הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אשכול הבחירות הגדול 2015

בנט אנחנו צריכים שר ביטחון חזק שלא מתנצל ואומר הכל בפנים
איך אפשר להפקיד את הממשלה לציפי או לבוזי?

"עופרת יצוקה" בראשות, בין השאר, ציפי היה מבצע הרבה יותר טוב משני המבצעים של האידיוט - עמוד ענן וצוק איתן.

"עופרת יצוקה" בראשות, בין השאר, ציפי היה מבצע הרבה יותר טוב משני המבצעים של האידיוט - עמוד ענן וצוק איתן.
אתה מתעלם אבל מכמה פקטורים משמעותיים:
1. בזמנו לא היו מנהרות
2. הדינאמיקה באזור הייתה שונה
3. לא היו להם אלפי טילים שמגיעים לת"א וצפונה

1. בזמנו לא היו מנהרות
אוסיף על כך, שמדיניות ממשל ארה''ב היתה שונה "מעט" בראשות בוש מאשר בראשות אובמה.

1. בזמנו לא היו מנהרות

היו מנהרות עוד משנות ה-90.
הדינאמיקה באזור הייתה שונה כי אז לא היה אפשר להחזיר את אבו מאזן לעזה על זרועות ישראל. בצוק איתן כן היה אפשר בזכות סיסי ומצרים, מה שהופך את ביבי לדביל שבעתיים. היו להם גם אז אלפי טילים, אבל נכון - לא לאותו טווח. אבל אלא אם כן אתה חושב שדמם של תושבי ת"א סמוק משל תושבי אשדוד ואשקלון, זה לא ממש רלוונטי.

היו מנהרות עוד משנות ה-90.
לא ברמה של המלחמה האחרונה.

אבל אלא אם כן אתה חושב שדמם של תושבי ת"א סמוק משל תושבי אשדוד ואשקלון, זה לא ממש רלוונטי.
התכוונתי שבין היתר לא הייתה כיפת ברזל, משמע יכלת להיכנס לעזה לא בפול גז ולהתמעמע ולטפל בדברים "נקודתית" כי ה"נשק" של האויב לא באמת פוגע/עושה נזק בנפש חוץ מנזק פסיכולוגי/מורלי/תדמיתי. היה גם את הלחץ של לא לשלוח חיילים לשטח ולמות - כמו כן חשש לחטיפת חייל וגלעד שליט2. אין ספק שביבי פחדן והססן, אבל לא אני ולא אתה יודעים מה קרה שם בישיבות הקבינט הביטחוני ואילו עוד פרטים היו שם שאנחנו לא יודעים וכנראה לא נדע לעולם.

אין ספק שביבי פחדן והססן, אבל לא אני ולא אתה יודעים מה קרה שם בישיבות הקבינט הביטחוני ואילו עוד פרטים היו שם שאנחנו לא יודעים וכנראה לא נדע לעולם.

אתה יכול להגיד את זה על כל מבצע או מלחמה. אז אסור לבקר שום פעולה מלחמתית בהיסטוריה כי אנחנו לא יודעים מה הלך בחדרי חדרים? אז גם ביבי לא יכול לבקר את אולמרט על לבנון2 או על עופרת יצוקה בדיוק מאותה סיבה, כך שהוא יוצא דביל בכל מקרה.

אני מסכים עם המצע הליברלי של פייגלין,שתומך גם הוא בליגלזציה,צבא מקצועי ובמדינה ליברלית.
לצערי הוא לא ירוץ בבחירות הקרובות.

מספיק מפלגה אחת בקואליציה אפילו עם 4 מנדטים (המינימום היום?) כדי להטיל וטו על חוק ש 57 מנדטים אחרים בממשלה מאשרים ומסכימים עליו, ככה שאני לא יודע מאיפה הבאת את ה-61 מנדטים. להזכירך לך מה ציפי שפיצי עשתה עם 7 מנדטים בממשלה האחרונה?
החוק בעד הכרה של נישואים חד מיניים לא יעבור עם אף ממשלה, לא משנה מי ירכיב אותה. כל ממשלה תצטרך להכניס אליה קבוצה מסויימת של דתיים/חרדים/ציוניים שלא יעבירו לעולם חוק כזה כי זה נוגד את העקרונות הדתיים שלהם. גם הערבים לא יעבירו את החוק הזה. אלו הקבוצות שיכולות להעביר חוק שכזה: כחלון (וגם זה לא בטוח), יאיר לפיד, העבודה ומרץ. מדובר על 45-50 מנדטים בלחץ.
אף אחד לא יכול להעביר את החוקים שהוא רוצה גם אם יהיה לו 40 מנדטים בכנסת והוא יהיה "חזק". מספיק מישהו בקואליציה שיתנגד לחוק והופ, הוא נופל. מה תעשה? תפרק ממשלה? תפרק, את מי תכניס במקום? תסתכן ללכת לבחירות ולאבד מנדטים? זה שיש לך הרבה מנדטים לא אומר שאתה יכול להעביר איזה חוק שתרצה - זה רק אומר שאתה אחראי על יותר גופים ויש לך אלסטיות לעשות דברים שתמיד רצית או מנגד לדחוק אחרים לפינה ול"שחד" אותם כדי להעביר את החוקים שלך.
זו לא אמורה להיות בחירה בכלל - לא יעברו נישואים חד מיניים במדינה הזו ב-50 שנים הבאות או כל עוד ימשיכו להיות לפחות 3-4 מלפגות דתיות/חרדיות בכנסת שבלי אחת מהן אי אפשר להקים ממשלה. זה לא אמור להיות פרמטר של למי להצביע כלל כי זה פשוט בלתי אפשרי לביצוע בבחירות הקרובות ולכן לא אמור להכלל כפאקטור בין אם אתה מסכים בנושא או לא כי הוא לא יתממש אז למה לדון עליו מלכתחילה?
והוא היחיד שחשף אותם באופן הכי גלוי ואימיתי שיש בניגוד לאחרים שמסתתרים מאחורי סיסמאות ויוצאים עליו כשהוא "חשוך". כמו שבנט אמר, בוא נראה את לפיד, בוג'י-ציפי, כחלון וכל אלו שהאשימו אותו שהוא חשוך להציב אולטימטום שתוך 30 יום מהרגע שהם נבחרים הם יעבירו חוק להכרה בנישואים חד מיניים. מדוע אף אחד לא עשה את זה? כי אי אפשר והם יודעים את זה.
הכל נכון, אבל אני לא מבין למה זה אמור לעניין אותי כשאני שואל את עצמי למי להצביע.
אני לא מצביע לפי מה אני חושב שאפשרי, אני מצביע לפי מה אני רוצה שיקרה.
זה כמו להגיד לכל מי שבעד שלום שאין לו מה להצביע לעבודה/מרצ, כי שלום גם ככה לא יקרה בקדנציה הזו. אז אחלה. זה לא קשור, גם אם זה נכון.
אגב, במיוחד בנושא של שלום יש הרבה דברים שצריכים לקרות בדרך ככה שהדוגמה הספציפית הזו היא עוד יותר מדוייקת - גם אם זה לא יקרה בקדנציה הזו, הקדנציה הזו יכולה לקרב לשם.

המדינה שלך נבנתה על עקרונות של יהדות (דת). אתה לא מבין/יודע איפה אתה חי?
לעקור את היהדות ממדינת ישראל זה כמו לעקור את ה Constitution מארה"ב - לא יקרה בחיים אלא אם המדינה תתפרק/יקרה מהפך דמוגרפי מסויים/מלחמה אטומית.
אוקיי, זה נכון, אבל לא איכפת לי. אני לא מעוניין לחזק את הדת כאן. אני מעוניין להחליש אותה. לכן אני אצביע למי שתומך בכך.

לא הבנתי מה השורה התחתונה שלך, שרוב הדברים המהותיים במדינה לא ישתנו בכנסת הבאה? אני מסכים איתך ב-100%.
אבל עדיין לא הבנתי למה לא להצביע למי שאני הכי מזדהה איתו, רק כי הסיכוי שלו לעשות את מה שאני רוצה קטן.
ואגב - בלהחליש את הדת כמובן שהשאיפה היא הפרדת דת ומדינה, אבל גם אם המפלגה לה אתן את הקול שלי תשיג "רק" תחבורה ציבורית בשבת, אני אהיה מבסוט לאללה על ההצבעה הזו. אפילו שאני בכלל לא משתמש בתחבורה ציבורית.

כל החברה פה שלא רוצים להצביע לעלה ירוק כי זה "קול שיילך לפח", אתם ועוד 100 אלף איש לא מצביעים עלה ירוק כי הם חושבים שזה ילך לפח. ובגלל זה הוא הולך לפח.

כל החברה פה שלא רוצים להצביע לעלה ירוק כי זה "קול שיילך לפח", אתם ועוד 100 אלף איש לא מצביעים עלה ירוק כי הם חושבים שזה ילך לפח. ובגלל זה הוא הולך לפח.

לא, אלא כיוון שזו מפלגה פח ובכלל לא האנשים שעמדו מאחוריה בריצה האחרונה.

אם אני זוכר נכון זה לערך 30,000 (או אפילו נלך על 25,000 "כשרים") קולות למנדט. צריך כיום 4 מנדטים כדי להיכנס לכנסת, משמע 100-120K קולות. בבחירות האחרונות הם בקושי הגיע ל 50,000, וזה עוד עם רעש ומאמץ אדיר. למה נראה לך שהם יותר מיכפילו את הקולות שלהם? יתרה מזאת, איזה כוח/השפעה תהיה להם בכנסת מבחינת המצע שלהם? עם 4 מנדטים הם לא יוכלו להזיז שום דבר וישבו באופוזיציה ויבזבזו כספי מיסים.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית