הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תחליף לבנץ' פרס

misheu

משתמש מתחיל
85
1
נק' מוניטין:
1
85
1
שלום לכולם.
אני מבצע בנץ' פרס אבל יש לי כתף קצת רגישה מפעילויות ספורט שהייתי עושה פעם.
העניין הוא שאני יודע שבנץ' פרס הוא תרגיל ממש טוב לעלייה במסה כי הוא משחרר מיץ אנאבולי וגורם לגדילה טובה של הגוף.
אבל יכול להיות שיש תרגיל חלופי לתרגיל הזה? משהו שפחות ישפיע על הכתף אבל עדיין יעבוד על החזה?

דבר שני, יש לי דיספרופורציה בחזה ימין למעלה, שהוא קצת יותר שקוע (זה מלידה ופיזיותרפיסט אמר לי בעבר ששרירים יכולים לכפות על זה).
אני עובד כרגע על החזה כולו ואני לא מרגיש שהצד השקוע מתפתח מספיק כדי לפחות להראות אסתטי.
כדאי לעבוד רק על הצד הזה בנוסף? אם כן איך?

תודה רבה.

תנסה בנץ' עם דאמבלים. תדאג שאתה מקשית את הגב ומכווץ את השכמות, ומשתמש בלג דרייב.
כמובן גם תכניס מרפקים פנימה.

• פותח/ת השרשור
תנסה בנץ' עם דאמבלים. תדאג שאתה מקשית את הגב ומכווץ את השכמות, ומשתמש בלג דרייב.
כמובן גם תכניס מרפקים פנימה.
יש הבדלים בין השניים?
הבנתי שבבנץ' פרס יש הרבה מאוד שרירים שעובדים ולכן זה תורם לעלייה במשקל ומסה.

אשמח לפירוט, תודה!

• פותח/ת השרשור
אני מרגיש בתור אקטומורף קושי בבנץ' פרס וגם בתוצאות.
עם הדאמבלים אני אראה שיפור יותר מהבנץ' פרס? השאלה אם אני לא מוותר על תרגיל חשוב בהתפתחות.

misheu,
BP הוא באמת אחד התרגילים הטובים ביותר לחזה, אך אם יש לך רגישות בכתף ואתה מבחין כי היא מגבילה אותך, רצוי לבצע תרגילים אחרים לחזה. עוד כמה חודשים נסה שוב לעשות BP, אולי נושא הכתף לא כל כך יפריע אז. הנה מאמר טוב עם מספר תרגילים אלטרנטיבים לחזה: 17 דרכים להרוג את שרירי החזה אם אתה לא יכול ללחוץ עם מוט.

קודם כל אתה יכול תמיד לנסות לבצע בנצ פרס בתנועה חלקית אין בזה שום דבר פסול כל אחד והמגבלות שלו. אם גם תנועה חלקית לא טובה לך יש תחליפים. כמו מקבילים באחיזה רחבה למשל.

• פותח/ת השרשור
הבנתי תודה רבה.
לגבי הדיספרופורציה בחזה אשמח אם תוכלו לענות - יש לי בחזה ימין שקע, האם כדי שזה יראה טוב לנסות לעבוד על כבלים רק על הצד הזה או משהו אחר? אשמח לעזרה.

ושאלה נוספת: אני כרגע מתקדם לעבר הורדת חזרות כדי לעבוד על היפרטרופיה, ואני עומד על 8 חזרות ו 4 סטים בשרירים הגדולים (חזה, גב). האם זה בסדר? אני מתכנן להוריד בקרוב גם ל 6 חזרות ו 5 סטים ולעצור שם.

תודה!

מה שאתה למעשה עושה, זה לא מחפש פיתרון לבעייה - אלא דרך לעקוף אותה. 99% שהבעייה קשורה בטכניקה / בפציעה שהגיעה ממשהו אחר.
תתחיל בקריאה על הבנץ' פרס, הבנת התרגיל והעלאת סרטון לבדיקת הטכניקה על פי הוראות הצילום. בנוסף, קרא כאן, כאן, כאן, כאן, כאן וכאן.

אחרי שביצעת, תחזור עם תובנות ו99% שנגלה שאתה כן מסוגל לעשות בנץ' פרס, גם אם צריך לתת כרגע מנוחה מסויימת על מנת להחלים.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
הבנתי לגבי הבנץ' פרס. אשמח אם מישהו יוכל להשיב על זה:
יש לי בחזה ימין שקע, האם כדי שזה יראה טוב לנסות לעבוד על כבלים רק על הצד הזה או משהו אחר? אשמח לעזרה.

ושאלה נוספת: אני כרגע מתקדם לעבר הורדת חזרות כדי לעבוד על היפרטרופיה, ואני עומד על 8 חזרות ו 4 סטים בשרירים הגדולים (חזה, גב). האם זה בסדר? אני מתכנן להוריד בקרוב גם ל 6 חזרות ו 5 סטים ולעצור שם.

תודה!

• פותח/ת השרשור
אני כרגע עושה 8 חזרות ו 4 סטים בתרגילים המורכבים ואני רוצה להוריד ל 6 חזרות ו 5 סטים כדי לעבוד באמת על היפרטרופיה. השאלה אם זה בסדר ונכון

אני כרגע עושה 8 חזרות ו 4 סטים בתרגילים המורכבים ואני רוצה להוריד ל 6 חזרות ו 5 סטים כדי לעבוד באמת על היפרטרופיה. השאלה אם זה בסדר ונכון

היפרטרופיה ברמת העיקרון היא כל טווח חזרות של 6-12
כך שגם ב 8 וגם ב 10 תיהיה לך היפרטרופיה.

לעבור ל 5 חזרות ומטה עובד על הגברת ה RM1 שלך (דהיינו גיוס יחידות מוטוריות)

למיטב ידיעתי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית