הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר המלצה למוט אולימפי איכותי. בעיקר לבנץ' ודדליפט.

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
בס"ד

כרגע יש לי מוט אחד שאיתו אני מבצע סקאווט. הבעיה בו היא שהוא ממש עבה מהרגיל, דבר שמשפיע על הלחיצות והדדליפט בצורה רצינית. לסקאווט הוא מעולה.

עד עכשיו את הדדליפט והלחיצות אני מבצע במוט 'הלא עבה' אבל הוא שבור, עקום ומה לא...

השגתי אישור מה'מנהל' של ה'חדר כושר' לקניה של מוט נורמלי. אשמח לשמוע המלצות למוט איכותי וטוב שבעיקר ישמש אותי לדדליפט ולחיצות. אשמח שיהיה במחיר סביר.

תודה

אם זאת הסיבה אז כן, אני חושב שזה מגוחך
זה שכל האיגודים עושים את זה לא אומר שזה נכון... ברור לך שזה לא הסבר הגיוני נכון? להגיד כי ככה כולם עושים? נו באמת..

הנה הגיע שחר18 ללמד את עולם הפאוורליפטינג איך לשפר את מעמדו מבחינת ציוד, שניה אני אכתוב לplwatch שיש לך מה להגיד בנידון אולי תהיה כאן מהפכה.

ביום שתנסה להרים עם מוט דדליפט, לדעה שלך אולי תהיה חצי רלוונטיות לנושא. מס' האנשים בארץ שהתנסו עם מוט דדליפט הוא חד ספרתי ככל הנראה.

הנה הגיע שחר18 ללמד את עולם הפאוורליפטינג איך לשפר את מעמדו מבחינת ציוד, שניה אני אכתוב לplwatch שיש לך מה להגיד בנידון אולי תהיה כאן מהפכה.

ביום שתנסה להרים עם מוט דדליפט, לדעה שלך אולי תהיה חצי רלוונטיות לנושא. מס' האנשים בארץ שהתנסו עם מוט דדליפט הוא חד ספרתי ככל הנראה.
אני שאלתי מה הסיבה להרים עם מוט גמיש, אף אחד לא ענה לי פה תשובה הגיונית. אני יחזור שוב פעם ויגיד, אם המטרה היא להוסיף כמה ק"ג על ידי קיצור טווח התנועה אז כן זה סיבה דבילית. באותה מידה אפשר לקצר עוד את את טווח התנועה בכל מיני דרכים - אם כל המטרה היא משקל.
אם יש הסבר אחר שהגיוני, אתה מוזמן לכתוב אותו ואני יותר מאשמח ללמוד. אם לא, תחסוך ממני את התגובות המזלזלות.

@the Raccoon המוט 'יורק' שהזמנת, יש עליו אחריות?

מה המחיר למוט 'רוג'?
אין אחריות כנראה. לגבי רוג, שוב - לא חושב שמוכרים בארץ. חיפשתי בסאל ספורט ואביר ספורט ולא מצאתי

מוט קשיח לא פוגע בגב תחתון, פשוט יהיה יותר קשה להרים איתו.

אתה מודע שבכל התחרויות חוץ מIPF משתמשים במוט מיוחד לדדליפט, שאינו משמש לשום תרגיל אחר חוץ מוריאציות של דדליפט, והוא משמעותית יותר גמיש מכל מה שהביאו כאן בתור דוגמא, כל השיאי עולם שאתה רואה - מבוצעים עם מוט דדליפט.

אתה עדיין חושב שזה מגוחך?

שכל ארגון יעשה מה שהוא רוצה, אבל זה רק מוסיף לבעייתיות בהשוואות של שיאים בין ארגונים.

לא מוסיף לשום בעייתיות. יש את IPF ויש את כל השאר. גם ככה בIPF הכל שונה - בדיקות, קט' משקל, זמני שקילה, ציוד מותר, שיפוט.

מאוד ממליץ על המוט יורק. אמנם אני לא מדגדג את המשקלים שלך, אבל הוא מצוין לכל מה שאני עושה ואחרי עבודה עם מוטות של AF הוא בהחלט לא יורד מהם, ועולה כמעט חצי. מה שכן יש לו נרלינג מאוד אגרסיבי אם זה מפריע לך.

לא רואה למה שיהיה הבדל בין מוט גמיש ללא חוץ מדבר אחד (שיכול להיות משמעותי), כשהמוט מספיק גמיש כדי להתעקם כבר לפני הניתוק אתה בעצם מקצר את הטווח תנועה בקצת.
מפה ועד דלקות ובלאגן, לא נראה לי.

לא רואה למה שיהיה הבדל בין מוט גמיש ללא חוץ מדבר אחד (שיכול להיות משמעותי), כשהמוט מספיק גמיש כדי להתעקם כבר לפני הניתוק אתה בעצם מקצר את הטווח תנועה בקצת.
מפה ועד דלקות ובלאגן, לא נראה לי.
אם / כמה הוא יתעקם לפני הניתוק תלוי במשקל שעליו - ככל שיש יותר, הוא יתעקם יותר.
זה בהחלט דבילי, אבל אם אתה מתאמן לתחרות עם מוט גמיש - רצוי שגם בסיס האימונים שלך יהיה מבוסס על מוט כזה.

אם / כמה הוא יתעקם לפני הניתוק תלוי במשקל שעליו - ככל שיש יותר, הוא יתעקם יותר.
זה בהחלט דבילי, אבל אם אתה מתאמן לתחרות עם מוט גמיש - רצוי שגם בסיס האימונים שלך יהיה מבוסס על מוט כזה.
אתה רואה סיבה למוט גמיש חוץ מאשר קיצור טווח התנועה ? ( שאם זאת המטרה אז זה ממש תמוה )

לגבי אימונים- אם מתאמנים עם מוט רגיל ובתחרות יש מוט גמיש, אז פשוט יהיה יותר קל בתחרות עם אותו המשקל

הקיצור טווח תנועה הוא אפסי, ברמה של מ"מ בודדים. במיוחד במוטות בארץ שההבדלים לא תהומיים.

בתחרויות בארץ כרגע לא ממש ידוע מה המוט, סביר להניח שיהיה סגנון AF, מוט דדליפט כרגע אין בארץ.

אתה רואה סיבה למוט גמיש חוץ מאשר קיצור טווח התנועה ? ( שאם זאת המטרה אז זה ממש תמוה )
לא
אבל אשמח לשמוע למה כן. אולי אני מפספס משהו.

לגבי אימונים- אם מתאמנים עם מוט רגיל ובתחרות יש מוט גמיש, אז פשוט יהיה יותר קל בתחרות עם אותו המשקל
בתחרות אתה לא מחפש קל, אלא תוצאה. אם תתאמן על טווח תנועה X, זה יכין אותך מצויין לדדליפט בטווח תנועה X.
אבל אם התחרות היא ראק פולס (מקצין בכוונה), אז אתה תיאלץ להתאמן גם על ראק פולס על מנת למקסם את עצמך.

בוודאי שההבדלים קטנים מאוד, אבל בסיס האימונים של כל ספורטאי בכל תחום צריך להיות ברוב הזמן הענף עצמו. במקרה הנ"ל, זה כולל מוט גמיש. פשוט ההבדלים מאוד קטנים, ככה שזה לא כל כך קריטי.

יש תירוץ שהוא ארוך יותר כדי לאפשר עמידה רחבה יותר. אבל אורך זה לא הדבר היחיד שמשפיע על הגמישות, אלא גם העובי.

בכל מקרה, זה לא הבדל מינימלי כמו שנאמר כאן, המוט יכול להתעקם מספר סנטימטרים לפני שהוא מתנתק מהרצפה.

הקיצור טווח תנועה הוא אפסי, ברמה של מ"מ בודדים. במיוחד במוטות בארץ שההבדלים לא תהומיים.

בתחרויות בארץ כרגע לא ממש ידוע מה המוט, סביר להניח שיהיה סגנון AF, מוט דדליפט כרגע אין בארץ.
ממש לא מ"מ בודדים, אתה יכול לראות סרטונים בהם המוט מתעקם ולהבין כמה זה יכול להיות משמעותי.

אני לא צריך לראות סרטונים, יש אצלי במכון 2 מוטות כאלו ואני מתאמן גם איתם וגם עם מוטות "רגילים".

לא חוכמה להסתכל על מוט עם 400+ קילו ולגלות שהוא מתעקם קצת יותר. הוא לא מתעקם בכמה ס"מ באופן חד משמעי.

יש למוט דדליפט יתרונות נוספים - קוטר 27 מ"מ לעומת 28-29 במוט רגיל, אלסטיות שמאפשרת לא רק קיצור קל של טווח תנועה אלא "תלישה" של המוט עם מומנט כלפי מעלה (כמו קפיץ, אם זה נשמע הגיוני).

• פותח/ת השרשור

איך משיגים את המוט יורק בהנחה דרך אדטו? למי צריך להתקשר להזמין? תודה רבה

לא עמדתי עם סרגל, אבל זה לא נראה לי כמו כמה ס"מ.

שהמשקל בטווח האנושי (200+) אפילו עם פלטות במפר שתופסות יותר מקום על המוט (פלטות מכויילות דקות וגורמות למוט להיות פחות בננה) המוט בקושי מתעקם בניתוק.

אני מעריך הרבה אנשים שהגיבו כאן, חלקם יותר חזקים או יותר מנוסים ממני, אבל לפני שמגיבים על מוט מסויים, רצוי להרים אותו פעם.

לגבי להתכונן לתחרות עם מוט דדליפט - דווקא יש דעה מאוד רווחת ומקצועית שרצוי להתאמן עם מוט קשיח על מנת "לקבל" יותר מהאימון עצמו, אפילו אנדי בולטון בעצמו כיום מתאמן עם מוט קשיח במכון. מציעים 3-4 שבועות לפני התחרות לעבור למוט דדליפט, אבל זו רק דעה. אני עכשיו עברתי למוט קשיח לחודשים הקרובים.

איך משיגים את המוט יורק בהנחה דרך אדטו? למי צריך להתקשר להזמין? תודה רבה
חזי אשכנזי שמפרסם אצל אדטו כל חמש דקות, שלח לו הודעה בפייס

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית