הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוק הטיפים למלצרים

כי האנשים האלו עושים נטו את העבודה שהם נדרשים לעשות ולא מעבר,
כשאני לוקח פלאפון של לקוחה ושם לה בהטענה, מחזיר לה אותו - זה לא חלק מהעבודה שלי
כשאני מביא למנחה קריוקי את הפתקים שהלקוחות רשמו במקום שיקומו וילכו 2 צעדים אליו - זה לא חלק מהעבודה שלי

להדליק נרגילות, להחליף גחל, להחזיר מנה ש'לא היה לי טעים', להביא כוס , להביא קרח, להחליף את הקוקטייל המזדיין שלא טעים, לצלם את השולחן עם כל החבר'ה, להדליק את המזגן, לכבות את המזגן, להחליש את המזגן, להגביר אותו, לספוג קללות , רטינות, גישה מחורבנת ולפעמים אפילו אלימות (!!!!) , זה הרבה מעבר לעבודה שלי!

אז פה הטעות שלך, התפקיד שלך כמעט כולל את כל הדברים שרשמתה, זה שאתה רואה את זה כאילו אתה עושה טובה למישהוא זה בעיה בהבנה שלך של התפקיד.

אז פה הטעות שלך, התפקיד שלך כמעט כולל את כל הדברים שרשמתה, זה שאתה רואה את זה כאילו אתה עושה טובה למישהוא זה בעיה בהבנה שלך של התפקיד.
כמעט זו המילה.
למה מלצרים במסעדות מקבלים טיפ באופן קבוע אך באירועים כמעט ולא?
שים לב שבאירועים העבודה כמעט תמיד מתחילה ונגמרת בהגשה ופינוי.. במסעדה זה הרבה מעבר , כל שכן איפה שאני עובד.

כמעט זו המילה.
למה מלצרים במסעדות מקבלים טיפ באופן קבוע אך באירועים כמעט ולא?
שים לב שבאירועים העבודה כמעט תמיד מתחילה ונגמרת בהגשה ופינוי.. במסעדה זה הרבה מעבר , כל שכן איפה שאני עובד.

ההבדל בנוהג שיש בארץ.
הכמעט זה לא המילה, נכון ללכת לשים מטען של לקוחה זה לא התפקיד שלך, ואל זה נגיד מגיעה טיפ, להחליש מזגן או להביא כוס להחליף אוכל/משקה להיבא קרח ועוד IS YOUR FUCKING JOB DEAL WITH IT.

כי האנשים האלו עושים נטו את העבודה שהם נדרשים לעשות ולא מעבר,
כשאני לוקח פלאפון של לקוחה ושם לה בהטענה, מחזיר לה אותו - זה לא חלק מהעבודה שלי
כשאני מביא למנחה קריוקי את הפתקים שהלקוחות רשמו במקום שיקומו וילכו 2 צעדים אליו - זה לא חלק מהעבודה שלי

להדליק נרגילות, להחליף גחל, להחזיר מנה ש'לא היה לי טעים', להביא כוס , להביא קרח, להחליף את הקוקטייל המזדיין שלא טעים, לצלם את השולחן עם כל החבר'ה, להדליק את המזגן, לכבות את המזגן, להחליש את המזגן, להגביר אותו, לספוג קללות , רטינות, גישה מחורבנת ולפעמים אפילו אלימות (!!!!) , זה הרבה מעבר לעבודה שלי!

רגע, לא הבנתי, אז מגיע לך טיפ כי אתה בן אדם נחמד? ובכל מקרה, אם זה מעבר לעבודה שלך, אל תעשה את זה, אתה לא יכול לעשות משהו שלא כלול בעבודה שלך ואז לבכות שלא משלמים לך זה כמו שאני עובד באבטחה ואני אשקה את העציצים מחוץ לעמדה ואז ב-10 אשאל איפה התוספת על העציצים..

באמת גועל נפש מה שהולך בארץ הזו כל ארוחה שגם ככה יקרה מדי במסעדה מתייקרת בעוד 10-20 אחוז על פארש.

אני גם לא הייתי רוצה שיתעסק לי באוכל מישהו שחי ממינימום וקורע תתחת..
אז צריך להביא טיפ גם למוסכניק שלא ידפוק לי משהו באוטו ולרופא שלא יתעסק לי בבריאות, ולזאת שעושה בדיקת דם בקופ"ח שתתקע את המחט בווריד בפעם ראשונה, ועוד...
אני בעד להשאיר טיפ אם המלצר עשה משהו אקסטרא או שסתם אני מרגיש שבזכותו/ה הערב היה מאיזשהי סיבה יותר סבבה, אבל לא מתוך פחד שמישהו יירק לך באוכל
על זה שהבן אדם עושה את העבודה שבשבילה הוא מקבל משכורת הוא לא צריך לקבל תוספת, אף עבודה לא עושה את זה פרט למלצרות בארץ ועוד בכמה מקומות בעולם.
בדיוק

רגע, לא הבנתי, אז מגיע לך טיפ כי אתה בן אדם נחמד? ובכל מקרה, אם זה מעבר לעבודה שלך, אל תעשה את זה, אתה לא יכול לעשות משהו שלא כלול בעבודה שלך ואז לבכות שלא משלמים לך זה כמו שאני עובד באבטחה ואני אשקה את העציצים מחוץ לעמדה ואז ב-10 אשאל איפה התוספת על העציצים..

באמת גועל נפש מה שהולך בארץ הזו כל ארוחה שגם ככה יקרה מדי במסעדה מתייקרת בעוד 10-20 אחוז על פארש.
אז שלם רק ע להאוכל, ותקח מפיות בעצמך, תקח רטבים בעצמך, תביא מגבון בעצמך וקיסם בעצמך, אחכ אל תזיין את השכל על שירות.

אז שלם רק ע להאוכל, ותקח מפיות בעצמך, תקח רטבים בעצמך, תביא מגבון בעצמך וקיסם בעצמך, אחכ אל תזיין את השכל על שירות.

מצטער להגיד לך אבל אתה מלצר והתפקיד שלך להביא לי את הדברים האלו, לכן המחיר במסעדה יותר יקר, אם הייתי רוצה הייתי הולך לקייטרינג ששם זה בדיוק מה שתיראתה, אני משלם יותר (פי 2 ויותר) על אוכל במסעדה בשביל שישרתו אותי (לא משרת) אבל שיביאו לי את הסכו"ם והמפיות וכל מה שהגיוני שאני יקבל בארוחה שלי.

מה הקשר? להביא מפיות, רטבים וכו' זה כן העבודה של המלצר, בדיוק כמו העבודה של המוכרת בחנות בגדים ללכת למחסן לחפש את הג'ינס במידה שלי. יש דברים שמלצרים עושים מעבר, אבל לא הדברים שאמרת עכשיו

מה הקשר? להביא מפיות, רטבים וכו' זה כן העבודה של המלצר, בדיוק כמו העבודה של המוכרת בחנות בגדים ללכת למחסן לחפש את הג'ינס במידה שלי. יש דברים שמלצרים עושים מעבר, אבל לא הדברים שאמרת עכשיו
לדעתי הוא חיי בסרט שהתפקיד שלו זה לבוא ולקבל כסף על זה שהוא הגיעה לעבודה. אני ישמח לדעת גם איפה הוא עובד לא הייתי רוצה לבוא למקום שהמלצרים שם חושבים שכל דבר שהם עושים במסגרת התפקיד שלהם זה +% למשכורת.

לדעתי הוא חיי בסרט שהתפקיד שלו זה לבוא ולקבל כסף על זה שהוא הגיעה לעבודה. אני ישמח לדעת גם איפה הוא עובד לא הייתי רוצה לבוא למקום שהמלצרים שם חושבים שכל דבר שהם עושים במסגרת התפקיד שלהם זה +% למשכורת.
תגיע לטרבין בהרצליה פיתוח ברקת 5 ותגיד לי שהעבודה הזו קלה
כי אם הייתי עושה 25 שקל לשעה בחיים לא הייתי עובד בעבודה כזו.

אף אחד לא אמר שהעבודה הזאת קלה, אבל לא צריך להפוך את זה לעבודה הכי קשה בעולם שמחייבת שכר גבוה לעומת שאר העבודות

בתור מלצר (שפוטר לפני שעתיים 😛 ) אני לא רואה סיבה באמת להצדיק מתן טיפים, אם בכלל מה שמרגיז זה שזו דרך של בעל העסק לא לשלם מהכיס שלו למלצרים, נורמות חברתיות לפעמים מפגרות ואין הרבה מה לעשות.

מלצר זה הרבה יותר מלהביא אוכל, זה כמו "עובד כללי"- כל מה שאפשר לסנג'ר אותו נופל עליו.

בנימה זו, סוף סוף לא צריך יותר לסבול את האחמ"שית הכלבה הזאת 🤡

תאמין לי שכן, כי כנראה אין לך מקצוע אין לך ניסיון בכלום, וכמו חלק לא קטן מהאנשים בארץ הייתה הולך לעבוד שם, אם לא אתה אז מישהו אחר כן. כמו שלא כל בן אדם רוצה לעבוד בתור מנקה אסלות (ב 22 שקל לשעה) אבל בסוף מישהו צריך לעשות את זה ומישהו צריך להאכיל את עצמו או המשפחה. בגלל שאתה ילד ואין לך מחויביות למשפחה אז אתה יכול להגיד שבחיים לא הייתה עובד בזה.

קמצן מניאק מי שלא מביא טיפ למורים שלו,הם עובדים קשה ומתמודדים עם 40 ילדים כל יום במשך שעות עם שכר זעום.אני אחרי כל מבחן הבאתי לפחות 30% בשקלים מהציון במבחן הקודם.ואחרי כל ישיבת הורים 150₪.

קמצן מניאק מי שלא מביא טיפ למורים שלו,הם עובדים קשה ומתמודדים עם 40 ילדים כל יום במשך שעות עם שכר זעום.אני אחרי כל מבחן הבאתי לפחות 30% בשקלים מהציון במבחן הקודם.ואחרי כל ישיבת הורים 150₪.

צוחק צוחק ברוסיה זה ככה או בקבוק 😃

תאמין לי שאם היה אפשר גם הייתי אומר בעצמי למטבח מה להכין ומביא את האוכל בעצמי. מלצרים רק מאריכים את השהות במקום כי לוקח להם זמן לעשות כל דבר קטן בגלל שיש להם כמה שולחנות אבל יותר מזה מה שמדהים אותי זה שאתה חושב שמגיע לך 50+ ש"ח על זה שהבאת למישהו מפיות וקיסמים.

לא צריך להתעצבן, אני בעצמי חצי מלצר.
רק אמרתי שלפי החוק לא צריך זהו.
חחח לא התעצבנתי אחי הכל ברוח טובה אמרתי את דעתי סך הכל

אני גם לא מהמלצרים שירדפו אחרי לקוחות מי שלא רוצה להשאיר שיזדיין

ולכל המתלוננים זאת הנורמה אתם יכולים לאהוב אותה ואתם יכולים שלא כיום 90% מהמעסיקים לא משלמים למלצרים וזאת המשכורת שלהם אז אם ידעתם לאכול ב300 עוד 30-40 שקל לא יהרגו אתכם זהו.

כיום 90% מהמעסיקים לא משלמים למלצרים וזאת המשכורת שלהם
אז המעסיקים צריכים לשלם למלצרים, ואם הם לא עושים את זה אז בהם צריך לטפל ולא להגיד "המעסיק לא משלם לי על העבודה שלי אז הלקוח צריך לשלם"
אם ידעתם לאכול ב300 עוד 30-40 שקל לא יהרגו אתכם זהו.
טיעון גרוע, יש הרבה דברים שלא יהרגו אותי אז מה? אם ידעתי לתדלק ב 300 אז עוד 30 שקל טיפ למתדלק גם לא יהרוג אותי

אז המעסיקים צריכים לשלם למלצרים, ואם הם לא עושים את זה אז בהם צריך לטפל ולא להגיד "המעסיק לא משלם לי על העבודה שלי אז הלקוח צריך לשלם"

טיעון גרוע, יש הרבה דברים שלא יהרגו אותי אז מה? אם ידעתי לתדלק ב 300 אז עוד 30 שקל טיפ למתדלק גם לא יהרוג אותי
ככה או ככה אתה תשלם על זה אם אתה לא מבין איך זה עובד אז מנה של 50 תעלה לך 58 ויהיו כאלה שפשוט ידחפו לך 10% לחשבון כמו בחו"ל ביוון לדומא

ככה או ככה אתה תשלם על זה אם אתה לא מבין איך זה עובד אז מנה של 50 תעלה לך 58 ויהיו כאלה שפשוט ידחפו לך 10% לחשבון כמו בחו"ל ביוון לדומא
אני מבין את זה שאם לא היה את תרבות הטיפים אז כנראה כל מנה הייתה יותר יקרה... אבל עדיין הטיעונים האלה הזויים של לתת טיפ כדי שלא יתעסקו לך באוכל, או בגלל שהמנהל לא משלם משכורת או סתם כי עוד 50 שקל לא יהרגו אותי...
לדעתי מגיע טיפ אם באמת המלצר עשה אקסטרא (להביא מפיות או קיסמים זה לא נחשב)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית