הוא למיט, אז הוא קשור בלהביא את עצמך לפיק בכח בתכנית ואצל בילדרים זה הפרפ שלפני התחרות.

חוץ מזה, רב הליפטרים פה מתכננים בעיקר על השווארמה הבאה... 😆

דווקא יש יותר מחקר על היפרטרופיה ויש בהחלט מקום לתכנון באימונים, בעיקר ככל שאתה מתקדם ונשאר טבעי.

פשוט מטבע הדברים התכנון של ליפטרים הוא למיט, אז הוא קשור בלהביא את עצמך לפיק בכח בתכנית ואצל בילדרים זה הפרפ שלפני התחרות.

חוץ מזה, רב הליפטרים פה מתכננים בעיקר על השווארמה הבאה... 😆

מה זה משנה שיש מקום? בילדרים פשוט לא מתכננים את האימונים שלהם, בטח שלא לפי מחקרים.

מקווה שזה יעבוד בשבילך. אני חושב שאם לא מעלים את האחוזים התוכנית הזאת גרועה מאוד. בקושי אפשר לקרוא לה תוכנית כוח.

בהחלט יכול להיות שהאחוזים לא מספיק גבוהים והתוכנית יותר מתישה מאשר מקדמת, אתמול היה אימון 4/12 (66% בנץ', 61.5% דדליפט, 60% סקוואט) וממש לא היה קל.

כנראה שהייתי משנה את כמות הנפח בתוכנית ומעלה בהתאם את העצימות, אבל גם הייתי משחק עם הנפח/עצימות בין שלושת האימונים של השבוע.

לא יודע כמה אפשר להרים כבד כשאתה עושה 24 סטים באימון שלוש פעמים בשבוע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית