הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לינארית של ביל או טקסס ?

Snorlax

משתמש קבוע
1,583
838
נק' מוניטין:
5,412
1,583
838
היה לי ניסיון בעבר של חודש עם טקסס אבל נפצעתי אחרי חודש ...
המשקלים הם
215דד
175סק
105בנץ
מה עדיף

הוא לא טבעי עחי...

אני הולך על טקסס כנראה, בקשר לדדליפט בנפח אפשר ללכת על 8שלשות במקום 5*5 ?
ואל תגידו לי אל תעשה דד בנפח כי נפשית אני לא אשרוד עם 3-5חזרות של דד בשבוע
ניפגש אצל האורטופד..

סתאם,
אישית,אני עשיתי (ועושה) לפי השיטה הרגילה,כמובן שאפשר לשחק עם התבנית בשביל המטרה שלך.
ביי

• פותח/ת השרשור
ניפגש אצל האורטופד..

סתאם,
אישית,אני עשיתי (ועושה) לפי השיטה הרגילה,כמובן שאפשר לשחק עם התבנית בשביל המטרה שלך.
ביי
שכחת שאתה מדבר עם נחבי aka זוקפי פלדה' 😃
וזה לא מטרה אלא יותר לכיף, דדליפט זה פשוט כיף...

אני יודע איך התוכניות בנויות, השאלה למה עדיף לינארית בחיטוב על פני טקסס.

אחרי שהפכתי ביני לבין עצמי במה שהיה בתקופה ההיא, הבנתי שאי אפשר להמליץ על התכנית בצורה גורפת לתקופת החיטוב, ואני אסביר-
כשאני עשיתי טקסס בחיטוב, זה היה :

-חיטוב של כחמישה שבועות
-בכל זאת הגיע כשל במשקלים בסקוואט ובדדליפט התחתון בערך בשבוע החמישי,
בגלל שלא הצלחתי להתתאושש עד העצימות בכל מה שקשור לפלג הגוף התחתון.

יש עוד נקודות שגרמו לתכנית להתאים לי :

-לטקסס נכנסתי תוך כדי חזרה לסקוואט אחרי פציעה ארוכה, עם הבדל של 90~ קילו בין הסקוואט לדדליפט
-מה שלחצתי לפני החיטוב בעצימות, היה רחוק מהטריפל האמיתי שלי.

זאת אומרת שבסה"כ הוצאתי לפועל כוח שהיה לי בטנק כבר/ הייתה חסרה עבודה עצבית עליו, אבל לא מסת שריר ( סקוואט ).

בשורה התחתונה לגבי טקסס בחיטוב :

אני חושב שמתאמן שרק עבר להתקדמות שבועית, יוכל להפיק ממנה יותר התקדמות בשלב הראשון של החיטוב ( אם מדברים על חיטוב לא דרסטי, ועל אדם שלא מתרסק במשקלים בחיטוב )
רק שההמלצה שלי תהיה להמשיך בה כל עוד הכל עולה נורא קליל, ולאחר מכן לעבור לתכנית עם עומס ידידותי יותר.

אחרי שהפכתי ביני לבין עצמי במה שהיה בתקופה ההיא, הבנתי שאי אפשר להמליץ על התכנית בצורה גורפת לתקופת החיטוב, ואני אסביר-
כשאני עשיתי טקסס בחיטוב, זה היה :

-חיטוב של כחמישה שבועות
-בכל זאת הגיע כשל במשקלים בסקוואט ובדדליפט התחתון בערך בשבוע החמישי,
בגלל שלא הצלחתי להתתאושש עד העצימות בכל מה שקשור לפלג הגוף התחתון.

יש עוד נקודות שגרמו לתכנית להתאים לי :

-לטקסס נכנסתי תוך כדי חזרה לסקוואט אחרי פציעה ארוכה, עם הבדל של 90~ קילו בין הסקוואט לדדליפט
-מה שלחצתי לפני החיטוב בעצימות, היה רחוק מהטריפל האמיתי שלי.

