הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המסע ה"לא בדיוני" למתח

מרטין

משתמש משקיע
2,916
3,660
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
12,027
2,916
3,660
השבוע לאור כוננות השלג המוגברת הגעתי לאימון מוקדם בבוקר.
את האימון שלי סיימתי כרגיל עם הרבה מתח.
לידי התקיים אימון פרטי - מאמן צעיר טיפוסי ומתאמנת בשנות ה-50-60 עם הרבה חוש הומור
יש לי הרבה מה להגיד על המאמנים האלה, הם פיתחו סוג של כישור-על, סמי-פלרטוט מלא תשומת לב עם המתאמנות שלהן.
הם יודעים הכל - מתי הילד מתגייס, מה נסגר עם הקידום בעבודה ואפילו קצת על הבעל
מספר לה פרטים אישיים על עצמו, הקשיים הזוגיים והחתונה שבדרך ושואל בתזמון פלא: "אמא" כבר יצאה מבית החולים?
אבל בין זה לבין אימון גופני אין כלום.
זול יותר מטיפול נפשי - לא מזלזלת - אבל יקר מאוד למוטיבציה.
הם הגיעו בדיוק כשסיימתי סט שלישי. למראה הסט הרביעי שלי הוא פשוט הפסיק את האימון ואבחן אותי:
"את מאוד חזקה, כנראה תמיד היית חזקה!"
לאו דוקא, אמרתי. עד לפני כמה חודשים לא עשיתי מתח בכלל, לא ניסיתי גם.
"בכל מקרה את גנטית מאוד חזקה. מעט מאוד נשים יכולות לעשות מתח. אולי אלפית, זה גם פונקציה של משקל..." ואז הוא אומר למתאמנת שלו "אין לך אפילו מה לחשוב בכיוון. בשבילך זה מדע בדיוני!"
הדבר הנורא מכל הוא שלא היתה לה שום דרך (או סיבה) לערער על ה'אמת' הזו.

גם אם הוא אידיוט, והוא לא, מה הקטע?!
מאמנים כאלה נמנעים בכוונה מלקבוע יעדים, מלכוון למעלה, הם עוטפים את האימון ביחס אישי שמכסה על אפס תוצאות
ואחר כך היא מרגישה לא נעים להחליף מאמן, כי "הוא כל כך נחמד"...😣

אל המתח הגעתי במהלך חיטוב כשתכנית האימונים שלי (@Moshe ) דרשה העלאת משקלי עבודה פעם בשבוע. התחלתי על הגרביטון עם 35 ק"ג ומידי שבוע הפחתתי במשקל בהתחלה 2.5 קילו ואח"כ 1 ק"ג עד שמצאתי את עצמי מוסיפה משקל לגרביטון. ה'ניתוק' הגיע בצורה לא מתוכננת במהלך חופשה כשבמלון לא היה מכשיר גרביטון. לא יכולה לתאר את האושר שבביצוע 5 עליות מתח לבד. נכון היתה תנופה קלה בעליה אבל זה לא פגע בכלל בתחושת ההישג זה פשוט נרשם תחת סעיף ה'שלב הבא'..

גם אם יקח לכן שנים להגיע למתח, אין שום סיבה שזה לא יהיה היעד שלכן!
עבור הגברים יש מעין "מבחן גבריות" שעובר דרך המתח, סוג של 'טקס חניכה'
אבל לנו מעולם לא שידרו מסר כזה. המתח לא עובר אפילו ברשימת המטרות שסימנו לעצמנו בחדר הכושר
בשנים האחרונות עם צמיחת מועדוני הקרוספיט פתאום נשים רוצות גם, ולמה לא? אם לא נשאף למעלה איך בדיוק נתקדם?
אז אל תתביישו לנסות, קחו בעלות על האימונים שלכם ותתבעו לראות תוצאות!

נערך לאחרונה:
לדעתי מאמן שאומר "אין לך אפילו מה לחשוב בכיוון. בשבילך זה מדע בדיוני!" מקבל Turn Off אוטומטי. אם אין לו את הידע לגרום לי להגיע לתוצאה מסוימת שאני מעוניינת בה - הוא לא יקבל ממני כסף.

מצד שני, נשים שמגיעות למאמן לטיפול פסיכולוגי ולא לאימון (ולא חסר כאלה, כמו שלא חסר "מתאמנים" שבאים לחדר כושר להתחיל עם בחורות ולראות טלויזיה) ימצאו בכך נחמה - אני לא מגיעה לתוצאות לא כי המאמן קקה ואני עצלנית, אלא כי גנטית אין מצב שאגיע אליהן.

• פותח/ת השרשור
אלא כי גנטית אין מצב שאגיע אליהן.
הבנתי באיחור...
להאשים את הגנטיקה בחוסר ההצלחה זה קל אבל למה כל כך הרבה נשים מתפשרות על אפס תוצאות??

בפעם הראשונה בחיי שהגעתי לאימון אישי אמרתי למדריך יש לך חודשיים ליצור שינוי! ברור שמצידי הבטחתי שיתוף פעולה מלא אבל יש כאן גם אחריות של המדריך/כה.

מה זה אומר?
מאמן שאומר ש"אין לך מה לחשוב על זה" בגלל ש"מעט מאוד נשים יכולות לעשות מתח" (= סיבה גנטית, או הורמונלית, ווטאבר) יכול להשקיט את המצפון למי שמחפשת תירוצים לחולשה שלה.
הבנתי באיחור...
להאשים את הגנטיקה בחוסר ההצלחה זה קל אבל למה כל כך הרבה נשים מתפשרות על אפס תוצאות??
.
1. יש הרבה נשים, וככל שעולה הגיל - עולה הנטיה לסטריאוטיפים - שמפחדות מלהיות חזקות. וזה נכון גם לאימון וגם לחיים בכלל.
2. לא כולן מגיעות לאימון אישי בשביל תוצאות נראות לעין (גם אם הן טוענות שהן כן). לפעמים ה"הרגשה הטובה" אחרי אימון, הגדלת גמישות, הגדלת כושר אירובי, וגם העובדה שהמאמן נראה טוב ואפשר לדבר איתו על החיים, זה מספיק כדי להמשיך לבוא אליו.
3. ברמת כושר נמוכה, כל דבר יביא לתוצאות, ואז אפשר להמשיך לבוא למאמן כי "כבר ירדתי שלוש קילו, עכשיו הקצב איטי יותר". מה גם שהרבה נשים עדיין לא מקשרות את הנחיצות של אימוני כוח לירידה בשומן.

• פותח/ת השרשור
כי פמיניסטיות הן שונאות גברים לסביות, שעירות ומסרסות!
זה פשטני מידי.
חינכו אותנו להיות נשיות ועדינות ולשדר חולשה. דרך אגב אני רואה את זה עובד סביבי. נשים שבריריות שמשדרות חולשה מושכות גברים, ולמרות שהרבה פעמים זה לכיוון הניצול, עדיין נשים מפחדות לאבד את זה.
לפעמים אני רואה מתאמנת באימון פרטי, לא מפסיקה לקטר כל האימון על רמת הקושי, בחירת התרגיל, משך הזמן.
מה בדיוק באת לעשות כאן?! אם את לא יכולה, סבבה תפסיקי. נעבור הלאה.
אבל אם יש לך עוד חזרה אחת אז נגיד שהבנתי שאת ממש עדינה וחלשה ותעשי אותה כבר!

זה פשטני מידי.
חינכו אותנו להיות נשיות ועדינות ולשדר חולשה. דרך אגב אני רואה את זה עובד סביבי. נשים שבריריות שמשדרות חולשה מושכות גברים, ולמרות שהרבה פעמים זה לכיוון הניצול, עדיין נשים מפחדות לאבד את זה.
זה פשטני כי למי יש כוח עכשיו לדיון על פמיניזם. שורה תחתונה - פמיניזם סובל מיחסי ציבור גרועים, מה שתוקע אותנו באותו המקום אליו "חינכו אותנו", עם אותם הגברים שנמשכים לחולשה (שזה בד''כ גברים מאותגרי בטחון עצמי בצורה זו או אחרת).

כי פמיניסטיות הן שונאות גברים לסביות, שעירות ומסרסות! ובכלל, הגברים הם ציידים ונשים מלקטות, וככה הטבע עשה אותנו!
מה את רוצה להגיד בזה? מצפה להכחשה? 😆

אני לא מבין למה אתן מתפלאות, ולא רק לגבי נשים. כל כך הרבה פעמים שמעתי ממאמנים שאסור את התרגיל הזה ואסור את זה. גם לגברים.
נשים יכולות לעשות מתח בדיוק כמו גברים. היי, אם הרשו לכן לנהוג ולהצביע...

אני לא מבין למה אתן מתפלאות, ולא רק לגבי נשים. כל כך הרבה פעמים שמעתי ממאמנים שאסור את התרגיל הזה ואסור את זה. גם לגברים.
נשים יכולות לעשות מתח בדיוק כמו גברים. היי, אם הרשו לכן לנהוג ולהצביע...
אתה מבין את ההבדל בין "אסור" (כי, למשל, "סקוואט מזיק לברכיים") ובין "בשבילך זה מדע בדיוני"?

ברור!
ואם יש גם תובנה על נשים ומתח אז ת'פדל...

בעקרון זה כי נשים הן טפשות!

אבל אם רצית תשובה רצינית, אז זה זו לא תופעה ייחודית לנשים. הרוב המוחלט של המתאמנים שלוקחים מאמן אישי הם עצלנים חסרי תועלת שרק רוצים לשמוע שהם עשו מספיק להיום. ובכלל, רוב המתאמנים הם עצלנים חסרי תועלת שישתמשו בכל תירוץ אפשרי כדי לעבוד כמה שפחות. למה נראה לך שכולם חושבים שסקוואט פוגע בברכיים, דדליפט פוגע בגב, הליכה עדיפה על ריצה, לחיצות בעמידה זה רק למקצוענים ואסור לעבוד על שריר יותר מפעמיים בשבוע?

• פותח/ת השרשור
פמיניזם סובל מיחסי ציבור גרועים
פמיניזם זה פאסה. היום אנחנו לא מחכות לאף אחד שיגדיר את הגבולות עבורנו.
מהבחינה הזו אנחנו עכשיו בשלב הפוסט פמינסיטי אלא שלצערנו חלק מהנשים תחת הכותרת הזו, מבקשות גבר ניאנדרטלי ו-50 גוונים של מכות... 😆

כל כך הרבה פעמים שמעתי ממאמנים שאסור את התרגיל הזה ואסור את זה
דווקא יש בזה משהו...

בעקרון זה כי נשים הן טפשות!
🤣🤣🤣
ביקשתי וקיבלתי!

נערך לאחרונה:
פמיניסם זה פאסה. היום אנחנו לא מחכות לאף אחד שיגדיר את הגבולות עבורנו.
מהבחינה הזו אנחנו עכשיו בשלב הפוסט פמינסיטי אלא שלצערנו חלק מהנשים תחת הכותרת הזו, מבקשות גבר ניאנדרטלי ו-50 גוונים של מכות... 😆
פמיניזם כיום דווקא עוסק במחיקת הגבולות, אבל מה שתגידי.
כל עוד את עצמך טענת ש"חונכנו ככה וככה" - אין מה לדבר על פוסט פמיניזם.

לדעתי מאמן שאומר "אין לך אפילו מה לחשוב בכיוון. בשבילך זה מדע בדיוני!" מקבל Turn Off אוטומטי. אם אין לו את הידע לגרום לי להגיע לתוצאה מסוימת שאני מעוניינת בה - הוא לא יקבל ממני כסף.

מצד שני, רוב הטמבלים שמגיעים למאמן לטיפול פסיכולוגי ולא לאימון (ולא חסר כאלה, כמו שלא חסר "מתאמנים" שבאים לחדר כושר להתחיל עם בחורות ולראות טלויזיה) ימצאו בכך נחמה - אני לא מגיעה לתוצאות לא כי המאמן קקה ואני עצלנית, אלא כי גנטית אין מצב שאגיע אליהן.
מיצתער על התיקון ,אבל התיקון הזה הופך באופן פלא את המישפט שלך לתיאור מושלם מחווית האימון האישי שלי עד כו....

שלשום איזו בחורה שהיא עובדת חדשה בחדר כושר שלי התחילה לחזור לאימונים כהגדרתה.

הלכה התאמנה עם אחד המאמנים (שאגב אני מכיר את כולם) - שהליצן הזה אומנם מעיר לי על גב מעוקל בדדליפט(לא בא בטענות - צודק)

אבל עושה סקוואט 60KG עם רבע ירידה(עומד מאחוריו ולא הפסקתי לצחוק). אני מסתכל מהצד על כל התרגילים שהיא עושה איתו ואומר לעצמי - אם רק היית נותנת לי הזדמנות הייתי הופך אותך לחיה רעה.

איך שאני מסיים את המחשבה הזאת היא אומרת לו : אתה נותן לי רק תרגילים של גברים, אני אישה. אתה צריך לתת לי תרגילים לירכיים, רגליים, קצת תחת ואירובי. מכאן כבר די ירד לי.

נותן לה לעשות בנץ' ועוזר לה בכל חזרה - אמרתי לשניהם המטרה היא שהיא תעשה לבד ושלא תעזור לה(והלכתי, אין טעם לשמוע מה יש להם להגיד - זה בטח לא יהיה משו חכם... חוץ מזה שהיה לי אימון להמשיך!)

אתמול אני פוגש אותה שוב כחלק מהעבודה שלי והיא אומרת לי - כל הגוף כואב לי, ואני מתאמנת גם היום. אמרתי לה מאמי אתמול עשית אימון ראשון אחרי הרבה זמן, הגוף שלך צריך להתאושש אבל הבחורה בשלה. לא המשכתי את הדיון הזה - שיהיה לה לבריאות!

Back
למעלה תחתית