הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר המלצה למוט אולימפי איכותי. בעיקר לבנץ' ודדליפט.

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
בס"ד

כרגע יש לי מוט אחד שאיתו אני מבצע סקאווט. הבעיה בו היא שהוא ממש עבה מהרגיל, דבר שמשפיע על הלחיצות והדדליפט בצורה רצינית. לסקאווט הוא מעולה.

עד עכשיו את הדדליפט והלחיצות אני מבצע במוט 'הלא עבה' אבל הוא שבור, עקום ומה לא...

השגתי אישור מה'מנהל' של ה'חדר כושר' לקניה של מוט נורמלי. אשמח לשמוע המלצות למוט איכותי וטוב שבעיקר ישמש אותי לדדליפט ולחיצות. אשמח שיהיה במחיר סביר.

תודה

מה שטוב לדדליפט זה דיי הפוך ממה שטוב ללחיצות.
לדדליפט אתה תרצה מוט אלסטי בקוטר אולימפי, וללחיצות אתה תרצה מוט מאוד לא אלסטי, ובקוטר קצת יותר עבה מאולימפי.
מוט איכותי שיכול לשרוד את הטמטום של הציבור הרחב בחדרי כושר ציבוריים מבלי להתעקם אחרי כמה שבועות / חודשים / שנה, זה לדעתי יותר קריטי מאשר הנתונים שלו.
Eleiko למשל יעשה את העבודה טוב, אבל האלסטיות והעובי גורמים לך להתפשר מעט על הלחיצות.

לדעתי יותר "משתלם" שעובי המוט יהיה אולימפי רגיל (28) כי ללחיצות זה לא ממש נורא, אבל מוט עבה זה דיי גרוע לדדליפט.

לסיכום, ההעדפות שלי:
בתקציב לא מוגבל - Eleiko
בתקציב כן מוגבל - מוט אולימפי לא ג'נרי אחר (למשל הAgain Faster שנמכר בסאל ספורט)

אליקו יהיה בזבוז כסף מוחלט. מנסיון אין שום הצדקה לקנייה שלו. היה לי במכון והעדפתי להשמתמש במוטות Powerbar של חברה אוסטרלית (ABC).

יצא לי להתאמן עם מוט של Rouge ו Again Faster שניהם לדעתי יעשו את העבודה. מייק אומר שהמוט של York גם טוב.

ברמת העקרון כל מוט שאינו מוט דדליפט, אינו מתאים לדדליפט. אבל מכיוון שבארץ אין ולו מוט דדליפט אחד, אמנע מלהמליץ על לקנות כזה.

אליקו יהיה בזבוז כסף מוחלט. מנסיון אין שום הצדקה לקנייה שלו. היה לי במכון והעדפתי להשמתמש במוטות Powerbar של חברה אוסטרלית (ABC).

יצא לי להתאמן עם מוט של Rouge ו Again Faster שניהם לדעתי יעשו את העבודה. מייק אומר שהמוט של York גם טוב.

ברמת העקרון כל מוט שאינו מוט דדליפט, אינו מתאים לדדליפט. אבל מכיוון שבארץ אין ולו מוט דדליפט אחד, אמנע מלהמליץ על לקנות כזה.
Eleiko יותר עמיד מAgain Faster ורוג. ההמלצה הייתה נטו בגלל עמידות, אין בו יתרון בדדליפט / בנץ' על פני שני האחרים. נטו מבחינת עמידות, תוך התחשבות בכך שהוא הולך לעבור את ההתעללויות של הציבור הרחב, כולל בילדרים.

לדדליפט ולחיצות
חד משמעית AF
החסרון שלו הוא שהוא גמיש, אבל בגלל שהוא לדדליפט ( שזה מה שאתה רוצה במוט דדליפט ), ובבנצ' אתה לא עובד עם 200, אז הוא יהיה מעולה.

אם בכל זאת יש לך מחשבות על משהו שיתאים גם לסקוואט אז AF זה רעיון ממש רע, בגלל שבמשקלי עבודה שלך אתה תסבול מהגמישות שלו- לכן במקרה כזה אני ממליץ על היורק שאביר ספורט מוכרים ( אני מתכוון לרכוש השבוע בשביל תנאים טובים יותר לסקוואט וללחיצה ).

Eleiko יותר עמיד מAgain Faster ורוג. ההמלצה הייתה נטו בגלל עמידות, אין בו יתרון בדדליפט / בנץ' על פני שני האחרים. נטו מבחינת עמידות, תוך התחשבות בכך שהוא הולך לעבור את ההתעללויות של הציבור הרחב, כולל בילדרים.

כמה מוטות של AF או Rouge אתה מכיר שנהרסו? אני התעללתי במוט אצלינו במכון והוא פיקס. מעבר לכך, אם מתעקם יש אחריות לכל החיים.

מוט AF , יחסית זול מהאלטרנטיבות ויש לך ספק בארץ , המוט עם אחריות.

שברנו אצלנו במכון מוט AF ויום אחרי הגיע חדש.

כמה מוטות של AF או Rouge אתה מכיר שנהרסו? אני התעללתי במוט אצלינו במכון והוא פיקס. מעבר לכך, אם מתעקם יש אחריות לכל החיים.
אני מכיר 2 של AF. של רוג שם, דיי הרבה. כנראה שראיתי לא מעט מוטות רוג עקומים בגלל שהם נמצאים בבוקסים של קרוספיט, ושם הבלאי מאוד מהיר מהבחינה הזו.
אבל האמת, בזכות האחריות אולי באמת יותר משתלם AF או רוג.

ההמלצה פה למוט גמיש בדדליפט היא די מגוחכת. בואו נביא מוט מגומי וזהו לא נצטרך בכלל להרים את המוט

או שיש נקודה אחרת שאני מפספס בהמלצה הזאת

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם. אני אשתדל להיות תכליתי:

ה AF נשמע טוב (גם בשל האחריות שקיימת), מישהו יכול להצביע על מחיר למוט הזה?
YORK- נשמע מוט סביר, יעלה 950 כמו שאומרים.
אליקו- נשמע שהמחיר גבוה, לא רלוונטי.

כמה המוט של רוג עולה? יש עליו אחריות?

ההמלצה פה למוט גמיש בדדליפט היא די מגוחכת. בואו נביא מוט מגומי וזהו לא נצטרך בכלל להרים את המוט
זה לא העניין של טווח התנועה, כמו זה שהניתוק בדדליפט ( בפרט למהירים מבינינו )- עלול לגרום לפגיעה בגב התחתון
ה AF נשמע טוב (גם בשל האחריות שקיימת), מישהו יכול להצביע על מחיר למוט הזה?
1600. אולי בגלל שזה למכון יעשו הנחה. לגבי רוג- אני חושב שלא מביאים כבר לארץ

פרט נמק והסבר
ממה שאני זוכר ששמעתי- הגב התחתון סופג את האימפקט של הניתוק וזה עלול לגרום לדומס בטווח הקצר ולדלקת בטווח הארוך.
אולי @Blast יוכל לתרום הסבר יותר מפורט

מוט קשיח לא פוגע בגב תחתון, פשוט יהיה יותר קשה להרים איתו.

או שיש נקודה אחרת שאני מפספס בהמלצה הזאת

אתה מודע שבכל התחרויות חוץ מIPF משתמשים במוט מיוחד לדדליפט, שאינו משמש לשום תרגיל אחר חוץ מוריאציות של דדליפט, והוא משמעותית יותר גמיש מכל מה שהביאו כאן בתור דוגמא, כל השיאי עולם שאתה רואה - מבוצעים עם מוט דדליפט.

אתה עדיין חושב שזה מגוחך?

וזה ההסבר שאנדי בולטון נתן לזה שהוא הרים פחות ממה שתוכנן בהופעת האורח שלו בדימונה ?

אגב אם זו הסיבה היחידה למוט גמיש, אז זה באמת מטופש. אפשר פשוט להגדיל את הקוטר של הפלטות

אתה מודע שבכל התחרויות חוץ מIPF משתמשים במוט מיוחד לדדליפט, שאינו משמש לשום תרגיל אחר חוץ מוריאציות של דדליפט, והוא משמעותית יותר גמיש מכל מה שהביאו כאן בתור דוגמא, כל השיאי עולם שאתה רואה - מבוצעים עם מוט דדליפט.

אתה עדיין חושב שזה מגוחך?
אם זאת הסיבה אז כן, אני חושב שזה מגוחך
זה שכל האיגודים עושים את זה לא אומר שזה נכון... ברור לך שזה לא הסבר הגיוני נכון? להגיד כי ככה כולם עושים? נו באמת..

ממה שאני זוכר ששמעתי- הגב התחתון סופג את האימפקט של הניתוק וזה עלול לגרום לדומס בטווח הקצר ולדלקת בטווח הארוך.
אולי @Blast יוכל לתרום הסבר יותר מפורט
אני סובל כבר זמן רב מדלקת בזוקפי הגב ומבחינתי יש הבדל תהומי בין מוט גמיש -הaf שאני עובד איתו לבין מוטות רגילים ולא גמישים. מה גם שאם הטכניקה כוללת תלישה מהרצפה ישנו סיכון גם לבייספס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית