ייעוץ לא מצליח להתרחב בגב

messika

משתמש מתחיל
61
0
נק' מוניטין:
0
61
0
בן 21, כרגע עושה מאסה כבר חודש לפי תכנית AB למסה מהפורטל.
אני מתאמן כבר שנה וחצי בערך, טכניקה טובה בכל התרגילים, המשקלים עולים לאט לאט בתקופת מאסה הזאת
אבל אני לא מצליח להרחיב את הגב, אולי זאת גנטיקה אני כבר לא יודע.
הגב נראה חזק, אבל לא רחב.
אני אובד עצות בקטע הזה, אשמח לייעוץ והכוונה.

בן 21, כרגע עושה מאסה כבר חודש לפי תכנית AB למסה מהפורטל.
אני מתאמן כבר שנה וחצי בערך, טכניקה טובה בכל התרגילים, המשקלים עולים לאט לאט בתקופת מאסה הזאת
אבל אני לא מצליח להרחיב את הגב, אולי זאת גנטיקה אני כבר לא יודע.
הגב נראה חזק, אבל לא רחב.
אני אובד עצות בקטע הזה, אשמח לייעוץ והכוונה.

נסה סטרואידים.

• פותח/ת השרשור
אל תתן עצות כשאתה לא יודע על מה אתה מדבר.

יש לך יחס גובהה ומשקל יחסית טוב.
אתה שמן/חטוב ?

אני לא שמן ולא חטוב.
משהו בסביבות ה17 אחוז שומן, הבעיה שהרוב מצטבר במותניים, ככה שגב רחב זה חובה אצלי.

בקשר למי שאמר לקחת סטרואידים, אני קצת מפחד להיסחף לתוך העסק הזה.

ותודה לכל מי שהגיב, אנסה את הצ'ין אפס, רק איך להכניס אותו לתכנית שלי?
כמה סטים? כמה חזרות?

אני לא שמן ולא חטוב.
משהו בסביבות ה17 אחוז שומן, הבעיה שהרוב מצטבר במותניים, ככה שגב רחב זה חובה אצלי.

בקשר למי שאמר לקחת סטרואידים, אני קצת מפחד להיסחף לתוך העסק הזה.

ותודה לכל מי שהגיב, אנסה את הצ'ין אפס, רק איך להכניס אותו לתכנית שלי?
כמה סטים? כמה חזרות?
הבחור צחק לגבי הסטרואידים.

אני לא חושב שתרגיל אחד זה מה שישנה את ההתקדמות שלך. קודם כל, לא צריך לעקוב אחרי רשימת תרגילים (התכנית הספציפית הזו בפורטל היא רשימה של תרגילים, ולא תכנית אימונים) כמו תוכי. אם אתה רגיל לעשות דדליפט, מבין את חשיבות הדדליפט ויכול לעשות דדליפט, תעשה דדליפט.
לאלו שאמרו שדדליפט לא בונה את שריר הרחב גבי, זו שטות. דדליפט כבד מעמיס גם על הרחב גבי. מעבר לזה, הוא בונה כוח ומסה בכל שרירי הגב הקטנים יותר (טרפזים על שלל חלקם, זוקפי הגו, רומבהוידס).
מעבר לזה, אני מציע לך קודם כל לבדוק את התזונה שלך. האם אתה עולה במשקל גוף באופן קבוע? אתה בטוח שאתה על מאזן קלורי חיובי? אוכל מספיק חלבון?
בנוסף, טכניקה יכולה להוות בעיה גדולה בגדילה. הרבה אנשים לא יודעים כיצד לעבוד על הרחב גבי, איך להגיע לכיווץ ומתיחה מלאים בכל תרגיל. במשיכות פולי עליון משוך את הכתפיים אחורה לפני תחילת התרגיל (דומה לכיווץ הטרפז האמצעי או השכמות לפני בנץ' פרס) ומשוך עם המרפקים. אם אתה אוחז רחב, משוך את המרפקים לכיוון הגוף. אם אתה אוחז צר, משוך את המרפקים אחורה, מעבר לקו הגוף. אל תרפה את כיווץ הכתפיים במהלך התרגיל, כך גם תוכל להרגיש את המתיחה והכיווץ בתרגיל. אותו דבר תעשה במתח על שלל הווריאציות שלו (צ'ין אפס, רחב, אחיזת סופינציה וכולי וכולי).
ברגע שתלמד לכווץ את השריר כמו שצריך ולהפעיל אותו כמה שיותר במהלך האימונים, גם תראה התקדמות טובה יותר.
את הפולי עליון בצע באחיזה רחבה. לא, לא כי אחיזות רחבות בונות רוחב ואחיזות צרות בונות עובי, זה ברוסיינס מטומטם, אלא כי במסור אתה מבצע פשיטה בכתף. במתח רחב ומשיכות פולי עליון רחבות אתה מבצע קירוב בכתף. כך תעבוד על שריר בזווית שונה ובתנועה שונה. במתח צר ומשיכות פולי עליון צרות התנועה היא ברובה פשיטה בכתף, בדומה למסור.
אגב, אני לא רואה את התועלת של הפולאובר בשלב זה. בתכנית עם נפח גבוה בהרבה פולאובר יכול להתאים כפינישר נחמד לאימון גב. הייתי מוסיף עוד תרגיל מורכב וכבד, כמו מתח או חתירה במוט. אני אישית מבצע חתירה במוט, מתח רחב\חתירה כנגד משקל גוף בסופרסט ופולי עליון רחב וצר ב-AB. להוסיף סופרסטים או דרופ סטים זו גם אפשרות. ושינוי התרגילים כל כמה אימונים גם יכול לקדם גדילה.

@vadim_ft
אשמח אם תוכיח חלק מהטענות ההזויות שלך.
עובדות:
*דדליפט עובד על הרחב גבי.
*אין אפשרות לאמוד בדיוק אחוזים של עבודה של שרירים בתרגיל מסוים. גם לא בבדיקות EMG, עד כמה שידוע לי.
*לשריר הירך האחורית קוראים האמסטרינג בלטינית, לא ארמסטירנגס.
*העבודה של הדדליפט בגב היא על כל שרשרת זוקפי הגו, ולא רק על הגב התחתון. בנוסף, גם הטרפזים והרומבהוידס עובדים.
*אין דרך לעבוד על עובי או על רוחב בשריר הרחב גבי. מה שאתה מתאר הוא תרגילים שבהם מתבצעת פשיטה בכתף מול תרגילים בהם מתבצע קירוב בכתף (אם להוציא מהמשוואה את הצ'ין אפס, שציינת ש'עובד על רוחב', שבעצם גם בו מתבצעת פשיטה, אלא אם כן עובדים באחיזה רחבה, כמובן).

@vadim_ft
אשמח אם תוכיח חלק מהטענות ההזויות שלך.
עובדות:
*דדליפט עובד על הרחב גבי.
*אין אפשרות לאמוד בדיוק אחוזים של עבודה של שרירים בתרגיל מסוים. גם לא בבדיקות EMG, עד כמה שידוע לי.
*לשריר הירך האחורית קוראים האמסטרינג בלטינית, לא ארמסטירנגס.
*העבודה של הדדליפט בגב היא על כל שרשרת זוקפי הגו, ולא רק על הגב התחתון. בנוסף, גם הטרפזים והרומבהוידס עובדים.
*אין דרך לעבוד על עובי או על רוחב בשריר הרחב גבי. מה שאתה מתאר הוא תרגילים שבהם מתבצעת פשיטה בכתף מול תרגילים בהם מתבצע קירוב בכתף (אם להוציא מהמשוואה את הצ'ין אפס, שציינת ש'עובד על רוחב', שבעצם גם בו מתבצעת פשיטה, אלא אם כן עובדים באחיזה רחבה, כמובן).

אין טעם. אלה טענות של בן אדם שלא עשה דדליפט מעולם.

דדליפט לא עובד בכלל על רוחב גבי . 70 אחוז מהעבודה שלו זה ארמסטירנגס .
העבודה שלו בגב היא בגב תחתון .

לפותח האשכול . מתח .ופולי עובד על רוחב גבי .
חתירות בנט אובר או אם משקולות מכונות בלאגנים עובדים על עובי .
תתמקד יותר במתח רחב וציאפס בשביל רוחב
צריך לתת לך חודש יעוץ אישי חינם אחרי התגובה הזאת.

אני כן עושה דדליפט . זה לא קשור .
איזה סטלבט הרצתם פה עליי חבל על הזמן . ממש סטנדפיסטים אחד אחד .
דדליפט זה תרגיל שהוא עובד בעיקר על רגליים . ה70 אחוז שאמרתי הוא זה לא באמת אחוז המדוויק לכמה מהתרגיל הזה הוא לרגליים אלה סתם משהו שציינתי . רוב העבודה ברגלים .

מבלי להתייחס לכל מה שנאמר פה,
פותח הפוסט אין לך מתח בתכנית ואני די בטוח שזה מה שגורם לבעיה שלך זה התרגיל הבסיסי ביותר לרחב גבי וכמה שהוא מעצבן לדעתי הוא חובה בכל תכנית..

וגם אתה מוזמן לעלות תמונה יכול להיות שמותן רחבה עם שומנים בצדדים גורמת לגב שלך להראות צר יותר ממה שהוא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית