הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע ,תזונה טבעונית

הקרנף הלבן

משתמש קבוע
1,155
1,828
נק' מוניטין:
9,758
1,155
1,828
אני חוגג בקרוב שלוש שנות טבעונות.
כל מי שהכרתי, אמר בהתחלה, שאאבד את כל הכוח שלי,
אהיה צנום ושדוף....
אני, שמטבעי קטן אמונה, אמרתי ננסה.
כיום אני שוקל בדיוק כמו בעבר,
חזק יותר, מהיר יותר, ומרגיש קליל יותר (רק שמנים באופי מבינים מה זה להרגיש קליל)
החלטתי לכתוב פה, ולהסביר איך יוצרים תפריט טבעוני, עשיר בחלבון, בריא וטעים.

מידי פעם אחשוף מתכון (עוד תחביב קטן)
או מוצר חדש שנתקלנו בו בניכר....

המוצר היום - לחם חלבון של חברת VYOMAX.
מדובר בלחם במרקם המזכיר את הפומפרניקל מהארץ. כל פרוסה מכילה 130 קלוריות, 10 גרם של חלבון, 7 גרם פחממה, 5 גרם סיבים תזונתיים. 5.5 גרם שומן.
http://www.vyomaxnutrition.com/vyomax-protein-bread-9-slices-1999-p.asp

אלה שעושים יותר רעש ובלאגן הם אלה שנותנים את הטון. זה ככה בכל דבר...
קח למשל את זריקת ראשי הבקר בתל אביב.. לא ראיתי אפילו טור דעה אחד בתקשורת של "טבעוני מתון" שהביעה סלידה מהמעשה. מנגד ראיתי עשרות טורים שבכלל לא מתייחסים למעשה אך מנסים לשכנע אנשים שטבעונות זו דרך טובה יותר.

אתה כל הזמן טוען שצריך להפסיק להסתכל עליכם כקבוצה אבל מעשית יש לכם את כל המאפיינים של קבוצה. לא תמצא מאפיין אחד של דת שלא קיים בטבעונות. אז אתה טוען שיש כל מיני סוגים של טבעונים? יש גם כל מיני סוגים של דתיים (רפורמים, קונסרבטיבים וכו').
טבעונות היא כת משיחית, לא בהכרח במובן הרע של המילה אלא פשוט כי יש לה את כל המאפיינים של כת כזאת. בדיוק כפי שלסינטולוגיה יש את כל המאפיינים האלה.
זה בדיוק מה שטוענים נגד השמאל ועיתון הארץ.
יש הפגנות של שמאל קיצוני שאנשים קוראים לחיילים רוצחים, יש שמאלנים שיורקים על חיילים וכו' וכו'
הרבה ימנים טוענים שבעיתון הארץ שהוא עיתון שמאלני לא מתייחסים למעשים האלה ומתמקדים רק בכשלונות של הימין בארץ.

דרך אגב, גם ימין קיצוני יש. אותו דבר.
קח שמאלני קיצוני וימני קיצוני לדיון אתה באמת חושב שצד אחד יגיד שהשני צודק ושאחד מהם טועה?
כשאתה מדבר פה על טבעונות אתה מדבר על הקיצוניים ואתה מכליל... כי אתה ניזון מכל החרא שבטלויזיה שמחפשת רייטינג ובגלל זה תראה לך רק את הקיצוני במקום את המתון
אני לא מתיימר להיות תמיד צודק ומטבע הדברים העמדה שלי היא בראש ובראשונה לפי הדברים והאנשים אליהם נחשפתי.
אם יש טבעונים שהם אינם "משיחיים" אז קולם דומם מידי... היחידה שאני מכיר בקטגוריה הזאת ושגם פעילה בנושא היא מיקי יחימוביץ אך היא צמחונית נראה לי (?)

כמו בכל דבר, כאשר יש "רוב שפוי" ו"מיעוט קיצוני"... אם הרוב נותן למיעוט לתת את הטון זו התוצאה.

אני מסוג האנשים שטוען כי האדם ביולוגית הינו אוכל כל. ויש סיבה שזה כך, גם אם אף מחקר עוד לא מצא אותה.

היא טבעונית

זה בדיוק מה שטוענים נגד השמאל ועיתון הארץ.
יש הפגנות של שמאל קיצוני שאנשים קוראים לחיילים רוצחים, יש שמאלנים שיורקים על חיילים וכו' וכו'
הרבה ימנים טוענים שבעיתון הארץ שהוא עיתון שמאלני לא מתייחסים למעשים האלה ומתמקדים רק בכשלונות של הימין בארץ.

דרך אגב, גם ימין קיצוני יש. אותו דבר.
קח שמאלני קיצוני וימני קיצוני לדיון אתה באמת חושב שצד אחד יגיד שהשני צודק ושאחד מהם טועה?
כשאתה מדבר פה על טבעונות אתה מדבר על הקיצוניים ואתה מכליל... כי אתה ניזון מכל החרא שבטלויזיה שמחפשת רייטינג ובגלל זה תראה לך רק את הקיצוני במקום את המתון

הארץ במהותו הינו עיתון שמאל קיצוני.. ולו רק בגלל שהכותבים בו הם כאלה ומתפרסמים בו רק מאמרים וטורי דעה שתומכים באג'נדה זו.
ובכלל אם טוב להארץ עם חוסר האיזון הזה, אז שיהנו...

לשם השוואה, עיתון ישראל היום הוא ההפך הגמור מהארץ... כך שתמיד נמצאת הדרך לאזן.

אני לא ניזון מה"חרא בטלווזיה". אני בכל לא רואה טלווזיה.
אני ראיתי את המכירים שלי שהפכו לטבעונים, ומנגד אני קורא טורי דעה ולא יכול שלא לתהות.. אם יש "טבעונים שפויים", למה הם דוממים? למה הם אף פעם לא אלה שכותבים את טורי הדעה?

הארץ במהותו הינו עיתון שמאל קיצוני.. ולו רק בגלל שהכותבים בו הם כאלה ומתפרסמים בו רק מאמרים וטורי דעה שתומכים באג'נדה זו.
ובכלל אם טוב להארץ עם חוסר האיזון הזה, אז שיהנו...

לשם השוואה, עיתון ישראל היום הוא ההפך הגמור מהארץ... כך שתמיד נמצאת הדרך לאזן.

אני לא ניזון מה"חרא בטלווזיה". אני בכל לא רואה טלווזיה.
אני ראיתי את המכירים שלי שהפכו לטבעונים, ומנגד אני קורא טורי דעה ולא יכול שלא לתהות.. אם יש "טבעונים שפויים", למה הם דוממים? למה הם אף פעם לא אלה שכותבים את טורי הדעה?

למה שאני או חבריי "הטבעונים השפויים" נכתוב טורי דעה בעיתון? מישהו ייתן לנו זכות כזו בכלל? זה יעניין מישהו? לא!
רק דעות קיצוניות מגיעות לתקשורת
דרך אגב לפני גרי יורופסקי וטל גלבוע "הקיצוניים" אף אחד לא דיבר על טבעונות בארץ. זה לא עניין. זה עניין את התקשורת ואת הסביבה רק ברגע שננקטו פעולות קיצוניות.

שוב, אין לי שופ בעיה עם הרג או ניצול.
במידה כזו או אחרת, כולנו מנצלים והורגים, אנשים וחיות.
גארי יורופסקי אגב פסיכופת ודמגוג בשני גרוש, אבל חלק מהדברים שהוא אומר נכונים.
לא זכור לי שניסיתי לשכנע מישהן כאן להפוך לטבעוני, וגם לא להכנס לשרשור

כבוד לכל מי שמצליח להתקדם בפיתוח גוף ולהיות טבעוני.
יש אנשים שאפטים לכאב של יצורים אחרים ויש כאלו שפחות.
כשאדם נמנע ממשהו אם זה אוכל(צום),חומרים ממכרים או התנהגות קבועה אחרת- הוא רק מתחזק. אנשים שחיים את אמונתם, תוך למידה והבנה של הנושא, בלי קיצוניות ועם גמישות- ראוים לדעתי להערכה.
מאוווד קשה לבנות מסת שריר על תזונה טבעונית- מה שידרוש יותר השקעה במיקרו- למידה וקריאה, בישול ואפילו פגיעה מהחברה(בקטע התרבותי או הטאבו שאם אתה מזכיר בכלל שאתה טבעוני אז אתה "מטיף").
אנשים אפילו לא מנסים להימנע ממוצרים מסוימים ולראות מה יקרה להם. הם שוללים את התזונה בלי לנסות אותה. אני אישית לא עמדתי במשימה- מהסיבה שאכפת לי יותר מהכח ומהמראה שלי מאשר מהבריאות ומהחיות. לא רואה סבל= משמע הסבל לא קיים עבורי.
להשוות פוליטיקה לתזונה זה מטומטם. בכל דבר אפשר למצוא קשר אם מחפשים מספיק.
גארי יורובסקי פרובוקטור זול - אבל לפחות הוא העלה את הנושא לדיון ציבורי מה שלפני לא היה בכלל. קיצוניות מולידה אנשים לחשוב ולחקור- זה הדבר היחידי הטוב שיצא מכל התעמולה האנטי-בשרית-חלבית הזאת.
אריק אבני - באותה מידה פוסל חלב כאילו מדובר על גידול סרטני, וגישה כזאת רק פוגעת לדעתי "באהדה" של החברה כלפי הטבעונים.
לא פלא ששונאים אותם- רואים אנשים אגוצנטריים\מטיפים וחושבים שכל הטבעוניים כאלה..

לגבי אריה אבני..... כנראה סוג של OCD עם ההתעסקות המוגזמת בחלב

והנה מישהי שלפי דעתי ראויה להערכה. טבעונית מגיל 0. סטרואידים או לא, אני בטוחה שכדי להגיע למסה כזו הייתה צריכה להקפיד אקסטרא על תזונה
Jehina malik
photo-2.jpg

נערך לאחרונה:
שוב, אין לי שופ בעיה עם הרג או ניצול.
במידה כזו או אחרת, כולנו מנצלים והורגים, אנשים וחיות.
גארי יורופסקי אגב פסיכופת ודמגוג בשני גרוש, אבל חלק מהדברים שהוא אומר נכונים.
לא זכור לי שניסיתי לשכנע מישהן כאן להפוך לטבעוני, וגם לא להכנס לשרשור
כמו שאמרתי, אני לא טבעוני, אבל דווקא לטיעונים של הרג וניצול אני מתחבר.
כשהוא עובר לטיעונים של בריאות, אז הוא הופך לפסיכופת ודמגוג בחצי גרוש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית