הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה כשגרים לבד

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך
חזה עוף בתנור עם חמאת בוטנים שמישהו פרסם פה בפורום בישול ומתכונים
ומתכון נוסף של המבורגרים בתנור (תודה לאושר סופטי)
אתה יכול למצוא תמתכונים האלה באתר אולי ?

אתה יכול למצוא תמתכונים האלה באתר אולי ?

https://www.lbs.co.il/threads/48979/
זה החזה עוף

השני קשה לקרוא לזה מתכון מרוב שזה פשוט, שאלתי אותו פשוט בהודעה והכנתי

אני יגיד לך איך אני הכנתי:
לקחתי קילו בקר טחון שמתי בקערה
הוספתי:
2-3 כפות שמן זית (אולי מיותר, לא בטוח אבל נראה לי שזה קצת "מייצב" את הקציצה שלא תתפרק)
4-5 כפות רוטב ברביקיו שמצאתי בסופר
אם אתה רוצה אפשר להוסיף מלח פלפל
מערבב הכל טוב טוב ומכין קציצות, אני מכין פשוט 4-5 קציצות שכל אחת 150-200 גרם שייצא כמו המבורגר
שם על תבנית עם נייר אפייה ומכניס לתנור על 200 מעלות בערך 14-15 דקות(פעם ראשונה שעשיתי יצא קצת יבש, צריך לשים לב למידת עשייה)

בתיאבון 🍽️🥹

נערך לאחרונה:
גר לבד כבר זמן מה ולא מבשל כלום (אין לי בעיה לבשל - יש לי בעיה לנקות אחרי זה).

מתבסס בעיקר על גבינה צהובה, קוטג', ביצים, ירקות, חומוס (הייתי אוכל טחינה אבל בארה"ב זה פשוט לא טעים), פסטרמה, חזה עוף במיקרו (סטייל מאמעוף), שקדים/אגוזי מלך <ועכשיו דברים שעולים הון בישראל/לא קיימים> חטיפי חלבון, צ'יפס חלבון, אבקת חלבון.

כשאני בחוץ אני מזמין בד"כ סלט עם חזה עוף (יש הרבה סוגים כאלו מסביבי ככה שזה אף פעם לא נמאס). לפעמים אני מזמין סנדוויץ או אורז עם עוף/סטייק.

חברים עלינו פה על סקופ ? האם משה בחיטוב ?

טיפ לגבי חזה עוף.
אם יש לכם מחבת ברזל יצוק,תחממו אותה על הלהבה הכי גבוהה,ופשוט תסגרו את החזה עוף,לא לייבש אותו.
כשיוצא לי להכין חזה עוף אני עושה ככה בדיוק,כל הנוזלים נשארים בתוך,והוא ממש רך מבתוך וחרוך מבחוץ.
אני מתבל בתערובת של אבקת שום,אבקת בצל,פפריקה מתוקה,חריפה,פלפל שחור,מעט כמון ומלח אטלנטי.
אח''כ אני יוצק על זה קצת שומן בקר מותך.

גר לבד כבר כמה חודשים.
גם כשגרתי אצל ההורים בישלתי לעצמי, בעיקר את מנות החלבון, כי ההורים שלי לא עמדו בכמויות.

בבוקר אני בד"כ מכין חביתה/שקשוקה, עם גבינות/תרד/טונה/פסטרמה או כל תוספת אחרת טובה. זה טעים, מהיר וזול.
אופציה אחרת זה יוגורט עם מוזלי. יוגורט אני קונה בגלונים כמו חלב (זול והרבה חלבון) ומוזלי או שקונים (יקר) או שמאלתרים משהו לבד, למשל לטחון שיבולת שועל ופירות יבשים בבלנדר.

בד"כ במוצ"ש אני מכין לעצמי תוספות פחממתיות לכל השבוע בצורה מסחרית - אורז, פסטה, קוסקוס. פשוט מוריד חבילה שלמה של משהו לסיר ומבשל, אם בא לי להשקיע אז גם גרסה יותר משודרגת (למשל מג'דרה במקום סתם אורז).
עוד המלצה - בטטה במיקרוגל זה אחלה וממש מהיר בלי עבודה. תפוחי אדמה פחות מומלץ לדעתי, אבל גם לשים אותם בתנור זה לא הרבה עבודה בכלל.

לגבי חלבון - בשר טחון זה המאכל הכי ורסטילי במטבח. אני מכין איתו המון דברים. קבבים, המבורגרים, בולונז, תבשיל @Decapitated (מומלץ) ועוד. הבעיה שזה מעט יקר לאכול כל יום בשר, אז אני מגוון מדי פעם עם חזה עוף. גם סלמון יוצא לי להכין מדי פעם.
בכל אופן, כשאני מכין בשרים למיניהם אני מכין אותם גם בסטוקים - מלאי ל3-4 ימים קדימה. בגדול אני דיי אוהב לבשל, פשוט אין לי זמן לזה. לכן כשאני מבשל אני עושה את במרוכז ומכין אוכל לכמה ימים מראש.

לצהריים אני לוקח איתי בקופסאות את הדברים שהכנתי. בערב אני מאלתר - יכול להיות ארוחה יותר סטייל בוקר או יותר סטייל צהריים, משתנה.

אגב המלצה חמה - תקנה בלנדר, זאת הקנייה הכי טובה שתעשה. הרבה פעמים אני חוזר מאוחר וגמור הביתה ואין לי זמן וכוח לטפל באוכל. זורק כמה סקופים וכמה תוספות עתירות קלוריות וערכים תזונתיים (שיבולת שועל, חמאת בוטנים, פירות) ומקבל יופי של השלמת ארוחה וקלוריות ב0 זמן. הזין שמבאס קצת לנקות אותו אבל שטויות, אני גם ככה בשגרת ניקיון בדירה שלי כי יש לי שותפות קפדניות.

לגבי ללמוד לבשל - גם לפני שעברתי היה לי קצת מושג, אבל אין ספק שהיכולות שלי השתפרו מאז שעברתי, פשוט כי אין ברירה. אני מבקש טיפים ומתכונים מחברים ומשפחה ועם הזמן אתה עושה נסיונות ומשכלל את היכולות והיעילות שלך במטבח.

נערך לאחרונה:
גרתי לבד פעמיים, בגיל 22-25 שם הייתי ילד, הזמנתי המון מבחוץ וקניתי אוכל מיותר והחברה גם בישלה קצת אבל ביזבזתי המון כסף בסופו של דבר.
ועכשיו בגיל 27 , אני כמו משה אוכל בעיקר טונה חביתות קוטג' גבנצ' שייק חלבון וכו'. בצהריים אני בדרך כלל אוכל בעבודה אין ברירה.

בקשר לנקיון. אני גר לבד ולא עם שותפים ככה שהרבה מאד פעם החברים יושבים אצלי, אני מחפש מנקה אבל יוצא שאני מנקה את הבית פעם ביומיים ואני לא איזה פריק של נקיון

גרתי לבד פעמיים, בגיל 22-25 שם הייתי ילד, הזמנתי המון מבחוץ וקניתי אוכל מיותר והחברה גם בישלה קצת אבל ביזבזתי המון כסף בסופו של דבר.
ועכשיו בגיל 27 , אני כמו משה אוכל בעיקר טונה חביתות קוטג' גבנצ' שייק חלבון וכו'. בצהריים אני בדרך כלל אוכל בעבודה אין ברירה.

בקשר לנקיון. אני גר לבד ולא עם שותפים ככה שהרבה מאד פעם החברים יושבים אצלי, אני מחפש מנקה אבל יוצא שאני מנקה את הבית פעם ביומיים ואני לא איזה פריק של נקיון
איזה יושבים אצלך יא בונקר אתה לא מזמין אפילו לא לתפוצ'יפס

אני לא גר לבד, אבל בסופשים כשאני יוצא הביתה אני מכין לעצמי אוכל. בכמה ניסיונות הראשונים זה לא יהיה ממש טעים, אבל לאט לאט תלמד איך להכין וכל מיני טריקים לבישול של כמה דברים במקביל.
אני מכין כל סופש חזה עוף, סלטי טונה שאני מנסה כל פעם, ספגטי בולונז, המבורגרים, פסטות ברטבים, אורז, חביתות עם מלא תוספות מגניבות, שייקים על בסיס אבקות חלבון ועוד.
ואז כשיגיע החשבון מים/חשמל אתה תבכה
יש מדיחי כלים שמבזבזים פחות מים מאשר שטיפה של כיור שלם. וזה גם תלוי בתכנית שאתה מפעיל את המדיח עליה.
המדיח שלי מסיים לעבוד תוך פחות מ-20 דקות וגם על תכנית חסכנית במיוחד מנקה כמעט כל כתם ולכלוך.
שטיפה ביד יכולה להיות יקרה יותר וארוכה יותר.

השאלה הזאת מופנית לחברה שלא גרים עם ההורים יותר וצריכים לבשל לעצמם.

כרגע אני גר עם ההורים אבל עם הפנים לעבר העתיד ופשוט רציתי ללמוד מאחרים איך להתנהל תזונתית ברמה היומיומית

האם אתם למדתם לבשל ? או שאתם מקיאים למוות חזה עוף ?
מכין את המנות חלבון שלי בבוקר למדתי לבשל לבד.
החזה עוף לא תמיד יוצא לי לאכול ישר מהמחבת.
דגים זה בין החלבי לבשרי, לפעמים מבשל לפעמים שימורים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית