הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שינוי גופני

moringolian

משתמש מתחיל
48
1
נק' מוניטין:
1
48
1
profit
תוך כמה זמן בערך אני אמורה לראות שינוי בגוף בהנחה שאני מתאמנת 6 פעמים בשבוע (פעמיים טי אר אקס , 3 פעמים אימוני כח+אירובי ופעם בשבוע פילאטיס ) ושומרת על גירעון קלורי של בערך 500-600קלוריות בתזונה דלת פחמימות ?..

לדעתי יהיה לך קשה מאוד (עד בכלל לא) לראות שינוי.
מדבריים ניתן להבין שאת לא עושה שום פעילות שמטרתה הגדלת מסת השריר שלך. גירעון קלורי + סגנון אימונים כמו שציינת אכן יביא לירידה במשקל בסופו של דבר. אבל מבחינת המראה החיצוני, לדעתי, את לא תראי שינויים משום שכל מה שאת עושה הוא לשרוף שומנים ושום דבר על-מנת לחטב (להגדיל את מסת השריר).

אני מציע שתפרטי קצת יותר על הדיאטה שלך ועל האימונים שלך.

אבל מבחינת המראה החיצוני, לדעתי, את לא תראי שינויים משום שכל מה שאת עושה הוא לשרוף שומנים ושום מדבר על-מנת לחטב (להגדיל את מסת השריר).
מסכימה.
חזרתי עכשיו לקרוא קצת הודעות קודמות שלך ואם את אכן כבר חצי שנה מסתובבת סביב אותו משקל, עם תכנית אימונים כל כך אינטנסיבית, וללא תוצאות המסקנה שלך חייבת להיות שהתכנית אינה יעילה.

יש לי כמה בעיות עם התכנית שלך:
1. התפישה של כל "המרבה הרי זה משובח" לא תופסת באימונים גופניים. חלק בלתי נפרד מהאימון הוא ההתאוששות והתזונה היא חלק מההתאוששות.
2. את מתפזרת וזה בעיקר בגלל שאין לך מטרה!

ההמלצה הראשונה שלי היא בחרי מטרה.
האם כל מה שאת רוצה זה לרדת במשקל?
בגובה ובמשקל שאת נמצאת כרגע הסיכוי שזה ישפר את המראה שלך הוא לא גדול כפי שכתב לך @Doron Milner .
אבל בכל מקרה, אם זאת המטרה, הייתי מתרכזת בשלושה אימוני כוח (כנגד משקולות) + 3 אימונים אירוביים בלבד.
TRX יכול לאתגר אותך אבל רק בשלב ההתחלתי. אחרי כמה חודשים מן הסתם הגוף שלך רגיל לעומסים האלה. פילאטיס - הגוף שלך ישיג יותר אם תתני לו לנוח באותו יום

לראות שינוי בגוף
איזה שינוי את מחפשת?

• פותח/ת השרשור
הייתה תקופה די ארוכה שהזנחתי את האימונים לגמרי , לפני זה הייתי מתאמנת כמו שציינת 3 אימוני כח + 3 אימוני אירובי על דל פחמימה , הייתי שוקלת 52 על 1.70 ומבחינת מראה חיצוני והיקפים הייתיאחלה (מותן -62 סמ , ישבן - 88). בעקבות ההזנחה של האימונים והתזונה כמובן שעליתי ואוטומטית הגוף לא נראה אותו דבר כי מסת השריר שהייתה לי לא נשמרה והתפרקה בנוסף לשומן שהתווסף. לפני כשבועיים החלטתי לקחת את עצמי בידיים שוב , הוספתי עוד אימונים (טיאראקס, פילאטיס) בנוסף לאימונים שהייתי עושה בעבר במטרה לזרז את התהליך וכבר בנתיים שבוע שומרת על דל פחמימה ללא חריגות , תוך הקפדה על צריכת שומנים טובים וכמות חלבון מספיקה

כמה את שוקלת עכשיו?

ממתי אלו מילים נרדפות?

ראית שטענתי שהן נרדפות?

הביטוי שמוסגר הוא הפירוש הנפוץ - לעניות דעתי. סתם להוריד מסת שומן, ללא הגדלת מסת השריר מוביל לגוף רזה ולא חטוב.

הביטוי שמוסגר הוא הפירוש הנפוץ - לעניות דעתי. סתם להוריד מסת שומן, ללא הגדלת מסת השריר מוביל לגוף רזה ולא חטוב.
ואם היא באחוז שומן גבוה מידי שלא מקנה את האפשרות להעלות במסת השריר?

• פותח/ת השרשור
כרגע שוקלת בערך 58.
ודורון , בנוגע לאימונים אני כן עושה עושה אימוני כח שמטרתם לבנות מסת שריר(נראלי).. אני עובדת במכונות על רגליים , ישבן וזרועות. בנוסף , מבצעת סקוואטים , לאנג'ים, כפיפות בטן בכל מיני וראציות , פלאנק ועוד כמה תרגילים בסגנון

על 58 ק"ג כן, כנראה העלאה במסת השריר זה הפתרון - אבל זה דורש לשבור מחסומים פסיכולוגים עמוקים שיש בערך לכל אישה בנושא (ואני מכליל כי זו המציאות בשטח). אם נגיד לך להעלות עכשיו ל 65-70 ק"ג זה ישמע כמו טירוף וחוסר הגיון מוחלט, אבל לצערי זה הפתרון (כנראה) לגוף שאת מחפשת. להעלות למשקל הזה ואז לחטב. העלאה במסת השריר מתבצעת במאזן קלורי חיובי ולא שלילי (לפחות לא באופן ויזואלי משמעותי) וזה אומר שאת צריכה לאכול הרבה יותר קלוריות ממה שאת אוכלת כרגע ולעשות אימוני משקולות ופחות אירובי. לעלות ל 65-70 ק"ג אמור לקחת לך לפחות חצי שנה אם את עושה את זה נכון. מה שכן, הבגדים ילחצו קצת והמשקל יעלה - 2 דברים שקצת קשה להתמודד איתם - לפחות בסיבוב הראשון (ואז רואים שזה לא כזה נורא כי תמיד מתחטבים).

על 58 ק"ג כן, כנראה העלאה במסת השריר זה הפתרון - אבל זה דורש לשבור מחסומים פסיכולוגים עמוקים שיש בערך לכל אישה בנושא (ואני מכליל כי זו המציאות בשטח). אם נגיד לך להעלות עכשיו ל 65-70 ק"ג זה ישמע כמו טירוף וחוסר הגיון מוחלט, אבל לצערי זה הפתרון (כנראה) לגוף שאת מחפשת. להעלות למשקל הזה ואז לחטב. העלאה במסת השריר מתבצעת במאזן קלורי חיובי ולא שלילי (לפחות לא באופן ויזואלי משמעותי) וזה אומר שאת צריכה לאכול הרבה יותר קלוריות ממה שאת אוכלת כרגע ולעשות אימוני משקולות ופחות אירובי. לעלות ל 65-70 ק"ג אמור לקחת לך לפחות חצי שנה אם את עושה את זה נכון. מה שכן, הבגדים ילחצו קצת והמשקל יעלה - 2 דברים שקצת קשה להתמודד איתם - לפחות בסיבוב הראשון (ואז רואים שזה לא כזה נורא כי תמיד מתחטבים).

I told you so....

ייתי שוקלת 52 על 1.70 ומבחינת מראה חיצוני והיקפים הייתיאחלה (מותן -62 סמ , ישבן - 88).
ה הבאה שלך? ההבנה שתאלצי להעלות משקל - שומו שמיים - ולהגיע לאזור ה-65 קילו

זה לא שהיא לא מרוצה מהגוף שלה אלא שהיא אהבה איך שהיא נראתה במשקל 52 ק"ג ולכן רוצה לחזור לשם.

אם אכן זו המטרה שלך תורידי עומסים - קחי תכנית FBW לשלוש פעמים בשבוע, תקפידי להעלות משקלי עבודה משבוע לשבוע תוסיפי שעתיים-שלוש אירובי בשבוע.
תקבעי תפריט עם גרעון קל של עד 500
תעשי ארוחת צ'יט אחת בשבוע
ובאופן כללי תשדרי לגוף שלך שגרה נעימה יותר מכפי שהיתה לו בחודשים האחרונים. תשאירי לגוף זמן להתאושש כי יתכן שהאובר-פעילות ואנדר-תזונה הכניסו את הגוף למצב מגננה.

לחלופין -
אם את אחרי חיטוב ארוך ולא יעיל והמוטיבציה שלך במגמת ירידה, מה שגורר יותר מידי זיופים מהתפריט ומרחיק אותך מהמטרה,
הנה אופציה נוספת:
קחי תקופה של כמה חודשים על נייטרלי+ בשילוב עם תכנית אימונים להעלאת מסת שריר
תני לגוף להתאושש, לבנות מסת שריר ולגייס מוטיבציה
ואז תוכלי לחזור לחיטוב מוצלח וקצר יותר
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
דורון , באסה על זה שאני יצטרך לעלות במשקל:/
ונראלי שאני יאמץ את מה שמרטין הציעה , מקווה שאראה שינוי בקרוב (;

דורון , באסה על זה שאני יצטרך לעלות במשקל:/
ונראלי שאני יאמץ את מה שמרטין הציעה , מקווה שאראה שינוי בקרוב (;

את צריכה להבין שהמספר הזה שמייצג את משקל הגוף שלך לא מעניין. מה שמעניין וחשוב, מה שצריך לעניין אותך הוא כיצד את נראית לעצמך במראה.

• פותח/ת השרשור
כמה חזרות וסטים אתם ממליצים? כיום למכשירים אני עושה 13 חזרות ו3 סטים כשבסט האחרון מספר החזרות קטן יותר (כי אני לא יכולה) , ובתרגילים כנגד משקל גוף 20 חזרות ו3 סטים חוץ מבטן שאני עושה מקסימום חזרות

Back
למעלה תחתית