זאת אומרת שבסה"כ הוצאתי לפועל כוח שהיה לי בטנק כבר/ הייתה חסרה עבודה עצבית עליו, אבל לא מסת שריר ( סקוואט ).

אני חושב שמתאמן שרק עבר להתקדמות שבועית, יוכל להפיק ממנה יותר התקדמות בשלב הראשון של החיטוב ( אם מדברים על חיטוב לא דרסטי, ועל אדם שלא מתרסק במשקלים בחיטוב )
רק שההמלצה שלי תהיה להמשיך בה כל עוד הכל עולה נורא קליל, ולאחר מכן לעבור לתכנית עם עומס ידידותי יותר.
הבנתי,אבל למה אתה שם תמונה של שי יוניסי בפרופיל?

רק לראות שהבנתי נכון, אפשר לעשות טקסס בחיטוב, נגיד בהתחלה של החיטוב לכמה שבועות הראשונים ואז לעבור ללינארית?

לא רואה שום סיבה לעשות לינארית של ביל סטאר אלא בחיטוב
אני התקדמתי עם הליניארית של סטאר בצורה מעולה. ממש לא מסכים שצריך ככה לשלול אותה על הסף. יש כאלה שנפח נמוך מעולה להם לסקוואט. להלן אני. ביצעתי פעם אחת ליניארית מלאה וכרגע סוג של עושה ליניארית לסקוואט, בשני המקרים מאד לא התאכזבתי. גם אם זה בחזרה מפציעה, להוסיף 50 קילו לסקוואט שלי בתנאי צבא של חוסר באימונים ובתזונה אני חושב שזה מעולה. ואגב זה היו 50 קילו רצופים, הכשל הראשון שלי הגיע ב190 והשלשה הראשונה שעשיתי בכלל הייתה ב180.

אני התקדמתי עם הליניארית של סטאר בצורה מעולה. ממש לא מסכים שצריך ככה לשלול אותה על הסף. יש כאלה שנפח נמוך מעולה להם לסקוואט. להלן אני. ביצעתי פעם אחת ליניארית מלאה וכרגע סוג של עושה ליניארית לסקוואט, בשני המקרים מאד לא התאכזבתי. גם אם זה בחזרה מפציעה, להוסיף 50 קילו לסקוואט שלי בתנאי צבא של חוסר באימונים ובתזונה אני חושב שזה מעולה. ואגב זה היו 50 קילו רצופים, הכשל הראשון שלי הגיע ב190 והשלשה הראשונה שעשיתי בכלל הייתה ב180.

מצטרף להרצל.
אני כרגע בלינארית ומתקדם מעולה ושבועי בדיוק כמו בטקסס.
אני מוסיף מקבילים כעזר והלחיצות שלי מתקדמות פצצה 🏋️😅

סנורלקס כבר הסברתי לך... תבדוק גם את הלינארית אני ממש אוהב אותה ואתה רואה שההתקדמות טובה. 😉

• פותח/ת השרשור
אז מה עדיף לי ?
רוצה לתת דגש לסקוואט אבל לא להזניח בנץ ודד

לינארית נראת הרבה יותר קלה, אז האם באמת יותר כדאי ללכת על לינארית או טקסס במסה ?
סנורלקס סליחה שאני נדחף אבל אני ככה מברר לעתיד מה לעשות אחרי שאני יסיים SS

איך תראה תכנית כזאת ?
סתכל על המבנה של ליניארית, התרגיל האמצעי הוא לחיצה? תחליף אותו בבנץ'/פרס.
אימון A עם נפח של 5x5, אימון B עם התאוששות של 3x3 (תרגיל מתחלף עם 90% משקל), אימון C עם שבירת שיאים של 1x5.
הסקוואט והמשיכה נשארים כמו בליניארית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית