הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה כשגרים לבד

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך

oz25

משתמש משקיע
7,975
2,377
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,827
7,975
2,377
Space חולון
השאלה הזאת מופנית לחברה שלא גרים עם ההורים יותר וצריכים לבשל לעצמם.

כרגע אני גר עם ההורים אבל עם הפנים לעבר העתיד ופשוט רציתי ללמוד מאחרים איך להתנהל תזונתית ברמה היומיומית

האם אתם למדתם לבשל ? או שאתם מקיאים למוות חזה עוף ?

נערך לאחרונה:
הארוחה העיקרית שלי היא בעבודה, בערב אני 'מגוון' בין חזה עוף / ביצים / טונה ולאחרונה מתפנק פעם בשבוע-שבועיים עם סינטה על המחבת.

תמיד אפשר לקנות שניצלים מוכנים להכנסה לאובן/מחבת. דברים בסיסיים כמו אורז/פסטה/חביתה/מרק לא בעיה ללמוד להכין.

מאז שאני בן 16 אני דואג לעצמי מבחינת אוכל, למדתי כן...לבד..

אורז במיקרוגל, ביצים קשות וחזה עוף מטוגן, ככה אני אוכל מאז שהשתחררתי מצהל. (מדובר רק על מה שדורש הכנה, מן הסתם אני אוכל עוד דברים שלא דורשים).

מאז שעברתי לגור לבד
התזונה שלי טובה יותר, אין פיתויים לשטויות

פעם בשבוע עושה עגלת קניות + קצת השלמות מהמכולת

אני לא רווק, אבל מידי פעם מבשל בבית.
למדתי לבשל קצת יותר טוב, כשהייתי סטודנט.

יש מאכלים שאפשר להכין במינימום עבודה (ציינו כבר, כמו פסטה או חביתה), אבל על זה קשה להתבסס מבחינת מגוון וערכים תזונתיים.

קנייה של מזון מוכן (שניצלים מוכנים לדוגמא) מאוד לא משתלם כלכלית. סתם דוגמא, שניצל מוכן של מאמא עוף 700 גרם, עולה בסופר הכי פחות גזלן, באיזור ה-30-32 ש"ח, בזמן שחזה עוף בסופר במבצע (ברוב המקרים יש מבצעים בכמעט כל רשתות המזון הגדולות על קנייה מעל X סכום) עולה בערך 20 ש"ח לקילו.

מכאן יש ברירה אחת עדיפה - ללמוד לבשל.
זה לא כזה קשה, אני מניח שאתה לא תכין ארוחות גורמה מולקולרית, בסך הכל קצת שדרוג לחזה עוף ואורז.

אתה יכול ללמוד ממישהו או פשוט להוריד מתכונים פשוטים ולהתחיל לנסות.

• פותח/ת השרשור
אבא שלי ממש מבשל... אני צריך חתיכת ניסיון בשביל להגיע לקמצוץ מהרמה שלו. מה גם שאין לי שום כישרון ואפילו הקטן ביותר בבישול. בקושי ביצה אני יודע לשבור כמו שצריך.

אבא שלי ממש מבשל... אני צריך חתיכת ניסיון בשביל להגיע לקמצוץ מהרמה שלו. מה גם שאין לי שום כישרון ואפילו הקטן ביותר בבישול. בקושי ביצה אני יודע לשבור כמו שצריך.

חחחח. הכל זה ניסוי וטעיה ... עם הזמן משתפרים.
אתה יכול גם לראות מתכונים ביוטיוב וכו...

לא צריך להיות גאון כדי לדעת לנקות חזה עוף, לתבל ולהכין.
אותו דבר עם אורז, בטטות, פסטה, בשר בקר וכו'.

כמה ק''ג אסאדו,שום,בצל,תבלינים,קצת יין(לא חובה)ביצים,בטטות/תפוחי אדמה אם בא לך פחמימות,שם הכל בתבנית פיירקס גדולה וסגורה,אפשר גם להוסיף כרעיים של עוף.
בתנור 120 מעלות ל8 שעות ויש לך אוכל לכמה ימים,הביצים מתבשלות כמו חמין,והבשר מתפרק.

גר לבד כבר זמן מה ולא מבשל כלום (אין לי בעיה לבשל - יש לי בעיה לנקות אחרי זה).

מתבסס בעיקר על גבינה צהובה, קוטג', ביצים, ירקות, חומוס (הייתי אוכל טחינה אבל בארה"ב זה פשוט לא טעים), פסטרמה, חזה עוף במיקרו (סטייל מאמעוף), שקדים/אגוזי מלך <ועכשיו דברים שעולים הון בישראל/לא קיימים> חטיפי חלבון, צ'יפס חלבון, אבקת חלבון.

כשאני בחוץ אני מזמין בד"כ סלט עם חזה עוף (יש הרבה סוגים כאלו מסביבי ככה שזה אף פעם לא נמאס). לפעמים אני מזמין סנדוויץ או אורז עם עוף/סטייק.

• פותח/ת השרשור
אז בדומה ושונה ממך משה - אני גם שונא לבשל ועוד יותר שונא לנקות אח"כ. ואם אני צריך להשקיע על האוכל אז זה בכלל מעצבן אותי. מצידי לחיות מסנדוויצ'ים, הבעיה שאחרי כמה זמן זה כבר נמאס.

יצא לי לטעום דווקא גרסה "חו"לית" של חומוס אחלה באוסטרליה וזה ממש לא היה טעים.

בנוגע לסלט - חוצמזה שאני לא מהאוהדים של הסלט וכל דבר שקשור אליו מרתיע, הוא לא משביע אותי בשיט. אצלי יש חיוך על השפתיים רק אחרי שדפקתי מנה בשרית טובה.

הייתי בתור אחד שלא מבין באוכל ורוצה רק לאכול.
הגעתי למחשבה שיום אחד אני אעזוב ואצטרך להיות עצמאי כמו כל אחד והתחלתי לשאול את סבתא שלי טיפים ודברים כאלה איך להכין חזה עוף
תבלינים ביצים,אורז.
בעיקרון לנקות אחרי הבישול זה הכי מבאס ולכן אחרי כל ארוחה שאני אוכל אני מנקה את הכלים

• פותח/ת השרשור
אני חייב שיהיה לי מדיח כלים - כל פעם שאוכל ומסיים ישר למשיח. זה עסקת קומפלט.

אני חייב שיהיה לי מדיח כלים - כל פעם שאוכל ומסיים ישר למשיח. זה עסקת קומפלט.
אבל בעקרון גם בזה צריך להשקיע לשים את הצלחות והכל
המדיח כלים של הצבא קטלני ביותר המכונה עושה סיבובים מה שנשאר לך זה לזרוק את הצלחת ואת הכוס וזהו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית