הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון קצת ארוך ומסובך

• פותח/ת השרשור Ronch
  • פורסם בתאריך

Ronch

משתמש קבוע
1,076
706
נק' מוניטין:
2,374
1,076
706
טוב המקרה שלי קצת מסובך וארוך, אני אנסה לקצר, בכל מקרה מי שבכל זאת יקרא אני אעריך מאוד.
אני בת 21 והגובה שלי 1.55.
אני סובלת מהפרעת אכילה כבר המון שנים, הייתי מאושפזת ועליתי 12 קילו, עד שהגעתי בערך למשקל 48.5, כרגע אני שוקלת בערך 47-48. שזה תקין ביותר בשבילי.
המטרה שלי כרגע היא חיטוב והעלאת מסת שריר וכמובן לא לרדת במשקל. אני עושה אימונים די אינטנסיביים שכוללים אירובי ואנארובי 4 פעמים בשבוע.
הבעיה העיקרית שלי זה התפריט,כמובן שקשה לי לאכול כמו שצריך ואני יודעת שזה לא משרת את המטרה שלי, למרות שאני מבינה שבשביל להתחזק צריך לאכול, ולאכול טוב. אני לא אוכלת ג׳אנק בכלל והתפריט מתבסס בעיקר על פחמימות מלאות וחלבונים.
השאלה שלי היא אם כביכול אני אהיה בפלוס קלורי, ואני אעלה במשקל, מה קורה לגוף? כמה מתוך זה שריר וכמה שומן וכמה באמת יש לי שליטה על זה ואם בכלל?

לפי הrmr שלי חילוף החומרים הוא בערך 1400
התפריט שלי הוא כזה:

חשוב לציין שמאוד קשה לי לעמוד בזה, ומתסכל אותי שאני לא מתחזקת ורואה תוצאות ואני מבינה שאני שמה לעצמי רגליים בדרך למטרות.

בוקר- 3 כפות קוואקר, יוגורט 3%, תפוח
ביניים- בננה/2 תמרים+ שייק חלבון
צהריים- 6 כפות פחמימה+ דג/חזה עוף
ביניים- יוגורט+ פרי
ערב- 2 פר׳ לחם, 60 ג׳ קוטג׳, כף טחינה, ביצה קשה/חביתה+כף שמן זית וירקות.

תודה למי שקרא ומקווה שהייתי מובנת. בעיקרון הפחד הוא כמובן עליה במשקל(שומן) ואם כן האם מרגישים את זה בצורה משמעותית.

טוב המקרה שלי קצת מסובך וארוך, אני אנסה לקצר, בכל מקרה מי שבכל זאת יקרא אני אעריך מאוד.
אני בת 21 והגובה שלי 1.55.
אני סובלת מהפרעת אכילה כבר המון שנים, הייתי מאושפזת ועליתי 12 קילו, עד שהגעתי בערך למשקל 48.5, כרגע אני שוקלת בערך 47-48. שזה תקין ביותר בשבילי.
המטרה שלי כרגע היא חיטוב והעלאת מסת שריר וכמובן לא לרדת במשקל. אני עושה אימונים די אינטנסיביים שכוללים אירובי ואנארובי 4 פעמים בשבוע.
הבעיה העיקרית שלי זה התפריט,כמובן שקשה לי לאכול כמו שצריך ואני יודעת שזה לא משרת את המטרה שלי, למרות שאני מבינה שבשביל להתחזק צריך לאכול, ולאכול טוב. אני לא אוכלת ג׳אנק בכלל והתפריט מתבסס בעיקר על פחמימות מלאות וחלבונים.
השאלה שלי היא אם כביכול אני אהיה בפלוס קלורי, ואני אעלה במשקל, מה קורה לגוף? כמה מתוך זה שריר וכמה שומן וכמה באמת יש לי שליטה על זה ואם בכלל?

לפי הrmr שלי חילוף החומרים הוא בערך 1400
התפריט שלי הוא כזה:

חשוב לציין שמאוד קשה לי לעמוד בזה, ומתסכל אותי שאני לא מתחזקת ורואה תוצאות ואני מבינה שאני שמה לעצמי רגליים בדרך למטרות.

בוקר- 3 כפות קוואקר, יוגורט 3%, תפוח
ביניים- בננה/2 תמרים+ שייק חלבון
צהריים- 6 כפות פחמימה+ דג/חזה עוף
ביניים- יוגורט+ פרי
ערב- 2 פר׳ לחם, 60 ג׳ קוטג׳, כף טחינה, ביצה קשה/חביתה+כף שמן זית וירקות.

תודה למי שקרא ומקווה שהייתי מובנת. בעיקרון הפחד הוא כמובן עליה במשקל(שומן) ואם כן האם מרגישים את זה בצורה משמעותית.
ללא ספק המטרה שלך העלאת מסת שריר והתחזקות
אם את רוצה לעלות בלי שומן צר לי זה לא יקרה
כמה מתוך זה שומן ? כל אחד לגופו אבל כמה שיותר תשמרי על אוכל טוב ככה תעלי בפחות שומן
אבל תני לי להסביר לך משהו עבדתי עם המון נשים שרצו לעלות מסת שריר לכולן היה את הפחד הזה הפחד משומן
אבל מבחינת מראה אני מבטיח לך את לא תראי יותר שמנה לפי הנתונים שלך אני מאמין שאת תראי הרבה יותר טוב גם בתהליך המסה
אל תכנעי שמרי על התפריט צלמי לעצמך תמונה של היום הראשון וכל יום תסתכלי ותביני שאת כבר לא אותו בן אדם מהיום הראשון !!!!!!!!! זה פאקינג שווה את זה
פשוט תחליטי מי את רוצה להיות ואיך את משיגה את זה !!!!

כן...בכל מה שקשור לבחורות ובכלל...מחכה למרטין שתתערב P=
אבל בכל מקרה...אם תיהיה בפלוס קלורי לא מטורף, פלוס של 200 או אפילו 300 לא יהפוך אותך לשמנה ולהפך רק יגרום לך להיראות יותר טוב, אל תצפי לעלות 0 שומן אבל בהחלט בעזרת תפריט נכון עם פלוס קטן תוכנית אימונים נכונה והתמדה תגיעי למטרה שאת מחפשת!
בהצלחה ;)

הי רוני,
בבדיקה מהירה של התפריט שלך הוא נראה טוב ומאוזן. כל הכבוד!
אם המטרה שלך היא להתחזק, אני מסכימה עם @OrshGym פלוס קלורי קטן של 200-300 יכול להביא אותך לתוצאות יפות. העליה במשקל תהיה מאוד מתונה ותתבטא גם בעליה במסת שריר (שהיא פחות ויזיבילית) וגם בהתחזקות שאותה את תרגישי באימונים.
זה נכון שאין עליה במסת שריר בלי עליה בשומן אבל מנסיון אומר לך שעד עלייה של כ-2 ק"ג במשקל הגוף לא הרגשתי הבדל משמעותי מבחינת בגדים או מראה חיצוני.
אם המטרה היא עליה במסת השריר הדרך המהירה והקלה לעשות זאת היא מסה אמיתית, פלוס קלורי של 500 קלוריות לפחות, עליה בשריר ובשומן ואז חיטוב. לאור ההסטוריה שלך אני ממש לא ממליצה לך להכנס לזה. הגעת לתוצאות מעולות מבחינת משקלך אחרי תקופה קשה. תשמרי על זה ובעזרת תוספת קטנה לתפריט (שייק נוסף של בננה תמרים וחלב יעשה את העבודה) את יכולה להתקדם מבחינת הכוח.
חסרה לך רק תכנית אימונים טובה ולא כתבת על זה כלום...

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה על ההתייחסות! המטרה היא באמת להתחזק ולראות תוצאות של חיטוב, כמובן שאני מוצאת את עצמי הרבה פעמים מתקשה עם התפריט אבל אני רוצה לנסות להתמיד.
מבחינת אימונים אני מתאמנת 4 פעמים בשבוע, מתוכם פעם אחת יש לי אימון אישי שמשלב תרגילי כוח וtrx.
בשאר הזמן עד עכשיו התמדתי בfbw של תרגילים מורכבים לכל שריר. רני לא ממש מרגישה תוצאות וזה די מתסכל. חשבתי לעבור לתכנית AB, אני מרגישה קצת אבודה בקשר לזה..
אני מניחה שצריך לסמוך על הגוף, אם אתמיד בתפריט, אני אמורה לראות תוצאות על הגוף לאורך זמן? או שאצטרך לעלות קצת משקל עם פלוס קלורי ואז להוריד בתפריט?

שוב תודה על תשומת הלב 😃

• פותח/ת השרשור
אם להיות כנה קצת ירדתי קילו מה שלא היה צריך לקרות וכמובן שבגלל זה אני לא מרגישה התקדמות ודווקא הרגשתי שנחלשתי. אני לחלוטין מבינה שהכל עניין של תזונה ובגלל זה חשוב לי להיות על המסלול.
המטרה היא כמובן להיות חטובה. בגלל הניסיון הרב שלי עם עצמי אני אף פעם לא מרוצה, ובטח עכשיו כשאני במשקל תקין קשה להסתדר עם הגוף, אבל אני במקום שמעדיף גוף חזק וחטוב מאשר רזה וחולה.
המטרה העיקרית היא גוף מוצק וחטוב,להתמיד באימונים חזקים ולהשתפר, לפתח מסת שריר שתחמיא, לסמוך על הגוף ובחילוף החומרים וגם לשפר אותו...

את כל הזמן מביאה כאן ביטויים לאוויר שאת כנראה לא ממש מבינה את משמעותם.

את צריכה להבין שחיטוב והעלאה במסת שריר הם 2 דברים הפוכים ומנוגדים אחד לשני.

אי אפשר שהם יתקיימו באותו זמן.

בשביל לחטב את צריכה להיות במאזן קלורי שלילי(להוציא יותר קלוריות ממה שאת מכניסה) וכדי להעלאות במסת שריר את צריכה להיות במאזן קלורי חיובי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אוקיי כנראה שקשה לי לבטא את עצמי אבל אני ממש מבינה את זה. אין לי ציפיה לעלות במשקל ולא לעלות באחוזי שומן, זה ברור לי לגמרי שזה קורה ביחד.
השאלה היא אם אהיה בפלוס קלורי קטן ואעלה שריר אז העליה מבחינת אחוזי השומן תהיה בולטת. לפי אחוזי שומן בחד״כ אני עומדת על 22.2% שאני לא ממש מבינה בזה, אני רק יודעת שזה לא כל כך גבוה אבל זה גם לא כל כך נמוך.
ואם יש לי אחוזי שומן לא נמוכים מדי, ואני אוכלת נכון, האם בתהליך המסה כביכול יש סיכוי שיהיו תוצאות של חיטוב? כאילו הגוף יבנה?
כי אני יכןלה להתאמן חזק מהיום עד מחר אבל כל עוד הגוף לא מקבל מספיק אוכל אין לו ממה להיבנות. ואת זה אני מבינה

עוד דבר שכדאי שתדעי - המכשירים שנמצאים בחדר הכושר טועים באחוז של 30-50. ככה שאין טעם שתיקחי איזושהי אינדיקציה מהדבר הזה כי רוב הסיכוי שזה לא נכון.

המכשירים היחידים שאולי נותנים אינדיקציה נמצאים במעבדות מחקר או בווינגייט ששם יש מכשיר שבו את נכנסת למים ושם הוא מודד את הכל.

עזבי את אחוזי השומן את לא גבינה.
מה בדיוק מפריע לך?
האם את רוצה מראה מוצק יותר בידיים/רגליים או שאת רוצה שיראו יותר שרירים?
אם ירדת במשקל למרות התפריט שתיארת את בגרעון קלורי. לאור הקושי שלך לאכול אולי תמתני את האימונים האירוביים? כמה דק אירובי בשבוע את מבצעת והאם לפני או אחרי אימון כוח?

• פותח/ת השרשור
ירדתי במשקל כי לא עמדתי בכל התפריט שרשמתי, נכנסתי ללופ שאני לא רוצה לחזור אליו, ועכשיו חשוב לי להתמיד על הסך הקלורי שטוב לי.
אין לי אימונים אירוביים נפרדים, אני רצה 20 דק של חימום בתחילת כל אימון.
אני רוצה מראה מוצק ברגליים ושרירי בטן. גם אחרי העליה במשקל השומן שלי לא התרכז רק בבטן, התאזנתי בצורה יחסית סבירה, ואף פעם לא הייתה לי בטן בולטת..כרגע אני מרגישה שריר כי אני מתאמנת כבר הרבה זמן, אבל לא רואים אותו.
מה שקרה בעצם זה ששמתי לעצמי רגליים בדרך למטרות שלי. התאמנתי אבל לא הזנתי את הגוף בצורה מספקת, בגלל זה יש שריר מן הסתם אבל הוא קטן, ובזמן האחרון הרגשתי חלשה יותר, ולפי ההגיון זה בגלל התזונה

ראשית אל תעשי אירובי לפני אימון כוח. יום נפרד או אחרי האימון ובכלל מאחר ואת בגרעון הייתי שוקלת להפחית.

את צודקת שהבסיס לתוצאות הוא בתזונה אבל
בגלל ההסטוריה שלך ובגלל הקשיים שאת חווה אני ממליצה לך לקחת ייעוץ אישי עם לווי צמוד.

• פותח/ת השרשור
יש לי תזונאית אבל לא תזונאית ספורט ובגלל זה אני כותבת כאן.

אני מקווה שיום אחד אבין איך הגוף משתנה בדרך בריאה ונכונה
תודה בכל מקרה, אקח לתשומת ליבי את מה שרשמתם.

ועוד נקודה למחשבה שרירי בטן הם פונקציה של אחוז שומן ומבנה גוף ולכן להגיע למראה בטן שרירית זה מאתגר יותר.
בשלב ראשון תתמקדי בידיים, כתפיים, רגליים. עם פלוס קלורי קטן או אפילו מאזן קלורי ותכנית אימונים טובה שיש בה עבודה עם משקל והתקדמות את יכולה ללא ספק להגיע לתוצאות.

את מוזמנת לפרט את התרגילים שאת עושה משקל, סטים וחזרות.

• פותח/ת השרשור
בחודשיים האחרונים עשיתי בעיקר בfbw

סקווט עם מוט 3x8
בנץ פרס 3x8
לחיצת כתפיים עם מוט 3x8
מתח בגרביטון 3x10
פול אובר 3x8
(אין לי באמת סיבה למה שני תרגילים לגב)
כפיפת מרפקים עם מוט 2x8 w
לחיצה צרפתית 2x8

אני אשמח לדעת אם יש תכנית טובה יותר, למרות שחשבתי לעבור לAB וככה להתמקד יותר בכל שריר באימון

בחודשיים האחרונים עשיתי בעיקר בfbw

סקווט עם מוט 3x8
בנץ פרס 3x8
לחיצת כתפיים עם מוט 3x8
מתח בגרביטון 3x10
פול אובר 3x8
(אין לי באמת סיבה למה שני תרגילים לגב)
כפיפת מרפקים עם מוט 2x8 w
לחיצה צרפתית 2x8

אני אשמח לדעת אם יש תכנית טובה יותר, למרות שחשבתי לעבור לAB וככה להתמקד יותר בכל שריר באימון
התוצאות שאת לא רואה הן כנראה עקב תזונה לקויה ולא עקב התכנית
המטרה באמת בתכניות מסוג זה הן לעלות את המשקל שאת מרימה לעתים תכופות ובכך להגביר את הלחץ על השריר ולגרום לגדילה
הייתי ממליץ לך לא לפצל לab ולהשאר בfbw
חודשיים זה לא פקטור למדידת תוצאות העלאת מסת שריר בצורה נראית לעין תקרה רק לאחר 3 חודשים ומעלה
אם את לא עומדת בתפריט שישים אותך בפלוס קלורי תפחיתי את שריפת הקלוריות שלך
20 דק ריצה לפני אימון כח ? מיותר חימום תעשי בתרגילים עצמם תתחילי ממשקל נמוך ולאט לאט תעלי וכך המפרקים יתחממו גם חממום יותר טוב וגם פחות שריפת קלוריות
לתכנית הייתי מעלה את כמות הסטים בשרירים הגדולים ל4 ומוריד את הפול אובר
אם קשה לעמוד בתפריט תנסי להוסיף שומן לתפריט שלך שומן הוא עשיר בקולריות !!

Back
למעלה תחתית