הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה כשגרים לבד

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך
קונה פעם בשבוע חזה עוף, קצת תבלינים ורוטב לעוף של קנור, מטגן ולמקפיא. כבר יש לך בסיס חלבון לשתיים/שלוש ארוחות ביום, והאמת שעם הזמן אתה לומד להכין את זה לא מגעיל בכלל. כל הסיפור לוקח לי חצי שעה אם אני לוקח את הזמן.
על אורז/פסטה/כוסמת/בורגול/כל סוג אחר של פחמימה אני בכלל לא מדבר, הכי קל בעולם.
חוץ מזה כמובן גבינה צהובה ולבנה, קוטג', מדי פעם פסטרמה כשיש מבצע משתלם בסופר, טונה, ביצים.

מה קשור לגור לבד?
אני בישלתי גם כשגרתי עם ההורים.
בשלב מסויים רציתי לעלות רמה ולקחתי קורס מקצועי בתדמור (8 חודשים).

הכל עיניין של ניסיון, תתחיל ותראה שזה זורם ואפילו קל מאוד.
אם אתה נתקע במשהו, אתה מוזמן לשאול כאן.
אולי אוכל לעזור במשהו.

למה כולם פה מתים על חזה עוף?
זה לא שומני ולא כזה טעים בלי תבלינים.
אני מעדיף בשר בקר.

באמת לא יודע מה נסגר כאן עם חזה עוף. אני לרוב מעדיף פרגיות או פילה או שאני קונה דגים ונותן למוכר לנקות אותם, מקיף אותם בנייר כסף ושם בטוסטר\תנור.

מידי פעם אני מכין המבורגרים מכל מיני שילובים של בשר טחון. לפעמים מיושן ולפעמים טרי. אני נורא אוהב אנטריקוט שנטחן עם שומן ליה של כבש בערך ביחס של 1:5 . הרבה פטרוזיליה ובצל חתוך וזה יוצא טעים נורא, גם חזיר ועוף ביחס של 1:1 יוצא ממש טעים. הבעיה היא שאני לא יכול לאכול מזה הרבה כי יש שם יותר מידי קלוריות וגם במסה אני מקפיד לא להגזים, מה גם שאני לא מכין מבשר טרי אלה אם קניתי אותו באטליז של לימוזין שהוא לדעתי האטליז הכי טוב בארץ ובשר מיושן ממש לא בריא אז אני משתדל להמנע.

אני גם אוכל הרבה בחוץ בגלל המשפחה שלי כי אצלנו כל אירוע הוא באיזו מסעדה. קצת מתבאס מזה כי אני מטגן בלי שמן או עם טיפונת שומן כבש ובמסעדות מגזימים עם שמן ממוחזר . אבל אין מה לעשות.

חוץ מזה להוסיף אפונה\ציפס או אורז למנה עם מעט שמן זית זו לא בעיה.

גר לבד כבר 6 שנים, וגם כבר לא רווק..
אבל מכין אורז,חזה עוף בתנור עם קצת תיבול וזהו בערך.
בצהריים אני אוכל בעבודה ואחרי השייק הביתי שאני מבין לי בבוקר אני לוקח סנדויצ'ים עם גבנ"צ לעבודה,גבינה לבנה
שקית עם בוטנים,תמרים.

ואוכל במשרד הכל 😃
ובסופ"ש כל שישי אוכל אצל ההורים גם ככה 😛

חי על חזה עוף גבינות ביצים וטונה. שם על הכל הרבה טבסקו ומיונז, ולפחמימות יש שעועית משימורים ואורז בסיר 20 דקות עם קצת מלח. מה לעשות...

בזמן הצבא אכלתי סיבוב והחלטתי להתחיל לבשל כי זה שימושי. לא צריך שום כישרון ושום נעליים. היום אני כבר הרבה יותר עצלן בעיקר דוחף חזה עוף/כרעיים לתנור עם איזה רוטב או מטגן סטייק חזיר/בקר(שיש מבצע). ואוכל עם ירקות או פיתה חומוס לפחמימה.

ד"א, ממליץ על "בצק אלים" אתר מעולה למי שאין לו מושג בבישול.

כמה דברים שקל להכין :

אורז, פתיתים, פסטה

עוף בתנור, בורגר על מחבת, חזה עוף עם בצל, מוקפץ

רוב הזמן אני מכין תחזה עוף בצורה דוחה בטוסטר, אבל כשאני לא מתעצל אלו המנות שאני מכין
הדבר היחיד שבאמת דורש זמן זה מוקפץ, בגלל החיתוך והטיגון של הירקות

• פותח/ת השרשור
דווקא חבילות של המבורגרים וקבב באות בטוב....

בעקרון אני גר עדיין עם אמא אבל כל הבשר באמצע שבוע אני מכין לעצמי
בגדול למדתי לבד, הולך לרוב על מתכונים פשוטים ומכין בד"כ קילו חזה עוף או בקר טחון שמספיק לי ל-3-4 ימים, שם במקרר ולוקח לצבא ומחמם
פחמימות כעקרון פסטה גם ממש פשוט

טיפ קטן - מתכונים בתנור זה מדהים מבחינת ההתעסקות של תוך כדי ואחרי (פחות בלאגן)
יש לי מתכון אחד של חזה עוף בתנור עם חמאת בוטנים שמישהו פרסם פה בפורום בישול ומתכונים
ומתכון נוסף של המבורגרים בתנור (תודה לאושר סופטי) פשוט להכין קציצות מבקר, להוסיף רוטב ולזרוק לתנור, אחרי 15 דקות מוכן. את התבנית זורקים ויש גג קערה אחת לשטוף שערבבנו בה את הבשר

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית