הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה קצת דגש לחזה עליון

• פותח/ת השרשור Echo25
  • פורסם בתאריך
אז זה הופך את הדעה שלך, שמבוססת על המחקר, כלא מוצלחת
לא. מאחר ולא מדובר במדע מדוייק. תסיק מהמחקר מה שבא לך, אבל הדיון בתוצאות מחזק את הטענה שעבור אימוני כח אין יתרון בשיפוע חיובי.
אגב, מעניין מי מהמגיבים קרא אותו?... 😃

תסביר, בבקשה.
שבעבודה לא מקסימלית אתה יכול ״לשלוט על התנועה״

נגיד בבנץ 30 קילו ל-10 חזרות כשהשיא שלך זה 180 ל-1

אתה יכול מצידך להוריד את המוט לזין ואז להעלות במעין תנועה שהיא יותר הנפה מאשר לחיצה ואז יראו שהשריר העיקרי כביכול הוא הכתף קדמית .

*ככה אני הבנתי לפחות

שבעבודה לא מקסימלית אתה יכול ״לשלוט על התנועה״

נגיד בבנץ 30 קילו ל-10 חזרות כשהשיא שלך זה 180 ל-1

אתה יכול מצידך להוריד את המוט לזין ואז להעלות במעין תנועה שהיא יותר הנפה מאשר לחיצה ואז יראו שהשריר העיקרי כביכול הוא הכתף קדמית .

*ככה אני הבנתי לפחות
אבל בתנועה שתיארת השריר העיקרי הוא באמת כתף קדמית. לא כביכול.

זה נראה שהכתף שלך גדלה ולא החזה
נסה לכווץ שכמות יותר

הכוונה היא

שהבדיקה נעשתה על לחיצת חזה ואז מתקבל שכביכול השריר מטרה בלחיצת חזה הוא הכתף הקדמית.
כן, הבנתי אותך, אבל זה לא כביכול. בתרגיל שתיארת (תקרא לו לחיצת חזה אבל הוא בעצם הנפות קדימה) מרכז הכובד באמת עובר לכתף הקדמית, ואם זה מה שיראה ה-EMG - הוא צודק. אז איפה הטעות במשקלים סאב מקסימליים?

כן, הבנתי אותך, אבל זה לא כביכול. בתרגיל שתיארת (תקרא לו לחיצת חזה אבל הוא בעצם הנפות קדימה) מרכז הכובד באמת עובר לכתף הקדמית, ואם זה מה שיראה ה-EMG - הוא צודק. אז איפה הטעות במשקלים סאב מקסימליים?

בדרך כלל משתמשים ב Surface EMG. אין שום סיבה להניח שזה מדד טוב לגיוס יחידות מוטוריות.

זו לא הכוונה. הכוונה היא שאנחנו עובדים עצים מספיק או קרוב לכשל יהיה גיוס סיבי מלא, ובמקרה הזה החזה יהיה מעורב במלואו (או לפחות כמעט במלואו) בבנץ' שטוח.

זו לא הכוונה. הכוונה היא שאנחנו עובדים עצים מספיק או קרוב לכשל יהיה גיוס סיבי מלא, ובמקרה הזה החזה יהיה מעורב במלואו (או לפחות כמעט במלואו) בבנץ' שטוח.
אני עדין לא מבין. למה שיהיה הבדל ביעילות (נכונות?) של ה-EMG בעבודה מקסימלית לעומת סאב מקסימלית?

כי אתה אומר ש- Surface EMG בכלל לא נותן כלום. אבל זה לא מה ש- @HallucinogeN אמר.

ו---- כן, זה גם קצת דופק את הטיעון שלך לגבי לחיצה בשיפוע חיובי 😃

אני לא אומר שזה לא נותן כלום, אני אומר שזה לא מדד מדויק.

וחובת ההוכחה לגבי הלחיצה בשיפוע חיובי היא לא עליי. זה בערך כמו לטעון שאפשר לבודד ראשים בביספס.

אני עדין לא מבין. למה שיהיה הבדל ביעילות (נכונות?) של ה-EMG בעבודה מקסימלית לעומת סאב מקסימלית?

המערכת העצבית מגייסת יח' מוטוריות בסדר עדיפויות מסויים, כך למשל בבנץ' בתחילת הסט הsternal portion יעבוד קשה יותר אך עם התשישות וככל שנתקרב לכשל הclavicular portion יעבוד חזק יותר ויפצה על כך.
לכן אם נבדוק רק 5 חזרות סאב מקס' (נניח ב10RM), נראה הטייה לsternal portion בממוצע.
אבל אם הסט נעשה ל10 חזרות (10RM) יהיה ל"חזה עליון" הזדמנות להגיע לתשישות ונראה איזון בינהם.
לחילופין, הגיוני להניח שבסט עצים מספיק (85%RM) זה קורה כבר מהחזרה הראשונה.

המערכת העצבית מגייסת יח' מוטוריות בסדר עדיפויות מסויים, כך למשל בבנץ' בתחילת הסט הsternal portion יעבוד קשה יותר אך עם התשישות וככל שנתקרב לכשל הclavicular portion יעבוד חזק יותר ויפצה על כך.
לכן אם נבדוק רק 5 חזרות סאב מקס' (נניח ב10RM), נראה הטייה לsternal portion בממוצע.
אבל אם הסט נעשה ל10 חזרות (10RM) יהיה ל"חזה עליון" הזדמנות להגיע לתשישות ונראה איזון בינהם.
לחילופין, הגיוני להניח שבסט עצים מספיק (85%RM) זה קורה כבר מהחזרה הראשונה.
לפי מה שאתה אומר - ואני לא יודע עד כמה זה נכון שהסטרנל יגויס לפני הקלוויקולר - זה בכלל לא קשור למגבלות ה-EMG. יותר מזה - אם החלוקה של גיוס יחידות מוטוריות היא "גאוגרפית", לפי ראשים בשריר, זה בהחלט אומר שבתרגילים שונים ניתן לעבוד על חלקי שריר שונים. הבנתי אותך נכון? ואם כן - יש לך רפרנס לזה?

לפי מה שאתה אומר - ואני לא יודע עד כמה זה נכון שהסטרנל יגויס לפני הקלוויקולר - זה בכלל לא קשור למגבלות ה-EMG. יותר מזה - אם החלוקה של גיוס יחידות מוטוריות היא "גאוגרפית", לפי ראשים בשריר, זה בהחלט אומר שבתרגילים שונים ניתן לעבוד על חלקי שריר שונים. הבנתי אותך נכון? ואם כן - יש לך רפרנס לזה?

אין לי כ"כ זמן להגיב, אני אקצר.
זאת הייתה דוגמא מפושטת, החלוקה היא בהחלט לא "גיאוגרפית".
זה לא קשור למגבלות האינהרנטיות של EMG, זה נושא אחר. זה קשור להסקת מסקנות לא נכון שנעשה על סמך מחקרים בEMG.
לא הבנתי איך הגעת למסקנה כ"כ, אבל אני אוהב את הביקורתיות בחשיבה. אגיב מאוחר יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית