הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע ,תזונה טבעונית

הקרנף הלבן

משתמש קבוע
1,155
1,828
נק' מוניטין:
9,758
1,155
1,828
אני חוגג בקרוב שלוש שנות טבעונות.
כל מי שהכרתי, אמר בהתחלה, שאאבד את כל הכוח שלי,
אהיה צנום ושדוף....
אני, שמטבעי קטן אמונה, אמרתי ננסה.
כיום אני שוקל בדיוק כמו בעבר,
חזק יותר, מהיר יותר, ומרגיש קליל יותר (רק שמנים באופי מבינים מה זה להרגיש קליל)
החלטתי לכתוב פה, ולהסביר איך יוצרים תפריט טבעוני, עשיר בחלבון, בריא וטעים.

מידי פעם אחשוף מתכון (עוד תחביב קטן)
או מוצר חדש שנתקלנו בו בניכר....

המוצר היום - לחם חלבון של חברת VYOMAX.
מדובר בלחם במרקם המזכיר את הפומפרניקל מהארץ. כל פרוסה מכילה 130 קלוריות, 10 גרם של חלבון, 7 גרם פחממה, 5 גרם סיבים תזונתיים. 5.5 גרם שומן.
http://www.vyomaxnutrition.com/vyomax-protein-bread-9-slices-1999-p.asp

אלה שמתעסקים רק בעצמם ואלה שמטיפים לאחרים.... זה בעצם מגדיר את כל בני האדם בכל נושא שהוא.
כל דיון בפורום הזה מתקבל בברכה, ויש פה הרבה ויכוחים, אבל שמישהו מספר על עצמו ורושם שהוא טבעוני פתאום משייכים אותו לכת ותוקפים אותו. ראה עמודים ראשונים בדיון.

נערך לאחרונה:
אלה שמתעסקים רק בעצמם ואלה שמטיפים לאחרים.... זה בעצם מגדיר את כל בני האדם בכל נושא שהוא.
כל דיון בפורום הזה מתקבל בברכה, ויש פה הרבה ויכוחים, אבל שמישהו מספר על עצמו ורושם שהוא טבעוני פתאום משייכין אותו לכת ותוקפים אותו. ראה עמודים ראשונים בדיון.

ועדיין, קח את הנושא הכי בוער - פוליטיקה.
אם אתה שמאלני ואתה מתווכח עם ימני... אתם יכולים לדבר שעות... אבל אתה לא מנסה למכור לאותו ימני תעמולה כדי לשכנע אותו לעבור לצד שלך... אתה מתווכח איתו על הדרך, על העקרונות, על הרעיונות, על ההיסטוריה אבל אתה לא יוצא מנקודת הנחה של "אני צודק ורק אני צודק, והוא טועה ולנצח יהיה טועה אם ישאר בעמדתו". בכל ויכוח יש תמיד הנחה שיש סבירות (גם אם קטנה) שכל אחד מהצדדים טועה.

עם טבעונים הסבירות הזאת לא קיימת.. הם כל כך אדוקים שהם בטוחים שהם צודקים ולא מוכנים לקבל את האופציה הקלושה ביותר שהם טועים. זה מאפיין שקיים רק בתחום אחד בחיינו - דת! וזו בדיוק הסיבה שהרבה אנשים מתייחסים לטבעונים ככת.

מעבר לזה, אני לא מבין מה הבעיה שלך עם קיטלוג. כל דבר בחיינו מקוטלג. גם אתה מקוטלג ב80000 תחומים אחרים בחייך.
אז למה מפריע לך שגם את הטבעונים מקטלגים? להפך, זה צריך לעודד אותך.. זה אומר שמבדלים בינך לבין מישהו אחר ולא מתייחסים אליכם כקבוצה אחת.

אני לא תוקף טבעונים, אני פשוט מתרחק מהם. רוב הטבעונים שפגשתי לא יודעים להידבר ולהיות לצד לא טבעונים. זה בערך כמו מה שקורה אצל חרידים... חרידים לא נמצאים לצד חילונים. יש מעט מאוד חרידים שמסכימים להיות ליד חילונים או כי הם ליברלים או כי הם מנסים לשכנע את החילונים לעבור לצד שלהם... אבל גם אז הם יודעים היטב איך לעשות את זה ובראש ובראשונה הם מבינים מה מניע את החילונים... לשם השוואה: החרידי לא יציג לחילוני תמונה של הרבי באבא באבא מבאבא באבא, כי הוא מבין שזה לא מה שיניע את החילוני לעבור לצד שלו. על אותו משקל טבעונים צריכים להפסיק להראות לנו תמונות של חיות סובלות. אנו מודעים לזה היטב וזה שתראו לנו עוד תמונות לא יגרום לנו להיות טבעונים.. זה רק יגרום לנו לקנות את הבשר במשחטה אחרת.

פשוט לא נכון. ימני או שמאלני יתווכחו איתך באותו להט, עם אותה צדקת דרך.
ויש הרבה טבעונים שהתיוג הזה ששמת עליהם לא מדויק בכלל.
ברור שהם חושבים שהם צודקים, למה, אתה יוצא מנקודת הנחה שאתה טועה? אתה מכיר מישהו שעושה את זה? או שמסוגל בכלל?

זה אינדווידואלי. תפסיקו להכליל..
מעודי לא ראיתי כל כך הרבה כשךים לוגיים בתגובה אחת
להתחיל למנות?

זה לא "בולשיט חדש". כנראה שאתה פשוט לא מעודכן.
והטיעון הזה הגיע בעקבות אנשים שטוענים פה שללא בשר האנושות הייתה נכחדת. בגלל שהם כל כך "דואגים" לעתיד שלהם פה על כדור הארץ הטיעון התבקש.

אם זה לא חדש, אני מצטער. אני לא מתעדכן בבולשיט צמחוני/טבעוני על בסיס יומי.

ברור שהם חושבים שהם צודקים, למה, אתה יוצא מנקודת הנחה שאתה טועה? אתה מכיר מישהו שעושה את זה? או שמסוגל בכלל?

אני יוצא מנקודת הנחה שאני צודק בדרכי אך יחד עם זאת אני לא אטום במחשבה שרק הדרך שלי נכונה.
הדרך שלי נכונה עבורי ואני מקבל את זה שלאדם אחר תהייה נכונה דרך אחרת.

טבעונים הם לרוב משיחיים הם מניחים שהדרך שלהם נכונה עבורם ועבור כל העולם. הם לא באמת מקבלים דרך חיים אחרת.

טבעונים הם לרוב משיחיים הם מניחים שהדרך שלהם נכונה עבורם ועבור כל העולם. הם לא באמת מקבלים דרך חיים אחרת.
אתה אומר את זה כי הטבעוניים שאתה מכיר (לפחות רובם) הם אלה שמתבלטים, ומה לעשות שמי שעושה יותר רעש ובלגן גם מתבלט?

לא יודע מה איתך אבל אני אישית תמיד משאיר מקום לזה שיכול להיות שאני טועה.

אתה אומר את זה כי הטבעוניים שאתה מכיר (לפחות רובם) הם אלה שמתבלטים, ומה לעשות שמי שעושה יותר רעש ובלגן גם מתבלט?

אלה שעושים יותר רעש ובלאגן הם אלה שנותנים את הטון. זה ככה בכל דבר...
קח למשל את זריקת ראשי הבקר בתל אביב.. לא ראיתי אפילו טור דעה אחד בתקשורת של "טבעוני מתון" שהביעה סלידה מהמעשה. מנגד ראיתי עשרות טורים שבכלל לא מתייחסים למעשה אך מנסים לשכנע אנשים שטבעונות זו דרך טובה יותר.

אתה כל הזמן טוען שצריך להפסיק להסתכל עליכם כקבוצה אבל מעשית יש לכם את כל המאפיינים של קבוצה. לא תמצא מאפיין אחד של דת שלא קיים בטבעונות. אז אתה טוען שיש כל מיני סוגים של טבעונים? יש גם כל מיני סוגים של דתיים (רפורמים, קונסרבטיבים וכו').
טבעונות היא כת משיחית, לא בהכרח במובן הרע של המילה אלא פשוט כי יש לה את כל המאפיינים של כת כזאת. בדיוק כפי שלסינטולוגיה יש את כל המאפיינים האלה.

אלה שעושים יותר רעש ובלאגן הם אלה שנותנים את הטון. זה ככה בכל דבר...
קח למשל את זריקת ראשי הבקר בתל אביב.. לא ראיתי אפילו טור דעה אחד בתקשורת של "טבעוני מתון" שהביעה סלידה מהמעשה. מנגד ראיתי עשרות טורים שבכלל לא מתייחסים למעשה אך מנסים לשכנע אנשים שטבעונות זו דרך טובה יותר.

אתה כל הזמן טוען שצריך להפסיק להסתכל עליכם כקבוצה אבל מעשית יש לכם את כל המאפיינים של קבוצה. לא תמצא מאפיין אחד של דת שלא קיים בטבעונות. אז אתה טוען שיש כל מיני סוגים של טבעונים? יש גם כל מיני סוגים של דתיים (רפורמים, קונסרבטיבים וכו').
טבעונות היא כת משיחית, לא בהכרח במובן הרע של המילה אלא פשוט כי יש לה את כל המאפיינים של כת כזאת. בדיוק כפי שלסינטולוגיה יש את כל המאפיינים האלה.
באותה מידה אתה יכול להגיד את זה על כל מסה של אנשים שמאמינה במשהו, אתה לא מבין? סתם הדבקת לזה תווית של דת. בעיני שמאלנים וחסידי ארץ ישראל השלמה הם הרבה יותר "דת". והרבה יותר משיחיים.

חוץ מזה שכבר הסברתי שאני אפילו לא צמחוני, אז בטח שלא טבעוני. אל תגיד "אתם".

באותה מידה אתה יכול להגיד את זה על כל מסה של אנשים שמאמינה במשהו, אתה לא מבין? סתם הדבקת לזה תווית של דת. בעיני שמאלנים וחסידי ארץ ישראל השלמה הם הרבה יותר "דת". והרבה יותר משיחיים.

חוץ מזה שכבר הסברתי שאני אפילו לא צמחוני, אז בטח שלא טבעוני. אל תגיד "אתם".

מסה קטה או גדולה של אנשים שמאמינה באמונה עיוורת במשהו מסוים ומנסה לגייס עוד אנשים לאמונה הזאת, ואשר לאמונה הזאת יש "ספר חוקים" של מותר ואסור - זוהי הגדרה לכת.

שמאמינה באמונה עיוורת
הם לא מאמינים בצורה עיוורת! יש להם נימוקים מפה ועד להודעה חדשה, זה שאתה לא מסכים איתם לא הופך את זה לאמונה עיוורת.

ומנסה לגייס עוד אנשים לאמונה הזאת
ימנים ושמאלנים, כבר אמרתי?

לאמונה הזאת יש "ספר חוקים" של מותר ואסור
גם מדינה היא כת?

אתה סתם אנטי, באמת. השאלה היא למה?

הם לא מאמינים בצורה עיוורת! יש להם נימוקים מפה ועד להודעה חדשה, זה שאתה לא מסכים איתם לא הופך את זה לאמונה עיוורת.

ימנים ושמאלנים, כבר אמרתי?

גם מדינה היא כת?

אתה סתם אנטי, באמת. השאלה היא למה?

לימין ושמאל אין "ספר חוקים" של מותר ואסור. מנגד, כל הטבעונים מסכימים היטב על הגדרה של מוצר טבעוני. ואדם טבעוני שאוכל מוצרים שאינם טבעוני לא נקרא יותר טבעוני.
בפוליטיקה זה לא כך, אתה יכול להיות ימני אבל לא להסכים לעלייה של יהודים להר הבית ועוד.. אין שם הגדרות מפורשות.
מדינה אינה מנסה לגייס אנשים, יש מדינות ספציפיות שפותחות שעריהן בפני בעלי מקצועות ספציפים שמועילים להם.

לימין ושמאל אין "ספר חוקים" של מותר ואסור. מנגד, כל הטבעונים מסכימים היטב על הגדרה של מוצר טבעוני. ואדם טבעוני שאוכל מוצרים שאינם טבעוני לא נקרא יותר טבעוני.
בפוליטיקה זה לא כך, אתה יכול להיות ימני אבל לא להסכים לעלייה של יהודים להר הבית ועוד.. אין שם הגדרות מפורשות.
מדינה אינה מנסה לגייס אנשים, יש מדינות ספציפיות שפותחות שעריהן בפני בעלי מקצועות ספציפים שמועילים להם.
סתם ניסיתי להטריל עם התגובה ההיא, ענית יפה.
אבל זה לא הופך את ההודעה ההיא שלך לנכונה. באותה מידה גם מפלגה יכולה להיחשב לכת.

סתם ניסיתי להטריל עם התגובה ההיא

Famous-characters-Troll-face-I-m-Watching-You-Meme-234530.png

בתור טבעונית אני יכולה להגיד לך שיש חילוקי דעות גם בין טבעונים עצמם. יש כאלה שמגדלים כלבים וחתולים ומאכילים אותם במזון בשרי ויש את אלה שמתנגדים ואומרים שאין העדפה של חיי כלב על חיי פרה, יש כאלה שרוכבים על סוסים, מאלפים כלבים, ויש את אלה שאומרים שזה ניצול ובלה בלה...יש טבעונים שנועלים נעלי עור ומעיל מעור, ויש את אלה שלא... יש קבוצות טבעוניות שונות... ויש אנשים שאוכלים מידי פעם, אולי פעם בשבוע משהו לא טבעוני ועדיין נחשבים לטבעונים. אין חוקים.
לא משנה מה, אין שחור ולבן.
אתה טועה כי אתה לא מכיר טבעונים באמת

סתם ניסיתי להטריל עם התגובה ההיא, ענית יפה.
אבל זה לא הופך את ההודעה ההיא שלך לנכונה. באותה מידה גם מפלגה יכולה להיחשב לכת.

אני לא מתיימר להיות תמיד צודק ומטבע הדברים העמדה שלי היא בראש ובראשונה לפי הדברים והאנשים אליהם נחשפתי.
אם יש טבעונים שהם אינם "משיחיים" אז קולם דומם מידי... היחידה שאני מכיר בקטגוריה הזאת ושגם פעילה בנושא היא מיקי יחימוביץ אך היא צמחונית נראה לי (?)

כמו בכל דבר, כאשר יש "רוב שפוי" ו"מיעוט קיצוני"... אם הרוב נותן למיעוט לתת את הטון זו התוצאה.

אני מסוג האנשים שטוען כי האדם ביולוגית הינו אוכל כל. ויש סיבה שזה כך, גם אם אף מחקר עוד לא מצא אותה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית