הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי כתף אחורית

• פותח/ת השרשור NIRAN
  • פורסם בתאריך

NIRAN

משתמש פעיל
691
32
נק' מוניטין:
299
691
32
שאני עושה Lying Rear Delt Raise יש חשיבות לאם הכפות ידיים מופנות לצדדים או מופנות ישר?

פעולת עיקרית של - Posterior Deltoid היא הרחקה אופקית ( Horizontal Abduction ).
HorizontalAbduction.gif

אה ודבר נוסף, שינוי בפוזיצת האמה גורר בדר"כ שינוי בפוזיציית הזרוע (רוטציה של הכתף), המצב האידיאלי לעבודה על Posterior Deltoid הוא כאשר הכתף נמצאת ברוטציה מדיאלית (פנימית) ולכן בדרך כלל עושים את התרגיל עם אחיזת פרונציה.

-נערך-

נערך לאחרונה:
יש הבדל קטן, בפרונציה הראש הארוך של הטרייספס עובד קצת יותר חזק. לי אישית זה מפריע מאחר ויום קודם לכן אני עובד על יד אחורית לכן אני מעדיף לעשות את התרגיל באחיזת מיד-פוזישן כדי להפחית את עבודת הטרייספס.

אה ודבר נוסף, שינוי בפוזיצת האמה גורר בדר"כ שינוי בפוזיציית הזרוע (רוטציה של הכתף), המצב האידיאלי לעבודה על Posterior Deltoid הוא כאשר הכתף נמצאת ברוטציה מדיאלית (פנימית) ולכן בדרך כלל עושים את התרגיל עם אחיזת פרונציה.

...

נערך לאחרונה:
יש הבדל קטן, בפרונציה הראש הארוך של הטרייספס עובד קצת יותר חזק. לי אישית זה מפריע מאחר ויום קודם לכן אני עובד על יד אחורית לכן אני מעדיף לעשות את התרגיל באחיזת מיד-פוזישן כדי להפחית את עבודת הטרייספס.

וואו אחי כמה שטויות אלוהים יישמרנו...

:nono::nono::nono:

זה לא עוזר לאף אחד שאתה כותב "וואו כמה שטויות", אם אתה חושב שאני טועה אתה מוזמן לתת הסבר לכך.

למה ירדת מניהול?

נערך לאחרונה:
טוב נו מסתבר שטעיתי 😵 לא יודע למה חשבתי שהראש הארוך של הטרייספס מסייע בהרחקה אופקית למרות שלפי התחל אחז שלו זה דיי הגיוני שהוא יסייע במידה מועטה, אבל הסיבה האמיתית שהוא עובד בזמן התרגיל הנ"ל היא בגלל שהוא מייצב את המרפק (כל הטרייספס, לא רק הראש הארוך).

בכל מקרה בקשר לשאלה המקורית, אי לכך ובהתאם לזאת, אין חשיבות למנח כף היד, מלבד העניין שבמנח מיד פוזישן התרגיל יהיה מעט קשה יותר בגלל שהאמה עובדת קשה יותר (כדי שהאחיזה לא תפתח) וגם מה שאמרתי קודם, לפוסטריור דלתואיד יש קו פעולה טוב יותר כאשר הכתף נמצאת ברוטציה מדיאלית ולכן עדיף יהיה לעבוד עם אחיזה במנח פרונציה בכל מקרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית