הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה קצת דגש לחזה עליון

• פותח/ת השרשור Echo25
  • פורסם בתאריך
לא אתה, פותח האשכול.
אני לא מבין..לפי מה שאתה בעצם אומר שאין הבדל בין לחיצת חזה ללא שיפוע לבין לחיצת חזה בשיפוע עליון מבחינת עבודה על החזה? לא מדבר על זה שבעליון מרימים פחות כי הכתפיים עובדות יותר, נטו על מעורבות של חזה

אני לא מבין..לפי מה שאתה בעצם אומר שאין הבדל בין לחיצת חזה ללא שיפוע לבין לחיצת חזה בשיפוע עליון מבחינת עבודה על החזה? לא מדבר על זה שבעליון מרימים פחות כי הכתפיים עובדות יותר, נטו על מעורבות של חזה

לא אני אומר, המחקר אומר.

לא אני אומר, המחקר אומר.
אז המחקר אומר שאין הבדל בעצם? זאת אומרת שעל פי המחקר אני יכול לעשות לחזה רק 8 סטים של בנץ' ללא שיפוע למשל בAB וזה לא יהיה משנה אם אני אפצל ל3 בנץ' רגיל, 3 בנץ' בשיפוע עליון ו2 פרפר?

זה לא יהיה משנה מהבחינה שאתה לא תעבוד בצורה שונה על ״החזה העליון״. זה יהיה שונה מבחינת העומס.

אם בוחרים להתעלם מהעומס, שורה תחתונה בעצם שעל פי המחקר הרוטינה לחזה יכול תמיד להיות נטו בנץ'?

אבל ברור לך שזה רעיון די לא חכם..(לתשובה הבאה שלך, אני יודע שלא טענת את זה)

אז אתה רוצה לומר לי שאתה עובד גם 10 סטים לחיצות חזה באימון?

יש עוד תרגילים לבילדרים לחזה מעבר ללחיצה.
בנצ' זה בנצ', ואתה יכול לעשות רוטציה בינו לבין בנצ' בשיפוע..בסופו של דבר הלחיצה כמעט זהה, מלבד המעורבות הגדולה יותר של הכתפיים.
בחזה בשיפוע יש עבודה על הסיבים העליוניים בחזה, שגם עובדים בבנצ' רגיל אבל בשיפוע עיקר העבודה הוא עליהן ועל הכתפיים.

לטעמי עדיף רק בנצ',
ולהוסיף תרגילים מבודדים כמו פרפר למיניהם, מקבילים, בנצ' צר או לחיצה עם דאמבלים בנפח גבוה יותר.

יש בעיה עם EMG בעבודה סאב-מקס' בגלל האופן שהמערכת העצבית מגייסת יח' מוטוריות.
אם מרימים כבד מספיק \ לכשל\קרוב לכשל, החזה העליון עובד מספיק בבנץ' רגיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית